Geboorte totem Beer

De geboortetotem van de beer is verbonden met het element Aarde en de hoofdrichting West. Mensen geboren met deze totem hebben mannelijke eigenschappen, zelfs onder vrouwen. Dit geeft beer een innerlijke kracht die in balans is met waarachtigheid, acceptatie en oprechtheid.

De Bruine Beer is nieuwsgierig en praktisch. Hij heeft een ontspannen gemoedstoestand en houdt ervan om nieuwe informatie te ontdekken. Hoewel hij de praktische, materiële kant van het leven begrijpt, verkent hij nog steeds graag de spirituele wereld buiten het dagelijkse leven.

Hoe moeilijker de puzzel, hoe meer hij je zal fascineren. Zodra het mysterie is opgelost, is je volgende stap het delen van de informatie, maar een dergelijk geschenk moet zorgvuldig worden overwogen. Je wilt een verrassing of openbaring niet bederven of aan iemand anders onthullen.

Dit teken zoekt nooit naar veranderingen in zijn leven. Hij houdt ervan om dezelfde mensen en plaatsen in zijn dagelijks leven te hebben. Als hij naar dezelfde baan gaat en elke dag met dezelfde mensen omgaat, zal hij volkomen gelukkig zijn. Als hij eenmaal een leven en vrienden heeft gevonden die goed bij hem passen, heeft de Bruine Beer geen reden om iets te veranderen. Hij zal een leven dat redelijk goed werkt niet opgeven, op de kleine kans dat het later beter gaat. Hierdoor is de grootste uitdaging voor de Bruine Beer het proberen van nieuwe dingen. Om als persoon te groeien, moet hij bereid zijn nieuwe dingen te proberen en buiten zijn comfortzone te treden.

De berentotem wordt vaak gezien als een perfectionist in de Indiaanse dierenriem, en deze reputatie heeft zeker een kern van waarheid. De Bruine Beer is misschien bescheiden, maar hij is van nature ook op details gericht. Hij weet waartoe hij en andere mensen in staat zijn, dus hij streeft ernaar om op alle mogelijke manieren aan die verwachtingen te voldoen en deze te overtreffen. Deze geboortetotem is ook een mix van nieuwsgierigheid, toewijding en spiritueel inzicht.

Overzicht van de berentotem

Met de Berentotem kun je er altijd op vertrouwen dat alles precies volgens plan wordt afgewerkt. Deze perfectionist is optimistisch in het streven naar steeds grotere doelen. Hoewel dit kan leiden tot pessimisme en de neiging om overdreven kritisch te zijn, betekent het ook dat de Beer tijdens zijn leven ook gedreven is om intense spirituele lessen te leren.

Zijn hele leven observeert de Beer alles om hem heen. Elke nieuwe ervaring is een kans om een ​​nieuw talent, spiritueel inzicht of vaardigheid te leren kennen. De Bruine Beer wordt volwassen terwijl hij ijverig zijn creatieve, nieuwsgierige karakter koestert.

Spiritueel gezien heeft de Bruine Beer de neiging om een ​​beetje vast te zitten in het fysieke rijk. Een van zijn grootste uitdagingen is leren hoe hij zich kan losmaken van de concrete, materiële wereld om hem heen. Alleen door dit te doen kan het Hogere Zelf van de Berentotem spiritueel groeien en het goddelijke ontdekken.

Als jij de Beer bent, is je persoonlijke ruimte erg belangrijk voor je. Die grot is veilig en gastvrij. Het is een plek waar je veilig alle aspecten van je innerlijke wereld kunt verkennen. Je gaat naar die heilige plek voor rustige revitalisatie. Net als de Bruine Beer heeft de Berentotem een ​​metaforische winterslaap nodig om de beste in zijn leven te worden. Wanneer je uit je grot komt, is het een soort wedergeboorte en zullen er nieuwe doelen zijn en een nieuw bewustzijn dat je begeleidt.

De persoonlijkheid van de berentotem

Degenen die geboren zijn met het Native American sterrenbeeld Bruine Beer staan ​​onder de invloed van de westenwind, de hoofdrichting west-zuidwest.  De aanwezigheid van de westenwind helpt de beer open te stellen voor het spirituele rijk en veroorzaakt intense emotionele onderstromen in het wezen van de beer.

De Berentotem is ook gekoppeld aan het element Aarde. Dit geeft de Beer een natuurlijk gevoel van stabiliteit en efficiëntie. De extra stabiliteit is best handig omdat de beer graag tussen de werelden doorkruist en dat extra evenwicht nodig heeft.

De Beer is de persoon tot wie iedereen zich wendt als ze verstandig advies of een creatieve suggestie nodig hebben. De Bruine Beer-totem heeft de neiging helderziend te zijn en kan in alles de waarheid zien. Een spiritueel volwassen Beer staat bekend om zijn verbeeldingskracht, visie en bruikbaarheid. In relaties zal de Beer altijd proberen de problemen van zijn partner of enig waargenomen onrecht op te lossen. Wanneer hun geliefde wordt bedreigd, is de Beer fel en moedig in het vinden van een oplossing voor het probleem.

Berenmensen kunnen ontdekken dat ze een natuurlijke aanleg hebben om tussen de werelden te wandelen, en een sterke verbinding voelen met de Sterrenwezens, de Voorouders en de Devische rijken.

Het seizoen van de Bruine Beren is de oogst: Dit betekent dat de Beer deze tijd moet gebruiken om voorraden en hun grootste schatten te verzamelen, zodat ze door elk koud, onzeker weer kunnen navigeren. Symbolisch gezien doen echte beren hetzelfde in hun dagelijks leven. Ze kennen hun zegeningen en proberen een spaarpotje opzij te zetten om hun toekomst te beschermen. Naarmate de Beer volwassener wordt, zal hij steeds meer spiritueel bewust worden en zal hij het werk uit het verleden gebruiken om verder te gaan op hun reis rond het Wiel.

In de natuurlijke wereld zal de beer elke voedselbron gebruiken als een kans om zijn innerlijke wezen bij te tanken. Ze zijn behoorlijk gefocust op het vinden van hun honing, vis en bessen, maar dit kan leiden tot een te intense focus. Soms moet de Berentotem ontspannen en voorkomen dat hij te gefocust raakt op een beperkt doel. In extreme gevallen kan deze overmatige focus ervoor zorgen dat de Beer de wereld niet recht voor zich ziet. De uitdaging hier is om te voorkomen dat je zo gefocust raakt dat je mondiale inzichten mist die je kunnen begeleiden bij het manifesteren van je doelen en dromen. Wanneer een Beer visie, verbeeldingskracht en praktische bruikbaarheid toepast, dan blinken ze uit. Als je een beerpartner hebt, wil hij of zij dingen ‘repareren’, vooral als er onrecht in het bos op de loer ligt. Dat is het moment waarop Bruine Beer felle moed toont en begint met het oplossen van problemen.

De Bruine Beer maakt deel uit van de Turtle-clan, net als de Sneeuwgans en de Bever. Als onderdeel van de Turtle-clan heeft de Bear een verhoogde duik in de richting van veiligheid. Hij wil het evenwicht en de bescherming van de aarde behouden terwijl hij op zoek is naar zijn volgende spirituele stap in het leven.

De Berentotem is sterk verbonden met de amethist. Wanneer de Beer de amethist gebruikt, krijgt hij een genezende kracht en een betere focus. Het helpt de opmerkzame talenten van de beer te vergroten. In combinatie met de plant Violet vergroot dit het vermogen van de beer om beschermer en genezer te zijn.

De Beer en relaties

Als het op liefde aankomt, is een berentotem compatibel met een slang, sneeuwgans, specht, bever of wolf. Hoewel de beer zijn metgezel graag wil plezieren, heeft hij ook hoge verwachtingen. Zijn verwachtingen voor zijn partner zijn net zo hoog als de verwachtingen die hij voor zichzelf heeft

Het moeilijkste aan het daten met een berentotem is dat je de kans krijgt. In het begin voelt de beer zich misschien niet zelfverzekerd genoeg om zich te uiten. Hij vraagt ​​zich misschien af ​​waarom iemand een relatie met hem zou willen hebben. Zodra de nederige Beer zijn bescheidenheid overwint, zal hij een uitstekende metgezel zijn. De Berentotem is een tedere minnaar die rustig aan doet terwijl hij zijn partner pleziert.

Het Carrièrepad van de beer

Wat zijn carrière betreft, doet de Beer het goed in logische, verstandige banen. Hij is getalenteerd in elke baan waarbij lesgeven aan anderen of analyse betrokken is. Dit betekent dat de Berentotem vaak goed is in banen als onderzoeker, financieel adviseur, technisch schrijver of wiskundige. Zijn genezende talent betekent ook dat hij het goed kan doen op medisch gebied. In assistent-achtige posities is een Beer loyaal en houdt hij zich als lijm aan instructies.

Collega’s en werkgevers vinden het vaak leuk om de beer op de werkplek te hebben. Anderen kunnen er altijd op vertrouwen dat de Beer op de kleine details let en zich aan een deadline houdt. Als assistent blinkt de Beer echt uit door zijn natuurlijke loyaliteitsgevoel en zijn vermogen om instructies perfect op te volgen.

Sommige functies die bij Bruine Beer passen zijn onder meer financieel adviseur, wiskundige, onderzoeker, technisch schrijver en vele genezende beroepen.

Beer Totem

 • Geboortedata, noordelijk halfrond: 23 augustus – 22 september
 • Geboortedatum, zuidelijk halfrond: 19 februari – 20 maart
 • Overeenkomstige sterrenbeelden: Maagd (Noord), Vissen (Zuid)
 • Geboortemaan: Oogstmaan
 • Seizoen: Oogstmaand
 • Mineraal: Topaas
 • Steen/Mineraal: Amethist & Topaas
 • Plant: viooltje
 • Wind: Zuid
 • Richting: Zuid – Zuidwest
 • Element: aarde
 • Clan: Schildpad
 • Kleur: Paars
 • Complimentary Spirit Animal: Wolf
 • Compatible Spirit Animals: Sneeuwgans, Bever, Wolf, Slang, Specht

Hier kun je meer vinden over de beer en zijn symboliek. en over beren dromen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!