Dromen over de duivel betekenis

Heb je over de duivel gedroomd? 

Sigmund Freud (de beroemde droompsycholoog uit de jaren dertig) analyseerde in 1923 een schilder die beweerde een pact met de duivel te hebben gesloten. Gedurende deze tijd meldde de cliënt (genaamd Frank) bezeten te zijn door de duivel en daarom bleef hij ervan dromen bezeten te zijn. Freud geloofde dat Frank deze dromen had omdat hij bang was voor demonische bezetenheid. Bovendien geloofde Freud dat de dromen het resultaat waren van intense angst en angst voor het wakkere leven. Is dit hoe jij je voelt?

De bezetenheid van de duivel was in verband gebracht met de verdrongen angst voor ‘er zou iets ergs in het leven gebeuren’. De zorg dat de Duivel opnieuw in een toekomstige droom zou verschijnen, zorgde er ook voor dat Frank zich zorgen maakte. Freud geloofde dat de droom van de duivel verband houdt met onze innerlijke angsten! Dromen zijn onmisbaar bij het begrijpen van onze eigen emoties en gedachten in het leven.

Er zijn drie soorten duivelsdromen.

 1. Droompsychologen geloven dat de droom van de duivel een weerspiegeling is van iets ‘negatiefs’ in je leven en duidt op angst en stress.
 2. De duivelsdroom geeft aan dat iemand je slechte trillingen stuurt en dat je bezocht bent door een entiteit – bescherm jezelf met het boze oog.
 3. Het laatste type duivelsdroom is dat de duivel je WERKELIJK in je droomstaat heeft bezocht – en dat je jezelf moet beschermen. Dit is ZELDZAAM!

Ik zal hier alle dromen uitleggen en hoe je deze drie ‘soorten’ dromen kunt onderscheiden – en wat je kunt doen om jezelf te ‘beschermen’ als dat nodig is. Vergeet niet dat dromen als een spiegel van ons onderbewustzijn zijn. 

Als ik dromen heb die over het algemeen ‘negatief’ zijn, controleer ik mezelf geestelijk en mentaal. Mijn eerste vraag aan jou: Is alles in het leven oké? Ben je blij? Het zien van de duivel betekent dat we jouw dromen en elementen in het leven die stress veroorzaken, moeten herzien.

Ik zou verwachten dat iemand gestrest raakt als de droom van de duivel uitkomt.

Er zijn best wel veel mensen die een verontrustende droom over de duivel hadden gehad, dus je bent niet de enige. Je denkt misschien dat dromen over de Duivel negatieve gebeurtenissen vertegenwoordigt en een aantal onaangename tijden voorspelt, maar de waarheid is dat deze droom je verschillende belangrijke lessen kan leren en je eigen spiritualiteit en bewustzijn kan vergroten.

Ik weet uit ervaring dat de duivel ons kan beletten te zien wat ons te wachten staat. Als je steeds weer deze duivelse dromen krijgt, denk ik dat je in dit geval misschien bescherming nodig hebt. Ik zou zeggen dat dit over het algemeen een demonenaanval is. Normaal gesproken zijn deze nachtmerries levendig, maar aan de andere kant kunnen ze ook vergeetbaar zijn. We vergeten allemaal wel eens dromen in ons leven, maar als je in een droom bezoek krijgt van de duivel, vergeet je normaal gesproken alleen bepaalde elementen.

Juist, ik ga eerst in op de duivelse droomaanvallen. Dit zijn enkele tekenen in de droom waarvan je weet dat de droom verband houdt met een demonische aanval:

1. Het zien van vreemde vogels in verband met de duivelsdroom.

2. Ogen zien of bekeken worden in de droom.

3. Een vlieg zien die je volgt in de droom.

4. Tijdens de droom een ​​duivel om je heen zien vliegen.

5. Het horen van de duivel die je volgt of voetstappen in een droom.

Normaal gesproken weet de duivel wat zich in jouw materiële wereld gaat manifesteren. Beschouw de duivel als een spiritueel wezen, dat kan weten wat er in het leven wordt gezien of gebeurt. Ben je wakker? Ik bedoel, kun je je verhouden tot alle spirituele betekenissen die je tegenkomt in de psychische wereld? Als je een aanwezigheid van duisternis in je droomwereld hebt gehad en je bent bang voor het kwaad, dan kun je dit eenvoudigweg bevelen om te vertrekken. Dit zal helpen de angst te verdrijven en ervoor te zorgen dat je beschermd wordt.

Hoe kom ik van die entiteiten en geesten  af

Engelen van het Witte Licht
Engelen reageren graag op een verzoek wat in overeenstemming is met het Goddelijke (goede). Echter, wanneer je hulp vraagt van engelen (of andere wezens), is het belangrijk om specifiek te zijn door wie je precies graag geholpen wil worden. Vraag daarom om engelen die overeenstemmen met het bewustzijn uit het Witte Licht. Daarnaast is het belangrijk om specifiek te zijn waarmee je hulp nodig hebt.

De beste manier om een ​​droomaanval te verwijderen is door uitspreken van zoals:

”Ik vraag de Engelen van het Witte Licht om te komen en een web van Goud Wit Licht om mij heen te plaatsen, die alle energieën en entiteiten die niet bij mij horen uit mij trekt. Haal ze uit mij en breng ze naar het Licht waar ze geheeld mogen worden. Dank U.

“Ik vraag de engelen van het Witte Licht om een web van Licht om deze persoon te plaatsen en deze naar de juiste plek in het Licht te brengen. Dank U”

De Engel van Liefde (van de Hemelse Moeder)
De Engel van Liefde kan goed helpen met gekwetste innerlijke kinderen, deelpersoonlijkheden, wanneer je vastzit, of wanneer je moederlijke liefde nodig hebt.

”Ik vraag de Engel van Liefde om deze kamer helemaal op te vullen met haar Liefde en om diegene die hier is en niet hoor te zijn naar het licht te brengen. Dank u.”

Salie branden
Veel mensen branden salie om geesten ‘weg te jagen’. Dat werkt echter niet. Je maakt ze juist alleen maar wakker. Salie brand je om je ruimte en je aura te zuiveren, wanneer je diep innerlijk werk gaat doen.

Deelpersoonlijkheden

Een andere manier om (soms) tegen entiteiten aan te kijken is dat er bepaalde deelpersoonlijkheden of vorige persoonlijkheden (levens) of stukjes uit ons huidige leven (innerlijke kinderen) nog niet geheeld zijn, overgegaan zijn of vrede hebben gevonden. Anders gezegd zijn ze niet meer geïntegreerd in iemand en daarmee afgesneden, afgescheiden of ‘buiten’ ons. Stukjes in onszelf hebben geen vrede gevonden in een situatie (bv. een verkrachting, een groot verlies, een relatie die niet goed uitgepakt heeft, gekwetst zijn door de ouders).


De afgelopen jaren zijn religieuze overtuigingen steeds meer uitgedaagd, en dit komt samen met filosofen. Het symbool van de duivel wordt normaal gesproken geserveerd als een figuur om bang voor te zijn, ook een figuur van komische opera, romantiek en extremisme met betrekking tot religieuze groeperingen. De duivel wordt van nature openlijk geassocieerd met het kwaad en dit komt door de gedachten in onze christelijke wereld. De duivel is als het om cultuur gaat een krachtig symbool en heeft vele betekenissen, vooral als het om dromen gaat.

In mijn ogen zou de duivel onze innerlijke woede kunnen zijn, als je je ervan bewust bent dat je dit in het leven moeilijk kunt uiten. De duivel als droomsymbool is verbonden met onze uiterlijke woede en ook met wrok. Er is ook de opkomst van de duivel die verband houdt met onze eigen angsten en mogelijk een probleem in een relatie met iemand die dicht bij je staat.

Bijbelse droombetekenis

In religie staat de duivel symbool voor onze angst voor de dood. Het einde. Natuurlijk is Jezus ons symbool van hoop. De duivel verleidde Jezus in Matteüs 4:1-11. De duivel wordt in de bijbel normaal gesproken Satan genoemd en het symbool herinnert God aan de zonde van de mens. De duivel was een engel die mensen kon testen om te zien of ze door God verleid konden worden. Moslims daarentegen geloofden dat Allah Satan uit het paradijs verdreef omdat hij de engel was die de schepping van Allah weigerde.

Elke religie heeft zijn eigen overtuigingen als het om de Duivel gaat. In polytheïstische baden is het de vraag of de duivel verbonden is met iemand met minder macht. Mara is de heer van het verlangen in het boeddhisme en werd een duivel om de Boeddha te verleiden zijn zoektocht naar verlichting op te geven. Veel religies hebben verschillende gedachten over de duivel, maar ik denk dat de goddelijke boodschap is dat de droom is uitgekomen om je spirituele verleiding op aarde te testen. In Bijbelse termen kan de Duivel zowel positiviteit als negativiteit weerspiegelen. Volgens de religie is het waarschijnlijker dat je over de Duivel droomt of naar de hel gaat omdat je bang bent om zonden te begaan als je in God gelooft.

De duivel in de droompsychologie

De meeste culturen hebben de duivel geassocieerd met negatieve gebeurtenissen en problemen in het leven. Dromen over de duivel betekent echter niet altijd dat er iets slechts zal gebeuren. Integendeel, onze geest probeert waarschuwingssignalen af ​​te geven over bepaalde behoeften die we mogelijk hebben. Voordat ik echter begin met de gedetailleerde uitleg van de duivel die in dromen verschijnt en de betekenis van die dromen, zal ik de algemene symboliek van de duivel uitleggen. En de droomsymboliek van dit gemeenschappelijke teken.

Volgens de andere beroemde psycholoog, Carl Jung, is het dromen over de duivel verbonden met je onderbewustzijn en wordt de droom over de duivel “gecreëerd op basis van je angst voor straf” en schuldgevoel. Dus als dit het geval is en je ‘ergens bang voor bent’, stop dan met in paniek raken en zoek in plaats daarvan naar oplossingen. Als we onszelf vergeven en verder gaan, geloof me als ik dit zeg, zullen dromen over de Duivel en de Hel soms stoppen.

Wat vertegenwoordigt de Duivel? Wat is de droomsymboliek van de Duivel?

De duivel is verantwoordelijk voor de hel. Niemand heeft het bestaan ​​van de hel feitelijk bewezen. Als je atheïst bent, kan de duivel worden afgebeeld als een fictief personage. Mensen die kwaad doen, gaan naar de hel en dienen hun straf uit volgens het christendom. Als je in het bestaan ​​van God gelooft, weet je waarschijnlijk dat hij de manifestatie is van kwaadaardigheid, wreedheid of negativiteit die verband houdt met de duivel. Als u echter atheïst bent, is de duivel als symbool in dromen de representatie van uw behoeften.

Druk

Als je over de Duivel droomt, sta je waarschijnlijk onder grote druk als je wakker bent. Misschien wil je iets doen volgens je eigen voorkeuren. Je voelt je echter schuldig als je er zelfs maar aan denkt. Nachtmerries vertegenwoordigen een manier van communicatie met onze hersenen. Als je een nachtmerrie hebt, probeert je eigen geest je misschien te vertellen dat je het rustiger aan moet doen en moet ontspannen.

Innerlijke kracht

Het Duivel-symbool in je dromen symboliseert je innerlijke potentieel en kracht die je hebt. Je droom probeert je eraan te herinneren dat je in staat bent om elke uitdaging en elk obstakel dat op je pad komt te overwinnen. Dromen over de Duivel duidt op je kracht en sterke houding.

Gevaar

De duivel is een nogal gevaarlijke droom, omdat hij de boodschap geeft om je bewust te zijn van mogelijke gevaren in de toekomst, vooral van vrienden en naaste medewerkers, die conflicten kunnen veroorzaken. Als je een glurende duivel ziet, betekent dit dat iemand naar je kijkt en dat die persoon wat kwaad wil doen. De boodschap moet op de juiste manier worden begrepen om het echte voordeel van de droominterpretatie te krijgen. Het voordeel is dat u aan het gevaar kunt ontsnappen of de gevolgen van bijwerkingen kunt minimaliseren.

Meest voorkomende dromen over de duivel en hun verborgen psychologische betekenissen

Dromen over het zien van een zwarte duivel: de zwarte duivel als symbool in onze samenleving, normaal gesproken verbonden met sekten en kwaad. De zwarte Duivel wordt normaal gesproken (in onze cultuur) aangetroffen in de onderwereld en deze komt uit het zwarte duivelskasteel dat ten noorden van Zürich in Zwitserland te vinden is. Met betrekking tot de theologie en de Aramese religies wordt de zwarte Duivel geassocieerd met innerlijke donkere tijden en onze eigen geheime (verborgen) gevoelens wanneer deze in dromen worden gezien. In de oude folklore waarschuwt de zwarte duivel in je droom je om je macht niet te gebruiken om negatieve dingen te doen. Gebruik het ten goede en maak jezelf trots. Dromen over veel zwarte duivels kan ook wroeging en verdriet vertegenwoordigen.

Dromen over het zien van een rode duivel : deze droom duidt in het algemeen op obstakels en angsten. de droom probeert je eraan te herinneren dat je sterk genoeg bent om je angsten onder ogen te zien en obstakels te overwinnen.

Dromen over praten met de duivel: Als je in je droom met de duivel praat , is dit een negatief symbool. Deze droom betekent dat je bedrog en verraad overwint. Ook moet u uw ogen openen voor mogelijk gevaar en alert blijven.

Dromen over de hel: In de Bijbel staat dat de goddelozen sterven in het hellevuur. Die zondaar zal lijden in het vuur en gestraft worden voor zijn daden. Ik neem aan dat dit betekent dat sommige zielen meer gestraft zullen worden dan andere mensen. 

Als je over de hel droomt , word je in het echte leven waarschijnlijk met een gevaarlijke situatie geconfronteerd, en dat weerspiegelt zich in je droom. Je voelt je hulpeloos en voelt je alsof je in de hel bent als je wakker bent. Je droom kan een weerspiegeling zijn van je mentale welzijn, maar het kan ook onthullen dat er een oplossing voor je problemen zal verschijnen. 

Als je vlammen ziet, symboliseren ze zuivering. Als alternatief kan het dromen over de hel de bedoelingen van een bepaalde persoon ten opzichte van jou in het wakende leven onthullen.

Als de Duivel je in je droom aanviel, vertegenwoordigt dit innerlijke schuld. In het wakkere leven is de echte aanvaller je schuldgevoel en schaamte. Het kan zoiets simpels zijn als te veel eten en je schuldig voelen.

Als je in een droom in de strijd door de Duivel werd verslagen, betekent dit dat iemand je in het wakkere leven voor de gek houdt. Als je moeite hebt om erachter te komen ‘wat je wilt’, dan is deze droom een ​​manifestatie van je huidige gevecht met jezelf.

En als de Duivel de strijd heeft gewonnen , betekent dat niet dat je in je wakkere leven zult verliezen. Het betekent gewoon dat je wilt doen wat andere mensen als slecht, verboden of negatief beschouwen. Het is echter niet belangrijk hoe zij het zien, maar hoe jij het ziet. Vergeet niet dat ik spreek vanuit het perspectief van een psychologische droom. Als alternatief voorspelt deze droom de comeback van oude gewoonten. Als de duivel de strijd in je droom heeft gewonnen, zorg er dan voor dat je niet terugvalt in je oude gewoonten.

Als je de Duivel in de strijd in een droom hebt verslagen, heeft dat twee betekenissen. De eerste wordt geassocieerd met verleiding. Het kan betekenen dat u in de verleiding komt om ‘iets belangrijks’ te doen in uw wakkere leven. De tweede betekenis wordt geassocieerd met vergeving en mededogen. Winnen van de duivel kan betekenen dat je jezelf probeert te vergeven voor de fouten die jij hebt gemaakt en die iemand anders heeft gemaakt die jou hebben beïnvloed.

Als je de duivel in een droom was, probeer dan te ontspannen. Het betekent alleen dat je je schuldig voelt als je iets doet. 

Dromen over iemand waarvan je weet dat hij de Duivel is, betekent dat je je volledig bewust bent van de macht en invloed die je over mensen hebt. En je bent je volledig bewust van je negatieve eigenschappen.

Dromen dat je de duivel bent, is echter niet hetzelfde als dromen dat je door hem bezeten bent . Als je deze droom had, raak dan niet in paniek. Het symboliseert je huidige mentale toestand. Het kan erop wijzen dat je te maken hebt met complexe gevoelens, emotionele problemen of dat je het gevoel hebt dat je de controle over je leven kwijt bent. Deze droom is het resultaat van alle ‘stress’ in het leven.

Als je de Duivel in je droom naar je hebt zien kijken , betekent dit dat je wordt gemanipuleerd door iemand die je vertrouwt in het wakkere leven. In deze zin duidt de Duivel op een emotie die je kwaad kan doen, je kan beheersen, manipuleren of je op de een of andere manier pijn kan doen.

Als je de Duivel in je slaapkamer in je droom hebt gezien , betekent dit dat je iemand in je wakkere leven te dicht bij je laat komen. Ik herinner me dat ik niet zo lang geleden wakker werd en een rood figuur zag. Het kan (in zeer zeldzame gevallen) wijzen op mogelijk gevaar. Maar door je angst onder ogen te zien en tijdens het bezoek te mediteren, kun je dieper inzicht krijgen.

Als je in het gezelschap van de Duivel was op een vreemde plek waar je nog nooit eerder bent geweest, betekent dit dat je klaar bent om de donkere kant van je persoonlijkheid te verkennen en te accepteren wie je werkelijk bent.

Als je de Duivel met donkere kleding en lange tanden ziet , suggereert deze droom problemen in het wakkere leven. 

Als je ziet dat de Duivel je schade toebrengt, geeft dit aan dat je niet klaar bent voor hervormingen of verandering. De droom betekent dat er veranderingen kunnen plaatsvinden. De donkere kleur en scherpe tanden vertegenwoordigen de verwijdering van karakter. Het is belangrijk om te kijken naar het soort problemen waar je in je droom last van hebt. 

Dromen dat je in je droom met de Duivel trouwt, kan in verband worden gebracht met een gebrek aan kracht om met een geliefde te communiceren. 

Dromen dat je in een vreemd land bent met de Duivel, kan ook voorspellen dat je in je leven met een ziekte te maken kunt krijgen.

De waarheid is dat er voortdurend positieve en negatieve gedachten in onze geest zijn. Het is echter geheel aan JOU om te beslissen welke de overhand zal krijgen. Je droom weerspiegelt de vreemde en donkere kant van jezelf. En als je eenmaal leert hoe je je woede kunt beheersen, zul je veel gelukkiger worden.

 • Als je een vermomde duivel in je droom hebt gezien, wijst dit op verborgen mensen in je leven.
 • Als je een boze duivel in je droom ziet, kan dit een potentieel gevaar of probleem in de nabije toekomst voorspellen. 
 • Als de Duivel echter naar je glimlachte, symboliseert dit geluk en fortuin.
 • Als je de Duivel blauw hebt zien dragen , betekent dit dat je in de toekomst donkere tijden zult meemaken. Als alternatief, aangezien de kleur blauw het symbool van mysterie is, kan het jouw mysterieuze persoonlijkheid weerspiegelen. Iemand voelt zich aangetrokken, maar maakt zich tegelijkertijd zorgen om je.
 • Als je jezelf in de droom met de Duivel zag trouwen , weerspiegelt dit je negatieve en droevige gedachten en gevoelens. Misschien ervaar je liefdesproblemen en heb je het gevoel dat je al die tijd met de Duivel te maken hebt gehad. Positief is dat het er alleen maar op kan wijzen dat je je soulmate hebt gevonden.
 • Als je in de droom voor de Duivel wegrent , vertegenwoordigt dit een innerlijke scherpe intuïtie en overlevingsinstincten. Je bent een intuïtief persoon die gevaar van ver kan zien. Toch gebruik je zelden je vaardigheden om fouten te voorkomen.
 • Als je met de Duivel omging of het gevoel had dat jullie vrienden werden in de droom, betekent dit dat je je bewust moet zijn van een naïef persoon. Iemand die gemakkelijk door andere mensen wordt beïnvloed. De droom kan ook een partner in crime onthullen!
 • Als de Duivel je heeft geholpen een doel in je droom te bereiken, suggereert dit dat je zou moeten overwegen om advies in te winnen bij iemand die je als slecht beschouwt.
 • Als je in een droom een ​​offer aan de Duivel brengt, ben je waarschijnlijk iets aan het doen of sta je op het punt iets te doen dat je succes zal opleveren. Maar waarschijnlijk doe je het ook op de verkeerde manier. Als je de Duivel in je droomstaat zou dienen, zul je de verleiding niet weerstaan.
 • Als u ziet dat de duivel in uw huis is , is dit een waarschuwing om twee keer na te denken bij het selecteren van vrienden.
 • Het zien van een lelijke duivel op een donkere plaats brengt mogelijk gevaar met zich mee.
 • De donkere plaats vertegenwoordigt de complexiteit van de problemen van het leven. Als je zo’n droomervaring hebt, is het beter om je hele leven extra voorzorgsmaatregelen te nemen.
 • De Duivel met een lachend gezicht zien is een positief voorteken.
 • Het zien van een boze Duivel betekent dat de droom mogelijke problemen in de toekomst probeert over te brengen.
 • Wanneer de Duivel met andere mensen in de droom verschijnt, suggereert dit dat een toekomstige relatie problemen zal hebben.

Samenvattend: de Duivel is een prominente figuur, vooral in dromen. De Duivel die in onze dromen verschijnt (als bijbels symbool) kan het gevolg zijn van onze verleiding. De Duivel heeft verschillende namen en veel kenmerken, maar de Duivel normaal vertegenwoordigt het kwaad. Veel mensen zijn bang voor dit wezen. Er bestaat geen twijfel over dat de Duivelse droom een ​​krachtige boodschap moet overbrengen. Hoewel de Duivel een negatief karakter is, is de boodschap die hij in dromen uitbeeldt normaal gesproken angst, stress en verleiding. De droom is een waarschuwing voor mogelijk gevaar in de toekomst.

Actie vanuit deze droom

Als de Duivel in je dromen verschijnt, is het tijd om al je angsten onder ogen te zien – waar word je door verleid? De Duivel vertegenwoordigt de gevaren waar je bang voor bent. Deze droom adviseert je om actie te ondernemen in plaats van tegen je hart in te gaan. Satan/de Duivel probeert je ertoe te brengen naar je hart te luisteren en de dingen op JOUW manier te gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!