West symboliek en betekenis

Op het Heilige Medicijnwiel is de hoofdrichting van het Westen de plaats van de ondergaande zon. Hier heerst een gevoel van voltooiing en een definitief begrip van onze eigen sterfelijkheid.

Het Westen symboliseert de beweging van onwetendheid naar wijsheid. West, ook wel de ‘kleine dood’ genoemd, vraagt ​​ons om onze kinderlijke manieren opzij te zetten en te evolueren om ons meest wijze ‘zelf’ te worden. Bij het uitvoeren van sjamanistische rituelen of meditaties waarbij de energie van het Westen een rol speelt, is de krachtigste werktijd het moment waarop de zon ondergaat. Laat met dat langzaam afnemende licht je angsten los en verleg je grenzen. Word de volgende ochtend wakker met nieuwe mogelijkheden.

West wordt geassocieerd met de herfst. De afnemende daglichturen vertegenwoordigen een langzame, doelbewuste verandering. Het is tijd voor voorbereiding. Hoewel de dagen nu prachtig zijn, staat de winter voor de deur. Pak alles aan dat je nog niet hebt voltooid en knoop de losse eindjes aan elkaar.

Enkele van de doelen voor West zijn onder meer het erkennen dat de geest geen grenzen kent, maar ook het verkennen van andere rijken en genezing.

Etymologie van ‘West’:
De term West komt uit verschillende Romaanse talen en verwijst naar de schemering. In het Sanskriet vertaalt het zich als ‘nacht’ en in het Latijn betekent het ‘vesper’.

Beer: Dier van het Westen

spirit animal bear
  • Dier: Beer
  • Element: Water
  • Edelsteen: Labrodoriet, Lapis Lazuli
  • Als Spirit Animal: Het is tijd om moedig te zijn.
  • Beer als totemdier is voor degenen die de zoetheid van het leven waarderen.
  • Roep een beer aan als je krachtdier als bescherming nodig is

De Beer symboliseert de windrichting van het westen. De Beer is de bewaarder van wijsheid en de ultieme beschermer. Beren duiken diep in de baarmoeder van Moeder Gaia en gaan de droomtijd (winterslaap) binnen. Tijdens deze veranderde bewustzijnsstaat verbinden ze zich met de Grote Geest. Als de Beer uit zijn hol komt, is hij ouder en wijzer. De richting van het Westen is de tijd van de komende duisternis – zonsondergang. Voor sommigen is de naderende duisternis van de nacht beangstigend. Maar de Beer omarmt de duisternis en vertrouwt erop dat het licht er zal zijn als ze wakker wordt. Meer over de symboliek en betekenis van beren.

West en het waterelement

grizzly bear swimming in water

Veel visie-speurtochten beginnen in het Westen en vertrouwen op geloof en de bereidheid om het Goddelijke onze weg te laten leiden. Dit is nogal passend omdat het element voor het Westen water is. Het Element Water is een krachtig medicijn. Watermagie zit vol mysteries; een genezing en een energiestroom die ons verbindt met het Hoger Zelf.

Om ons even te concentreren op het wateraspect van West, bedenk dat water vele versies kent. Er is zout oceaanwater, helder bronwater, de glinsterende ochtenddauw, de knetterende regenval, sneeuw en ijs. Je kunt al deze aspecten gebruiken om gebeden, genezingen en rituelen te verbeteren. Als u bijvoorbeeld een amulet zegent voor de gezondheid, is helder bronwater een goede keuze. In het scenario waarin je de 5 Elementen of de windrichtingen inroept voor bescherming, geeft ijs je een perfect voertuig met stevige zijkanten.

Terwijl je werkt met het Westelijk Kwartier en de spirit animals die daarin verblijven, let dan op hoe je je voelt. Je emoties (Water) leren je over de impact van relaties en intimiteit. Er zijn simpele dingen die je kunt doen om het Westen en het Water te omarmen. Ze omvatten begeleide meditatie, heilige dans en natuurlijk zwemmen of in water liggen.

West en edelstenen

Bij het werken met de westerse geneeskunde – vooral in sjamanistische healingsessies – zijn er twee helende kristallen die echt een beroep kunnen doen op de energetische eigenschappen van het Westen:

Labradoriet

Labradoriet:

Verbonden met het Waterelement vanwege zijn rijke ‘rivier- of oceaanachtige’ blauwe kleuren, is Labradoriet de krachtigste beschermingssteen in het kristal- en mineralenrijk. Dit sluit nauw aan bij de Spirit Animal Bear (Spirit Animal of the windrichting West).

Het dragen of dragen van Labradoriet als de zon ondergaat, kan de sjamanistische verbinding met de wereld achter de sluier versterken, doordat het gemakkelijker wordt om trance of een veranderde bewustzijnsstaat te bereiken.

fashion blue luxury ball

Lapis Lazuli:

Als je jouw waarheid wilt spreken, brullen, zingen, grommen of krassen, is Lapis Lazuli de helende steen die dit mogelijk kan maken. Hierdoor wordt Lapis geassocieerd met de keelchakra. Hoewel dit het genezende kristal verbindt met het Windelement, is Lapis ook een extreem krachtige steen die wordt gebruikt voor het ontvangen van goddelijke wijsheid. Omdat de richting van het Westen ons ertoe aanzet de waarheid te zoeken/spreken en te rijpen tot wijsheid, is Lapis een geweldige steen om te dragen of te dragen als we met de energieën van het Westen werken.

Bovendien zorgen de rijke blauwe tinten van Lapis ervoor dat het Waterelement kan stromen in genezingssessies, rituelen, gebeden, enz.

Native American symboliek en betekenis voor het Westen

In de Lakota-traditie vertegenwoordigt het Westen het einde van het leven. De Thunderbird leeft hier en zorgt voor regen. Dit is een essentiële noodzaak voor alle levende wezens. Het Westen heeft dus een ereplaats.

Naast de Dondervogel wordt van Beer gezegd dat hij de totem van het Westen is. Beer is een krachtige geest die moed en afstemming op de cycli van de aarde vertegenwoordigt. Als spirit animal brengt Beer vertrouwen, actie, gronding en het vermogen om sterk te blijven ondanks tegenslagen. Bear instrueert ons in de kunst van het genezen, niet alleen voor anderen, maar ook voor onszelf. Beer herinnert ons ook aan de behoefte aan eenzaamheid, zodat we onze geest tot rust brengen en de stem van het Goddelijke horen.

Klik om alles te leren over het Beren spirit animal.

Net als de Kelten kent de Indiaanse traditie een Animal Zodiac Signs-systeem.

Klik om uw Native American sterrenbeeld te vinden.

Het eerste wezen dat met het westen wordt geassocieerd, is een zalm (22 juli – 2 augustus). Mensen met een zalmtotem hebben schijnbaar eindeloze energiereservoirs. Je enthousiasme voor het leven is aanstekelijk. De Zalm is slim, inzichtelijk en genereus. Ze maken gemakkelijk vrienden, netwerken effectief op nieuwe projecten en hebben een doelgerichte geest. In een relatie vertegenwoordigt De zalm een sensuele partner die zich volledig aan het moment geeft.

Als we nog iets verder aan het stuur draaien, vinden we de Beer Spirit (22 augustus – 21 september). De beer belichaamt de kenmerken van bruikbaarheid, nauwgezetheid en pragmatisme. Berenspirit komt vaak als een gids voor degenen die een groot hart hebben en van zichzelf geven zonder een tweede. Mensen die onder dit teken zijn geboren, zijn vaak verlegen, niet-assertief en gevend (vaak anoniem).

Als laatste gaan we richting Raven (22 september – 22 oktober). Als je het over verleidelijke energie wilt hebben, is het 150 procent Raven. Zet een glimlach op en Raven straalt charme uit. Desondanks respecteren mensen mensen met een Raaftotem vanwege hun inzet en natuurlijke tact. Van de Native American-tekens is Raven een van de meest gelijkmatige en ontspannen. Deze eigenschappen brengen een kant van romantiek en geduld met zich mee. Klinkt als een heerlijk energiek recept.

De richting van het Westen in waarzeggerij

Wanneer West wordt gebruikt als houvast in verschillende waarzeggerijtechnieken, vertegenwoordigt het het verleden – de gedachten en handelingen die misschien niet gezond voor je zijn. De eigenaardigheid van het verleden is dat al je ervaringen vandaag bij JOU optellen. Houd de nuttige herinneringen vast en laat onnodige dingen los zodat je weer kunt ontvangen. Hier kan de Sjamanistische Praktijk van Soul Retrieval zeer nuttig zijn als je tijdens dit leven een trauma hebt ervaren. Er zijn sjamanistische beoefenaars die naar je vorige levens kunnen/doen/zullen reizen en zielsfragmenten uit die vorige levens kunnen ophalen. 

Soul Retrieval is geen methode die na één sessie of een drie daagse cursus die wonderbaarlijke resultaten oplevert. Soul Retrieval is echt een proces. Sjamanen werken volgens hetzelfde principe als alle helpende professionals: doe geen kwaad. Maar echte/authentieke/werkelijk capabele mensen zijn zeldzaam, dus doe je onderzoek voordat je je aanmeldt voor een sessie.

Keltische symboliek en betekenis voor het Westen

De Kelten geloofden dat voorbij de westelijke rand van de zee het hiernamaals of de andere wereld zich bevond. Naarmate we verder naar de zon gaan, komen we de energieën van emoties, beweging, heilige kennis en onze eigen psyche tegen. Net als anderen associeerden de Kelten het Waterelement met dit kwartaal. Een interessante opmerking in de manier waarop de Kelten het westen zagen: hier beschouwen ze het als een plaats van oorsprong en het begin van de dag, niet als het einde.

De Keltische traditie kent een dierenriemtekensysteem waarnaar we kunnen verwijzen voor meer inzicht in het Westen.

fox on brown wooden plank

Bezoek deze pagina om alles te ontdekken en te leren over uw Keltische sterrenbeeld .

De Regenboogzalm (5 augustus – 10 september). Deze dierengids is erg wijs en geeft vaak inzicht in de grotere mysteries. Ze hebben een zeer lange levensduur, wat betekent dat ze zich veel van de geschiedenis herinneren die standaard wordt waargenomen (geen gekleurde bril hier). Mensen die onder dit teken zijn geboren, denken mondiaal. Deze benadering van het leven levert hen bij elke levenstest groot succes op.

Het andere Keltische sterrenbeeld dat in het Westen voorkomt is Zwaan (2 september – 29 september). Swan is de volmaakte trouwe minnaar. Hetzelfde geldt voor hun vrienden. Als dit je totem- of geboorteteken is, laat je vrienden of familie niet in de steek. Als je je hart investeert, is het voor het leven en daarna. Je zult altijd connecties uit vorige levens hebben met velen in je binnenste cirkel. Magisch gesproken wordt gezegd dat de zwaan een vormveranderaar is. In moderne termen kun je heel gemakkelijk aanpassen en samenvloeien om onderdeel te worden van het achtergrondtapijt.

Astrologie en de richting van het Westen

Klik hier om al je dierenriemdieren op verjaardag te ontdekken. Hier voor de meest uitgebreide informatie over sterrenbeelden .

In de astrologie wordt West geassocieerd met het element Water. De drie watertekens van de westerse dierenriem zijn Kreeft de Krab, Schorpioen de Schorpioen en Vissen de Vis. Mensen geboren met het element Water in hun horoscoop zijn erg vloeiend. Water kan gevoelig, zachtaardig en intuïtief zijn. Het kan ook een volledige tsunami zijn. Dus ook al lijken Watermensen uiterlijk erg passief, beschouw dat niet als zwakte.

Watermensen zijn van nature geboren verzorgers. Ze voelen alles heel diep en hebben een verbazingwekkend vermogen tot mededogen en begrip. Empaten zijn vaak watertekens.

Degenen die onder een waterteken zijn geboren, zijn over het algemeen artistiek. Hun liefde voor schoonheid kent geen grenzen. Watermensen zijn het gezondst als ze onderweg zijn (stilstaand water is niet gezond of “levend”). De enige waarschuwing voor watertekens is dat ze zichzelf niet verliezen in het verzamelen van wol. Het kan een grote ontsnapping zijn, maar ze zullen veel missen als ze zich overgeven aan genotzucht.

Bovendien kan het nuttig zijn om naar de drie watertekens te kijken voor hun betekenis van Geest, Totem en Krachtdier. Schorpioen ( Schorpioen ), Vissen ( Vis ) en Kreeft ( Krab ).

Kardinale richting West in Chinese en Japanse tradities

grayscale photo of tiger lying on water

In de traditie van het Verre Oosten is het de Witte Tijger die in het Westen verblijft en het herfstseizoen vertegenwoordigt. Het Chinese boeddhisme vertelt ons dat het Westen de weg naar verlichting is. China heeft specifiek een dierenriem die uit twaalf dieren bestaat. Hiervan worden er slechts twee beheerst door water. Interessant genoeg bevindt de ene zich helemaal aan het begin van de dierenriemcyclus en de andere aan het einde.

Het eerste dier in het Chinese systeem is Rat. Hoewel dat misschien niet erg veelbelovend klinkt, karakteriseren de Chinezen Rat zeer gunstig. Rat belichaamt de eigenschappen charme, welsprekendheid, intelligentie, grondigheid, lef en overleving. Rat is humoristisch, opmerkzaam en charmant, maar soms nemen ze een gesprek over zonder het te beseffen. Niettemin weegt hun eerlijkheid ruimschoots op tegen de eventuele minpunten, en Rat heeft nooit problemen met het maken van nieuwe vrienden.

Tijdens het werk is Rat de probleemoplosser die de zaken vanuit vele hoeken kan bekijken. Dit maakt hen een geboren Administratie. Ze gedijen in een creatieve omgeving met enige flexibiliteit. Rat houdt er niet van om in het nauw gedreven te worden.

Varken is het laatste teken van de Chinese dierenriem met het vaste element water. Varken houdt van het leven, vooral als ze zich kunnen vermaken. Ze zijn vasthoudend, vriendelijk en genereus. Degenen die onder dit teken zijn geboren, zijn het gelukkigst als facilitators voor anderen.

Varken verdraagt ​​geen leugens. Deze geest heeft van tijd tot tijd wat rust nodig om de bron van grootmoedigheid, die ze vaak volledig leegzuigen, weer te vullen. Financieel gezien is Pig een spender en geen spaarder, dus als je geld wilt besparen, winkel dan bij Pig.

Voor een carrière zoekt Pig naar een functie die creativiteit inspireert. Terwijl je ze tegenkomt als entertainers of hospitality coördinatoren. Niet echt een managementtype, varkens letten op de kleinste details, wat de baas altijd tevreden stelt.

Met hun partner is Pig een huislichaam. Ze willen het langzaam en sensueel aanpakken. Varken is erg aanhankelijk en geeft de voorkeur aan langdurige relaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!