Draak Symboliek & Betekenis

Ken je de symboliek en betekenis van draken? Het zijn fascinerende wezens met een rijke geschiedenis en uiteenlopende betekenissen in verschillende culturen. In deze blogpost onderzoeken we de verschillende manieren waarop draken over de hele wereld worden gezien. 

Als je een draak ziet, neem dan even de tijd om na te denken over wat je wilt bereiken. Voel je je aangetrokken tot de geneeskunde of probeer je anderen te helpen? Wil je je karma in balans brengen?Welke doelen heb je? Welke dromen wil jij manifesteren? De draak is hier om je te helpen ze werkelijkheid te maken. De draak leert je verantwoordelijkheid te nemen voor je ziel en hoe je een eervol leven kunt leiden. Het enige dat u hoeft te doen, is vertrouwen hebben en de eerste stap zetten. De eerste stap kan zijn het opschrijven van je dromen, het inschrijven voor een cursus of het maken van de reis die je altijd al wilde maken.

Duik diep in de drakensymboliek en betekenis om erachter te komen hoe deze gids voor dierengeesten je kan motiveren, beroeren en verlichten.

Draak symbolische kernwoorden

 • Psychisch vermogen
 • Waarheden spreken
 • Onbevreesd
 • Gepassioneerd
 • Magisch vermogen
 • Oude wijsheid
 • Aanpasbaar aan radicale verandering
 • Woede
 • Adel
 • Waardige oorzaken
 • Gevoel voor humor

Draken zijn misschien wel de oudste onder de gidsen van de spirit animals en worden vaak gezien als krachtige, wijze en magische wezens. De draak is een krachtig symbool dat in veel culturen over de hele wereld voorkomt en staat voor kracht, macht en bescherming tegen kwade krachten. Ze worden meestal geassocieerd met kracht, moed, geluk, vastberadenheid, en vertegenwoordigen de leiderschapskwaliteiten die velen nastreven.

In het Verre Oosten draait de symboliek en betekenis van de draak helemaal om het gezag van de keizer (die lange tijd in de geschiedenis de aangewezen “dromer” was voor het hele land). In deze setting en vele andere regeert Dragon over de elementen en kan hij elke gewenste vorm aannemen. Metafysisch gezien komen de vorm veranderende vaardigheden van de Draak overeen met de beheersing van een sjamaan over de elementen, de kracht om in verschillende dieren te transformeren en het vermogen om Dreamtime binnen te gaan.

In de kunst van Feng Shui vertegenwoordigt Draak fortuin, autoriteit, groei, geluk en ontwikkeling. In Europa symboliseren deze formidabele Wezens het vermogen om boven omstandigheden uit te stijgen en dingen helder te zien.

Wat de betekenis van draken betreft , symboliseren draken oerenergie en intuïtie – ze vertegenwoordigen onze innerlijke kracht waar we gebruik van kunnen maken wanneer dat nodig is.

Draak Spirit Animal

De Draak Spirit voelt zich aangetrokken tot mensen met intellect, waardigheid, aanstekelijk enthousiasme en autoriteit. Draken leiden zulke individuen naar schittering en, inderdaad, verlichting. Onder deze omstandigheden leert je Draak Spirit Animal je te brullen – je stem vinden, gehoord en echt begrepen worden.

Draken zijn zeldzame en krachtige spirit animals die behoorlijk intimiderend kunnen zijn als je ze voor het eerst ontmoet. Er is geen twijfel dat draken jouw respect en eer verdienen, maar ze komen niet voor niets naar je toe. Het vinden van deze reden kan echter wel moeilijk zijn. Drakengeesten onthullen hun geheimen niet gemakkelijk. Dat is een deel van de uitdaging. Hoe groter de inspanning, hoe groter de beloning.

Het type drakengeest dat je tegenkomt, kan je een aanwijzing geven:

 • Vuur draak: Brengt je lessen over zelfbeheersing, creativiteit, mentale scherpte, alchemistische transformatie en leiderschap. Er wordt gedacht dat ze kracht brengen in tijden van verandering en energie in ons leven brengen.
 • Water draak: zijn symbolen van reiniging, wijsheid en vernieuwing. Ze vertegenwoordigen de kracht van transformatie en helpen ons te leren en te groeien door uitdagende ervaringen.
 • Aarde draak: symboliseren stabiliteit, rechtvaardigheid en kracht. Er wordt gezegd dat ze geluk en voorspoed brengen en een diepe verbinding met de natuurlijke wereld vertegenwoordigen. Biedt de sleutel voor het ondersteunen van jouw behoeften.
 • Lucht draak: vertegenwoordigen vrijheid en onafhankelijkheid. Ze helpen ons onze diepste gedachten te verkennen, creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe mogelijkheden in het leven te ontsluiten.
 • In Aziatische culturen zijn hout en metaal als elementen opgenomen.
 • In moderne spelletje worden “elementen” zoals ijs, bliksem en snelheid bedachte ‘elementen’ en toegeschreven als ‘types’ aan draken.

Het drakengeestdier kan ook zelfliefde en empowerment symboliseren. Deze spirituele gids kan je helpen je kracht aan te boren. De draak is een krachtig wezen dat je kan leren assertief te zijn en voor jezelf op te komen. De draak kan je ook helpen toegang te krijgen tot je verborgen kracht en moed.

Net als in de legendes van St. George en St. Margaretha van Antiochië (beide drakendoders), vertegenwoordigen draken de duivel. Spirit Animals verschijnen altijd met je hoogste en beste goed in gedachten. Soms kan dat hoogste en beste goed betekenen dat je de Draak in jezelf onder ogen moet zien en ‘doden’ (verslaving in welke vorm dan ook, problemen met geweld of woede, uitdagingen op het gebied van zelfvertrouwen en eigenwaarde, enz.). Of, omgekeerd, het Draak Spirit Animal kan komen wanneer het tijd is om een ​​’Duivel’ onder ogen te zien en te ‘doden’ die jou en/of je dierbaren, gemeenschap, huis en haard, huisdieren, enz. kwaad doet.

Draak totemdier

De Drakentotem is een krachtig symbool van bescherming, geluk en succes. Het is door de geschiedenis heen vereerd vanwege zijn enorme kracht en wijsheid. Degenen die zich identificeren met de Draak kunnen erop vertrouwen dat hij hen met moed en vertrouwen langs hun eigen levenspad zal leiden.

Iemand die een draak als totemdier heeft, is krachtig. Dit wil niet zeggen dat anderen, inclusief wijzelf, bang voor hen moeten zijn. Intensiteit, als een energie, kan ongelooflijk positief zijn. ‘felheid’ kan inderdaad ook ongelooflijk destructief zijn. Hopelijk gebruik je de Draak die in je leeft alleen voor gedachten, woorden en daden die voor het welzijn van iedereen zijn.

Vergeet niet dat draken in zowel de moderne als de oude mythe nauw verbonden zijn met de elementen. De 5 basiselementen zijn aarde, lucht, vuur, water en geest (ook wel ether of ether genoemd).
Nu ‘behoren’ alle totemdieren tot een element. Vissen naar water, beren naar aarde, adelaars naar lucht, leeuwen naar vuur, enzovoort. Maar als zoiets groots en ogenschijnlijk ‘onverslaanbaar’ als een Draak wordt gecombineerd met een element, dan is dat KRACHTIG. Zorg ervoor dat je je Draaktype herkent voordat je Draak identificeert als je Dierentotem.

Het maakt niet uit wat voor Draak-type je bent, sommige persoonlijkheidskenmerken en kenmerken van Draak-mensen zijn:

 • Onbevreesd.
 • Gepassioneerd.
 • Intens loyaal.
 • Gevoelig voor woedeproblemen.
 • Niet bang voor verandering.
 • Geweldig gevoel voor humor.
 • Denk, spreek en handel snel.
 • Oude ziel – wijs voor jaren.
 • Niet bang om jouw waarheid te spreken.
 • Verlangt boven alle omstandigheden uit te stijgen.

Als Draak je totemdier is, kan het gemakkelijk zijn om het ego de controle te laten nemen. Wie wil tenslotte niet de grootste en gemeenste van allemaal zijn? Maar wees voorzichtig wanneer je zich identificeert met Draak als jouw dierentotem. Betrek dit deel van jezelf niet zonder een goed doel. Draak is een epische totem. Bewaar het dus voor de GROTE problemen of doelen die anders onoverkomelijk lijken. De Draak waardeert degenen die zijn energie voorzichtig gebruiken.

Degenen die met drakentotems werken probeer zoveel mogelijk over deze wezens leren. Hoe meer je weet, hoe meer je je totem en zijn heersende element eert, hoe beter je zijn communicatie zult begrijpen. Bovendien, als je de mogelijkheid hebt om te mediteren met het snijwerk in een grot, is dit een mythische rustplaats voor draken. Het is een goede manier om verbinding te maken. Wees niet verbaasd als je totem de fijne kneepjes van een idee met je bespreekt – het is een manier om je meer duidelijkheid te geven.

Je zult gaan merken dat je veel veranderingen in je leven doormaakt. Deze veranderingen kunnen groot of klein zijn, maar ze zullen je allemaal helpen groeien en evolueren naar je beste zelf.

Draken krachtdier

Het Drakenkrachtdier is een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke groei en transformatie. Het kan ons helpen toegang te krijgen tot de diepere delen van onszelf die we voorheen misschien niet konden bereiken. Wanneer we de drakenenergie in ons leven toelaten, kan het ons helpen bewuster, ge-focuster en bewuster te worden van onze ware sterke punten.

Een beroep doen op Drakenmedicijn als je Krachtdier is als het hebben van een sleutel tot het bovennatuurlijke en het rijk van ware magie. Het kost je echter tijd om te leren hoe je die sleutel effectief kunt gebruiken. Alle drakengeesten hebben alchemistische kracht, wat betekent dat ze hopen je spiritueel in “goud” te veranderen. Dit is een geweldig geschenk, dat je met zowel dankbaarheid als nederigheid moet accepteren.

De kracht van de draak wordt vaak aangeroepen om te helpen bij moeilijke taken, maar ook voor spirituele begeleiding en healing. Het aanroepen van Draak als je Krachtdier betekent Karmisch gezien een nog grotere verantwoordelijkheid voor jou. Draak zal je beschermen als je werkt voor het hoogste goed, maar wee degenen die gretig naar macht beginnen te grijpen. Dit is een geweldige manier om je krachtdier te verliezen en tegelijkertijd verbrand te worden door de woede van de draak.

Drakenenergie en -medicijnen zijn bijzonder krachtig voor degenen die healers en artsen willen worden.

Het Drakenkrachtdier herinnert ons eraan om vooruit te blijven gaan, zelfs als dingen moeilijk of overweldigend lijken. Het kan ons helpen sterk en moedig te blijven ondanks tegenslagen, en herinnert ons eraan dat met voldoende moed en vastberadenheid alles mogelijk is.

Native American Draak symbolische betekenissen

We zien Serpents / slangen in de traditionele Indiaanse overlevering, maar niet als perse draken. Omdat de drakenmythe en -legende zo nauw verbonden zijn met slangen, kan het je helpen de draak beter te begrijpen als een geest, totem en krachtdier als je alles leest over slangen symboliek en betekenis .

Draken Dromen

Dromen over een draak in een schatgrot vertegenwoordigt die dingen die je dierbaar zijn, of mogelijk dingen die je voor anderen verbergt. Draken kunnen ook staan ​​voor schepping, macht, seksualiteit, transcendentie en oerkrachten die om zorg en regulering vragen. Ga voor meer informatie over meer specifieke Dragon-droomsymboliek (lees ook zekers over Slang dromen omdat ze zo nauw verwant zijn aan Dragon-symboliek en betekenis.

Lees meer over Draak Spirit door dromen over draken te lezen 

Draak in astrologie en sterrenbeelden

In de Chinese dierenriem is Draak een van de 12 dieren die dit specifieke astrologiesysteem beheersen. Zelfs als Draak niet jouw Chinese sterrenbeeld is, is het belangrijk om te lezen over de persoonlijkheid, eigenschappen en kenmerken. Door alle leringen en energieën van Draak te begrijpen, ben je beter in staat om zijn berichten en medicijnen te begrijpen en te integreren. Op mijn site, kun je alles te weten komen over de Chinese dierenriem draak.

Draak in Tarot

De draak is een krachtig symbool in de tarot. Het vertegenwoordigt kracht, moed en vastberadenheid bij tegenslag. De draak fungeert als een archetypische figuur die op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd, afhankelijk van de context van de lezing en de individuele reis van de vraagsteller.

Eén interpretatie van de betekenis van de draak in tarot is dat deze transformatie vertegenwoordigt. De draak symboliseert de noodzaak om los te komen van oude patronen en gedrag dat je mogelijk tegenhoudt, en om verandering te omarmen om hogere niveaus van groei te bereiken.

Het spreekt van je moed om onbekend terrein te betreden met het vertrouwen dat er aan de andere kant een grotere bestemming op je wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!