Kleine Arcana

De Kleine Arcana staat voor de kleinere gebeurtenissen in ons leven; de dagelijkse beslommeringen, verdriet en twijfels, verliefdheden, onenigheden, etc. Situaties waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben.

Deze Kleine Arcana bestaat uit 56 tarotkaarten die verdeeld zijn in vier series: Kleine Arcana

  • Pentakels Aas t/m 10
  • Staven Aas t/m 10
  • Kelken Aas t/m 10
  • Zwaarden Aas t/m 10

Deze vier series bestaan uit tien getalskaarten (1 t/m 10) en vier hofkaarten; Schildknaap, Ridder, Koningin en Koning.

De kaarten uit de Bekers reeks: 

Het element water-voelen hoort bij bokalen of bekers of kelken.

Het is de houder van het levensvocht. Vertegenwoordigen niet alleen gevoelens emoties maar ook intuïtie en creativiteit. Hieruit volgt dat de beker kaarten meestal verschijnen in Tarot-lezingen over relaties en de emotionele verbintenis met onszelf en anderen. Het is dan ook het symbool van de mens voor de manier waarop hij zijn emotionele dingen beleeft of laat gebeuren.  Het is zaak te leren, hoe je moet los komen van de verstorende invloed van je emoties (zoals veroorzaakt door angst, onwetendheid, duisternis en lijden). Het staat daarom ook voor zuiverheid, gevoel en verbond.

De Pentagrammen reeks: 

Dit is het element aarde-waarnemen

De vijfpuntige ster of pentagram slaat o.a. op het element waar de mens in zijn aardse leven mee te maken heeft. Deze elementen zijn: aarde, water, vuur, lucht en als laatste de plek waar de mens ze beleeft.

Het pentagram staat symbool voor ons levensdoel. Dit komt door dat ervaringen uit het verleden en onze wensen bepalen hoe wij tegen de dingen aankijken en hoe wij de wereld ervaren.
Het pentagram stelt daarom de mens voor die met zijn benen over het pad gaat en met zijn armen en handen het werk verricht wat met zijn hoofd als bewustzijn bedacht is.

Vertegenwoordigd financiën, werk en materiële bezittingen. Vandaar dat de Pentagram kaarten over het algemeen naar voren komen tijdens Tarot-lezingen waar carrière en financiële (rijkdom) het hoofd onderwerp is.

De Staven reeks kaarten: 

Element vuur-willen

Het element laat zien hoe je van niets (dood hout) iets kunt maken (nieuwe loten en groene blaadjes).

Vertegenwoordigen energie, motivatie en passie. De staven kaarten verschijnen daardoor vaak in Tarot-lezingen die gaan over ons ‘levensdoel’, spiritualiteit en onze diepste wensen en passies.

De kaarten uit de Zwaarden reeks:

Element lucht-denken

Vertegenwoordigen gedachten, woorden en acties. De zwaarden kaarten verschijnen vaak tijdens Tarot-lezingen met als onderwerp het communiceren van ideeën en het nemen van beslissingen. Het zwaard wordt in de kleine Arcana vaak als symbool van ik -gericht denken gezien. Deze vorm stelt het ego centraal en kan dus alleen negatieve en pijnlijke ervaringen brengen. Dit is meestal het gevolg van onze wil en van rationele gedachten zonder enige vorm van mededogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!