Problemen met aarden? Wil je opnieuw verbinding maken met Moeder Aarde?

Het idee dat Slang Spirit je leven binnenglipt, lijkt in eerste instantie misschien niet aantrekkelijk. Veel mensen over de hele wereld hebben een afkeer van of angst voor slangen. Desalniettemin dachten de ouden over de hele wereld aan Slang als een symbool van leven, verandering en een lang leven.

Het is niet ongebruikelijk dat mensen op zoek gaan naar de symboliek en betekenis van slangen wanneer je je leven moet genezen of transformeren op een manier die de algehele kwaliteit van leven verbetert.

Denk aan de Griekse verhalen over Asclepius, de god van de geneeskunde. Zijn elektrische gereedschap is een staf met twee ineengestrengelde slangen (de Caduceus). Als je eraan werkt een Lichtgenezer te worden (voor mensen, dieren of de aarde), is dit een uitstekend symbool om te omarmen ter ere van Slang. Deze associatie tussen slangen en genezing wordt ook gevonden in de mythen van de God Hermes, die ook met dit wezen wordt geassocieerd. Zelfs de verhalen over Medusa die de macht heeft om mensen in steen te veranderen, kunnen de verschuiving weerspiegelen van oude culturen die toegewijd waren aan het Goddelijke Vrouwelijke naar de verspreiding van meer patriarchale samenlevingen.

Dus in plaats van dat Medusa – die ook een genezer en machtig figuur is – een associatie heeft met deze belangrijke gaven, beschouwen we haar nu als monsterlijk. Deze mythologie impliceert ook, net als de slangengeneeskunde, dat er iets zowel afschuwelijks als moois en transformerends is aan het proces van het verwerken van ziekte om de gezondheid en verandering te herstellen.

Zelfs in moderne samenlevingen gebruikt de medische gemeenschap de Caduceus nog steeds als een universeel teken van genezing. Sommigen speculeren dat slangen in verband werden gebracht met genezing en genezers vanwege het gif en de giftige effecten van slangenbeten. Het is nog steeds zo dat veel moderne medicijnen giftig kunnen zijn als ze in de verkeerde hoeveelheden worden gebruikt of als ze op de verkeerde manier worden ingenomen. Het is gemakkelijk voor te stellen dat mensen in de oudheid de ernst van een beet door een slang inzagen. Als een slangenbeet niet iemand heeft gedood, moet het echt hebben geleken alsof de beproeving de getroffen persoon sterker heeft gemaakt. We kunnen dus begrijpen hoe deze ervaring, voor degenen die het geluk hadden te overleven, het eerste inzicht heeft gegeven in blootstelling en immuniteit in kleine doses.

Zelfs in de moderne tijd helpt Slang ons de belangrijke les te begrijpen dat alles – zelfs iets dat genezend is – als het tot het uiterste wordt doorgevoerd, giftig kan worden. Dat wat kan genezen, kan ook doden, wat een van de herinneringen van Slang kan zijn aan moderne mensen, vooral aan moderne genezers.

Omdat de Slang over de grond beweegt, verbinden velen dit wezen met de meest oerenergie van de aarde en de scheppingskracht zelf. Bovendien herinnert het aarde-elementaspect van Slang ons eraan om één voet op de grond te houden, zelfs als we spirituele bezigheden onderzoeken.

Gedurende het grootste deel van de geschiedenis werd aangenomen dat slangen niet konden horen omdat ze geen oren leken te hebben. Dit is een veel voorkomende misvatting. Bij deze wezens helpt een mechanisme in hun kaken hen geluid waar te nemen via trillingen.
Omdat slangen verschillende watermassa’s kunnen bezetten, waaronder meren en rivieren, en de grond, kunnen slangen ook worden geassocieerd met het element water en de mysterieuze diepten van het onderbewustzijn. Dit verband tussen Slang en diepere wijsheid wordt ook weerspiegeld in de Griekse verhalen over Apollo, de God van onder meer profetie. Slang wordt geassocieerd met Apollo en er wordt aangenomen dat hij de gave van profetie geeft door in je oren te fluisteren terwijl je slaapt.
Er zijn onderliggende thema’s in de symboliek en betekenis van Slang, en één daarvan is absoluut persoonlijke groei. Slangen werpen hun huid af terwijl ze groeien, dus vraag jezelf af: wat moet je van je afschudden om je horizon te verbreden?

Slang spreekt veel over oude, ouderwetse manieren van denken en leven die je zullen tegenhouden totdat je klaar bent om los te laten. Zodra je dat doet, kan het metamorfoseproces van de Slang van binnen en van buiten beginnen. De enige waarschuwing is dat de manier waarop je je tijd en energie gebruikt, van belang is tijdens deze reis. Leg jezelf toe op nobele ambities die voor balans en substantie zorgen en de trillingsfrequenties in je aura verhogen.

Slang Spirit is ook een gids voor spirituele vernieuwing. Als je overweegt een nieuwe weg in te slaan, maar aarzelt, ondersteunt Slang je inspanningen. Slang kan ook waarschuwen dat je niet te snel iets gaat doen dat misschien niet goed voor je is. Langzaam bewegen. In de natuur is de tong van de slang een van de meest ontwikkelde zintuigen. Het verzamelt snel veel informatie, zodat Slang uit de buurt blijft. Laat dat verfijnde gevoel van ‘geur’ jou naar de beste keuze leiden.

Slang dromen symbolische kernwoorden

Slangen zijn, door de lens van mythologie en religie, in de loop van de tijd zoveel dingen gaan symboliseren. De belangrijkste symbolische betekenissen van slangen zijn onder meer:

 • Onsterfelijkheid
 • Leven, dood en wedergeboorte
 • Genezing en geneeskunde
 • Godinnenenergieën/Het goddelijke vrouwelijke
 • Onsterfelijkheid
 • Wijsheid
 • Kracht
 • Innerlijke visie
 • Schepping/geboorte van de Kosmos
 • Reïncarnatie/wedergeboorte
 • Chaos
 • Oerwateren
 • De monsterlijke
 • Vrouwelijke wijsheid
 • Slang als bedrieger
 • Geloof testen
 • Vernieuwing en transmutatie
 • Bescherming

Slang Spirit Animal

Wanneer Slang begint te verschijnen als een geestdier en gids, is het tijd om illusies, ongezonde overtuigingen en onredelijke verwachtingen, of ze nu emotioneel, fysiek of spiritueel zijn, van zich af te werpen. De enige manier om heelheid te bereiken is door in de waarheid te wandelen en elk moment ten volle te beleven.

Het kan nodig zijn dat je de ‘zou hebben’, ‘zou kunnen hebben’ en ‘zou moeten hebben’ moet opgeven en je op het NU moet concentreren.

Verschillende culturen, waaronder de Keltische, Indiase en de oude Grieken, waren van mening dat de slang seksualiteit belichaamde. Het is dan ook geen verrassing dat Slang Spirit je kan helpen als je worstelt met je passies en genoegens en deze verstandig ervaart, zonder schuldgevoel.

Het Slang Spirit Animal opent chakra’s, vooral de basischakra, zodat je heilige sensualiteit in lichaam en geest kunt begrijpen en omarmen. Dit pad naar energetische opening wordt een “Kundalini-ontwaken” genoemd.

Kundalini Awakenings worden beschreven als krachtige transformerende ervaringen. De chakra’s worden opzettelijk geactiveerd, met behulp van een combinatie van yoga- en ademhalingstechnieken. Naarmate de chakra’s efficiënter worden en energie door het lichaam bewegen, helpt het beeld van een slang die hun lichaam ontvouwt en langs de ruggengraat beweegt dit dramatische transformatieproces te bevorderen.

Er wordt zelfs aangenomen dat wanneer je over Slang droomt, je een Kundalini-ontwaken ervaart zonder zelfs maar te proberen. Dit is een goed moment om advies te vragen aan een ‘leraar’ die bekend is met kundalini ontwaken om grenzen te stellen en deze op een gezonde manier te handhaven.

Hoewel mensen Kundalini Awakening zoeken als een middel om verder te evolueren op hun pad, is de reis niet alleen maar gelukzaligheid en geluk. Een dergelijk ontwaken wordt geassocieerd met diepe genezing en het zuiveren van oude trauma’s en wonden. De symboliek en betekenis van Slang Spirit Animal kan dus geassocieerd worden met de groeipijnen en onze diepere angsten om het verleden echt los te laten, zodat we wedergeboorte en ontwaken kunnen ervaren.

Een van de krachtigste lessen van Slang Spirit is die van de cyclus van leven, dood en wedergeboorte. Merk op dat dit misschien niet letterlijk is (situaties, relaties, etc. bevatten deze elementen). Ongeacht de omstandigheden, laat Slang Spirit Animal je door dit mysterie leiden. Houd een dagboek bij van jouw reis naar transformatie.

Bedenk echter dat Slang hun hele huid afwerpt, ze komen heel weer tevoorschijn. De betekenis van Slang Spirit Animal kan je helpen sierlijk door zelfs de meest aangrijpende ervaringen te glijden.

Slangen zijn voor de meeste mensen angstaanjagend. Maar waarom? Slangen zijn oerwezens en roepen dus oude herinneringen op die in ons DNA zijn gehuisvest. Slangenenergie zorgt ervoor dat we diepzinnige, klinkende vragen overdenken. Dit kan je wereld op zijn kop zetten.

Wanneer Slang naar binnen glijdt als jouw Geestdier, staan ​​de dingen op het punt echt ‘echt’ te worden. Wees niet bang. Slanggeneeskunde kan je helpen. De betekenis van Slang Spirit Animal kan betrekking hebben op een aanstaande transformatie of een grote wedergeboorte die aan het plaatsvinden is, voorafgegaan door het loslaten van angsten uit het verleden.

Slang totemdier

Mensen geboren met een Slangtotem veranderen voortdurend zichzelf of de omstandigheden om hen heen. Tussen die inspanningen door zijn ze doorgaans tevreden met het genieten van de zonneschijn van het leven! De enige keer dat ze toeslaan, is wanneer ze schrikken of het gevoel hebben dat ze (of iemand die ze kennen) in gevaar zijn.

Met Slang als je totemdier is het essentieel dat je dicht bij de aarde blijft. Misschien merk je dat je tuiniert, op rotsen jaagt of door het groene bos loopt met al je zintuigen open. Dit is de perfecte tijd om verbinding te maken met je Hogere Zelf, Deva’s, Engelen en het Goddelijke. Dit zijn allemaal fantastische locaties voor helende meditaties en het aanscherpen van je natuurlijke vaardigheden.

Als Slang jouw totem is, kun je echt de aandacht van een groep vasthouden met je charisma en evenwicht. Net als de Slang ben je flexibel en in staat om je pad verbaal en fysiek te veranderen als de situatie dit vereist.

Als je geboren bent met Slang als je totemdier, kunnen berichten uit andere werelden duidelijk voor je worden naarmate elk van je zes zintuigen fijner afgestemd en krachtiger wordt.

Slang Krachtdier

Sjamanen en lichtwerkers zien Slang vaak als gids voor astrale reizen en trancewerk. Als je overweegt buitenlichamelijke ervaringen te verkennen, is Slang een krachtige bondgenoot. Slang kan je ook in andere rijken begeleiden, zodat je Spirit niet afdwaalt.

De betekenis van Slang is zeer spiritueel en kan correleren met reizen naar verschillende rijken. Je innerlijke Slang belichaamt de kracht van verandering en transformatie.

Roep Slang aan als krachtdier als je wijs wilt worden. Slang is een oud symbool van wijsheid, groei en werken met het wezen dat je zal helpen je geest te verruimen. Slang is ook een uitstekend hulpmiddel als je esoterische leringen onder de knie wilt krijgen.

Bedenk dat wanneer je jezelf openstelt voor Slangenenergieën, je jezelf ook openstelt voor veranderingen die zich uiteindelijk manifesteren in Spirituele vernieuwing. De veranderingen die je zult doorstaan ​​zijn niet altijd eenvoudig of zonder emotionele pijn, maar zodra je de uitdagingen waarmee je te maken krijgt, overwint, is dat het moment waarop echte genezing begint.

Spirituele betekenis van slang

Slangensymboliek komt in veel culturen voor. Hoewel culturen variëren in het toekennen van positieve of negatieve associaties aan Slang, hebben een paar constante thema’s de overhand.

Slangen worden geassocieerd met genezing, maar genezing kan ongemak veroorzaken. Spiritueel gesproken komt Slang naar je toe als het tijd is om de pleister eraf te trekken of een transformatief proces te doorlopen dat in eerste instantie pijnlijk kan zijn, maar tot grotere genezing leidt.

Slang kan jouw pad aangeven als genezer die eerst beproevingen en beproevingen moet ondergaan. Misschien wordt jouw Wounded Healer-energie gesignaleerd door de verschijning van een Slang.

Wat je niet doodt, maakt je sterker, dus Slang kan ook geassocieerd worden met vuurproef en beproevingen die je vormen en je vormen tot de sterke persoon die je voorbestemd was te zijn.

Wanneer Slang verschijnt, moet je misschien je huid volledig afwerpen en opnieuw beginnen. Spiritueel wordt de Slang geassocieerd met vernieuwing, wedergeboorte, transformatie en oneindigheid. Het Griekse Ouroboros-symbool van een slang die zijn staart opeet, kan oneindigheid en wedergeboorte betekenen. Connectiviteit en continuïteit van het leven worden ook door Slang aangegeven.

Sommige mensen associëren Slangen met hekserij en heksen, en er wordt gezegd dat het Oekraïense woord voor “heks” vergelijkbaar is met het woord voor Slang.

In sommige Afrikaanse verhalen zijn er verhalen over een slang die zich kan hervormen nadat hij in stukken is gesneden, waardoor de associatie tussen slangen en wedergeboorte en regeneratie opnieuw wordt bevestigd.

Omdat Slang op een fallus lijkt, kan de associatie met seksualiteit, verleiding, vruchtbaarheid en verleiding ook deel uitmaken van de spirituele betekenis van Slang. Heilige seksualiteit, zoals Kundalini en Tantra, hebben ook verbindingen met Slangen.

Wanneer je wordt geroepen om je angsten onder ogen te zien, denk dan op een nieuwe manier aan macht en breng je eigen diepere reserves tevoorschijn. Een dergelijke actie volgt een spiritueel pad dat verband houdt met Slang. Dit geldt ook als je wordt geroepen om een ​​pad van transformatie en inwijding te bewandelen.

Slangen dromen

Wat symboliseren slangen in dromen?

Slangen in dromen hebben vaak te maken met ons onderbewustzijn, dat veel dynamische informatie herbergt die we vaak voor onszelf verbergen. Tijdens je droom kan Slang problemen of worstelingen aan het licht brengen die je over het hoofd hebt gezien en die je in het daglicht moet zien om verder te komen. Er zijn andere betekenissen voor Slang in dromen die meer situationeel zijn – zoals gebeten worden, wat zou kunnen betekenen dat je jezelf blootstelt aan een giftige situatie.

Het feit dat uit onderzoek blijkt dat Slang het derde meest voorkomende onderwerp van dromen is – na honden en zwangerschap – spreekt over de oorspronkelijke relatie die mensen hebben met dit bijzondere wezen. Terwijl Slangen de dromen achtervolgen van velen die bang zijn voor deze gids – en misschien twijfels hebben over de onderbewuste boodschap die ze hebben ontkend met betrekking tot hun eigen transformatie – zijn niet alle Slangendromen onaangenaam.

Er zijn veel facetten aan het interpreteren van dromen over slangen. Als jouw culturele kijk Slang met negativiteit associeert, kan de droom ook vijanden of verleiding als waarschuwing bevatten.

Sommige mensen geloven bijvoorbeeld dat een droom van een zwarte slang aan je linkerkant een slecht voorteken is en een tragedie voorspelt. Sommigen geloven dat als je van een slang droomt, dit betekent dat je een krachtig Kundalini-ontwaken ervaart.

Lees hier meer over wat als je over slangen droomt?

Slang Indiaanse symboliek

Wat symboliseren slangen in de inheemse cultuur?

Slang Spirit heeft uiteenlopende symboliek bij indianenstammen, variërend van een enorm monster dat mensen in één teug opslokte tot de veel positievere betekenis van vruchtbaarheid (Pueblos) en wedergeboorte (Ojibwa). Gedeeltelijk komt dit doordat de Indiaanse cultuur niet monolithisch is, net zoals verschillende regio’s in elk land aanzienlijke verschillen kunnen hebben tussen verschillende specifieke groepen en plaatsen. Bedenk dat er binnen verschillende stammen groeperingen van Native American-mensen bestaan, dus er zijn definitieve culturele verschillen tussen de ene groep en de andere.

De Hopi hebben een Slang Society. De betekenis en symboliek van slangen zijn in deze culturele traditie veel positiever dan in andere inheemse culturen. Eén verhaal van de Hopi-stam vertelt ons over een gevleugelde slang die communiceert met het element Aarde. De associatie tussen slangen en de aarde in deze cultuur is zo sterk dat dit wezen feitelijk wordt gezien als een symbolische navelstreng tussen mens en aarde. Om deze Geest te eren, houden ze jaarlijks een dans waarbij slangen aan de slang worden aangeboden, waarbij gebeden worden voor de gezondheid en het welzijn van de stam. Hier en bij verschillende andere Noord-Amerikaanse stammen is Sneak een regenbrenger. In andere inheemse gemeenschappen wordt Slang ook geassocieerd met snelheid, bliksem en transformatie.

De Anishinabe-stammen, die een reeks mensen omvatten, waaronder de Chippewa, Algonquin, Ojibwe, Ottawa, Mississauga en Nipissing, evenals Potawatomi en enkele Oji-Cree, de mening van Slangen is dat het wezens zijn die zowel krachtig als ook gevaarlijk zijn. . De vereniging heeft minder te maken met het zien van Slang als slecht of kwaadaardig, maar meer als een herinnering om de macht van Slang te respecteren en deze niet te mishandelen of als vanzelfsprekend te beschouwen. Als iemand door een slang wordt gebeten, is dat niet zozeer een teken van krachtige initiatie en genezing, maar meer een teken dat iemand taboe-gedrag heeft begaan.
Moderne Navajo-mensen blijven hun tradities in praktijk brengen en handhaven hun culturele overtuigingen tot op de dag van vandaag. Een dierentuin in Navajo heeft onlangs een slangententoonstelling verwijderd vanwege de overtuiging dat het kijken naar slangen die eten, verharen of paren negatieve gevolgen zou hebben. Schoolkinderen wordt ook geadviseerd om Slangen niet aan te raken, zelfs niet als onderdeel van hun wetenschapsles, omdat ze denken dat hierdoor een boze geest naar je lichaam wordt overgebracht.

Veel inheemse stammen zijn op hun hoede voor slangen, op enkele uitzonderingen na, zoals de Pueblo en Ojibwe. Mensen in deze stammen zien Slang Spirit als een bron van overvloed en vruchtbaarheid. Niettemin is deze positieve associatie tussen Slang en groei niet universeel in de inheemse cultuur.

Voor Cherokee-mensen worden slangen zowel gerespecteerd als met enige aarzeling behandeld. Ze begrijpen dat Slang wordt geassocieerd met macht. In deze culturen wordt gedacht dat dromen over slangen bezoeken zijn van Slang Spirit in spookvorm. Een slangenbeet in dromen wordt net zo reëel beschouwd als een fysieke slangenbeet. In het wereldbeeld van de Cherokee wordt de ratelslang beschouwd als de belangrijkste boven alle andere slangen.

Slang betekenissen in de Azteekse en Maya-cultuur

In de Azteekse traditie hebben verschillende goden en godinnen slangenvormen. Dit geldt ook voor Quetzalcoatl, de grote gevederde slang. Quetzalcoatl was de God van de avondster die boeken, maïs en de kalender aan de mensheid gaf.

In zowel Maya- als Azteekse tradities is Slang zowel een wezen dat gevreesd moet worden als gerespecteerd moet worden. Ze worden geassocieerd met macht en wedergeboorte, en worden over het algemeen gezien als symbolen die verband houden met het goddelijke.

Sommige inheemse stammen geloven dat de symboliek van de Slang naar verborgen vijanden verwijst, en dromen over Slang kan betekenen dat een tegenstander je tegenwerkt. Slangenclans bestaan ​​in verschillende stammen, waaronder de Hopi, Chippewa en Creek.

Slang Betekenis in de Bijbel

De slangensymboliek in het christendom is niet bepaald vleiend. Hoewel het oudtestamentische verhaal van Adam en Eva bekend is bij mensen buiten de joods-christelijke culturen, heeft het niettemin een enorme impact gehad op de manier waarop Slang wordt waargenomen.

In Genesis staat Slang symbool voor de Duivel. Hij kruipt ook op zijn poten. Dit verhaal beweert dat Sneak zijn voorrecht verloor als straf voor het verleiden van Eva om de appel van de Boom der Kennis te eten en de orde te verstoren die God in de Hof van Eden had geschapen.

Maar we kunnen deze mythe op een paar manieren onderzoeken. Natuurlijk hebben we het oppervlakkige verhaal waarin de Slang het kwaad, de ondeugd en de verleiding vertegenwoordigt. Maar gezien elk element van het verhaal krijgt Slang een andere connotatie.

Volgens sommigen, vooral moderne feministen, is de Hof van Eden emblematisch voor het patriarchaat en de autoritaire visie op de religieuze doctrine die verweven is met sociale normen en machtsstructuren.

Met andere woorden, God wordt afgeschilderd als de gezaghebbende figuur die Adam toestaat Zijn afgevaardigde op aarde en de structuren en ‘regels’ van Eden te zijn. Lilith, Adams eerste vrouw, werd uit Eden verdreven vanwege haar weigering hem te gehoorzamen en onderdanig te zijn.

In dit licht bezien is Slang niet slecht. Slang moedigt Eva aan om de verboden appel te eten, omdat het haar wijsheid zal schenken. Slang wordt daarom een ​​symbool van empowerment en bevrijding. Toch is er een prijs die moet worden betaald. Zoals Gloria Steinem zei: “De waarheid zal je bevrijden, maar eerst zal ze je kwaad maken.”

De straf dat Adam en Eva uit de Hof van Eden worden verbannen en tot een leven van sterfelijkheid en alledaagse strijd worden gedwongen, is dus symbolisch. Het leven van gemak in de Tuin komt overeen met het geloof dat ‘onwetendheid gelukzaligheid is’. Door als katalysator te dienen voor de ‘ondergang’ van de mensheid (als je de Tuin beschouwt als een plaats van bescherming en overvloed), is de Slang ook een katalysator voor ‘ontwaken’. Het inwijdingsproces bevrijdt ons vaak, maar het haalt ons ook uit onze comfortzone.

Dat gezegd hebbende, associëren de meeste directe Bijbelse verwijzingen naar Slangen dit dier met bedrog, bedrog en verraad. Het gif symboliseert de verleiding die de geest ‘vergiftigt’ of mensen op een dwaalspoor brengt.

Jeremia verwijst naar vijandige mensen en zelfs naties als Slangen die erop uit zijn de kinderen van God op een dwaalspoor te brengen. Mozes zag ook Slangenbezweerders en omdat hij dit als een kwade praktijk beschouwde, gebruikte hij Gods zegen om de Israëlieten te beschermen tegen de beet van slangen. Dit weerspiegelt het idee dat een kleine hoeveelheid van het gif soms de remedie kan zijn (alles met mate).

Confronteert je met autoriteit of claim jij je onafhankelijkheid? Moet je een relatie verbreken die comfortabel was, maar ook verstikkend? Wordt je geroepen tot een ontwaken dat tumultueus (chaotisch / onregelmatig) en bitterzoet is? Als dat zo is, kan het lijken alsof Slang de boel opschudt.

Slang betekenis in de islam

In de Koran wordt, net als in het Oude Testament, vermeld dat Mozes zijn staf gooit, en deze verandert in een slang. Sommigen die de islam volgen, geloven ook dat Slang verwant is aan Jinn-geesten, en dit wordt als een positieve connotatie beschouwd.

In feite geeft de Koran specifieke instructies om geen enkele slang te doden als je ze in het wild tegenkomt. Maar dit boek legt ook uit dat als een slang je huis binnenkomt, je hem drie dagen ontbering moet geven – vermoedelijk om te proberen hem ervan te weerhouden bij je te blijven wonen – en als hij niet weggaat, dan en alleen dan mag je de slang doden. Slang.

In deze situatie is de Slang verboden terrein, omdat hij goddelijk beschermd wordt. Wanneer Slang verschijnt, bedenk dan of je wordt uitgedaagd om te leven en te laten leven, maar ook op je eigen voorwaarden en met grenzen die je leiden.

Slang Keltische symboliek

De Kelten waren een sjamanistische cultuur die dieren bestudeerde zoals weinig culturen door de geschiedenis heen hebben gedaan, en slangen behoorden tot hun favoriete dierensymbolen. We zien dit in hun uitgebreide Celtic Knotwork, hun mythen en legenden, enz.
Slangen vertegenwoordigden sierlijke reizen over elk terrein, transformatieve genezing en een diepe verbinding met de onderwereld en de hemel. Het gedrag van Slang hielp de oude Kelten te leren hoe ze in harmonie met de natuur en vooral met de seizoenen moesten leven.

Omdat de ogen van een slang “glazig worden” terwijl ze hun huid afwerpen, wordt de Keltische slang een symbool van veranderde toestanden. Er wordt aangenomen dat slangen in die toestand gebruik maken van alle kennis die er ooit is geweest of ooit zal zijn.

In sommige Keltische overleveringen worden slangen, net als draken, geassocieerd met het bewaken van schatten. De Keltische mensen beschouwden Slang meer als een archetypische energie dan als een echt dier.

Mysterie en labyrintische geheimen zijn emblematisch voor Slangenenergie. Is de vruchtbaarheid en de schepping dan ook te danken aan het fallische uiterlijk van Slang? De mythe van Conchobar omvat de bevruchting van zijn moeder door een slang, die ook wordt beschreven als een ‘worm’ die ze inslikt, waardoor ze een kind verwekt.

Omdat de Keltische mensen geloofden dat Slang van onder de grond kwam, associeerden ze het met aardse wijsheid, wedergeboorte en verborgen geheimen.

Hoewel er in Ierland geen echte slangen voorkwamen, zijn er in de Keltische overlevering tal van associaties tussen slangen en zeeslangen of draken.

Slangen in Noorse legendes

Jormungandr is de gigantische slang uit de oude Noordse overlevering. Er wordt gezegd dat deze slang Midgard, een andere naam voor de aarde, bewaakt en wordt beschouwd als een van Loki’s drie kinderen.

De andere goden waren bang voor de kinderen van Loki, dus verspreidde Odin ze en gooide Jormungandr in de oceaan. Maar Jormungandr kan groot genoeg worden om de aarde van kop tot staart te omringen en zo een Ouroboros te vormen.

Slangbetekenissen in het oude Egypte

Slangen werden ook gerespecteerd in het oude Egypte, vooral de cobra, die vaak op de kronen van de farao’s werd aangetroffen. De slang was ook het symbool van de godin Wadjet. Dit was een belangrijk symbool in Neder-Egypte.

Er werd aangenomen dat de zonnegod Ra ook door een slang was geschapen; zijn wedergeboorte werd gezien als de ondergaande en opkomende zon. Om deze en meer redenen wordt Slang geassocieerd met goddelijkheid, heerschappij en macht.

Als je meer zelfvertrouwen nodig hebt of op zoek bent naar een symbool van bescherming, wend je dan tot Slang om je te helpen. Je kunt ook met Slang werken in meditatie en rituelen om meer empowerment uit te nodigen. Als je voor jezelf moet opkomen, nodig dan Slang uit om naar binnen te glippen.

Slangsymbolen in Afrika

Afrikaanse culturen zijn gevarieerd. Toch zijn er velen die geloven dat slangen een verbinding met de voorouders hebben en deze wezens geen kwaad zullen doen.

In de 18e en 19e eeuw bevond het koninkrijk Dahomey zich in het huidige Zuid-Benin. Mensen uit deze regio aanbaden slangen. Hun slangengod, Danh, wikkelde zich rond de wereld en vormde een Ouroboros, die de aarde bij elkaar hield.

In wat nu Senegal is, was Slang Pangool of voorouderlijke geesten. Men geloofde dat de eerste fase van het hiernamaals de transformatie in een zwarte slang inhield voordat hij doorging naar Jaaniiw, de rustplaats van goede zielen.
Laat Slang in je leven komen als je op de hoogte wilt blijven van de gebeurtenissen die aan de horizon komen. Houd je oor laag bij de grond en let, net als de slang, op trillingen om de grotere wereld waar te nemen.

Slangsymbolen in India

De slangensymboliek in het Verre Oosten varieert. In de hindoeïstische cultuur wordt Lord Shiva afgebeeld met een zwarte cobra om zijn nek. Als gevolg hiervan vereren hindoeïstische mensen de Zwarte Cobra als een heilig dier.

Bijgeloof zegt dat het spoelen van een zwarte cobra aangeeft dat er een schat in de buurt is. Andere associaties met slangensymboliek zijn onder meer vruchtbaarheid, bescherming, genezing en regeneratie. Slang weerspiegelt bovendien de transformerende krachten van dood, wedergeboorte en vruchtbaarheid.

Slangen worden ook geassocieerd met de godin Kali en haar aard als krachtig en niet om mee te spotten. Ze heeft destructieve eigenschappen, maar kan ook ontwaken, vrouwelijke empowerment en dramatische transformatie manifesteren.

Slang symboliek in het boeddhisme

Voor beoefenaars van het boeddhisme is de slang een krachtig symbool van bescherming. Volgens de overlevering mediteerde Boeddha onder de Bodhiboom toen er een storm losbarstte. Een gigantische cobra-achtige slang genaamd Mucalinda kwam uit de wortels van de boom tevoorschijn. Mucalinda beschermde Boeddha tegen de storm.

Ook jij kunt Slang uitnodigen om met je samen te werken terwijl je leert je meditatievaardigheden te versterken. Slang kan je eraan herinneren dat je niet beïnvloed hoeft te worden door stormen die om je heen woeden.

Slang symboliek Japanse cultuur

In sommige delen van Japan wordt Slang geassocieerd met Ryujin. Slangen zijn zeer symbolisch en het wordt als onverstandig en zelfs taboe beschouwd om een ​​slang te schaden of te doden. In de Japanse cultuur beschouwen sommigen slangen als kleine draken; ze worden vereerd door mensen die het shintoïsme volgen.

Slang heeft banden met het element water en in het bijzonder met rivieren en de oceaan. Er is zelfs een verhaal over een Slangenvrouw die in een paleis op de bodem van de zee woont. Het vermogen van Slang om zijn huid af te werpen geeft hem de connotatie van jeugd. Portretten van slangen impliceren sluwheid en aanpassingsvermogen vanwege hun vermogen om in kleine ruimtes te glijden.

Slang symboliek Chinese cultuur

In China wordt Slang beschouwd als een positieve talisman tegen ziekten zoals hartziekten. Voor de Chinezen vertegenwoordigt Slang een lang leven en geluk. De kracht van de slang en de allegorische waarschuwing om dit dier niet te onderschatten, worden geïllustreerd in een Chinese legende over een slang die een olifant verslindt.

Voor sommige beoefenaars van vechtsporten valt de symboliek van de slang samen met initiatie, kracht en kracht.

Sommige Chinezen zien Slang als een Schepper-entiteit. Dit geloof heeft betrekking op de godin Nuwa, die deels slang en deels mens is. Ze maakte de eerste mensen uit klei.

Slang Symboliek in Chinese astrologie en sterrenbeelden

In de Chinese Dierenriem is Slang als een klein broertje of neefje van de Draak. Het symboliseert het werken met kruiden, inzicht en scherpzinnigheid. Wanneer het Lentefeest aanbreekt, is het niet ongewoon om in de huizen en bedrijven van mensen een slang rond een konijn te zien als een charme voor welvaart.

Mensen geboren onder het teken van de Slang hebben charme, wijsheid en slimme tongen. Als dit jouw teken is, ben je waarschijnlijk goed met financiën, heb je een groot empathie voor anderen en heb je een serieuze drang naar succes. Het nadeel is dat Slangenmensen jaloers, wantrouwend en een tikkeltje aanmatigend kunnen zijn. Slangenmensen doen het goed in posities waarin ze hun scherpe geest gebruiken voor het oplossen van problemen of voor filosofie.

Slangen mythologie

Vaak symbolisch voor eeuwig leven of reïncarnatie. Soms worden ze ook gebruikt om monsters of wezens af te beelden die de goden uitdagen.

Niet alle afbeeldingen van slangen zijn monsterlijk. In sommige verhalen is Slang verantwoordelijk voor het genezen van mensen of het creëren van de wereld.

Ze worden ook geassocieerd met universele omstandigheden of angsten, vooral in de vorm van zeeslangen. Mythen over slangen die ver onder het oceaanoppervlak leven vertegenwoordigen de kracht van de onderbewuste en mysterieuze aspecten van leven en dood.

De Zeeslang kan het enige zijn dat er voor zorgt dat de zoektocht van een Held wordt vervuld of een ramp wordt. In dit opzicht illustreert Slang alomtegenwoordige uitdagingen en tests die levensveranderend kunnen zijn. Slang kan ook een keerpunt betekenen. De held van een verhaal moet angst overwinnen of leren van Slang’s sluwe manieren om vooruit te komen. Slang kan ook worden gezien als bewaker, tegenstander, gids of een symbool van de noodzaak om op de hoogte te zijn van verraad.

De regenboogslang in de Aboriginal Australische cultuur

Een van de vele verhalen over slangen die hebben geholpen de wereld te creëren, is de mythe van Julunggul. Deze enorme regenboogslang komt voor in de Aboriginalcultuur. Er wordt gezegd dat menselijk bloed in een drinkplaats viel, en dit maakte Julunggul boos.

Hij stuurde een vloed die deed denken aan de mythe van Noach uit de Bijbel. Deze overstroming zou al het leven op aarde in de open mond van Julunggul kunnen duwen. Maar Mierengeest kwam tussenbeide door Julunggul te bijten, en de Slang werd gedwongen alles wat hij had ingeslikt over te geven.

Verwijzingen naar regenboogslangen of slangen zijn ook te vinden in West-Afrika.

Tweekoppige slang

Je denkt misschien dat tweekoppige slangen wezens zijn uit de verhalen van Medusa of de Feniks, maar deze wezens bestaan ​​op het fysieke vlak. Slangen geboren met twee hoofden hebben een genetische aandoening die bicefalie wordt genoemd. Deze wezens zijn misschien wel de aanzet geweest voor verhalen over tweekoppige slangen in vervlogen tijden.

Hoewel bicefalie of polycefalie bij verschillende diersoorten kan voorkomen, is de kans groter dat dit bij slangen voorkomt dan bij zoogdieren. Maar zelfs dan is dit een uiterst zeldzaam fenomeen. Geen wonder dat het tot de verbeelding van oude en moderne mensen sprak.

Het wordt vaak toegeschreven aan ongebruikelijke blootstelling aan gifstoffen of temperatuurschommelingen en is waarschijnlijk een mislukte splitsing van het embryo. De tweekoppige slang vertegenwoordigt wedergeboorte, transformatie en polariteit in jezelf.

Wanneer u een tweekoppige slang tegenkomt, overweeg dan of u ergens ‘tweeledig’ over bent geweest en een beslissing moet nemen. Voor een krachtige transformatie kan het nodig zijn dat u twee verschillende perspectieven combineert en tegengestelde standpunten integreert.

Regenboog slang

Regenboogslangen worden beschreven in verschillende mythen, waaronder die van de Aboriginal-slang Junggul. Dit wezen is ook prominent aanwezig in West-Afrikaanse tradities. Meestal houdt de aanwezigheid van een Regenboogslang op de een of andere manier verband met water.

De elementaire verbinding met water duidt op het belang van emotionele en psychologische diepten. De Regenboogslang heeft een volledig kleurenspectrum. Het heeft banden met schatten, iets waardevols en zeldzaams.

In Aboriginal-verhalen heeft deze slang een diepgaande kracht en is hij zowel een schepper als een vernietiger. De Regenboogslang is een schepperfiguur. Het wordt geassocieerd met mijlpalen gedurende de levensduur, inclusief het begin van de adolescentie.

Rainbow Serpent is ook een symbool van vruchtbaarheid. Als je een Regenboogslang tegenkomt, kun je een periode van groei tegemoet gaan. Dit kan gepaard gaan met moeilijke uitdagingen en groeipijnen, net als in de adolescentie. Je identiteit en wereldbeeld veranderen dramatisch. Creativiteit kan u helpen dit proces te doorlopen.

Ouroboros

Zoals eerder vermeld is de Ouroboros een symbool dat dateert uit de oudheid. Het wordt gevonden in zowel het oude Egypte als Griekenland. Het symbool is dat van een slang die zijn staart opeet en de vorm van een cirkel vormt.

Dit is een symbool van leven, dood en wedergeboorte. Het kwam tot stand dankzij het vermogen van Slang om zijn huid af te werpen. De Ouroboros herinnert ons eraan dat al het leven eeuwig is en dat de fasen van creatie en vernietiging geen tegenstellingen zijn, maar deel uitmaken van een continuüm.

Caduceus

De Caduceus is zelfs in de moderne tijd herkenbaar van medische instellingen. Dit eeuwenoude symbool bestaat uit twee slangen die om een ​​staf zijn gewikkeld. De staf heeft vaak vleugels aan weerszijden.

De Griekse God Hermes heeft een Caduceus, net als de Grieks-Romeinse figuur Hermes Trismegistus. De kracht ervan is er een van genezing en magie. Het vertegenwoordigt goddelijke boodschappers en welzijn.

De geschiedenis onthult de Caduceus in culturen die teruggaan tot Mesopotamië. Het werd vervolgens geassocieerd met de God Ningishzida, een godheid van de vegetatie. Het wordt ook geassocieerd met de planeet, God en het element Mercurius.

De Slangen op de Caduceus vertegenwoordigen polariteit en wijsheid, regeneratie en macht. Je kunt dit symbool gebruiken voor genezing, bescherming en om bepaalde boodschappen aan het Goddelijke over te brengen.

Slangenogen betekenis

Om naar iemand te verwijzen die “Slangenogen” heeft, wordt over het algemeen als een belediging beschouwd. Deze term komt ook voor bij gokken wanneer iemand een paar dobbelstenen gooit en beide op één dobbelsteen terechtkomt. Er wordt gezegd dat het paar op de ogen van een slang lijkt en ook als ongelukkig wordt beschouwd.

Omdat het geassocieerd wordt met slecht spel bij gokken, wordt de ongelukkige aard van deze term gegeneraliseerd. Als je zegt dat er één ‘Slangenogen opkwam’, betekent dit dat ze een risico hebben genomen en hebben gefaald.

Maar als je de kracht van de slang in ogenschouw neemt, kun je begrijpen dat de ogen van een slang ook genezing en bescherming kunnen symboliseren. Misschien ga je deze zin, of zelfs het symbool van Slangenogen, waarderen omdat het een positieve connotatie heeft.

Slangen in Griekse mythen

In de Griekse mythologie had Echidna de vorm van half vrouw en half slang. Er werd aangenomen dat ze draken had gebaard. Slangen komen, zoals eerder vermeld, ook voor in het verhaal van Medusa. In deze mythe was Medusa een genezer voordat de geneeskunde werd overgenomen door patriarchale systemen, die haar als kwaadaardig zouden bestempelen.

Slangen fluisterden in Apollo’s oren en gaven hem de gave van profetie. Op het oude Kreta tonen de vroegste overblijfselen van godinnenverering een godin met een slang in beide opgeheven handen.

Slangengoden en -godinnen

 • Cybele-Grieks
 • Artemis-Grieks
 • Apollo-Grieks
 • Ra- Oud-Egyptisch
 • Hermes-Grieks
 • Mercurius- Romeins
 • Wadjet- Oud-Egyptisch
 • Apep- Oud-Egyptisch
 • Renenutet – Oud-Egyptisch
 • Nehebkau- Oud-Egyptisch
 • Meretseger- Oud-Egyptisch
 • Asclepius-Grieks
 • Junggul- Aboriginal regenboogslang
 • Jormungandr – Noorse slangengod
 • Ningshzida – Mesopotamische slangengod
 • Mushussu – Mesopotamische slangengod
 • Quetzalcoatl – De grote Azteekse slangengod
 • Corra-Keltische slangengodin

Symboliek van de dode slang

Wat betekent het als je een dode slang tegenkomt? Je moet in een winterslaapfase gaan. Het kan zijn dat u in een bepaalde situatie te hard uw best doet om uw wil te laten gelden. Slang is een symbool van wedergeboorte, dus een dode slang wijst op het reïncarnatie-/transformatieproces waarin je misschien ‘dood moet spelen’ of de zaken moet laten bezinken voordat je verder snelt.

Je kunt een signaal krijgen om laag te liggen en na te denken. Er kan een innerlijke reis nodig zijn, dus neem de tijd om te mediteren en naar binnen te gaan in plaats van uw ideeën naar buiten te projecteren. Dit kan ook betekenen dat je een bepaald aspect van je missie hebt vervuld of voltooid en nu vrij bent om verder te gaan met grotere transformatie.

Beroemde slangen

 • Crowley uit Good Omens van Neil Gaiman
 • Kaa uit Het Jungleboek
 • Cadmus in Metamorfoses
 • Karait van Ricki Tikki Tavi
 • Ratelslang Jake
 • Heer Hiss (Robin Hood)
 • Jafar (Aladdin)
 • Meesteradder (Kung Fu Panda)
 • Satan uit Paradise Lost van John Milton
 • Nagini (Harry Potter-serie)

Het personaliseren van de symboliek en betekenis van een slang

De symboliek waarover je hier hebt gelezen is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de rijke en fascinerende betekenissen achter slangen en slangensymbolen. Terwijl je slangensymboliek onderzoekt, kun je beslissen wat met jou resoneert en wat de Hogere Geest probeert over te brengen. 


Voordat je de symboliek en betekenissen of de slangendroom betekenissen in dit artikel gebruikt , neem een ​​paar minuten de tijd en lees dit ook:

Het zal je helpen uw dromen beter te kunnen analyseren

Als je meer wilt weten over slangen dromen, Leer en lees hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!