De vier windrichtingen Symboliek en betekenis

Leer meer over de 4 winderichtingen (Noord, Zuid, Oost en West)! Als je de symboliek en betekenis en elke hoofdrichting begrijpt, kunt u dichter bij al uw geest-, totem- en krachtdieren komen. Ontdek hoe je de windrichtingen kunt gebruiken om berichten van je spirit animals-gidsen te interpreteren, Sjamanistische genezing te helpen faciliteren, je Krachtdier aan te roepen en meer.

De windrichtingen hebben symboliek en betekenis die erg belangrijk zijn voor je zoektocht naar Spirit, Totem en Power Animal. Terwijl je onderzoekt wat elke richting vertegenwoordigt, zul je hulpmiddelen vinden die je relatie met en begrip van Animal Spirits en Gidsen verbeteren.

Natuurlijk is het uitzoeken of aanvoelen van ons eigen levenspad al een hele klus! Het kennen van de symboliek en betekenis van de windrichtingen is een cruciaal element bij het begrijpen en interpreteren van boodschappen van je Spirit-, Totem- en Krachtdieren – vooral als je traint om een ​​Sjamanistische Beoefenaar of Reiziger te worden, een Paranormaal Medium, of een Dieren-communicator.

Overzicht van vier hoofdrichtingen
In een globaal overzicht veranderen de opvattingen over de Vier Richtingen afhankelijk van de cultuur en het tijdperk dat je bestudeert. Niettemin beschouwde bijna elke oude beschaving de Vier Richtingen als heilig. Elke windrichtingen heeft een geheel eigen vibratie, een persoonlijkheid, waar je gebruik van kunt maken voor uw spirituele inspanningen. Zoals bij elke goede relatie kost het tijd om een ​​band op te bouwen met de aanwijzingen, maar het is zeker de moeite waard. Stel bijvoorbeeld dat je je Spirit Animal in een droom ziet bewegen naar of weg van het Westen. Hoe zou jij dat interpreteren? Als je de verschillende symbolische waarden en energieën van het Westen kent, krijgt de betekenis van de droom meer aandacht.

Aan de belangrijkste windrichtingen voegen wiskundigen nog twee referentiepunten toe: omhoog en omlaag. Hierdoor ontstaat een driedimensionale ruimte. Hoewel dit artikel niet in detail ingaat op de boven- en onderkant, kunnen we u wel wat inzicht geven als u ze wilt gebruiken:

Up vertegenwoordigt het hogere zelf, engelachtige wezens, god, bevrijding en visie.
Down spreekt over de aarde, aarding, de natuur en het rijk van dood/transformatie.

De eenvoudigste manier om alle Vier Richtingen te visualiseren is op een wiel, waarvan Spirit zelf de hub is. Inheemse Amerikanen noemen dit wiel “Het Medicijnwiel”. Elke richting heeft een seizoen, kleur, attributen, planten en dieren. Hieronder vindt u een kort overzicht van de symboliek en betekenis voor elke windrichtingen, met links naar de uitgebreide beschrijving ervan.


Windrichting West
Symboliek en betekenis van de westelijke kardinale richting

In China is het Westen de richting van verlichting. Het judaïsme vertelt ons dat westwaarts bewegen ons dichter bij de stralende aanwezigheid van het goddelijke brengt. Zowel de Azteekse beschaving als de oude Egyptenaren geloofden dat hier de deur naar de volgende wereld lag. De Keltische traditie is vergelijkbaar, maar dan vanwege het feit dat je naar de rand van de zee moet gaan om de onderwereld te vinden. In India kijken mensen naar het westen om te bidden, de richting van Mekka.

Vanuit magisch perspectief vertegenwoordigt West het element Water. Dit is de pure kracht van ons emotionele leven. Seizoensgebonden is het Westen de herfst, wanneer de aarde zich klaarmaakt voor de slaap en transformatie van de winter. In het Westen gebruiken mensen magie om oude gewoonten, pijn of patronen die hen tegenhouden, los te laten. Lichtwerkers vertellen ons dat West de sleutelrichting is voor het beginnen van een zoektocht naar een visie.

Je kunt verschillende symbolen gebruiken om het westen weer te geven, zoals een aquarium, een blauw tafelkleed, een beker en schelpen. In een ritueel ondersteunt de richting van het Westen ons intuïtieve zelf, ons vermogen om lief te hebben en vruchtbaarheid. Astrologisch komen de tekens Vissen, Schorpioen en Kreeft onder deze invloed.

Klik om meer te lezen over de symboliek en betekenis van West Windrichting.


Windrichting Oost
Symboliek en betekenis van de oostelijke kardinale richting

De richting van de rijzende zon, Oost, vertegenwoordigt een nieuw begin, een frisse visie, wedergeboorte en hemelvaart. Het Element geassocieerd met Oost is lucht, dat onze geest, inzicht en leerprocessen regelt. Je kunt het Oosten vertegenwoordigen met bijvoorbeeld vogelafbeeldingen, wierook en veren. Het seizoen is lente, wanneer de aarde uit haar slaap ontwaakt en de schoonheid van het land begint te herstellen. Het is weer warm. We voelen ons levendig en creatief.

Oosterse energieën projecteren psychische krachten en prikkelen de verbeelding. Rituelen en spreuken waarbij geuren worden gebruikt, zorgen voor een grotere verbinding met deze hoofdrichting. Gebruik aroma’s bij het werken voor vrijheid, scherpzinnigheid en zelfontwikkeling. Mediteer op de frisheid en lichtheid van geest van Oost.

Oost is het domein van feeën en sylfen, prachtige wezens, zij het een beetje grillig. Je kunt ze in het Oosten zien bij zonsopgang en zonsondergang (de tussenliggende tijden). Kleuren voor het Oosten zijn lichtgeel (zoals de rijzende zon) en wit. Sterrenbeelden die onder dit domein vallen zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Klik om meer te lezen over de symboliek en betekenis van de oostelijke richting.


Windrichting Noord
Symboliek en betekenis van de noordelijke kardinale richting

Net als de Noordster is de kardinale richting van het noorden een leidend licht. Hier vinden we de energie van ontdekkingen, begrip van diepere mysteries, deductief redeneren en logica en puur intellect. Het element voor Noord is de Aarde, die ons aardt, voor ons zorgt en op een welvarend niveau trilt. Bij magische werkingen in het noordelijke kwadrant kan gebruik worden gemaakt van gereedschappen zoals kruiden, hout, steen en bloemen. Zout, dat zuivert, sluit ook aan bij de richting van het noorden.

De mystieke wezens die in het Noorden verblijven, zijn degenen die diep verbonden zijn met de bodem. Kabouters, dwergen en trollen genieten van de prachtige sfeer van een diepe grot met overal geuren van de natuur.

Noord vertegenwoordigt het uur van middernacht en het winterseizoen. Middernacht is een zeer krachtige tijd in de cirkel van dagen. Op zijn uur worden de sluiers tussen de werelden dun en kunnen we dingen zien, dingen ervaren die anders verborgen zouden blijven.

De kleuren voor het noorden zijn zwart, groen en bruin. Sterrenbeelden die onder invloed van Noord komen zijn Stier, Maagd en Steenbok.
Magische werkingen die profiteren van het Noordelijke kwadrant zijn onder meer welvaart, aarding, spiritueel georiënteerde kruidengeneeskunde en binding.

Klik om meer te lezen over de symboliek en betekenis van de noordelijke richting.


Windrichting Zuid
Symboliek en betekenis van de zuidelijke kardinale richting

Als we naar het zuidelijke deel van de schepping gaan, hebben we energie van het element vuur en een zon hoog aan de hemel. Dit zorgt voor verlichting, vooral als het om zaken van het hart gaat. Hier wacht de polsslag van de schepping om een ​​vonk van leven te maken. De zomer valt onder de heerschappij van het Zuiden, met gele en groene kleuren. Sterrenbeelden geassocieerd met Zuid zijn Boogschutter, Leeuw en Ram.

In de menselijke cyclus vertegenwoordigt Zuid ons innerlijke kind dat echt leeft en nieuwsgierig is. Dit kind wil alles via de zintuigen ervaren. Het leven is hier boeiend, het is dynamisch en plezierig. Waar sommige richtingen een meer mentaal element hebben, moedigt Zuid spontaniteit aan; het is fysiek en zelfverzekerd.

De kleuren voor dit kwartaal omvatten tinten oranje, goud en geel. Fantasiewezens die hier leven zijn onder meer de Djinn, Salamanders, de grote rode Draak en de eeuwige Feniks. Natuurlijke dieren die met Zuid worden geassocieerd zijn hagedissen, tijgers en de gouden leeuw.

Geschikte soorten magie voor het zuidelijke kwadrant van je heilige ruimte zijn onder meer reiniging, bescherming, overwinning en het verbannen van negativiteit. Zuid kan ook trouw, moed en enthousiasme stimuleren. Ga je gang en waag een sprong in het diepe!

Klik om meer te lezen over de symboliek en betekenis van de zuidelijke richting .


Windrichtingen Symboliek en betekenissen over de hele wereld
Windrichtingen Geschiedenis

Het lijkt erop dat elke cultuur op de wereld richtinggevende correspondenties gebruikte van een soort die zo ver uiteen lag als de indianen met het inheemse Australië. Eerlijk gezegd weet niemand echt wie de aanwijzingen heeft bedacht die waar dan ook worden gebruikt. We nemen aan dat wijzen de beweging van de sterren, de zon en de seizoenen gebruikten om hen te leiden. Het was werkelijk de kracht van observatie die onze voorouders leidde.

Hoe de richtingen hun naam kregen, ook dat was een lokale en culturele aangelegenheid. Misschien keken ze naar een herkenningspunt voor naamgeving of verzamelplaatsen voor stammen. Ze kunnen ook eenvoudige verduidelijkende termen gebruiken, zoals vooruit of achteruit

Uit de westerse geschiedenis hebben veel richtingsnamen een bepaalde Germaanse oorsprong. Noord komt van een Indo-Europese taalterm voor links. Wij stellen voor dat als u naar de ochtendzon kijkt, het noorden aan uw linkerhand ligt.

Zuid heeft twee potentiële oorsprongen: Oud-Engels of vroeg-Germaans. De Oud-Engelse term vertaalt zich als zuidwaarts, en de Duitse term vertaalt zich als zon, wat warmere delen van het land impliceert.

East neemt een voorbeeld van een vroege Duitse term voor ‘richting de zonsopgang’. Er is ook een historisch potentieel dat Oost een afgeleide is van een Dageraadgodin. Ten slotte komt West van een woord dat ‘ondergaan’ betekent als de zon ondergaat in het Westen.

We noemen ze Kardinale Richtingen omdat het woord ‘kardinaal’ vooral essentieel betekent.

Laten we eens kijken hoe verschillende culturele invloeden de symboliek en betekenis van de Kardinale Richtingen beïnvloedden:

In bijna elke spirituele traditie waarvan we weten dat de richtingen specifieke overeenkomsten hebben. Ze hebben een wind, een kleur , een dierensymbool, een seizoen, bewakers en goden.

De Zuni-traditie kent bijvoorbeeld zes richtingen, de vier windstreken plus boven en onder. Elk van hen heeft een specifieke kleur en een specifiek wezen dat ze eren in hun fetisjen. Lees meer over Zuni Fetisjen 

Feng Shui vertelt ons dat de Rat het dier is voor het Noorden, het Konijn voor het Oosten, het Paard voor het Zuiden en de Haan voor het Westen.

De Kelten brachten de richtingen in lijn met vier van de vijf elementaire correspondenties, waarbij Oost lucht , Zuid – Vuur , West – Water en Noord – Aarde was .

Lakota-stammen kennen kenmerken toe aan de kardinale punten met Noord als wijsheid, Oost als verlossing, Zuid als begin en West als afsluiting.

In de astrologie komt Oost overeen met het element Aarde en Stier. Zuid is vuur en Leeuw, West is water en Schorpioen en Noord is lucht en Waterman.

Ten slotte schrijven de indianen het noorden toe aan de energie van wijsheid, het oosten aan de verlossing, het zuiden aan een nieuw begin en het westen aan de afsluiting.

Welk systeem gebruik je? Of ga je gebruiken?

Magie en metafysica

Veel mystieke tradities gebruiken de vier windrichtingen als onderdeel van spreuken, rituelen, het maken van amuletten en waarzeggerij. Men is van mening dat de energie van het magnetische veld van de aarde dergelijke projecten beïnvloedt en zelfs versterkt.

Net als in de eerder besproken culturen, gebruikt de magische beoefenaar doorgaans de volgende traditionele praktijken:

Noord: het element Aarde , het winterseizoen, de tijd van middernacht, de nieuwe maan

Oost: het luchtelement , het lenteseizoen, zonsopgang en de wassende maan

Zuid: het element Vuur , seizoen van de zomer, middag en volle maan

West: het element Water , het seizoen van de herfst, de schemering en de afnemende maan

Welke invloed heeft dit nu precies op occulte praktijken?

Welnu, elke correspondentie voor de richtingen heeft specifieke kenmerken. Als voorbeeld van het Westen: water wordt geassocieerd met onze emotionele aard, dus misschien wil je een spreuk uitspreken die gericht is op zaken van het hart in het Westen

Als je onlangs uit een relatie bent gevallen, is de symboliek nog relevanter bij de ondergaande zon en een afnemende maan.

Omdat het neopaganisme en vele andere esoterische geloofssystemen een hoge mate persoonlijk zijn, is die lijst van overeenkomsten niet in steen gebeiteld.

Sommigen kijken misschien net zo naar hun omgeving als de Ouden deden en besluiten, aangezien er ten noorden van waar zij staan ​​een vijver is, dat dit ‘Water’ zou zijn in plaats van de Aarde. Dit weerspiegelt een intieme verbinding met de natuur en het begrip dat het goddelijke werkelijk in alle dingen is, ongeacht waar je denkt dat water geplaatst moet worden!


Dierspirits en kardinale richtingen
Geestdier Oude grotgravures

Er zijn twee manieren waarop de Kardinale Richtingen invloed hebben op de interacties die je hebt met je Dierengidsen. Ten eerste is het observeren van hun beweging wanneer ze naar je toe of van je af komen tijdens meditatie, een droom of wat dan ook. Mocht het wezen in een specifieke richting bewegen, overweeg dan de symboliek en betekenis van die richting bij het interpreteren van de door Animal Spirits bedoelde boodschap.

Ten tweede zou het uitzoeken zijn in welke richting jouw Animal Spirit correspondeert. Oost is bijvoorbeeld Adelaar, Spin en Raaf; West is dolfijn, kikkers, zwaan; Noord heeft koeien, honden, paarden, wolven en beren; Zuid heeft leeuwen, schorpioenen en bijen. Er zijn zeker meer dieren voor elke richting, maar de windrichting waarin jouw Spirit verkiest te verblijven kan een ander niveau van begrip in jouw geneeskunde verschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!