Bijen symboliek en betekenis

Bijen symboliek en betekenis zijn doordrenkt van kracht en spreken tot de heilige roeping van zowel het individu als het collectief.

Symbolische kernwoorden van een bij

 • Evenwicht
 • Zegeningen
 • Gemeenschap
 • Groei
 • Genezing
 • Leven
 • Geduld
 • Productiviteit
 • Psychische energie
 • Wedergeboorte

Draagt ​​je zware lasten? Heb je hulp nodig bij het bestuiven van nieuwe ideeën en projecten? Zoekt je ziel een gemeenschap waartoe je kunt behoren? Bij, Spirit als geest, totem en krachtdier kunnen helpen! De Bij leert je hoe je hogere zelf je helpt in een vluchtpatroon waardoor je op de mooiste plekjes terechtkomt! Duik diep in de symboliek en betekenis van de bij en ontdek hoe deze Animal Spirit Gids je kan aanmoedigen, ontroeren en animeren.

wild bees sipping water in garden

Wanneer een Bij in je leven verschijnt, heeft de meest voorkomende boodschap te maken met je productiviteitsniveau. Soms doen we te veel, en soms niet genoeg. Een Bij Spirit heeft een sterke werkethiek, maar kent ook het belang van het stoppen en ruiken van de bloemen. 

Technisch gezien zou een bij niet moeten kunnen vliegen; hij is aerodynamisch helemaal verkeerd ontworpen. Vanuit spiritueel perspectief spreekt dit over onze beperkingen en hoe we daar met succes overheen kunnen komen. Het is twijfelachtig of een bij weet dat hij niet mag vliegen; dat doet hij gewoon, en jij ook.

Er kan dus ook worden gezegd dat de betekenis van een bij verband houdt met wonderen. Ben je vastgelopen in de drukte van de dagelijkse sleur? De spirituele betekenis van een bij heeft hier ook betrekking op, maar de bij herinnert ons er ook aan om niet te vergeten dat er elke dag wonderen gebeuren. Zoals het vermogen van een bij om tegen alle rationele berekeningen in te vliegen.

Onthoud dit de volgende keer dat je merkt dat je wordt beperkt door de verwachtingen van wat anderen denken dat je “zou moeten” kunnen.

Bij vervult een zeer specifieke rol in de natuur en bestuift andere planten; dit is noodzakelijk voor de voortdurende levenscyclus van veel gewassen. Het levert mensen ook was en honing, waardoor bijen de extra symbolische waarde van de voorzienigheid krijgen. Einstein geloofde zo diep in het belang van bijen voor het ecosysteem dat hij voorspelde dat als de bijen zouden verdwijnen, de mens niet langer dan vier jaar later zou overleven.

Het bestuivingsproces symboliseert ook onze sociale aard. Bijen leven en werken als een gemeenschap. Terwijl ze van bloem naar bloem gaan, verrijkt die vooruitgang de wereld. Bijenmensen worden vaak motiverende sprekers, leraren, genezers en lichtwerkers. Hun taal van liefde is aandachtige dienstbaarheid.

De honingraat van een bij vertegenwoordigt het hartchakra en de zoetheid van het leven. De bij heeft een sterke band met de zon, licht en warmte; dit wezen is heilig voor Kama, de God van de liefde in het hindoeïsme, en belichaamt de Eleusinische mysteriën van Griekenland, ter ere van Demeter en Persephone.

De Bij Spirit is ook een sterke beschermer, bereid zijn leven te geven ter verdediging van welke missie dan ook. Degenen die door een bij worden geleid, verdedigen zowel de underdog als degenen van wie ze houden met felheid.

Bijen spirit animal

close up photo of bee perched on flowers

Wanneer een bij naar jou toe komt als Spirit Animal gids, is het tijd om jouw verantwoordelijkheden te inventariseren. Ben je overbelast, of ben je misschien loom en apathisch geworden? De bij tolereert geen van beide extremen. Zoals de boeddhisten zeggen: De bijen een voorbeeld is van het bewandelen van het middenpad. Al je harde werk betekent niets als je niet van de beloningen kunt genieten. En als het leven stagneert, geldt dat ook voor je geest.

Bij Spirit Animal heeft krachtige boodschappen over jouw behoefte om werk, spel, toewijding, dienstbaarheid en socialisatie in evenwicht te brengen. Het weet dat het proces in eerste instantie intimiderend kan lijken, maar als je het eenmaal doorhebt, ga je veel minder extremen ervaren. Je spirituele leven groeit ook op verfrissende manieren.

Hoewel bijen 300 keer hun gewicht kunnen dragen en zich nooit kunnen onttrekken aan hun plicht tot bijdragen aan de gemeenschap. Een bij Spirit benadrukt het potentieel van het werken in groepen en netwerken. Als je de laatste tijd sociale interactie hebt ontweken, is een Bijen boodschap: ga weer naar buiten. Het is tijd om op de vlucht te gaan en te zoemen van overgave. Dus als je de kans krijgt om in een groep te werken, denk dan eens na over de positieve rol die u zou kunnen spelen.

Als je het gevoel hebt dat je met onmogelijke kansen te maken krijgt, kun je geen betere Spirit Animal-vleugel in je leven krijgen. De bij is de meester van wonderen. Waar je ook mee te maken krijgt, de bij helpt je die ongrijpbare oplossing te vinden. Kijk, bijen zijn niet aerodynamisch ontworpen om te kunnen vliegen. Maar ze besloten dat ze echt wilden vliegen en zich wilden aanpassen, zodat ze konden doen waar hun hart naar verlangde. Bijen klapperen zo snel met hun vleugels dat ze rond kunnen zoemen als kleine raketten! Onthoud altijd, Wilden, waar een wil is, is een weg!

Een Bijen Spirit Animal kan in je leven verschijnen om je te herinneren aan de noodzaak om innovatief te zijn en kansen te creëren op basis van wat je hebt. Je kunt de ‘honing’ in jouw leven vinden door gebruik te maken van uw creativiteit en middelen, zelfs als de kansen tegen je lijken. Er zijn altijd mensen in ons leven die het goed bedoelen en je allerlei ongevraagd advies geven, maar uiteindelijk vestigt de bij je aandacht op je innerlijke ‘gezoem’ – je muze en muziek. Als je op je instinct vertrouwt, ga je zelden afdwalen.

Bijen Spirit Animal kan uw sterke werkethiek en uw bereidheid om anderen te dienen symboliseren. Net als de werkbij blijf jij op de achtergrond als ondersteunende eenheid in plaats van in de schijnwerpers te staan. Enkele van de wijste leraren die je ooit zult ontmoeten, zijn degenen die de afwas doen.

Bij totemdier

swarm of bees

Degenen die geboren zijn met een Bijentotem hebben een echt gevoel voor het beheren van persoonlijke energie. Jouw Totem geeft je duidelijkheid over jouw levenspad. Werken is voor jou geen probleem, spelen ook niet. Je moet voor elk ervan tijd vrijmaken, omdat het evenwicht en welzijn ondersteunt.

Het zielslied van de Bij weerspiegelt Prediker 3: “Voor alles is er een seizoen en een tijd voor elk doel onder de hemel.” In je huis is voor alles een plek, en alles heeft een plek. Het is doelgericht en functioneel, maar tegelijkertijd mooi.

Degenen met bijentotems neigen naar autonomie als het gaat om persoonlijke behoeften, maar zijn verder erg sociaal gericht. Als ze een urgentie zien, is er geen sprake van helpen, vooral niet als het vreugde brengt en liefde bevordert. Het is echter verstandig om te onthouden dat bijen een angel hebben. Maak geen misbruik van de vriendelijkheid van een Bijenpersoon. Ze zullen je nooit meer vertrouwen.

Bijen zijn geweldige bouwers – van hun bijenkorven tot hun ingewikkelde honingraten. Als de bij jouw geboortetotemdier is, onthoud dan altijd dat je een beroep kunt doen op Bij Medicijn als je hulp nodig hebt met de architectuur van je leven en carrière. Kent u de term “beeline?” Bijenenergie zigzagt niet overal heen. Je zult geen energie verspillen aan inspanningen die nergens toe leiden – pak je nectar en breng het waar het heen moet!

Degenen met Bijen Totem zijn misschien gedreven om te slagen en hebben een enorme focus. Je weet al op jonge leeftijd dat je voorbestemd bent om een ​​specifieke missie te vervullen. Als kind hunkerde je naar kennis, en als volwassene is dat nooit opgehouden. 

In termen van mixen en vermengen zijn Bijen-mensen vriendelijk en hartelijk. Ze houden ervan mensen in hun bijenkorf te verwelkomen voor thee en een gesprek. Als je aan tafel wordt uitgenodigd, ontvang je indrukwekkende gastvrijheid en een overvloedige maaltijd (vergeet het dessert niet!). Thuis is een heilige ruimte voor Bij, dus als je daar op bezoek komt, vergeet dan niet om zachtjes te lopen en te praten om de harmonie te behouden.

Bijenkrachtdier

bee

Bij als krachtdier komt voor in verschillende sjamanistische tradities. Als symbool van overvloed, doorzettingsvermogen, ijver, communicatie, teamwerk en vruchtbaarheid kunt u een beroep doen op uw Bijenhulpmaatje wanneer je deze energieën in jouw leven nodig heeft. Dit geldt als je een boodschap naar het Goddelijke wilt sturen (vooral als je je moet concentreren op werk en gemeenschap).

Spiritueel gezien zijn bijen gebonden aan bestuiving (groei, uitgestrektheid). Wanneer je te maken krijgt met transities waarbij uw aanpassingsvermogen op de proef wordt gesteld, vraag dan jouw innerlijke Bijenkrachtdier. Geef gehoor aan de instinctieve leiding die je ontvangt, en alles zal veel soepeler verlopen.

Een van de grondbeginselen van het Bijen Power Animal is onderlinge verbondenheid. Wij zijn slechts één onderdeel van een veel groter geheel. Het is belangrijk dat je jouw plaats in dit portret en jouw doel kent. Zoek je innerlijke Bij om een ​​groter perspectief te vinden.

Bijen Power Animal is erg handig als je met zonnemagie werkt, vooral met zonnegodinnen. De energie van de zon verheft de geest en biedt vernieuwing. De Bij in het centrum van je geest kan je begeleiden naar een diepere relatie met zulke Wezens. Het ondersteunt ook succes als het voelt alsof je in een project of doel tot stilstand bent gekomen.

Als je met vruchtbaarheidsproblemen hebt geworsteld, laat de Bijen-energie in je realiteit opwellen. Het is verbazingwekkend welke angsten kunnen verdwijnen als de warmte van een Bijen spirit op je hart schijnt! Houd er rekening mee dat vruchtbaarheid letterlijk kan zijn, maar ook figuurlijk, zoals het hebben van een vruchtbare verbeeldingskracht.

Bijenkracht Dierensymboliek en betekenis kunnen het balanceren tussen hard werken en plezier in het leven omvatten. Roep je innerlijke Bij op en laat je geest zweven op zoete wind.

Bijen spirituele betekenis

De spirituele betekenis van Bijen kan ook enorm zijn. Van hard werken en toewijding tot service en wreedheid, bij is gevuld met kennis en magie.

Cornish en andere culturen geloven in het bevorderen van een nauwe band met bijen. Zelfs in de mate dat imkers bijen behandelen als familieleden en hen op de hoogte houden van het reilen en zeilen in de familie.

Volgens de oude Egyptische tekst werd aangenomen dat Ra, de zonnegod, heerste in alle delen van de geschapen wereld: de lucht, de aarde en de onderwereld. Kennelijk werden honingbijen gezien als de tranen van Ra. De bijen fungeerden als boodschappers van de goden en vielen als tranen naar de aarde. (en man) om een ​​geheime boodschap door te geven.

Wat is de boodschap? Zou de ocelli of het kleine oog verbinding kunnen maken met de menselijke pijnappelklier of met het DERDE OOG ? De pijnappelklier in het centrum van de hersenen profiteert direct van de stimulatie door de zon. Er lijkt een overeenkomst te zijn tussen de bijenkorf en de achterkant van de bij, die de vorm heeft van een pijnappelklier. Honing die erin wordt aangetroffen, vertegenwoordigt rijkdom en succes zodra deze is geactiveerd.

Voor de Romeinen waren bijen belangrijk voor werk en ook voor geluk. Er werd gezegd dat Jupiter Bee de angel gaf als middel tot zelfverdediging en bescherming. Jupiter wordt als krachtig en welwillend beschouwd, wat verder bijdraagt ​​aan de geluksenergie rondom de Bij. Er wordt ook gezegd dat de Romeinen zwermen bijen vermeden om hun belangrijke werk, het overbrengen van boodschappen van de goden, niet te verstoren.

Omdat Bijen in zeer gestructureerde en georganiseerde matriarchale samenlevingen leven, kan de spirituele betekenis van Bijen ook verband houden met feminisme en het Goddelijke Vrouwelijke. De Bij kan ook de noodzaak impliceren om je eigen aandeel te vinden in een grotere groepsinspanning of een georganiseerde gezamenlijke inspanning.

Godinnenenergie en respect voor vrouwelijke kracht zijn allemaal inherent aan de symboliek en betekenis van de bij. Onverwoestbaarheid, eeuwig leven, wonderen en overvloed zijn allemaal extra betekenissen die verband houden met de bijensymboliek.

Het enige doel van de bij tijdens haar korte verblijf op aarde is iets waardevols voortbrengen. Je zult zich moeten afvragen waar je intern naar op zoek bent, wat je waarde kan opleveren? De bij kan je innerlijke gids zijn die je naar de honing leidt.

 • Vloeiendheid
 • Het zelf of de ziel
 • Verbindt hemel en aarde
 • Kracht
 • Profetie
 • Waarheid
 • Creatie
 • Onsterfelijkheid
 • Wedergeboorte
 • Communicatie
 • Wijsheid

Bijen dromen

Dromen over bijen kunnen een mooi einde betekenen van een persoonlijk of gemeenschapsproject dat je nauw aan het hart ligt.

Bijen dromen kunnen meer geluk, voorspoed, inventiviteit en een simpel gevoel van plezier voorspellen dat voortkomt uit het zien van mensen om je heen gelukkig.

Wat vind jij persoonlijk van een bij? Ben je bang voor hun angel? Misschien is er een verantwoordelijkheid of missie gerelateerd aan uw werk die u hebt vermeden. Misschien heb je nu meer focus nodig.

Bijendromen kunnen ook overvloed en geluk voorspellen. Voorspoed en succes in uw werk kunnen worden aangegeven als u over bijen droomt. Bijen zijn zeer sociaal en toegewijd aan gemeenschap en dienstverlening. Wordt je geroepen tot een rol van nederige dienstbaarheid?

Als je in je droom door een bij wordt gestoken, betekent dit dat je ongemakkelijke vermoedens hebt over iemand in je leven, meestal een nauwe relatie. Neem even de tijd om na te denken of jouw angst gegrond is. Als dat zo is, is het tijd voor een gesprek van hart tot hart.

Een bij die in je droom rond een andere persoon zwermt, fungeert als waarschuwing. Iemand is niet wat hij lijkt, en het kan zijn dat u gevaar loopt.

Mocht er een Bijenkoningin in dromen verschijnen, kan dit nachtzicht een kans zijn om in een gezaghebbende rol te stappen.

Het zien van een bijenkorf in je droom is een duwtje in de rug van je onderbewustzijn om je aandachtiger op je haard en huis te concentreren. Het vertegenwoordigt bovendien coöperatieve productiviteit.

Lees meer over de bijen Spirit door Dromen over bijen te lezen!

Bijen Native American symboliek

Wat symboliseren bijen in de Indiaanse cultuur? Het was sterk afhankelijk van de stam. Sommige Zuid-Amerikaanse inheemse culturen zagen de bij bijvoorbeeld als een woeste kleine krijger met een angel als wapen. Op andere gebieden heeft een bijen associaties met vasthoudendheid en ook met het belang van het respecteren van de natuurlijke wereld, of vruchtbaarheid en overvloed.

Bijensymboliek houdt daar niet op. Een stam zou de Bij kunnen beschouwen als een voorouderlijke geest. De Ira-Tapuya hebben bijvoorbeeld een naam voor zichzelf: Mapa-Dakenai. Het vertaalt zich als ‘kleinkinderen van de bij’.

In de Hopi-traditie verschijnt de bij in verschillende Kachina-dansen. Tijdens de Waterslangceremonie draagt ​​de vertegenwoordiger van de Bij een kleine pijl en boog en kan hij sommige toeschouwers in het publiek bedreigen. De Zuni behandelen het personage met meer positiviteit. Hij schenkt kinderen honing.

In de noordwestelijke regio vinden we de bij als boodschapper en rolmodel voor eerlijkheid en dienstbaarheid aan de gemeenschap. Bereidheid om je individuele verlangens opzij te zetten en deel uit te maken van een collectieve inspanning maakt deel uit van hun onderwijs.

Bij Keltische symboliek

Gedurende de Keltische traditie was de Bij een beschermd wezen. Het was van bijenhoning dat mensen mede maakten, een drankje dat in het paradijs verschijnt als Nectar of the Gods. Er werd beweerd dat Mead geneeskrachtige eigenschappen had.

Net als in andere omgevingen is de bij ook een wijze spirituele boodschapper. Als er iemand stierf, moest de boer de bijen informeren, zodat ze het nieuws naar het buitenland konden brengen.

Bijgeloof vertelt ons dat wanneer een Bij bij je raam danst, dit de komst van een gast voorspelt, en dat iemand die het huis binnenkomt een teken van geluk is.

In Ierland vinden mensen dat je bijen respectvol moet behandelen, anders zullen ze een nieuw thuis vinden. Het zijn in feite kleine leden van de familie die deel willen uitmaken van al het nieuws.

Druïden hadden een speciale relatie met bomen, bijen en de aarde als geheel. Bijen werden als heilig beschouwd voor de godin. Dit is waarschijnlijk, althans gedeeltelijk, omdat bijen in matriarchale samenlevingen leven. De Bijenkoningin is vertegenwoordiger van de Godin en het Goddelijke Vrouwelijke.

Sommige mensen in Keltische culturen achtervolgden en probeerden bijen te vangen als een manier om boodschappen rechtstreeks van het goddelijke af te leiden. Omdat ze geloofden dat de Bij een belangrijk wezen was, verbonden met het Goddelijke en als familie, converseerden sommigen met Bijen en communiceerden met hen alsof ze rechtstreeks met hun voorouders spraken.

Bijen waren ook een reden om je in deze tradities zo goed mogelijk te gedragen, omdat men dacht dat te hard spreken of grof zijn de bijen zou schaden en de honingproductie zou beïnvloeden. Mensen zouden de bijen beschermen en dergelijke overtredingen koste wat het kost vermijden. Anders doen zou als pech worden beschouwd of mogelijk zelfs schade toebrengen aan de familie van het individu.

De associatie tussen bijen en boodschappen van het goddelijke bracht de bevolking van Schotland ertoe om bijen te zien als boodschappers die verwant waren aan wijze druïden. De Schotse overlevering vertelt ook over een zwerm bijen die de geboorte van Christus voorspelde.
Er werd ook geloofd dat wanneer je van bewustzijn verandert, bijvoorbeeld door in een droomstaat terecht te komen, je ziel je lichaam zal verlaten in de vorm van bijen.

Bijen Symboliek van het christendom

Wat symboliseren bijen in het christelijk geloof?

De verwijzingen naar bijen en honing in de Bijbel zijn talrijk en hebben verschillende connotaties. In sommige verwijzingen worden bijen gebruikt als metafoor voor een toegewijde menigte en vertegenwoordigen ze de kracht van de gemeenschap en de groep.

In andere referenties wordt honing geïdealiseerd als een bron van kracht en voedingsstoffen. Toch wordt honing ook beschreven als een symbool van verleiding, zoals wanneer iemand omringd is door druipende honing, maar weigert te eten, zoals aangegeven door een heilige eed.

Bijen worden dus geassocieerd met gemeenschap, geloof en toewijding aan dienstbaarheid, en de vrucht van hun arbeid wordt gezien als zowel een bron van levensonderhoud als verleiding. De verwijzing naar een land van “melk en honing” is een andere verwijzing naar de utopie die aan de gelovigen in de hemel is beloofd.

Sommige christelijke leiders beschrijven dat de Bij de eigenschappen vertegenwoordigt die door Jezus zijn uitgebeeld. Anderen beschrijven eigenschappen een bij van ijver en bereidheid om te werken als voorbeeldige eigenschappen die in bepaalde sekten van het christendom worden gepromoot.

De combinatie van het creëren van een levensonderhoudende substantie met krachtige geneeskrachtige eigenschappen – honing, en de zachte, genezende energie van Jezus en het vermogen van de Bij om te steken en de weerhaken en het lijden van Christus aan het kruis verbinden de betekenis en symboliek van de Bij verder met de christelijke symboliek.

St. Ambrosius vergeleek de kerk met een bijenkorf en verbond de kracht van de bijensymboliek met het gemeenschappelijke geloof en de hardwerkende aard van vrome christenen.

Bijen symboliek in Griekenland en Rome

Als er ooit twee culturen waren die de bewondering van een bij definieerden, zouden het de Grieken en de Romeinen zijn. De verhalen zijn vol, waarbij bijen voorkomen in verhalen van grote geesten, dichters, goden en godinnen. Als baby zwermden Bijen bijvoorbeeld rond Plato’s wieg en kusten ze zijn mond. Pindar kreeg honing als voeding in plaats van melk (nieuwe slogan, in plaats van ‘kreeg melk’, vraagt ​​Pindar, kreeg honing?)

Artemis was een godin die geassocieerd werd met bijen. Bijen voedden Zeus (Jupiter) totdat hij volwassen was. Uit dankbaarheid maakte Zeus ze goudkleurig en gaf hun vleugels kracht tegen de wind. Net als Zeus, de god van de wijn, bracht Dionysus zijn jonge leven door in een grot terwijl hij honing at. Dionysus is gecrediteerd voor het creëren van bijenteelt.

De Muzen, creatieve godinnen, hadden sterke banden met de bijen. In feite droegen de bijen de titel ‘vogels van de muzen’. Deze wezens gaven mensen welsprekendheid door een bij te sturen om iemand met honing te kussen, waardoor hun stem verrukkelijk werd.

Priesteressen van Demeter heetten Melissae, een naam die synoniem is met Bee. Persephone stond ook bekend als “The Honeyed One” en bijen waren ook heilig voor Persephone.

Sommige oude Griekse leringen spreken ook over bijenimfen, van wie wordt gezegd dat ze geboren zijn uit de lijken van offerstieren (die zelf emblematisch zijn voor vruchtbaarheid). Deze heilige bijen waren tussenpersonen tussen het goddelijke en het wereldse vlak.
Volgens Homerus zouden bijen ook waarzeggerij aan Hermes Apollo hebben geleerd in de vorm van de Melissae-priesteressen.

Honingbijen vertegenwoordigen zuiverheid, en men geloofde dat zwermen zielen in transitie waren.

Hindoeïsme Bij Betekenis

De hindoeïstische traditie zegt dat bijen door het goddelijke worden gestuurd om mensen te helpen in harmonie met de natuur te blijven. De hindoegod van de liefde, Kama, wordt geassocieerd met de lente en het gezoem van de bijen. Dichters noemden het geluid romantisch en inspirerend. Wanneer Kama zijn pijl afschiet vanuit een boog bedekt met honingbijen, zinspeelt dit op zoete passie en de pijn die verlangen met zich mee kan brengen.

Indra, Krishna en Vishnu droegen de gemeenschappelijke titel ‘Geboren uit honing’. Shakti, de godin van vaardigheid en macht, regeerde Black Bees.

Wat vertegenwoordigt de bij in de islam

Er is een heel hoofdstuk (16) vernoemd naar Bijen. In deze tekst zijn bijen de wonderen van Alla, bedoeld om moslims het juiste gedrag te leren. Bijen benadrukken vooral het samenwerken met anderen. Net als bijen die in de winter samenkomen ter bescherming, zouden mensen zich moeten verenigen in hun figuurlijke bijenkorf, waarbij elk individu bijdraagt ​​aan het succes van het grotere geheel.

Bij is een symbool van deugd. In de natuur verzamelen bijen alleen nectar van bloemen die andere bijen niet hebben aangeraakt. Met andere woorden: het is een pure bron. Het is de plicht van een moslim om rein te blijven.

Bijensymboliek in Afrika

In West-Afrika wordt Oshun geassocieerd met bijen. Hier vertegenwoordigt de Bij gemeenschap, onze verbinding met de voorouders en voortzetting.

Betekenis van de boeddhistische bij

Bestuivers vertegenwoordigen de rol van elke persoon in het levenspatroon. Ieder doet zijn werk zonder schade. Dit staat gelijk aan bewust leven en de kracht van verbinding.

Mythen zeggen dat bijen de Boeddha tijdens zijn leven verschillende keren van voedsel voorzagen. Eén voorbeeld was vlak voor en na zijn verlichting. Onder boeddhistische monniken is honing een van de vijf voedingsmiddelen die ze dagelijks mogen consumeren.

Betekenis van bijen in Egypte

In Egypte symboliseert de Bij de ziel (ka). De mythe zegt dat toen de God Ra huilde, zijn tranen bijen werden die vervolgens boodschappen aan de mensheid overbrachten.

De Bij was een embleem van de koning van Neder-Egypte. Het is vermeldenswaard dat de Egyptenaren bedreven imkers waren, en de honing van het insect werd enorm gewaardeerd. Honing maakte soms deel uit van huwelijkscontracten. Het werd gebruikt in de geneeskunde, werd in graven achtergelaten als voedsel of als offergave, en iemand kon er zelfs zijn belasting mee betalen.

Betekenis en symboliek van dode bijen

Het vinden van een dode bij betekent dat een of andere bedreiging in je leven voorbij is. Bereid je voor op betere tijden die komen. Als alternatief kan een dode bij jouw neiging tot overwerken vertegenwoordigen, waarbij je familie en vrienden verwaarloost. Het is een herinnering om “stoppen en aan de rozen te ruiken”, om zo te zeggen.

Wat betekent het als je door een bij wordt gestoken?

Wanneer je door een bij wordt gestoken, is het de manier van de natuur om te zeggen: ‘Word wakker.’ Je bent niet afgestemd op je omgeving en moet beter op je omgeving letten. Vertrouw meer op je instinct en eer je gevoelens. Als iets of iemand je een ongemakkelijk gevoel geeft, ga daar dan niet heen.

Symboliek van de Bijenkoningin

De Koningin bij vertegenwoordigt moederschap en vruchtbaarheid. Ze heeft een sterke werkethiek, waarbij ze zich concentreert op de noodzakelijke dingen en weet dat de toekomst van de korf van haar afhangt. De mantra van de bijenkoningin? “Klaar de klus !”

Wist je dat…..

 • Eén bij kan in zijn hele leven slechts één theelepel honing produceren. Om dit te doen, vliegt hij ongeveer drie keer de wereld rond in kilometers.
 • Bijen leven slechts zes tot acht weken. Een werkbij kan een afstand afleggen die overeenkomt met anderhalf keer de omtrek van de aarde.
 • De smaak van Bee’s honing hangt af van welke bloem ze nectar verzamelen.
 • Bijenkoninginnen kunnen meer dan 2.000 eieren per dag leggen (vandaar de reden dat zij het moederschap vertegenwoordigt).
 • De bestuiving door honingbijen is verantwoordelijk voor het feit dat een derde van het voedsel dat we eten het resultaat is van bestuiving door honingbijen
 • Bijen bestaan ​​op elk continent behalve Antarctica; er zijn meer dan 20.000 soorten.

Wat betekent dansende bijen?

Bijen hebben speciale dansen die ze gebruiken om te communiceren. Eén bij paradeert en wijst de richting naar een specifiek stukje bloemen, terwijl de anderen toekijken en leren. Tijdens de bijenboogie laat de danser elke toeschouwer ook proeven van de verzamelde nectar, waardoor de werkers de juiste plek kunnen vinden. Dit lijkt mij een leuke manier van samenwerken! Trek je schoenen aan en vertel je verhaal.

Er zijn twee bijendansen, de ene heet de kwispeldans en de andere de cirkeldans. De kwispeldans vertelt de bijen de richting van een bloemenveld en de afstand ervan. Onze bijen-ballerina begint in een rechte lijn naar voren en beweegt heen en weer. Vervolgens herhaalt ze de dans. De middelste lijn is een ruwe meting.

De cirkeldans (of rondedans) heeft maar één doel. Het vertelt de andere bijen dat de bloem zich dicht bij de korf bevindt. De uitvoerder loopt een cirkel de ene kant op en herhaalt deze vervolgens in de andere richting. Er is geen sprake van ‘wiebelen’, tenzij de bloesems van een bepaalde kwaliteit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!