Element water symboliek en betekenis

Element water Inhoudsopgave

Symboliek en betekenis van het waterelement

Typisch gelegen in het westen van een heilige cirkel, worden waterwezens Undines genoemd (zoals de speelse Sylphs of Lucht of de Salamanders of Vuur ).

Deze wezens gedijen op intentie, toewijding, liefde, geluk, dankbaarheid en veranderlijkheid.

Water is een relatief eenvoudig element om mee te werken. Als je gestrest bent, spoel dan die energieën gewoon van je handen. Door het water op warm te draaien, voeg je het vuurelement toe. Eenmaal vrijgegeven, koelt u het water af voor regeneratieve, verkwikkende trillingen.

Onze tranen zijn zout water en een uitstekende overbrenger van spirituele intentie. Je kunt persoonlijke rituele voorwerpen met je tranen markeren, in drankjes gebruiken of als zalving toepassen.

Bedenk dat de emotie die u voelde toen u uw tranen losliet, een deel van uw werk zal worden.

Het is heel belangrijk om te onthouden dat mensen meestal op waterbasis zijn. Ons hele wezen resoneert dus al met Water, het is alleen een kwestie van het beter herkennen. Dit Elementaal doordrenkt ons met liefde, en magie die vanuit liefde wordt bewerkt is zeer krachtig.

Andere doelen waarvoor het Waterelement metafysisch kan helpen zijn mededogen, hogere mysteries, psychische ontwikkeling; gemeenschap; inzicht, genezing en relaties.

Water element

Water als flexibele kracht

Element water is de meest veranderlijke vorm van de 5 elementen. Water is een enorm krachtig en tegelijk ook zacht element. Water is vloeibaar en moet stromen. Water kan zachtjes kabbelen zoals een riviertje, maar ook verwoestend werken.

Water heeft een reinigende & helende werking en wordt op spiritueel vlak gelinkt aan gevoel & emoties. Eveneens wordt het gelinkt aan intuïtie en het onderbewustzijn. De subtielere betekenis van element water is te vinden in het spreekwoord ‘Ik voel het aan mijn water’. Water zuivert, verzacht, geneest & geeft ruimte aan de emoties die we voelen, waarvan ‘liefde’ de krachtigste is. Eveneens is dit het element die het dichtste bij de maan staat. Emoties zijn niet goed of slechts, we voelen wat we voelen. We hebben wel de keuze hoe we er vervolgens mee omgaan. 

Als dit element in balans is voel je je verbonden met je gevoelens en emoties en buig je makkelijk mee met de flow van het leven.

Element water zorgt voor compassie, liefde en is leven gevend. Mensen met veel eigenschappen van dit element zijn zorgzaam en brengen graag mensen samen. 

Het Element Water hoort bij de windrichting van het Westen en het jaargetijde De Herfst.

Tarot en het waterelement

In de Tarot wordt het Waterelement vertegenwoordigd door Bekers .

Als het Element Water zelf richt de bekers zich op onze bewuste gevoelens en gekozen relaties. Elke kaart weerspiegelt een andere manier waarop we ons in woord en daad uitdrukken, evenals de innerlijke werking van het complexe wezen dat liefde wordt genoemd.

Bijkomende symbolische betekenissen voor Cups zijn onder meer onze inventieve aard, het vermogen om ons voor te stellen, zelfexpressie en een vrouwelijke/receptieve energetische vibratie.

Krijg diepgaande Tarotkaartbetekenissen om jouw vermogen om Tarot te lezen te versterken!

Numerologie en het element water

Qua vibratie is het Element Water in lijn met Meestergetal 22 .

In de numerologie is Meestergetal 22 de bouwer van de numerologie . Het neemt onze dromen en ambities over en helpt ons deze te manifesteren, net zoals het Waterelement dat doet.

Het succes dat inherent is aan Meestergetal 22 komt voort uit het sterke intuïtieve karakter ervan, gekoppeld aan discipline. Het gezegde ‘water vindt altijd een weg’ weerspiegelt zeker deze kenmerken. Net als de miljarden druppels water in de oceaan is het potentieel met 22 grenzeloos!

Verbeter jouw vaardigheden door meer te leren over numerologie ! Het is eigenlijk heel gemakkelijk om deze vaardigheid te leren en cliënten vinden het geweldig als je dit toevoegt aan hun paranormale en/of tarotlezingen!

De dierenriem- en watertekens

Astrologisch regeert het Waterelement Kreeft , Schorpioen en Vissen

Zowel humeurig als inzichtelijk, Westerse Zodiac Water Signs hebben de neiging om mensen samen te brengen, net zoals een vers water dorstige zielen verzamelt.

Net als Water hebben deze persoonlijkheden moeite met grenzen; ze lekken in elke spleet en spleet en eindigen soms in een behoorlijke augurk. Van de drie lopen Kreeft mensen voorop door initiatief te nemen. Schorpioen is erg attent en de Vissen zwemmen altijd met het getij mee.

Net als de oceaan symboliseert water astrologisch gezien lagen en onderstromen. Als je niet goed kijkt, mis je waarschijnlijk belangrijke zaken over deze mensen. Deze geest heeft ook de neiging om van nature te zien wat anderen volledig over het hoofd zien, wat sommige mensen ongemakkelijk maakt. Wees voorbereid op onverwachte, verrassende observaties.

Water element kristallen, planten en dieren

Edelstenen die gelinkt worden aan het waterelement heersen over onze emoties en de lichaamssappen. Deze stenen helpen je om je gedachten, meningen en gevoelens tot uitdrukking te brengen. Daarnaast zijn ze geschikt om je communicatie te verbeteren en hoe je ware zelf kunt uiten. Ook nuttige stenen bij relatieproblemen en wanneer je een nieuwe liefdespartner zoekt.

Waterstenen geeft respons op de vierde chakra (hart) en vijfde chakra (keel).

Kristallen en stenen:  Ammoniet, Aquaaura Kwarts, Aquamarijn, Astrofylliet, Agaat, Chrysocolla, Chrysopraas, Dioptaas, Groene Aventurijn, Groene Calciet, Morganiet, Opaal, Groene Toermalijn, Kattenoog, Kunziet, Parel, Pehriet, Larimar, Rhodochrosiet, Rozenkwarts, Rubelliet, Smaragd. Bij deze groep horen uiteraard allerlei soorten schelpen.

Planten: Wilg, Aloë, Citroen, Viooltje, Lotus, Iris, Bekerplant, Zoete Vlag, Waterhyacint, Sla; Drijvende harten, waterklaver, hoornblad, zebra, paardenstaarten, lisdodde

Dieren: Dolfijnen, walvissen, zeehonden, waterslangen, zeevogels (alle wezens die in meren, oceanen en moerassen leven)

Dromen over water

Water dat in je dromen verschijnt, kan een aantal connotaties hebben, afhankelijk van de kleur , of het kalm of ruw was en zelfs de toestand van het water.

IJs kan bijvoorbeeld een situatie vertegenwoordigen die statisch of “bevroren” is. Troebel water voorspelt verborgen zaken of problemen. Door water bespat worden is een wake-up call voor iets dat je onder het tapijt hebt geveegd.

Meer informatie over droombeelden vindt u in ons Droomwoordenboek .

Water goden

Bijna elke cultuur die we tegenkomen heeft minstens één, zo niet meerdere, godheden die de aarde en haar vibrerende aard regeren. Enkele gemakkelijk herkenbare zijn Aphrodite, Ea, Isis, Mariamni, Tiamat, Yemaya, Neptune, Poseidon, Lir, Oceanus, Kanaloa, Sedna, Apsu en Njord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!