De elementen, symboliek en betekenis

De Grieken, die steeds filosofischer werden, behoorden tot een van de grote beschavingen die het concept van elementaire energieën in een functionele context plaatsten.

In feite schreven ze dat aarde , lucht , vuur , water en ether (spirit of kwintessens) alles in de wereld vormen. Alchemisten uit die tijd maakten vervolgens vier driehoekige symbolen die alles vertegenwoordigden behalve de Spirit, waarvan de vorm zelfs met al onze technologische trucjes ongrijpbaar blijft.

Volgens het Griekse model is de aarde het meest materiële en alledaagse. Laten we eerlijk zijn: een steen is een steen en vrij eenvoudig (tenzij je het hebt over spiritueel geladen kristallen, maar dat is een onderwerp voor een ander artikel).

Niettemin zouden zonder deze hoeksteen de overige elementen niet kunnen functioneren. Bedenk dat de atmosfeer van de aarde ons lucht, voedsel, levend water, enz. geeft. Neem dat weg en het resterende beeld is behoorlijk grimmig.

Water is het volgende element, gevolgd door Lucht en Vuur , dat zich opbouwt naar het verfijnde toppunt van Spirit dat fungeert als kern voor dit magische feest.

In veel metafysische tradities is het leren beheersen van een of meer elementen een onderdeel van de klassieke training, maar om iets onder de knie te krijgen moet je het eerst respecteren en ten tweede al zijn diverse facetten begrijpen.

Als de Medicijnman zegt dat je nog niet klaar bent om met vuur te spelen, LUISTER of de Vuurgeest zal het je op de harde manier leren.

Symboliek

Als we nog een stap verder gaan: aan alle dierenplantenkristallenastrologische en dierenriemtekensgetallenkleurenrichtingen etc. is een elementaire correspondentie toegewezen.

Het exacte element kan van cultuur tot cultuur veranderen (vooral wanneer het systeem van elementen anders is dan de westerse gewoonte), maar het patroon blijft bestaan. Een vis, een Iris, Aquamarijn, het teken Kreeft, de windrichting West, de kleur blauw en het getal 2 zijn bijvoorbeeld allemaal uitgelijnd met Water.

Ter vergelijking: de Chinese numerologie zegt dat 1 een watergetal is en zich in het oosten bevindt.

Voel je je uitgeput door al deze tegenstrijdigheden? Sluit je maar aan bij vele andere zoekers.

Elementaire symboliek en betekenis kunnen heel snel verwarrend worden, en we staan ​​op het punt iets aan de modder toe te voegen (met iemand worstelen?).

In het taoïsme hebben de 5 elementen elk mannelijke of vrouwelijke kenmerken, en elk bestuurt verschillende lichaamsdelen (een groot deel van deze symboliek vloeit over in acupunctuur en soortgelijke praktijken).

Hun elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. De 5 elementen zijn de 5 fundamentele krachten van de natuur, krachten die je ook als mens bezit. Het zijn 5 fasen, 5 bewegingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze 5 elementen hebben ook invloed op iemands horoscoop in de Chinese astrologie en de Chinese dierenriem .

Wanneer de Elementen goed in balans zijn, stroomt de levenskracht (Chi) positief. Als ze scheef zijn, wordt die stroom hinky, waardoor een persoon zich niet synchroon voelt in lichaam, geest of ziel (of alle drie!).

Plato en Aristoteles hadden hun eigen ideeën om aan de mix toe te voegen. Plato schreef vuur, lucht en water toe aan beweging en de aarde aan rust.

Aristoteles zei dat de aarde vrouwelijk was en het seizoen van de herfst, vuur mannelijk was – zomer, lucht mannelijk – lente en water vrouwelijk en winter.

Realistisch gezien zou je een heel leven lang de verschillende variaties in de elementaire symboliek kunnen bestuderen.

Het is een waardevol onderzoek dat ons veel vertelt over verschillende tijdperken, culturen en hoe mensen met de wereld omgingen. Maar dat alleen lost niet op hoe je elementaire symboliek kunt toepassen vanuit je stedelijke loft, appartement of hoogbouw (hey, we kunnen ons huis vanaf daar zien!). Zelfs degenen die het geluk hebben in een landelijke omgeving te leven, kunnen zich misschien niet volledig identificeren met de elementaire betekenissen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Element_(oudheid)

Het aanroepen van de 5 Elementen

De potentiële metafysische toepassingen voor elementaire symboliek zijn zo groot als jouw verbeelding!

Misschien wil je lentealtaar versieren met een set edelstenen die verband houden met het element Lucht (voorbeelden zijn onder meer Opaal , Helder Fluoriet en Topaas).

Of, bij het samenstellen van een liefdeszakje kun je je wenden tot “Vuur”-georiënteerde componenten die vonken manifesteren voor een traag seksleven.

Maak een cirkel met behulp van elementaire bloemblaadjes ter ere van de vier richtingen. Creëer een waarzegsysteem van stenen of planten met behulp van elementaire attributen voor interpretatieve waarden.

Vind lagen van betekenissen in je dromen door te letten op elementaire aanwezigheid (zoals het horen van een windvlaag, een kabbelende beek, een krakende eik of het zien van een haardvuur).

Houd er rekening mee dat ik jou, net als de andere symbolen en betekenissen die we hier aanbieden, niet persoonlijk kennen. Levenservaring biedt ons zoveel verbindingen tussen ogenschijnlijk niet-gerelateerde dingen. Die verbindingen worden persoonlijke symbolen en tekens die je je hele leven bijblijven.

Voor sommigen is het Waterelement een stimulerende en inspirerende kracht. Voor anderen is het een angstaanjagende vijand die ze zelfs tijdens het baden zullen vermijden (vraag het maar aan een kind van 2 jaar).

Wat dit betekent is dat subjectieve interpretatie er enorm toe doet. 101 Metafysische experts kunnen niet overtroeven op wat je uit de eerste hand hebt gevoeld, en hoe je dat in magie vertaalt.

Tot slot: de relaties die u opbouwt met Elementale Entiteiten veranderen met uw Pad en uw spirituele groei. Het wiel draait voortdurend en transformatie is net zo zeker als onze belastingen.

Deze beweging maakt het geloof ook uitdagend – het spoort je door alle elementen heen aan naar de Spirit; om de beste mens te zijn die je kunt worden.

De dag dat je overtuigingen niet meer op gang komen, is het tijd om op te staan ​​en een andere kant op te gaan.

5 Elementen overeenkomsten

Ik heb daarnaast ook informatie verzameld over elementaire overeenkomsten, waaronder kleuren, seizoenennumerologie , waarzeggerijastrologie en sterrenbeelden , droominterpretatie , godheden, helende kristallen en metafysische toepassingen. Deze worden langzamerhand ook toegevoegd op Spiritstyle.nl

Mijn verkenning is aan de gang, maar de onderdelen voor elk element geven je een startpunt.

Spiritualiteit is geen race – je hoeft je leercurve niet te overhaasten. Leer één elementaire energievoetafdruk per keer kennen, werk ermee, word je bewust van hoe het je dagelijks leven raakt en je loopt al een stap voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!