Symboliek en betekenis van het paard

Paardensymboliek en betekenis raken het hart en de ziel van iedereen die graag vrij rondloopt.

Voel je je de laatste tijd een beetje beklemd? Ben jij geroepen om onbekende plekken te verkennen? Paard kan als spirit, totem en krachtdier helpen!

De paard helpt je te zien dat je ziel verlangt naar totale vrijheid, terwijl je leert hoe je naar behoefte door het hele universum kunt reizen. Duik diep in de symboliek en betekenis van paarden om erachter te komen hoe deze Animal Spirit Gids je kan ondersteunen, verlichten en inspireren.

Paard symbolische kernwoorden

  • Beweging
  • Adel
  • Oorlog
  • Vrijheid & Dienstverlening
  • Onafhankelijkheid
  • Leven en dood (witte paard/zwarte paard)
  • Tijd- en ruimtereiz en
  • Uitlijning van geest, lichaam en geest
  • Vertrouwen
  • Paden naar buitenaardse rijken

De symboliek van Paarden is afhankelijk van of het paard wild of tam is. Wanneer het Wilde Paard je bewustzijn binnenkomt, is er vaak meer dan genoeg energie om je te motiveren en je door alles heen te slepen. Terwijl je de diepgaande verzameling paarden informatie doorleest, neem even de tijd om erover te mediteren. Overweeg wat voor soort spirituele gaven het paard je schenkt en hoe je moet werken met de energieën van het wezen.

Een Wild paard brengt vitaliteit en vrijheid op zijn galopperende hoeven. Er is geen beperkend paard als het met de wind mee rent, maar het wezen geniet ook van het gezelschap van familie en vrienden. Het is altijd leuker om samen te galopperen in een omgeving waar individualiteit nooit verloren gaat. Daarom spreekt paardensymboliek tot je sociale aard en hoe je contact maakt met degenen die je dierbaar zijn.

Carl Jung suggereerde dat paarden persoonlijke kracht symboliseren, de dingen die je beheerst in je leven en je natuurlijke gaven. Paard is een wezen dat staat voor succes en zelfontplooiing. Als je weet wat je drijft en het bewustzijn van je drijfveren aan het werk zet, kun je veel verder en sneller komen dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Als het tam is, vertegenwoordigt Paard die delen van je persoonlijkheid die je beperkt en begrenst, zoals seksuele driften. Het tamme paard symboliseert ook service en vertrouwensrelaties. Als paarden op afbeeldingen verschijnen waar ze in een stal staan ​​of vastgebonden zijn, kan dit een boodschap zijn dat iets je tegenhoudt en je autonomie beperkt. Het kan ook spreken van lage energieniveaus en de noodzaak om op te letten bij het gebruik van uw fysieke middelen.

Een Paard kan maar zoveel bagage dragen voordat het moe wordt van de last. De verschijning van het wezen als een Spirit Animal Guide kan betekenen dat het tijd is om items die je niet langer nodig hebt los te laten. Wanneer het paard je leven binnen draaft, is het er soms om je aan te sporen om erachter te komen wat je moet neerleggen om de last in je ziel te verlichten.

De rol van een witte paard in de wereldwijde mythologie is belangrijk omdat het wezen intieme symbolische banden heeft met helden en zonnegoden. Paarden komen ook voor in verschillende uitdrukkingen of uitdrukkingen, zoals ‘Rechtstreeks uit de mond van het paard’, waarbij paard wordt geassocieerd met nauwkeurige of onvervalste communicatie, en ‘Kom van je hoge paard af’, wat neerbuigend gedrag impliceert.

Paard spirit animal

Als je Spirit Animal verschijnt een paard aan je als een voorteken, een die aangeeft dat een roep om vrijheid je wereld binnen galoppeert. Als je merkt dat je in een ongelukkige relatie zit of een baan zonder uitzicht hebt, luidt de mantra van de paard: ‘Stop met rondscharrelen; het is tijd om een ​​nieuwe weg voorwaarts te kiezen!”

Evenzo is de herhaalde verschijning van het paard een boodschap voor jou om paardenenergie toe te staan ​​je de kracht en het uithoudingsvermogen te geven die je nodig hebt. De geest van dit trouwe paard kan je op het juiste pad helpen om los te komen van alle banden die je tegenhouden om mentale helderheid, groei of succes te bereiken.

Een paard is een welwillende Spirit Animal Gids die je spirituele ontwaken en groei mogelijk maakt door je te leren hoe je een energetische symmetrie tussen onafhankelijkheid en plicht kunt bewerkstelligen. Er is een tijd om te rusten, een tijd om te rennen en veel leven daartussenin. Paard spoort je aan om te genieten van de zoete appel die uit de boom valt, deel te nemen aan die zoete momenten in je leven, voordat je je volgende uitdaging aangaat.

Een paard Spirit werkt graag met de wind. Als Animal Spirit gids is een paard een uitstekende leraar over persoonlijke energie en het werken met Lucht Element. Waar een paard Spirit je ook naartoe brengt, je zult altijd een gevoel van evenwicht hebben – hoe je moet rijden en niet vallen of falen in je plicht.

Onthoud dat een paard een boodschapper is van en naar het Engelenrijk. Als je een specifiek gebed hebt, fluister dan tegen het paard en laat het wezen het bewaren en draag het naar een Guardian Helper.

shallow focus photo of brown horse

Paard totemdier

Mensen die zich identificeren met Paard als hun Totemdier genieten van vrijheid van meningsuiting, en het zal ronduit wonderbaarlijk lijken. Paarden zijn dieren van avontuur, kracht, vriendschap en familie. Met paard als totemdier wordt het springen over de hindernissen van het leven gemakkelijk voor degenen die in de energie van dit krachtige wezen lopen.

Maar over hindernissen kunnen springen is slechts een klein onderdeel van paarden Totem-magie. Het dier heeft een laserscherpe focus, een die hen helpt bij het bepalen hoe en wanneer ze over dergelijke obstakels moeten springen. Het komt zelden voor dat een paard vast blijft zitten in een sleur. Bij paarden Totems gaat het erom een ​​nieuwe richting in te slaan! Is het tijd om verder te gaan? Moet u een nieuw huis krijgen of naar onbekende plaatsen reizen? Draag een paardentotem als je antwoorden zoekt op dat soort vragen.

Paarden krachtdier

In het sjamanisme vervoert het paardenkrachtdier de medicijnpersoon tussen de werelden. Een paard helpt je verbinding te maken met spirituele energieën en vermogens. Paard ondersteunt je ook om dingen in een ander licht te zien, wat de weg opent naar visionaire gaven en een hernieuwde verbinding met de aarde.

Paard Medicijn leert je trouw te zijn aan jezelf. Als Animal Spirit Gids herinnert de paard je eraan om aandachtig te blijven en in het heden te leven. Het wezen ondersteunt je ook bij het uiten van de dankbaarheid in je hart jegens degenen met wie je je leven bent.

Native American paard symbolische betekenissen

Wat symboliseert een paard in Indiaanse culturen?

Inheemse Amerikanen noemen paarden ‘God Dogs’. De naam alleen illustreert de eerbied die ze hebben voor dit wezen. Het team van een ruiter en een paard is iets dat de indianen zien als gebaseerd op enorm respect.

Paarden speelden een rol in de strijdsymboliek als een teken van macht, autoriteit en succes. Kunstwerk toont sjamanen op de rug van vliegende paarden wanneer ze een veilige doorgang maken naar het geestenrijk. Ze kunnen ook het vermogen vertegenwoordigen om een ​​moeilijke situatie te overwinnen.

Paard is een belangrijk dier in veel culturen en dit geldt vooral in inheemse culturen. Paard gaf inheemse mensen de mogelijkheid om verder te reizen en hielp overwinningen in oorlogen te behalen.

Het is gemakkelijk om te vergeten dat paarden die inheems waren in Noord-Amerika eigenlijk zijn uitgestorven. In de vijftiende eeuw brachten Spaanse kolonisatoren paarden die voortkwamen uit een andere afstamming, Equus, die de voorouders zijn van wat nu wordt beschouwd als Noord-Amerikaanse paarden.

Hoewel inheemse mensen paard met eerbied beschouwen en zien dat paard een vergelijkbare symbolische betekenis heeft als culturen over de hele wereld, werd hun band met paard hersteld toen deze dieren naar Noord-Amerika werden gebracht. Net als Conquistadores en andere Europese ontdekkingsreizigers diende een paard ook een belangrijk doel bij het helpen van inheemse mensen in oorlog en werd het een symbool van rijkdom.

Paard is ook een symbool van de reis, de reis of het werk waarmee het paard mensen historisch gezien heeft geholpen. Dit geldt vooral in oorlogsvoering. In veel inheemse culturen wordt aangenomen dat het lot van het paard en de mens met elkaar verweven zijn. Het was gebruikelijk voor een inheemse persoon die de strijd overleefde om een ​​gevallen paard te eren of te herdenken door de afbeelding van het paard op een stok te snijden die later een belangrijk onderdeel van de ceremoniële paardendans zou worden.

Ben je afhankelijk van anderen om je doelen te bereiken en je reis te voltooien? Paard herinnert je er misschien aan dat je succes te danken is aan degenen om je heen die je helpen om je op te tillen en je door overgangen te dragen die je in je eentje niet zou kunnen maken.

Wat symboliseert een paard in christelijke tradities?

In Openbaring wordt paardensymboliek gebruikt om de vier tekenen over te brengen van de komende opname die de wederkomst van Christus aankondigt. Deze verwijzingen komen ook voor in Ezechiël en worden beschreven als straffen van God.

In Openbaring worden de zeven zegels van Salomo of zeven boekrollen beschreven als in de rechterhand van God gehouden. Wanneer Jezus, in dit gedeelte beschreven als de “Leeuw van Juda”, de eerste vier zegels opent, verschijnen de vier ruiters van de Apocalyps als ruiters op de ruggen van verschillend gekleurde paarden. Een wit paard, een rood paard, een zwart paard en een “lichtte” paard.

In sommige verhalen draagt ​​het Witte Paard een figuur met een boog die staat voor verovering. Zo wordt de symboliek van het witte paard geassocieerd met de overwinning, aangezien de figuur ook een kroon draagt. Ironisch genoeg wordt deze figuur zowel geassocieerd met Christus als met de antichrist.

Op de tweede, een rood paard, rijdt een figuur die met een zwaard zwaait. Dit paard en ruiter worden geassocieerd met oorlogsvoering. De derde, een zwart paard, draagt ​​een ruiter die hongersnood vertegenwoordigt. Ten slotte draagt ​​​​het bleke paard Hades en wordt het geassocieerd met de dood.

Het lichte paard – soms afgebeeld als lichtgroen of grijs – is herkenbaar voor degenen die Pamela Coleman-Smith’s vertolking van de Death Tarot Card hebben gezien. Sommige christenen besteden weinig aandacht aan de sombere voorspellingen in het laatste deel van de Bijbel, maar voor andere sekten van het christendom krijgt Openbaring een veelbetekenende en soms letterlijke interpretatie.

Deze facties van christelijke volgelingen geloven dat elk van de vier ruiters een ander deel van de wereld zal aanvallen en op een bepaald moment grote schade zal aanrichten, wat het einde der dagen zal aankondigen. Voor sommigen wordt dit letterlijk opgevat als een voorbode van het einde van de beschaving of het tijdperk van de dag des oordeels. Voor anderen is dit meer symbolisch als een tijd van groter ontwaken en verlichting die eerst van ons vereist dat we symbolisch een dood-en-wedergeboorte-achtig proces ervaren.

Dit wordt ook geassocieerd met zuivering, reiniging en oordeel en de wederkomst van Christus. Dus zelfs in de gewone volkstaal is de uitdrukking Four Horsemen synoniem geworden met een baken, waarschuwing of ernstige gebeurtenissen die de noodzaak van een serieuze wake-up call aangeven.

We kunnen ook naar de vier ruiters en hun verschillende paarden kijken als symbolisch voor diepere onrust. Een wit paard brengt in deze zin een rechtvaardige overwinnaar of een pompeuze veroveraar met zich mee. Het is dan ook geen verrassing dat we zijn gaan verwijzen naar iemand die van zijn “hoge paard” moet afstappen als iemand die zichzelf een status heeft toegekend die hij niet verdient.

Als je een witte paard ziet, denk je misschien automatisch aan overwinning of zuiverheid, maar in die zin is een witte paard ook een waarschuwing om op je hoede te zijn voor diegenen die alleen macht willen voor hun eigen doeleinden. Een rood paard kan een symbool zijn van agressie en destructiviteit in verband met oorlogsvoering.

Het zwarte paard komt in dit geval overeen met honger en aangezien de berijder soms wordt beschouwd als een voedselverkoper, draagt ​​dit bij aan het gevoel van wanhoop en ongelijkheid dat wordt geassocieerd met de wereld die op de rand van turbulent ontwaken staat, zoals Openbaring suggereert.

Maar een andere interpretatie van de berijder van het Zwarte Paard is dat dit de brenger van gerechtigheid is. De berijder houdt een weegschaal vast die zou zijn gebruikt om brood te wegen, dus het zwarte paard wordt ook geassocieerd met het uitdelen van gerechtigheid en gevolgen of het beoordelen wie welk soort gevolgen verdient.

Het lichte paard kan letterlijke dood betekenen of situaties waarin massale slachtoffers vallen. Toch kan dit paard ook een reis betekenen naar groei en wedergeboorte of een soort bevrijding van het ego ten gunste van grotere verlichting.

Naast de afbeelding in Openbaring, is de symboliek van een paard in de Bijbel vrij vaak die van War Horse. In recentere tijden kunnen moderne christenen naar paard kijken als een symbool van de geest en het verlangen naar vrijheid of als een symbool van geloof, kracht en zuiverheid.

Dromen over paarden

Een paard symboliseert uithoudingsvermogen, charisma en seksuele energieën. Wanneer een paard in een droom verschijnt, kan dit wijzen op je toekomstige succes, alsof je de stad binnenrijdt na een overwinning in een oorlog. Als het paard geen beweging vertoont, overweeg dan of een situatie waarin je je bevindt de energie niet meer waard is. Stel jezelf de vraag: “Ben je aan een dood paard aan het trekken?”

Overwegen of het paard echt is of niet, is ook belangrijk voor je droomboodschap. Een levenloos paard verwijst, net als speelgoed of figuur, naar een Trojaans paard, iets ongewensts dat door een onverwachte opening in je leven kan glippen. Vraag jezelf af of je jezelf kwetsbaar maakt in een relatie.

Als een paard in een droom tegen je praat, beschouw het bericht dan als een geschenk rechtstreeks uit de mond van het paard. Als je een veelkleurig paard ziet, suggereert dit overgangssituaties waarin je aanneemt dat het ene zal gebeuren, maar je uiteindelijk een andere uitkomst krijgt. Als het paard de lucht lijkt op te snuiven met rechtopstaande oren, wordt het misschien tijd dat je afstemt op je omgeving om subtiele energieën op te vangen. Gebruik op zijn minst je “paardenverstand” of gezond verstand om je een weg te banen door gebeurtenissen of complexe situaties.

Een paard symboliseert iemands vermogen om door situaties heen te komen. Daarom is de beweging van het paard veelzeggend; als het paard stilstaat, suggereert het een periode van rust, contemplatie of planning. Als het paard steigert, suggereert dit een langzame voortgang met projecten of relaties. Wanneer het paard galoppeert of rent, betekent dit snelle vooruitgang en met gemak over hindernissen springen.

Als het paard wild is, staat het als een symbool van vrijheid, maar als het wordt getemd of getemd, betekent het trechtervormige en gefocuste energieën. Het Wild wilde kan je roepen om jezelf wat speeltijd te gunnen. Het teugelpaard belooft een uitdaging voor de boeg, die je directe focus vereist. Als het paard een kar achter zich aan sleept, draag je te veel emotionele lasten of neem je de problemen van anderen op je.

Denk ook aan de kleur van het paard dat je in je dromen ziet. Als je droomt van een wit paard, kan de symboliek van deze visie bestaan ​​uit zuiverheid, overwinning, kracht en avonturen. Als je droomt van een bruin paard, kan de symboliek meer te maken hebben met praktische zaken, fysieke genezing of de behoefte om te leunen op je eigen aardse aard. Overweeg het belang van kleurbetekenissen bij het onderscheiden van paardenbetekenissen.

Lees meer over paarden dromen

Paard spirituele betekenis

Als het gaat om de spirituele betekenis van paarden, kan dit dier de kracht van royalty’s, adel, verovering overbrengen en het concept van reizen, reizen en voertuigen gaan vertegenwoordigen.

Zowel het lichaam als het voertuig voor de Ziel, als ook het concept van een reis of aspect van je pad in het algemeen. De spirituele betekenis van het paard kan spreken over je verbinding met het wilde aspect van jezelf dat weigert zich te conformeren of beperkt te zijn. Het deel van jezelf dat liever onafhankelijk is dan erbij hoort.

De spirituele betekenis van paarden kan ook worden verbonden met een verandering aan de horizon in je leven. Dit wordt aangetoond door zorgvuldig onderzoek van paardenbeelden in de Tarot. Hoewel Paard voorkomt in een aantal kaarten, zoals Dood, kun je een extra betekenis ontlenen als je de paarden in de ridderkaarten onderzoekt.

Uitgaande van de traditionele elementaire overeenkomsten, beeldt elk van de ridders in de Tarot een ruiter op een paard af in verschillende stadia van momentum. Tekening van het Rider-Waite-Smith-dek, de Knight of Wands, of Fire-element, toont een uitbundige ridder met een paard in beweging. De ridder staat rechtop en de voorpoten van het paard worden in de lucht geheven. Het is duidelijk dat we kunnen zien dat er actie plaatsvindt en dat er vooruitgang wordt geboekt op de reis.

Het paard wordt meestal afgebeeld als oranje of rood, dus de connectie met War Horse is gemaakt.

De ridder van zwaarden, of het Lucht-element, stormt daarentegen snel vooruit op een witte paard. Zo worden verovering en snelheid gesuggereerd.

De ridder van bekers, of het waterelement, berijdt een wit paard dat loopt, maar in een langzamer tempo, de energie in de kaart is niet zo hectisch en suggereert aankomst of nadering.

De Ridder van Pentakels, of het Aarde-element, berijdt een Zwart Paard. Dit paard is de enige van de vier die stilstaat in de gebruikelijke afbeeldingen. Bedenk ook dat het zwarte paard honger of oordeel is in Openbaring. Maar het element Aarde is overvloed en oogst.

Zo suggereert het Zwarte Paard van de Ridder van Pentakels dat de energie van stabiliteit, groei en overvloed geduld en minder grillige bewegingen vereist dan de andere paarden. Anders gezegd, u kunt worden geroepen om uw paarden vast te houden als u wilt slagen in uw carrière of financiën.

In mythen en overleveringen wordt paardensymboliek vaak geassocieerd met Goddelijke Vrouwelijke energie of verbonden met zachtheid en intuïtie. Toch wordt de spirituele betekenis van Paard ook geassocieerd met kracht en doorzettingsvermogen.

In sommige tradities wordt paardenhaar geassocieerd met genezing. Een grijs paard wordt als een geluksvogel beschouwd op de dag van je huwelijk en een paard met het symbool van een ster op zijn voorhoofd wordt ook als een teken van geluk beschouwd.

In Guinee wordt de paardenstaart gebruikt als offer voor overvloed. In de buurt van de noordelijke delen van Afrika bestaat de traditie die bekend staat als Fantasia, uit mannen die op paarden rijden terwijl ze gekleed zijn in ceremoniële kleding. Dit is een ritueel dat verband houdt met het kiezen van een huwelijkspartner.

Ramses de Tweede zou met zijn paarden hebben gedineerd, niet met zijn generaals, omdat hij de voorkeur gaf aan de adel van zijn paarden. Zo kan de vorstelijke aard van paarden ook worden gezien als onderdeel van de spirituele betekenis van paarden.

Staat je leven op het punt een verrassende wending te nemen? Win je tijdens de reis geen terrein zoals u had verwacht? De spirituele betekenis van het paard, of je nu paarden ziet op tarotkaarten, in dromen of door synchroniciteiten, spreekt over de fase die je reis doormaakt.

Ewhaz, een van de Noorse runen, betekent letterlijk paard. Dit is een rune die je eraan herinnert om op jezelf te vertrouwen en de wijsheid van je lichaam en geest te verbinden. Omdat paarden zo gevoelig en intelligent zijn, maar ook fysiek sterk, worden ze beschouwd als een symbool van de beste eigenschappen die mensen proberen te ontwikkelen. De spirituele betekenis van paarden heeft betrekking op onze intuïtieve, gevoelige kant en onze moed en standvastigheid.

De spirituele betekenis van het paard kan je ook in overeenstemming brengen met je verlangen naar vrijheid, onafhankelijkheid en om je moed en nobelheid te tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!