Wat is een afstemming?


Een afstemmingsproces, ook wel een inwijding (of in het engels attunement) genoemd is verreweg het belangrijkste onderdeel in je spirituele groei, waar je vroeg of laat, bewust of onbewust, mee te maken krijgt.

Een inwijding is een afstemming op een bepaalde energie met een hoge frequentie, waarbij je energiekanalen geopend worden en de energie vanuit de kosmos oftewel universum door jou heen kan stromen.

Het kan spontaal komen zonder tussenkomst van personen.

Bijvoorbeeld tijdens het slapen, als je een levensechte droom ervaart, of iets waarvan je ‘wijzer’ wordt, iets waar je inzicht van krijgt. Voor inwijdingen kan het ook via astrale werelden, bewustzijnsplaatsen, meditatie, of via trance.

Inwijdingen zijn een natuurlijk onderdeel van je leven. De ‘echte’ inwijding begint bij ‘het niet langer buiten jezelf zoeken’, maar door inkeer, door ‘de weg naar binnen’ te vinden. Op zoek naar de diepte in de eigen ziel en wat daar in het verborgene leeft. Een transformatie van Ego naar Zelf.

Simpel gezegd, elke afstemming helpt om je energieveld te introduceren of ‘af te stemmen’ op een frequentie van Hoger Bewustzijn.

Tijdens een inwijding wordt dus kennis en ervaring aan elkaar gekoppeld, waardoor je een sprong in je bewustzijnsontwikkeling kunt maken. 

Een inwijding is een deur naar een volgend niveau, maar ook een ‘aha’ moment. 

Een afstemming helpt om negatief karma van binnenuit te verwijderen en je uiteindelijk kan helpen dichter bij een plek van geluk of innerlijke vrede te komen. Op deze plaats van hoger vibrerend begrip zijn we vaak beter in staat om de ware aard van liefde, mededogen en wat we onderlinge verbondenheid noemen te begrijpen.

Inwijdingen van anderen

Het woord afstemming wordt het best herkend wanneer we over Reiki spreken, maar zoals we de afgelopen jaren hebben geleerd, worden afstemmingen nu een erg populaire en zeer effectieve manier om veel mensen te helpen opstijgen naar hogere niveaus van liefde, licht en zuiverheid in hun leven.

Pas op voor inwijdingen die je van een ander persoon krijgt, wel met leringen of met een cursus aangeboden krijgt. Inwijdingen zonder een begeleiding, deze energie kan je lichaam verstoren, je omlaag trekken en zelfs van je pad afbrengen. Deze inwijdingen kun je beter maar niet doen.

Het ontvangen van een afstemming is een zeer eenvoudig en ongecompliceerd proces en de meeste afstemmingen kunnen binnen ongeveer 10 – 20 minuten worden voltooid (afhankelijk van welke energieën je ontvangt). Het is echt een zeer heilige en opbeurende ceremonie en iets dat je dan veel liefde, licht en zuiverheid in je leven kan brengen. In de Kundalini Reiki online cursus kun je de energieën kun je zelf activeren om je afstemmingen te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!