Element aarde symboliek en betekenis

Element aarde Inhoudsopgave

Symboliek en betekenis van het aarde-element

Hoewel elk element vaak een onderscheidende betekenis heeft, afhankelijk van de culturele context, zijn er enkele overeenkomsten.

Het Element Aarde bevindt zich ten noorden van het Rad van Tijd en de Heilige Cirkel. Maar vanwege de seizoenen zijn sommige Lichtwerkers van mening dat dit misschien geen “vaste” aanduiding is.

In de zomer is het bijvoorbeeld zinvoller om de Aarde op één lijn te brengen met het zuidelijke punt van de schepping en de vurige energieën, of haar te associëren met het Westen tijdens lenteregens.

Traditioneel vertegenwoordigt dit van de Vijf Elementen echter het ultieme vrouwelijke principe van het Universum – de Moedergodin van wie al het soort komt en terugkeert. Ze is vruchtbaar, koesterend, aardend, sterk en transformeert voortdurend als een manier om de veranderingen van de natuur te eren.

Een beetje dieper kijken

Er zijn verschillende aspecten van het Aarde-element die de moeite waard zijn om spiritueel te onderzoeken. Leylijnen – krachtlijnen – maken bijvoorbeeld deel uit van die elementaire vibratie. Ze doorkruisen de aarde en waar ze samenkomen, vind je heel vaak een heilige ruimte die al bestaat. Een goed voorbeeld zijn de Standing Stones van Callanish in Schotland, waar volgens mythen een oude draak verblijft, die steencirkels over de hele wereld beschermt.

Het element Aarde is substantieel, in tegenstelling tot het ongrijpbare luchtelement. Als we aan de aarde denken, kunnen we mediteren op haar prachtige en helende kristallen en stenen , de grond waarin we voedsel verbouwen, de planten en dieren die deze ondersteunt en deze zelfs vanuit de ruimte visualiseren als een vriendelijke herinnering aan ons hemelse eiland. Aarde-energieën faciliteren allerlei vormen van manifestatie door sterke wortels te leggen van waaruit onze dromen werkelijkheid worden.

Dat wil niet zeggen dat het Aarde-element alleen maar positieve eigenschappen heeft. Het kan heftig zijn. Kijk maar eens naar de uitbarsting van een vulkaan of de schade door een aardbeving. Dit soort kracht is de reden waarom het zo belangrijk is om onze moeder te respecteren (je kent het oude gezegde: het is niet leuk om Moeder Natuur voor de gek te houden).

Aarde als stabiele kracht

Element aarde is de meest vaste vorm van de 5 elementen. De stabiliteit van de grond onder je voeten. De voedingsbodem om vanuit te groeien en waar de wortels stevig in verankerd worden.

Op spiritueel niveau zorgt binding met aarde voor stabiliteit & zekerheid. Het is een vrouwelijk element met kalme, harmonieuze en beschermende eigenschappen. Aarde vormt de basis, is concreet, structureel, betrouwbaar en geeft fundering. De wisselende seizoenen tonen een constante wisselwerking tussen geboorte en dood, waardoor het element aarde ook staat voor vruchtbaarheid.

Als element aarde in balans is, kan je makkelijker accepteren wat er is. Je voelt je geaard en veilig. Je staat stevig voor datgene wat jij belangrijk vindt en wie je bent.

Met Element Aarde kies je voor vertrouwen, stabiliteit en zekerheid. Aardetekens hebben een sterk doorzettingsvermogen, zijn loyaal, geduldig, kalm, rustig en voorspelbaar en pakken een uitdaging met beide handen aan. 

Aarde is het element van het noorden.

Kleurcorrespondenties voor de aarde

Realistisch gezien kan elke kleur die in de natuur wordt gevonden de aarde vertegenwoordigen. De meest voorkomende tinten die worden gebruikt om de energieën van de aarde te symboliseren zijn echter bruin, zwart en groen.

Seizoensvariaties:

In esoterische tradities als Wicca komt het symbool voor het Element Aarde soms voort uit de reflecties van de Natuur. Het oranjegoud van de herfst of het zuivere wit van de winter als de aarde rust zijn twee voorbeelden. Dit is puur een persoonlijke keuze. Luister naar het land en laat je leiden.

Metafysische toepassingen voor het element aarde

Aarde-energieën zijn uitstekend geschikt voor geomantische en alchemistische inspanningen. Je kunt ook een beroep doen op de energieën van de aarde voor aarding, groei, bescherming, aantrekking, verbergen (Chimera-magie), innerlijke werking van de ziel/geest, cycli en overvloed, om er maar een paar te noemen. De sleutel is het kiezen van de juiste componenten en symbolen voor uw ritueel, spreuk of bemiddeling. Een eikel is bijvoorbeeld een goede manier om potentiëlen weer te geven. Een andere illustratie is een kom met graan die op de grond wordt geofferd met de wens om voorzienigheid.

Voor degenen die zich aangetrokken voelen tot druïdische praktijken is de aarde een geweldige bondgenoot en gids. Het biedt je een toegangspoort tot dieren- en plantengeesten en biedt tegelijkertijd de stabiliteit om één voet stevig op Terra Firma te houden. Dit Element is ook geschikt voor magische tuiniers, kristalwerkers en kruidendokters.

Tarot en het Aarde-element

De Tarot brengt het Aarde-element in lijn met de Munten of Pentakels . Dit Tarotpak symboliseert de dingen die we bezitten – alle dingen die ‘materieel’ zijn. Het gaat werkelijk over de wereld en alles wat een mens kan bereiken, in het bijzonder veiligheid en welvaart.

Wanneer een persoon over-emotioneel wordt, kunnen Pentakels in zijn of haar lezing verschijnen als raad om afstand te nemen van water/gevoelige energieën en weer geaard te worden. Pentakels komen ook voor in lezingen (meestal omgekeerd) wanneer je de geschenken die de natuur vrijelijk biedt, misbruikt.

Krijg diepgaande Tarotkaartbetekenissen om uw vermogen om Tarot te lezen te versterken!

Numerologie en het element aarde

Qua vibratie is het Element Aarde in lijn met het getal Acht . Dit is een ideaal getal omdat het Aarde-element een dubbele vier is, wat voor balans zorgt. In de natuur oogst je wat je doet. Metafysisch gezien houdt dat verband met ons karma. De energieën van de aarde zullen je niet toestaan ​​je te verbergen voor je wortels, maar ze zullen je aanmoedigen om de tuin van je leven onkruidvrij te houden.

Waar de Tarot zich vooral concentreerde op de wereldse aspecten van het Aarde-element, kijkt de numerologie naar het spirituele – het “zoals hierboven; zo beneden” aforisme. De natuur is niet gevuld met hebzucht; zij herkent eenvoudigweg behoeften. Wat heb je nodig? Wat wil je? Dit zijn twee heel verschillende vragen, en het Element Aarde brengt je altijd terug naar de belangrijkere kwestie van de noodzakelijkheden.

Zowel Nummer 8 als de Aarde zijn efficiënt, wat deel uitmaakt van wat succesvolle vibraties creëert. Verspil niet; willen niet is absoluut een van de sleutelzinnen van het Aarde-element.

Verbeter uw waarzeggerijvaardigheden door meer te leren over numerologie ! Het is eigenlijk heel gemakkelijk om deze vaardigheid te leren en cliënten vinden het geweldig als je dit toevoegt aan hun paranormale en/of tarotlezingen!

De dierenriem- en aardetekens

Astrologisch regeert het Element Aarde Maagd Stier en Steenbok .

Alle mensen die onder deze westerse sterrenbeelden zijn geboren , hebben een sterke sensuele input nodig, zodat ze elk deel van het leven tot de laatste jota en tittel kunnen ervaren.

Het Aarde-element komt in deze drie kaarten terecht met gevoel voor realiteit, productiviteit en het vermogen om bijna alles wat ze aanraken om te zetten in iets tastbaars.

Zoals je zou verwachten, zijn de aardse mensen astrologisch gezien goed geaard. Ze zien het grote geheel, maar weten dat je daar pas toegang toe hebt als alle andere onderdelen correct op hun plaats zijn gezet. Die drang weerhoudt de aardse mens er echter niet van om naar buiten te gaan.

In de glorie van de natuur zijn is niet alleen belangrijk – het is een complete spirituele ervaring!

Kristallen, planten en dieren die verwant zijn aan aarde

Edelstenen die verwant zijn aan het element aarde resoneren met het fysieke. Ze helpen onze energie te reguleren en zorgen voor structuur in ons leven. Je kunt ze gebruiken als ondersteuning in situaties waarin je je moet aanpassen aan veranderingen zoals een verhuizing, een nieuwe baan, het einde van een relatie, een verandering in je fysieke lichaam. en ze helpen je lichaam en geest met elkaar te verbinden.

Aardestenen stimuleren en balanceren het eerste aardsterchakra (15 a 30 cm onder de voetzolen) en eerste chakra (de basis / stuit, onderaan de wervelkolom)

Edelstenen: Amber, Ammoniet, Apolylliet, labradoriet, Boij Steen, Obsidiaan, Aventurijn, Bloedsteen/Heliotroop, Jaspis, Hematiet, Mosagaat, Prehniet, Pyriet, Lava, lapis lazuli Gabro, Onyx, Peridoot, Rhodoniet,

Dieren: Wolf, Beer, Gopher, Worm, Hert, Bizon, Mier en alle dieren die onder de grond graven

Planten: Tarwe, Gerst, Salie, Maïs, Klimop, Bijvoet, Eik, Patchouli; Aardappelen; Mos; Bodembedekkers

Dromen over de aarde

Wanneer het Element Aarde in een droom verschijnt, duidt dit doorgaans op een behoefte aan aarding en perspectief. Als je je onzeker voelt, zoek dan naar de bron en laat het element Aarde je stabiliteit herstellen. Het zien van de aarde vanuit de ruimte kan een globaal denken vertegenwoordigen. Raadpleeg mijn Droomwoordenboek voor meer informatie over droomsymbolen .

Aardse godheden

Bijna elke cultuur die we tegenkomen heeft minstens één, zo niet meerdere, godheden die de aarde en haar vibrerende aard regeren. Enkele gemakkelijk herkenbare zijn Adonis, Bona Dea, Cerunnos, Demeter, Gaea, Pan, Yoruba, Faunus, Artemis, Pachamama en Ops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!