Element lucht symboliek en betekenis

“We ademen allemaal dezelfde lucht in.” ~ John F. Kennedy

Element lucht Inhoudsopgave

Symboliek en betekenis van het luchtelement

Het Element Lucht is een krachtig hulpmiddel.

In westerse esoterische en New Age-tradities heeft het geheel van de energie van de wereld vijf geassocieerde elementen, namelijk aarde, lucht, vuurwater en geest (ook wel ether genoemd) .

Elk van deze elementen heeft specifieke trillingen en kenmerken die je kunt gebruiken bij magie, meditatie en Feng Shui (om er maar een paar te noemen).

Het belangrijkste is dat je elk element beter begrijpt, zodat u ze met de grootste effectiviteit kunt toepassen.

Het Luchtelement komt overeen met het oostelijke deel van de schepping. Het symboliseert een uitgebreid netwerk van vitale ademhalingen, van de winden die het universum tot stand hebben gebracht tot de eerste kreet van een pasgeboren baby of de eerste levensadem (Om). Waar de aarde ‘vast’ is, is lucht zeker een beweger. Het is ook verbonden met de geest, wijsheid, geesten en de ziel.

Een beetje dieper kijken

De klassieke Griekse filosofie scheidde het luchtelement in de atmosfeer waarin we leven en een hoger gebied boven de wolken. Toen ze over Aer schreven, was het de lagere vorm versus Aether – iets gevuld met lichtenergie. Aristoteles ging zelfs zo ver dat hij Aether als iets beschouwde dat hemelse sferen creëerde.

In de Heilige Geometrie is het symbool voor lucht de octaëder, die het luchtelement op alchemistische wijze tussen vuur en water cementeert. Voordat dat overweldigend klinkt, onthoud dat de Grieken ervan hielden om verheven te klinken. Op een veel eenvoudiger niveau betekent dit dat luchtenergie kan werken met vuur of water, en ook een tussenpersoon of brug tussen beide kan worden.

In hindoegeschriften is het woord voor wind Vata, wat blazen betekent. Er is ook een tweede woord, Prana, dat de levensadem symboliseert. Prana is een Vadergod en zijn adem is een van de vijf heilige elementen in deze religieuze traditie.

Ter vergelijking: Lucht verschijnt niet in Chinese systemen. Waar we wel over lezen is Qi, een vitale kracht of spirituele stroom en ademhaling. Net als in de westerse wereld is deze kracht overal en maakt deel uit van alles, maar kan niet worden gezien. We ervaren Qi net zoals we wind ervaren als een manifestatie van het Luchtelement – ​​met verschillende zintuigen en door te observeren hoe het andere dingen beïnvloedt.

Het Element Lucht is een uitstekende weergave van spiritueel geloof. Lucht herinnert ons eraan dat er veel meer in deze wereld is dan wat we kunnen zien, en leert ook dat we moeten groeien en veranderen zoals de wereld dat ook doet:

De pessimist klaagt over de wind; De optimist verwacht dat dit zal veranderen; De realist stelt de zeilen bij
~ William Arthur Ward

We kunnen de lucht niet veroveren of temmen, maar we weten zeker dat hij bij ons is. Het kan onstuimig of stil zijn, of zo zacht als een trekje aan een verjaardagskaars.

Lucht – Wind

Element lucht is de meest vrije vorm van de 5 elementen. Je kan het niet zien, maar wel voelen. Lucht is letterlijk de zuurstof die we inademen. De wind die langs je gezicht waait en de bladeren en zaden op de grond beweegt van de ene plek naar de andere. Lucht is mobiel. Het beweegt, zorgt voor beweging, is overal en heeft een verbindende werking. Want wat zit er tussen jou en het dichtstbijzijnde object? Lucht is prana. Prana is energie, adem: dat wat alles op aarde van levenskracht voorziet en verbindt.

Op spiritueel niveau staat het element lucht voor communicatie & denken, de geest, het intellect, logisch denken, het Oosten en de lente. 

De subtielere betekenis van element lucht is te vinden in het spreekwoord ‘dat geeft lucht’. Wat zoiets betekent als dat het ruimte geeft.

Als element lucht in balans is ben je oplossingsgericht en kan je met je gedachten het negatieve ombuigen naar iets positiefs.

Lucht zorgt voor een zuurstof in je lichaam via een goede in en uitademing. De locatie van element lucht is rondom je borst, longen en hart. Dit is de plek waar je jezelf kan openen of gesloten houden.

Het element zorgt voor spontaniteit, speelsheid en ogenschijnlijk gemak. Plezier maken en vrijheid zijn vaak belangrijke waarden voor mensen met veel eigenschappen van dit element.

De drie astrologische tekens die door lucht worden gedomineerd zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Het Element Lucht hoort bij de windrichting van het Oosten en het jaargetijde De Lente.

Het element lucht heerst over de zesde chakra (zesde oog) en het zevende chakra (kruin chakra boven het hoofd).

Kleurcorrespondentie voor lucht

Hoewel bijna elke lichte kleur het luchtelement kan vertegenwoordigen, zijn de meest voorkomende twee geel en wit.

De kleur geel symboliseert het seizoen van de lente, dat ook correleert met het luchtelement. Gele linten werden een manier om steun te betuigen aan soldaten of hun dienst te herdenken. Voor lichtgenezers brengt geel vrede in het auraveld. Andere associaties voor geel die worden overgedragen op het Luchtelement zijn creativiteit, intellect, geluk, helderheid en perceptie.

De kleur wit heeft psychologische en metafysische vergelijkbare betekenissen, met de extra laag van zuiverheid, goddelijke uitstraling, harmonie en eerlijkheid. De wind zal niet tegen je liegen als je goed luistert. Het kan je ook helpen dingen te verplaatsen die je pad blokkeren en je een kans geven op een nieuw begin.

Metafysische toepassingen voor het element lucht

Lichtwerkers classificeren Lucht doorgaans als mannelijk versus de zeer vrouwelijke aard van het Aarde-element . In Wicca gebruiken mensen vaak een toverstok om de lucht weer te geven, waarbij ze zich veel voorstellen als de bewegende tak waar deze vandaan komt, altijd aangeraakt door de wind. Andere tradities brengen lucht in verband met het zwaard, omdat de beweging van een zwaard ons in staat stelt te horen wat we niet kunnen zien.

Waar je ook reist, er zijn echter sterke magische associaties tussen de lucht- en elementwezens of deva’s. Denk aan de feeën die op de wind vliegen – wezens met pure intuïtie die gaan waar de lucht fluistert. Het Luchtelement is degene waarmee je moet werken als je zulke wezens probeert te zien of ermee in contact te komen. Het is ook een goede hulp bij het communiceren met geesten en het vaststellen van de aanwezigheid van geesten die op voorheen onbekende plekken op de loer liggen.

Zolang er adem en gedachten zijn, zal er het element Lucht zijn. Net zoals water emotie nodig heeft en de aarde stabiliteit nodig heeft, heeft lucht deze eenvoudige, maar krachtige dingen nodig om elke mystieke onderneming kracht bij te zetten.

Tarot en het luchtelement

In de Tarot wordt het Windelement vertegenwoordigd door het Zwaarden. Als mantra zegt het Zwaardpak “verdeel en organiseer” of “goddelijk en inspireer”. Zwaarden zoals het Luchtelement symboliseren vaak een openbaring (de spreekwoordelijke AH HA) van onze mentale processen. Bij het Zwaarden draait alles om het opruimen van rommel, zelfs als een goede wind herfstbladeren wegblaast en het pad veilig blijft. De raad van het Zwaard is eenvoudigweg dat, net zoals onze meningen en gedachten (vooral wanneer ze zich in woord of daad manifesteren) twee kanten kunnen hebben.

Krijg diepgaande Tarotkaartbetekenissen om jouw vermogen om Tarot te lezen te versterken!

Numerologie en het element lucht

Het is interessant dat zowel de aarde als de lucht correleren met de symboliek en betekenissen van het getal 8 in de numerologie . Als we het over het Luchtelement hebben, zorgt de vibratie van 8 voor verandering, meestal op het gebied van financiën, carrière of persoonlijke kracht. Het benadrukt het evenwicht op verschillende gebieden van je leven en het aandachtig luisteren naar de aansporingen van de Geest in je leven. Wind is niet statisch; het buigt en weeft, en als je met dit Element werkt of merkt dat het zich in je leven aandient, kan het zijn dat je behoefte aan aanpassingsvermogen op de proef wordt gesteld.

Op spiritueel niveau verbinden het getal 8 en de lucht beide het hier-en-nu met mystieke rijken. Er zijn veel dimensies. Het is tijd om te zien wat je nog niet hebt gezien, of misschien wat je niet wilt herkennen. Je hebt een vreemde combinatie van controle, eigenzinnigheid en spontaniteit nodig. Ren met de wind mee – kijk waar het je heen brengt.

Verbeter jouw vaardigheden door meer te leren over numerologie ! Het is eigenlijk heel gemakkelijk om deze vaardigheid te leren en cliënten vinden het geweldig als je dit toevoegt aan hun paranormale en/of tarotlezingen!

De dierenriem- en luchttekens

Weegschaal , Waterman en Tweelingen worden allemaal geregeerd door het Luchtelement. Deze drie westerse sterrenbeelden delen een zeer sterke intellectuele aanleg en intense nieuwsgierigheid, waardoor ze vaak eeuwige studenten in de klas van het leven zijn. Luchttekens kunnen enigszins moeilijk vast te stellen zijn, net als de wind. Mensen die onder deze tekens zijn geboren, hebben sterke emoties en houden ervan om te praten of verhalen te vertellen.

Luchtmensen hebben de gave van flexibiliteit en passen zich gemakkelijk aan nieuwe trends aan. Mensen vertrouwen erop dat ze goede ideeën en interessante perspectieven hebben. Zeer sociale wezens, ze gebruiken elke gelegenheid als een manier om concepten te verzamelen voor verwerking naar het volgende bewuste focus.

Degenen die met het Luchtelement zijn geboren, kunnen zo etherisch worden dat hun bewustzijn letterlijk kan ‘wegzweven’. Dit betekent: ze zijn niet gecentreerd of gegrond in deze realiteit en het leven lijkt hen omver te blazen in plaats van dat ze hun eigen reis beheersen.

Dit is het moment waarop praktijken zoals meditatie nuttig worden voor een betere aarding, net als het paren met een persoon die op de aarde is gericht. In relaties zijn luchtige mensen een beetje afstandelijk, maar ze letten op alles en onthouden die belangrijke ‘kleine dingen’ die een partner geïnteresseerd houden.

Lucht element kristallen, planten en dieren

Edelstenen die horen bij het luchtelement domineren het mentale aspect van de mens en slaan een brug tussen de ratio en de spirituele wereld. Dit zijn poorten naar spiritueel zicht en mentale processen. Ze leren je om je beter te concentreren, nieuwe vaardigheden op te doen en wakkeren je intuïtie en helderziendheid aan. Ze zijn ook uitstekende keuzes om uw intuïtie, veiligheid tijdens het reizen te verbeteren en uw communicatieve vaardigheden te verbeteren

amethist, ametrien, apatiet, charoiet, fluoriet, labradoriet, lapis lazuli, maansteen, seleniet, sodaliet

Dieren: Zoals je zou verwachten, vallen de meeste gevleugelde wezens die vliegen onder de heerschappij van het Luchtelement. Enkele specifieke wezens met sterke luchtassociaties zijn de vleermuis, vlinder, bij, adelaar, havik, kolibrie en uil.

Planten: Als je aan luchtplanten denkt, visualiseer dan de planten die zachtjes op de wind bewegen. Sommigen die traditioneel geassocieerd worden met het Luchtelement zijn onder meer anijs, berk, ceder (vanwege het aroma), citroengras, viooltje, sleutelbloem en viooltje.

Dromen over lucht

Dromen over wind of lucht vertegenwoordigen vaak onze levenskracht en algehele energie. Een weekwind kan een soortgelijke weekendgeest impliceren. Een wind in je rug in de droom spreekt van steun en motivatie – voorwaartse beweging. Gailwinden voorspellen onrustige wateren in het verschiet. Je kunt meer leren over de windsymboliek en het luchtelement in ons Droomwoordenboek .

Luchtgoden

Goden en godinnen van de lucht zijn onder meer Aether, Anemi, Araidia, Arianhod, Boreas, Cardea, Enlil, Mercury, Steribog, Tane-rore, Thoth en Urania.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!