Als je over draken droomt: betekenis en symboliek

Draken in je dromen – Wauw! Je hebt zeker een paar behoorlijk geweldige dromen! 

Dromen over een draak kan diepgewortelde angsten vertegenwoordigen waarmee u mogelijk te maken krijgt in uw wakkere leven. In sommige gevallen kan het dromen over draken kracht en moed symboliseren, terwijl het in andere gevallen een gebrek aan controle over krachtige emoties of situaties kan betekenen.

Drakenbeelden verwijzen ook naar de Komodovaraan, een wezen dat meer op een gigantische hagedis lijkt. Maar ter referentie, de term “draak” heeft ook betrekking op het fantasiewezen. Hier zullen we de droominterpretatie van de alledaagse en fantastische referenties onderzoeken.

Komodovaraan in je droom Betekenis

De Komodovaraan is een krachtig wezen dat angst inboezemt. Als zodanig heeft het een droombetekenis met betrekking tot dingen waar je bang voor bent in je wakkere leven. Aangezien de Komodovaraan een grote hagedis is, suggereert zijn verschijning in een droomreferentie dat iemand “groot leeft” of “groter is dan het leven”. Dit wezen wordt ook wel een monitorhagedis genoemd en jaagt op andere dieren om te overleven. Zijn beet is giftig en waarschuwt daarom voor de giftige aard van roddels, haatdragende taal en roddelende opmerkingen. De eigenlijke beet van de monitor bevat antistollingsgif, dat bloedingen veroorzaakt en de bloedstolling stopt. Als je in dromen wordt gebeten door een Komodovaraan, suggereert dit dat giftige relaties je levenskracht wegnemen.

Draak Droom Betekenissen

De draak is een fantastisch wezen met veel verschillende droombetekenissen voor degenen die het geluk hebben het beest in hun nachtelijke visioenen te zien! Draken kunnen zowel nuttig als schadelijk zijn, dus de droomcontext is van enorm belang als het gaat om het maken van correcte interpretaties.

Carl Gustav Jung beschouwde het schaduwzelf als het onbekende deel van onszelf, dat we allemaal moeten omarmen en onderzoeken om heel en gelukkig te zijn. Dit schaduwzelf wordt soms gezien als een draak: een die niet wordt gedood of getemd, maar wordt omarmd en begrepen. Er zijn delen van het schaduwzelf die je nodig hebt om te overleven en te leven. Als je de draak ziet en je voelt dat je het omgaan met je donkere zelf hebt vermeden, vertelt je droom je dat dit het moment is om je schaduw te omarmen, zodat je toekomstige problemen kunt voorkomen (het schaduwzelf is er een die het niet goed doet wanneer er wordt genegeerd of vermeden )! Misschien voel je je onzeker, of heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent. De draak is hier om je eraan te herinneren dat je sterk en capabel bent. Je hebt alles wat je nodig hebt om elk obstakel te overwinnen. Heb gewoon vertrouwen in jezelf en geloof in je kracht.

De draak in dromen kan ook een teken zijn van het archetype van de donkere moeder. In sommige sprookjes kan de Dark Mother of Evil Stepmother een draak worden genoemd. ( In echt goede verhalen verandert ze eigenlijk in een )! Als je problemen hebt met de moederfiguren in je leven, kan de draak je bezoeken in nachtelijke verhalen.

Oer-energie en brute kracht worden geassocieerd met de draak. In plaats van de drakenbeelden in je droom te zien als mannelijk/vrouwelijk/of goed/slecht, kan het worden gezien als deze niet-geslachtsgebonden onbevooroordeelde oerenergie die je twee kunt maken als je voelt dat je persoonlijke kracht afneemt. Tegelijkertijd kan de draak waarover je droomt staan voor de vier de elementen, en kan daarom dienen als een vertegenwoordiger van Akasha of de Spirit – hier roept je droom je misschien op om je aandacht naar binnen te richten om te doen wat intens spiritueel werk.

Dromen over een draak betekent dat je een vraag hebt waar je last van hebt. Je kent de vraag misschien niet, maar hij speelt voortdurend in je hart en geest. Een drakendroom probeert deze vraag onder de aandacht te brengen, zodat je een antwoord kunt vinden.

De draak kan ook een uitdagende situatie vertegenwoordigen waarmee u wordt geconfronteerd. De draak kan een probleem op het werk of een probleem met een vriend of familielid symboliseren. Wat het probleem ook is, de draak is hier om je te helpen een oplossing te vinden.

Wat gebeurde er in je droom? De betekenis van je droom zal afhangen van de acties van de draak.

De kleur van de draak in je droom

De vurige rode kleur brengt niet alleen het element vuur over, dat symbolisch is voor passie, energie en transformatie, maar symboliseert ook de levenskracht die creatie en verandering aandrijft. 

terwijl een blauwe draak wijsheid en inzicht kan betekenen. Een witte of zilveren draak kan zuiverheid vertegenwoordigen, terwijl een zwarte draak angst of dreigend gevaar kan suggereren.

Vuur spuwende draak
 • Het wordt vaak geassocieerd met passie, energie, verlangen en transformatie. 
 • Als de draak vuur spuwde, voel je passie voor iets in je leven. Deze passie kan betrekking hebben op je werk, een creatief project of een nieuwe relatie. Wat het ook is, volg je hart en laat je passie je leiden.
 • Vuurspuwende draak kan verborgen emoties en verlangens vertegenwoordigen die de dromer mogelijk in zijn wakkere leven heeft onderdrukt. Het kan erop wijzen dat er onder de oppervlakte sterke emoties of verlangens borrelen, die wachten om erkend en geuit te worden. Het kan zijn dat de dromer deze verborgen aspecten van zichzelf moet verkennen en confronteren om innerlijke vrede en vervulling te vinden.
 • Het kan dit kan duiden op het gevoel dat u wordt aangevallen of bedreigd in uw wakkere leven. Het kan ook wijzen op een gevoel van woede of agressie jegens u van iemand anders.
 • In de context van een vuurspuwende draak kan de aanwezigheid van vuur duiden op een krachtige kracht of intense emoties die moeten worden erkend en aangepakt.
 • Het kan ook het vrijkomen van opgekropte energie of onopgeloste woede symboliseren. 
 • Bovendien kan vuur zuivering en vernieuwing symboliseren. Het vuur kan wegbranden wat niet langer nodig is, kan het ook de weg vrijmaken voor een nieuw begin en transformatie. Het beeld van vuur in een droom kan erop wijzen dat de dromer een persoonlijke transformatie ondergaat of een belangrijke verandering in zijn leven ervaart. Het kan het loslaten van oude gewoonten, overtuigingen of relaties vertegenwoordigen om plaats te maken voor nieuwe kansen en groei.
 • Vuur kan ook een symbool zijn van macht en kracht. Het kan het innerlijke vuur van de dromer vertegenwoordigen en het vermogen om zijn persoonlijke kracht en energie te benutten. Dromen over vuur kan erop wijzen dat de dromer een sterk gevoel van vastberadenheid en veerkracht heeft, of het kan duiden op de behoefte om zijn eigen innerlijke kracht aan te boren.
 • In een spirituele context kan vuurspuwen worden gezien als een symbool van transmutatie en spirituele transformatie. Het vertegenwoordigt het ontwaken van de Kundalini-energie, een krachtige kracht die opstijgt van de basis van de wervelkolom naar de kruin van het hoofd. Deze interpretatie suggereert dat de dromer mogelijk een spiritueel ontwaken of transformatie ondergaat, en zijn spirituele energie en kracht benut.
Vliegende draak
 • Als de draak vloog, was je vrij om je dromen na te jagen. Niets houdt je tegen. Dus waar wacht je op? Dit is het moment om actie te ondernemen en uw dromen werkelijkheid te maken.
 • Dit kan een gevoel van vrijheid of opwinding in uw wakkere leven vertegenwoordigen. Het kan ook duiden op een hoger perspectief of een kans op spirituele groei.
 • Als je droomt van het zien van een vliegende draak, zul je in een tijd leven waarin je de taak moet vervullen om de kwaliteit van je ware zelf aan je familie en jezelf te laten zien. 
 • Maar eigenlijk probeert het je te laten zien dat je heel hard moet werken om de gewenste doelen te bereiken.
Agressieve draak
 • de draak agressief lijkt, betekent dit dat er iets in je leven is waardoor je je bedreigd voelt.
Je vecht tegen een draak
 • Dit kan een worsteling met een moeilijke situatie of persoon in uw wakkere leven symboliseren. Het kan ook een innerlijke strijd met je eigen angsten of negatieve emoties vertegenwoordigen.
 • Een droom waarin een draak je aanvalt, symboliseert dat je je in een gevaarlijke situatie bevindt waarin je actie moet ondernemen en snel moet handelen. Je vecht veel en er zijn te veel obstakels op je weg.
Een rode draak die verandert in een mens
 • Dit kan een transformatie of een nieuw begin in je leven symboliseren. Het kan ook duiden op de integratie van je eigen krachtige en intense kwaliteiten.
Je rijdt op een draak
 • Dit is een van de meest opwindende ervaringen waar je van kunt dromen. Dromen over het berijden van een draak betekent ware liefde. Jouw doelen en die van je partner zijn met elkaar verweven, en jullie harten lijken als één geheel te kloppen.
 • Een draak berijden in een droom betekent dat je absolute controle hebt over je gedachten, gevoelens en het leven in het algemeen. 
 • De droom om op een vliegende draak te rijden, is een signaal dat je binnenkort je probleem zult kunnen oplossen en de obstakels zult overwinnen die je van je idealen scheiden.
 • Als je iemand anders in een droom op een draak ziet rijden, betekent dit dat iemand die dicht bij je staat je zal helpen je angsten te overwinnen of negatieve emoties te bestrijden. 

Nu je een idee hebt van wat een draak zou kunnen betekenen in de context van een droom, wil je misschien meer te weten komen over andere dieren, zowel echte als fantasiedieren, die krachtige droomboodschappen afgeven. 

 • Het zal je misschien verbazen hoe dromen diepgewortelde emoties kunnen onthullen. Wil je een aantal van deze emoties in je leven veranderen?
 • Let op symbolen in je dromen en in de wereld om je heen. Noteer eventuele synchroniciteiten.
 • Let op de thema’s in je dromen die terugkeren. Is er een reden waarom ze blijven gebeuren? Zijn er dingen die u kunt doen om de problemen aan te pakken waar zij steeds naar verwijzen?

Lees hier meer over de symboliek en betekenissen over draken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!