De Kracht van (droom) symbolen, tekens, krachtdieren en hun betekenis

Ontdek een krachtige manier van zelfheling van symbolen, tekens en dieren.

Dromen bevatten verborgen boodschappen over je gevoelens, gedachten, ervaringen, angsten, en verlangens en vormen een sleutel tot je onderbewustzijn. Werken met symbolen en krachtdieren kunnen helpen met je spirituele ontwikkeling. Via meditatie, visualisatie en andere vormen van je spirituele inzet, zal je krachtdier en symbolen aan je bekend maken.

Dromen zijn de poort tussen het bewuste en het onbewuste. Ze proberen ons iets te zeggen, ons iets bewust te maken, iets uit te leggen wat het bewustzijn niet snapt of niet wil zien. Dromen spreken in beelden, metaforen, vaak archetypen. Dromen doen niet aan (onder)scheiden, niet aan de logica en zelfs niet aan de tijd. Zij onthullen de verborgen, de verdrongen kanten van het innerlijk.

Symbolen en krachtdieren hebben magische vermogens om lichaam, ziel en geest te genezen. Ze kunnen ook helpen om beslissingen te nemen.

In het Sjamanisme is het een traditie om een beroep te doen op gewone dromen, wakkere dromen of vrije associatie. Gewone dromen brengen ons lichamelijk of psychologisch in balans, maar wakkere of scheppende dromen brengen ons in harmonie op spiritueel vlak. Dat is meteen het doel van dit sjamanistische reizen (reizen zonder je te verplaatsen). Jezelf of de ander in harmonie brengen.

Door een analyse kunnen we afstemmen. Voor dat je inslaapt bij jezelf afvragen om een oplossing of om opheldering vragen. Je zal vaststellen dat je via je droom middelen aangereikt krijgt om de oplossing te vinden.

Bij een droomanalyse en ontrafeling van de archetypische beelden of symbolen, is het belangrijk dat je een goede kennis hebt van die symbolen en dat je er creatief mee omgaat. Als je een betekenis van een droom of beeld wilt achterhalen, kan je voor jou bekende betekenissen samenvoegen met alles wat je over dit onderwerp kunt vinden. Soms kun je spontaan informatie doorkrijgen via een droom of voor je inslaapt aan je onderbewustzijn te vragen om een nieuw licht op de zaak te werpen. Een droom reflecteert meestal hoe de situatie is op dat eigenste moment. Symbolen kunnen middelen aanreiken voor een oplossing.

Moeder is lief, natuurlijk, maar volgens Jung is ‘de moeder als heks’ een veel voorkomende standaard droom.

Wie een droom tot in het aller kleinste detail kan ontrafelen, zich voor de troon van God bevindt.

– Carl Jung –

Volgens Carl Jung zijn symbolen de ‘taal’ van dromen. Via dromen kan je het onbewuste zo dicht als mogelijk mogelijk benaderen, waardoor je een beter inzicht krijgt in hoe iemand in elkaar steekt. Dromen zijn een manier zijn om met het onbewuste te communiceren, geloofde Jung dat droombeelden iets onthullen over jezelf, je relaties met anderen en situaties in je wakkere leven. 

Carl Jung ontwierp en ontwikkelde veel van de hedendaagse psychologische concepten, zoals synchroniciteit, archetypen, archetypische symbolen, het persoonlijke onbewuste, het collectieve onbewuste.

Jungs manier van droomuitleg legt veel vertrouwen bij de dromer zelf. Hij geloofde dat iedereen de juiste middelen in huis heeft om zijn eigen dromen te verklaren. Er is geen ‘juiste’ manier om dromen te verklaren. De betekenis van jouw dromen is een persoonlijk oordeel en het is aan jou hoe je ze interpreteert. De droomuitleg die het beste bij je aanvoelt is de meest veelzeggende, en belangrijker dan wat iemand anders gelooft. Als het symbool of archetype niet duidelijk is, dan kun je er een gesprek mee aangaan, een innerlijke dialoog. Je kunt vragen aan het symbool of archetype wat dit hem te zeggen heeft, welke boodschap?

Symbolen Jung

Leer spirituele symbolen analyseren

Het persoonlijke en het collectieve onbewuste

De complexen

De vijf basis archetypen De complexen zijn:

De 12 Archetypen van Jung

De archetypen van de Anima en Animus

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!