Zuid-symboliek en betekenis

De Windrichting Zuid belichaamt het Vuurelement en zonne-energie. Het is de vonk van leven, intense of zachte hitte en verlichting. Metafysisch associëren we het zuiden met het seizoen van de zomer, wanneer de aarde overvloedig is met bloesems en rijpende groenten en fruit. In agrarische tijden bood dit een moment van troost – wetende dat de voorzienigheid voorlopig regeert.

In termen van menselijke groei vertegenwoordigt Zuid onze middelbare kinderjaren tot tienerjaren. Dit uit zich in uitbundige energie, speelsheid, verwondering, passie voor simpele dingen en groei. In het Zuiden zijn we volop levend en actief in ons leven. Dit is echt een heerlijk gevoel. Vertrouwen in het Zuiden als begin van een concept dat steeds meer tot bloei komt.  

Fysiek biedt Zuid kracht; mentaal zorgt het voor een steeds groter gevoel van zelfvertrouwen. Emotioneel is het de hoofdrichting van de liefde en de hartslag van de wereld. Omgekeerd kan Zuid woede of haat worden, twee emoties die uit de hand lopen. Als je die gevoelens verwerkt, kun je het vuur temmen en in plaats daarvan genieten van de warme kolen. 

In het Grieks-Romeinse tijdperk was er een wezen dat verbonden was met de zuidelijke vlammen, de Salamander. Dit dansende wezen leeft en sterft bij het vuur. Deze Geest heeft een zeer sterke geest, intense passies en indrukwekkende overtuigingen. Salamander schept met slechts een klein vonkje. 

 

Zuid-etymologie
Zuid komt van sunnon of suo, wat in het Oud-Engels zon of richting van de zon betekent. In Finland vinden we etela, wat ‘voorkant’ was, of de richting waarin de voorkant van een huis zou moeten wijzen als het werd gebouwd. In de Talmoed betekenden de woorden voor zuid droog, of pad van de dag gebaseerd op de droge temperaturen in het zuiden van Jeruzalem.

Wolf: Dier van het Zuiden

wolf spirit gids

Wolf is het totemdier voor de windrichting Zuid. Het begrijpen van deze complexe Geest kost wat tijd. Voor vroege mensen was Wolf angstaanjagend en zwierf hij samen rond als roofzuchtige familie. Wat we nu weten is dat ze, hoewel ze zeker geweldige jagers zijn, ook gezinsgerichte wezens zijn die van spelen lijken te houden.

Wolven hebben een vrij groot aantal gehuil met een specifieke betekenis. Wolfsenergie kan dus een herinnering zijn om de ‘stem’ die je op dat moment nodig hebt, te vinden en te gebruiken.

De Wolf-geest herinnert ons eraan dat we, net als de zon in het Zuiden, een licht moeten laten schijnen op bepaalde mensen of situaties om te zien wat echt echt is. Wat is het dat we niet “zien”? Luister jij echt naar je gevoel? Bent je waakzaam?

Mensen die met Wolf meegaan zijn echte individuen die ook de waarde van stam kennen. Wild en vrij zijn hoeft geen eenzaamheid te betekenen. Er zijn zoveel manieren om verbinding te maken in deze wereld en Wolf laat ze je graag zien.

Als Wolf naar je toe komt als Animal Spirit Guide, is je leven misschien een beetje uit balans. Misschien ben je te defensief, of niet defensief genoeg. Je hoeft niet altijd op zoek te gaan naar een gevecht, en je hoeft ook niet terug te deinzen in de schaduw. Wanneer je jouw WARE stem vindt, spreek dan jouw stem uit. Huil je visie uit van vreugde.

Klik om alles te lezen over Wolf-symboliek en betekenis .

Zuid en het vuurelement

Vuur is het element van Zuid. Vanaf het moment dat het voor het eerst werd ontdekt, is vuur een van de belangrijkste levensingrediënten voor gemeenschappen. Het was een verzamelplaats die veiligheid en levensonderhoud bood. Het werd de ‘oven’ en een plek om verhalen en mondelinge geschiedenissen te delen en vrienden en familie te verwelkomen. Het Vuurelement is en blijft heilig in spirituele praktijken – het vertegenwoordigt het hart van onze ‘stam’.

Rook van een gemeenschappelijk vuur werd door sjamanen gebruikt als middel om rituele gereedschappen te bereiden. Het symboliseerde onze gebeden die naar de hemel gingen. Het vertegenwoordigde ook de geboorte van nieuwe ideeën (dwz die “ah-ha”-vonk).

Elk vuur moet een goede opbouw en verzorging hebben, zodat het niet uitbrandt of uit de hand loopt. In veel stammen hebben specifieke mensen de eer het Vuur te behouden totdat het doel ervan is bereikt. Het was niet ongewoon dat mensen een stukje uit hun stambron meenamen als ze naar een nieuwe plek verhuisden, en daarmee al die belangrijke energie met zich meebrachten.

Metafysisch heeft het Vuurelement het heelal voortgebracht. De zon zorgde voor warmte en leven. Over het algemeen vertegenwoordigt dit element energie, beweging, onze primaire passies, kracht, moed en onze wil. Het seizoen van vuur is de zomer.

Bij rituelen, meditatie of spreuken kun je het Vuur-element eren door je heilige ruimte zo in te richten dat je belangrijkste gereedschappen en decoratieve elementen naar de Zuidelijke Wijk gericht zijn. Kaarsen vormen een uitstekende aanvulling op je inspanningen, omdat ze kunnen worden gebruikt als componenten in rituelen/spreuken en als brandpunt voor de Vuurenergieën die door Zuid worden belichaamd. Denk daarnaast aan mystieke kristallen die zijn uitgelijnd met het Zuiden/Vuur (Amber, Carneool, Vuuropaal), altaardeksels in de kleuren rood of goud en vurige wierook (Kaneel; Drakenbloed). 

Native American symboliek en betekenis voor het Zuiden

Native American-leraren vertellen ons dat Zuid een zuiveraar is die nieuwe kansen creëert. Het is de regio van de speelse Coyote, roedelgerichte Wolf en het vruchtbare Konijn. Net als bij de westerse symboliek is het element hier vuur, het seizoen is zomer, het tijdstip van de dag middag, en belichaamt het menselijke stadium van jeugd tot tiener. De vibraties van Zuid zijn vrolijk, bemoedigend en vol passie. Je kunt het in je heilige ruimte weergeven als rood of verbrand oranje. 

Zuid is gevuld met licht dat eventuele schaduwen verjaagt. Het is de zomer van transformatie en acceptatie. Zuid voelt speels en enigszins emotioneel. Er is hier nog steeds sprake van kwetsbaarheid, omdat we het Rad des Tijds niet naar volwassenheid hebben gedraaid. Wanneer de zon ‘s middags schijnt, is dit de perfecte tijd om na te denken over het Zuiden en de betekenis ervan voor u persoonlijk. 

Net als de Kelten hebben indianen een dierenastrologiesysteem.

Het Medicijnwiel, sjamanische windrichting

Klik om uw Native American sterrenbeeld te vinden .

Zuid begint in het teken Bever (20 april – 20 mei). Zoals een Spirit Animal Bever zegt: “Ga aan de slag en speel later”. Bij de bevergeneeskunde draait alles om efficiëntie en leren zich aan te passen. Mensen met de Bever-totem hebben een scherpe geest, een meelevend hart en lijken altijd behulpzaam. Het enige waar Bever op moet letten zijn haar woorden. Tactvol is niet goed op het DNA van Bever te lezen. 

We gaan verder naar de Stag (21 mei – 20 juni). Stag heeft een scherp verstand en geest. Dit wezen is ook een behoorlijk gesprekspartner. Mensen die als gevolg hiervan onder het hert zijn geboren, zijn ‘praatzieke Cathy’s’. U wilt deze persoon uitnodigen voor sociale evenementen, tot grote vreugde van iedereen. Hertenmensen zijn trots op hun uiterlijk en lijken altijd een veelbetekenende sprankeling in hun ogen te hebben. Hertengeest kan zeer nuttig zijn voor jonge relaties of relaties die verouderd zijn. 

Tenslotte hebben we voor dit kwartaal van de Directions Woodpecker (21 juni – 21 juli). Sjamanen vertellen ons dat Specht een verzorger is, iemand met actieve luistervaardigheden en een diep begrip. Specht komt naar mensen toe als geestelijke hulp wanneer ze de steun het meest nodig hebben. Andere lessen uit deze gids zijn romantiek, soberheid, organisatie en toewijding. 

Zuiden in waarzeggerij

Wanneer het bij sommige waarzegmethoden als vasthoudpunt wordt gebruikt, vertegenwoordigt Zuid acties. Dit kunnen de items zijn die je hebt gemaakt of die je gaat maken. Door over het verleden te praten, herinnert Zuid je eraan dat het verbranden van bruggen misschien niet de beste handelwijze was. Op dit moment is er iets aan uw keuzes dat heel belangrijk is voor uw toekomst. Haast je niet, maar houd er rekening mee dat je snel moet verhuizen.

Keltische symboliek en betekenis voor het Zuiden

De Keltische traditie associeert het Zuiden met de symbolische waarden van inventiviteit, energie, passies en het Element Vuur. Een van de meest voorkomende dieren die onder deze kardinale leiding vallen, is de haan. Hanengeneeskunde gaat over betrouwbaar, bewust, moedig en viriel zijn. De haan/haan heeft banden met de zon, vooral met de dageraad. In Keltische mythen verschijnt de Haan als een geest van verlichting. 

Andere emblematische dieren zijn onder meer het zwijn, een felle vechter. De koe die wordt geassocieerd met de godin Brigit en het sprookjesrijk. Vissen die op magische wijze verschijnen bij heilige bronnen of bronnen en vernieuwing of genezing vertegenwoordigen, en schapen die de onderscheidende geschiedenis hebben als het symbool van Imbolc, schapen die bevallen.  

De Keltische traditie kent een dierenriemtekensysteem waarnaar we kunnen verwijzen voor meer inzicht in het Westen.

fox on brown wooden plank

Bezoek onze zustersite om alles te ontdekken en te leren over uw Keltische sterrenbeeld .

Er zijn drie tekens geassocieerd met het Zuiden:

Uit de Keltische Boomastrologie komt de Zeeslang (15 april – 12 mei). De Zeeslang symboliseert vernieuwing en groei. Degenen die onder dit teken zijn geboren, zijn mensen met het vermogen om groepen te verenigen. Bovendien zijn ze uitstekende genezers, of het nu om lichaam, geest of ziel gaat. Sea-Serpent is verleidelijk en opvallend. Maar onthoud, ondanks al die uiterlijke schoonheid, dat Sea-Serpent zal vechten als dat nodig is. Als Sea-Serpent je leven binnenzwemt als een fantasiegeestdier, draagt ​​het de boodschap uit dat je een deel van je leven moet samenvoegen tot een harmonieus geheel. 

De volgende (standaard Keltische dierenriem) is de Vos (13 mei – 9 juni). Deze ondeugende wezens zijn erg slim en slim. Ze staan ​​erom bekend dat ze houden van een goed avontuur dat eindigt met een even goed verhaal. Mensen geboren onder dit teken zijn erg spannend en sluw. Als Spirit Animal geeft Fox advies over sluwe en slimme zakelijke beslissingen.  

Het laatste zuidelijke dier voor dit systeem is het Witte Paard, dat zuiverheid, spiritualiteit en een verbinding met het Goddelijke vertegenwoordigt. Mensen met het Witte Paard als totem hebben een ongelooflijk uithoudingsvermogen. Ze gebruiken dit om anderen in nood te helpen. Ze houden ook van hun vrijheid. White Horse zal niet te lang vastgebonden blijven. In een droom voorspelt White Horse een gelukkige financiële wending of een ander beetje geluk. 

Astrologie en de richting van het zuiden

sterrenbeeld Het Medicijnwiel, sjamanische windrichting west

Klik om al je dierenriemdieren op verjaardag te ontdekken .

In de astrologie speelt de associatie van Zuid met Vuur een rol. De drie Vuurtekens van de Westerse dierenriem zijn Ram (de onverschrokken Ram), Leeuw (onze dappere en nobele Leeuw) en Boogschutter (half mens; half paard). De basispersoonlijkheid voor Vuurtekens zijn sterke leiders, ijverig, extraverte mensen, een beetje rebels en moedig in zelfs de meest angstaanjagende situaties. 

Vuurtekens zijn warm en bijna gloeiend. Ze houden ervan om het ‘alleen te doen’, maar houden ook van gezelschap. Hun liefde voor het leven is met weinigen te evenaren. Net als de gloed van de sintel kunnen Vuurmensen werkelijk allerlei dingen in anderen inspireren, persoonlijk, emotioneel, fysiek en spiritueel.

Zeker, Vuurtekens kunnen hard zijn, maar ze reinigen ook. Ze genieten van plezier en spontaniteit. Beoordeel gewoon uw afstand op basis van hun humeur.

Kardinale richting Zuid in Chinese en Japanse tradities

Shintotempels associëren Rooster met het Zuiden en laten ze vaak vrij rondlopen in de tempel. Vuurdraken zijn een andere Zuid/Vuurvereniging. Ze belichamen de kracht van de zon en er wordt gezegd dat ze weldadige spirituele gidsen zijn. In dromen voorspellen draken geluk, aanpassing, bewondering en algeheel succes. 

In het hindoeïsme is Agni de vuurgod die drie vormen heeft: zonlicht, bliksem en vuur. Agni fungeert als boodschapper van en naar de goden. In het China van de Renaissance waren er magische kledingstukken geweven uit de geest van de Salamander. Deze kleding werd door geen enkel vuur gehinderd. Historici denken dat dit mogelijk een soort zijde is geweest. 

Het mythische wezen van Japan en China geassocieerd met Zuid is de Vermilion Bird. Het lijkt roodachtig, net als de ijzerrijke bodems van zuidelijke regio’s. Er zijn ook twee sterrenbeelden: de slang en het paard.

Slangenmensen eren echt de ervaringen van het leven. De lessen die ze nu (of in een vorig leven) leren, dragen ze met zich mee en bieden constructies. Het is heel moeilijk om een ​​slang voor de gek te houden. Ze laten je niet met veel wegkomen.

In relaties hebben slangenmensen af ​​en toe tijd alleen nodig om hun huid te versnipperen en te groeien, maar ze komen altijd beter terug dan voorheen. Als je ze deze keer met mededogen geeft, zul je een aantal verbazingwekkende dingen ontdekken over vrienden en familie die geboren zijn onder het Slang-teken.

Als je om de slang geeft, moet je hem of haar de tijd geven om zich aan te passen. Ze kunnen niet zomaar overstappen op vertrouwen. De tijd is de moeite waard. de slang houdt ervan om leiding te geven en goede gesprekken te voeren, maar mensen zien vaak alleen de buitenkant van de slang. 

Wat de Paard betreft: dit is een teken dat twee kanten heeft. De een is vrij, de ander is beteugeld. Paardenmensen spreken graag vanuit hun onderbuik, wat het soms lastig maakt. Er is hier geen bijbedoeling, maar mensen gaan er toch naar op zoek.

Paardenmensen zien bekendheid niet, maar ontvangen die wel. Hun standvastigheid als vrienden schijnt altijd. Ze zijn ook behoorlijk goed in het helpen oplossen van problemen. De vriendelijkheid van het paard draagt ​​veel bij aan goede relaties. Je zult weten wanneer een paardenpersoon je leuk vindt, omdat ze blijven praten.

Over het algemeen heeft de paard een vrij eenvoudige kijk. Ze houden van ongecompliceerde genoegens. Paard zal zich (althans enigszins) aanpassen aan veranderende mensen en omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!