Dromen over paarden

Een paard is verbonden met je eigen innerlijke vrijheid. Het paard in dromen komt met een boodschap: “de vrijheid zal nu van jou zijn.” Dromen over een paard suggereert dat je iets belangrijks in je leven nodig hebt, een doel, of dat je stappen moet zetten om dingen beter te maken in het leven. De kleur van het paard is ook belangrijk, wat ik hieronder heb beschreven.

Een paard symboliseert uithoudingsvermogen, charisma en seksuele energieën. Wanneer een paard in een droom verschijnt, kan dit wijzen op je toekomstige succes, alsof je de stad binnenrijdt na een overwinning in een oorlog. 

Als het paard geen beweging vertoont, overweeg dan of een situatie waarin je je bevindt de energie niet meer waard is. Stel jezelf de vraag: “Ben je aan een dood paard aan het trekken?”

Overwegen of het paard echt is of niet, is ook belangrijk voor je droomboodschap. Een levenloos paard verwijst, net als speelgoed of figuur, naar een Trojaans paard, iets ongewensts dat door een onverwachte opening in je leven kan glippen. Vraag jezelf af of je jezelf kwetsbaar maakt in een relatie.

Zoals voor alle dromen geldt, kunnen ook dromen over paarden verschillende betekenissen hebben. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • De context van de droom
 • Wie je hierin verder nog tegen komt
 • De kleur van het paard
 • Het gedrag van het paard

Paarden zijn hoe dan ook dieren met een speciale band met mensen, waardoor het niet gek is dat ze vaak in dromen voorkomen. Hieronder helpen we je de betekenis achter jouw paardendroom ontrafelen, door verschillende interpretaties te beschrijven.

Het paard is een belangrijk symbooldier, vanwege zijn moed en intelligentie. Daarbij hebben paarden een grote gevoeligheid en sterk groepsgevoel en zijn het echte kuddedieren die goed voor elkaar zorgen. Deze symboliek speelt een belangrijke rol bij de betekenis van paarden in droomduiding.

Als de paarden snel rennen, kan dit erop wijzen dat de situatie op het goede spoor blijft.

 • Als je jezelf ziet paardrijden en dit illustreert dat je de leiding over anderen gaat hebben. Ik zal nu enkele veelvoorkomende dromen bespreken die verband houden met paarden.
 • Tamme paard in dromen: Als het paard tam is om jezelf op een manege te zien, geeft dit aan dat je door de autoriteit wordt aangemoedigd om vooruit te komen in het leven. Het tamme paard vertegenwoordigt ook hoe we onze eigen gevoelens tegenover anderen tonen. Bent u te kalm, dan is de vraag die u uzelf moet stellen.
 • Paardenkoets in dromen: Het zien van een paard en wagen geeft aan dat je door moeilijkheden in het leven heen zult werken, dat je vooruit moet gaan en je op het goede pad moet concentreren.
 • Wild paard in dromen: Het zien van een wild paard in de droom duidt op avontuur, actie en ook creativiteit. Het paard zelf is een spirituele schepper van de droom. Zoals we in de openingsparagraaf al hebben uitgelegd, is het paard ook representatief voor onze seksuele verlangens.
 • Rijden op een wild paard: Als je bovenaan zit en op een wild paard rijdt en droomt, suggereert dit dat geluk en tevredenheid binnenkort de jouwe zullen zijn.
 • Cowboy in een droom: Als je een cowboy in de droom bent of je ziet een cowboy op een paard rijden, kan dit erop wijzen dat je je meer moet concentreren op de verantwoordelijkheid van het leven. Het kan ook de noodzaak inhouden om aan je vijanden te denken en ervoor te zorgen dat je eventuele moeilijkheden in het leven overwint.
 • Paarden bijten in dromen: Als je paarden in een droom ziet bijten, is dit een weergave van de kwaliteit van leven. Als je ziet dat een paard je in de hand bijt, geeft dit aan dat iemand je gaat aanvallen terwijl je wakker bent. Als je ziet dat meer dan één paard je bijt, heeft dit te maken met hoe je je vanbinnen voelt. Heb je het gevoel dat andere mensen over je praten of roddelen? De bijtende werking van het paard illustreert dat je je niet op je gemak voelt bij anderen. Als het paard anderen bijt, betekent dit een nieuwe start.
 • Paardenmest in dromen: Paardenmest in een droom zien is een geweldig voorteken. Paardenmest scheppen of zelfs maar aan de paardenmest ruiken is verbonden met rijkdom en fortuin. De droom van mest is representatief voor ons eigen materiële welzijn in het leven. In oude droomwoordenboeken uit de jaren dertig werd mest in verband gebracht met geluk, tevredenheid, een nieuwe start en vooral rijkdom. Als je onder de mest zit, betekent dit een nieuwe start, een nieuw begin voor de toekomst.
 • Koop een paard in een droom: Als je een paard in de droom koopt, illustreert dit dat je enig succes zult hebben in zakelijke aangelegenheden, vooral in het verkopen van producten. Het kopen van een paard heeft van oudsher de betekenis van rijkdom en overvloed. Een boer die zichzelf een paard kon veroorloven, maakte zijn leven daarmee immers een heel stuk beter. Een wens die je al heel lang hebt, gaat eindelijk in vervulling. Je gaat jezelf iets gunnen waar je heel blij van wordt. Als het iets is dat veel geld kost, kun je het ook doen, omdat je een financiële meevaller hebt gekregen of omdat je goed gespaard hebt.
 • Paarden weggeven in een droom betekent dat je jezelf moet zijn.
 • Een paard verkopen in een droom : Een paard verkopen in de droom illustreert dat je met iemand in conflict gaat komen. Dit kan een paar weken duren, maar het conflict is noodzakelijk om vooruit te komen in het leven.
 • Een paard doden in een droom: Als je een paard in de droom doodt of ziet slachten, kan dit erop duiden dat je merkt dat je geld in gevaar is.
 • Gezadeld paard in een droom: Als je een paard ziet dat gezadeld is, klaar om bereden te worden, vertegenwoordigt dit onze eigen staat van voorbereid zijn op het onvoorbereide! Het kan erop wijzen dat er moeilijke tijden op komst zijn en dat u bereid moet zijn alles in het leven aan te kunnen.
 • Paardrijden in een droom: Zoals we eerder in dit artikel al hebben uitgelegd, is paardrijden een positief voorteken. Het kan niet alleen materiële rijkdom suggereren, maar ook spiritueel geluk. Het kan ook wijzen op een nieuwe baan of carrièremogelijkheden in het verschiet.
 • Seks met een paard in een droom: Als je droomt van seks met een paard, kan dit een behoorlijk verontrustende droom zijn. Seks hebben met een paard in de droom illustreert dat je iemand gaat tegenkomen waar je geen controle over hebt. Het zien of zien hebben van anderen die seks hebben met een paard in een droom suggereert een geestelijk nieuwe start.
 • Een paard vliegt in een droom: Als je een paard door de lucht ziet vliegen, illustreert dit dat andere mensen je in het leven gaan inhalen. Het zou erop kunnen wijzen dat u boven anderen probeert uit te stijgen, maar dat het moeilijk voor u is om te concurreren.
 • Een paard verliezen in een droom: Als je een paard verliest of als je geen paard in de droom kunt vinden, kan dit problemen met zich meebrengen bij het managen van andere mensen. Als je geen paard in de droomstaat kunt vinden, kan dit erop duiden dat iemand om je heen oneerlijk is.
 • Stijgbeugels in de droom: Als je van stijgbeugels droomt, benadrukt dit onze behoefte om voor onszelf te gelden in het leven.
 • Een paard opzadelen in een droom: Als je een paard opzadelt in de droom, heb je het gevoel alsof je in contact bent met je eigen innerlijke kracht, maar dit kan soms leiden tot het voelen of verraden van een gevoel van arrogantie. Een gezadeld paard kan ook betekenen dat je niet overhaast beslissingen moet nemen. Als het paard klaar is om te rijden, is dit een positief voorteken. Er zijn veel verschillende interpretaties en oude droomwoordenboeken over een opgezadeld paard zijn over het algemeen positief. De meeste droomwoordenboeken geven aan dat je tevreden en gelukkige tijden in je leven zult hebben als je een paard ziet klaarstaan ​​om te rijden.
 • Van een paard vallen in de droom: Van een paard vallen in de droom illustreert onbekende gebieden. Van het paard vallen suggereert ook dat je als persoon objectiever zult zijn en dat je afstand neemt van omstandigheden waardoor je je kwetsbaar of ongelukkig voelt.
 • Onbekend paard in een droom: Als je een paard ziet dat je niet kent, dat je nog nooit eerder hebt gezien of als het paard op enigerlei wijze misvormd is, illustreert dit dat je binnenkort voor een moeilijke situatie zult wegrennen. Het is tijd om jezelf te bevrijden en verder te gaan in het leven.
 • Een paard bestijgen in een droom: Als je een paard beklimt in een droom, dan houdt dit verband met je bereidheid om met de mensen te communiceren, in het bijzonder met je relatie. Het impliceert dat u uw verschillende perspectieven op het leven moet samenvoegen om uw partner beter te leren kennen.
 • Rennende paarden in dromen: Paarden die de droom zijn, houden over het algemeen in dat je de waarheid onder ogen zult moeten zien. De “lopende” symboliek in de dromen betekent dat je niet weg kunt rennen voor de waarheid van een zaak. Het kan erop wijzen dat er een onderstroom in uw leven is, misschien een gerelateerd probleem waar u zich voor moet inzetten. Rennende paarden worden over het algemeen geassocieerd met het wegrennen van iets in het wakkere leven.
 • Het paard in de stal zien: Als het paard in de stal wordt gezien, kan dit erop wijzen dat u een nieuwe levensfase tegemoet gaat. Dit kan er ook op duiden dat je aan een oud deel van je leven ontsnapt.
 • Paard en wagen in dromen: Houd jezelf niet voor de gek dat dit de juiste actie is die je in je leven moet ondernemen. Probeer deze logica en duidelijkheid te bedenken om de waarheid van de zaak te achterhalen.
 • Als het paard ontsnapt in een droom: Een paard zien ontsnappen is een behoorlijk verontrustende droom. Denk aan de beelden in de droom. Was het paard aan het rennen? Het ontsnappen van het paard is een voorteken van een blokkade. Het kan erop duiden dat u emotioneel gevoelig bent voor anderen. Als het paard ontsnapt en je het paard in de droom kunt vinden, suggereert dit dat je vrij zult zijn van alle problemen en angsten uit het verleden. Als het paard echter niet in de droom wordt aangetroffen, kan dit betekenen dat u in de toekomst enige vertraging zult ondervinden.
 • Een smid in de droom of een hoefijzer zien: dit is positief en je hebt diepe gevoelens of bedoelingen als een hoefijzer uit je droom het vermogen tot leiderschap zal hebben en veel geluk voor jou zal zijn. Het hoefijzer vertegenwoordigt ook de noodzaak om ‘geduldig’ te zijn in het leven. Probeer erachter te komen wat je diep van binnen wilt. Jouw behoeften moeten gerealiseerd worden.
 • Springende paarden in dromen: paarden zien springen in de droom illustreert dat je de helderheid hebt om de dingen te zien zoals ze zijn. Het kan er ook op duiden dat u zich opgesloten of gevangen voelt. Het bijwonen van een evenement en het zien of deelnemen aan paardenspringen illustreert dat u goed bent in het verbergen van uw eigen emoties. Je moet een leiderschapspositie bekleden, met je voeten eerst!
 • Paardentrailer in een droom: een paardentrailer zien of met paarden reizen in een droom houdt verband met uw vermogen om feiten onder ogen te zien. De doos zelf is een afgesloten ruimte en geeft aan dat harmonie de jouwe zou kunnen zijn, maar dat je ruimte nodig hebt om zijn leven te begrijpen waarop je je moet concentreren. Als het paard niet de box in wil, kan dit erop duiden dat je nogal ontspannen in het leven staat
 • Tackle in een droom: een paard zien tackelen of in een tackleruimte zijn, een droom is een uitdrukking van onze eigen dromen over zelfbeheersing. Misschien heb je te veel gegeten of te veel alcohol of voedsel gedronken?
 • Paarden die in dromen grazen: Paarden die in dromen grazen, worden geassocieerd met het leiden van een beschut leven. Misschien ben je bereid om met iemand een middenweg te vinden. Het kan ook betekenen dat u de fouten van anderen accepteert.
 • Een ommuurde pen die in een droom wordt gebruikt voor scholing: het zien van een manege of een paardenstal in een droom geeft aan dat je je vrij gaat bewegen in het leven.
 • Paddocks in dromen: Een paardenweide in een droom illustreert het teruggaan naar de natuur. Rijden in een paddock betekent een nieuw begin.

Emotionele betekenis van dromen over paarden

Paarden vertegenwoordigen het instinct, de intuïtie en profetisch vermogen en kunnen in verschillende gedaantes voorkomen. Zo kunnen ze een zielskracht symboliseren die niet echt aards te noemen is.

Zeker voor mensen met een grote passie voor paarden, hebben dromen over paarden een diepere betekenis. Voor hen is het een weerspiegeling van de eigen intuïtieve en gevoelsmatige wijsheid. Daar ligt ook direct de uitdaging: de betekenis van een droom is vaak heel persoonlijk en alleen door jouzelf echt te ontrafelen. Het speelt immers in ons onderbewuste. In dit artikel kunnen we daarom onmogelijk de betekenis van iedere paardendroom volledig beschrijven.

We kunnen je wel op weg helpen. Met tips die je helpen nadenken over de betekenis achter jouw droom en algemene, veel voorkomende beelden en hun algemene betekenis.

Toch maken deze ongelooflijke wezens net zo goed deel uit van onze verbeelding als een deel van de fysieke wereld, en ze hebben een heleboel symbolische betekenis, waarvan een groot deel rechtstreeks met je kan worden gedeeld terwijl je droomt.

Kun je goed paardrijden, zit je goed in het zadel of ben je een beginner die de trucjes nog moet leren? Hoe je daarover droomt zegt veel over hoe je op dit moment in het leven staat. Het paard vertegenwoordigt de energie waarover we beschikken.

Zoals gezegd vertellen dergelijke omgevingsfactoren je veel over de betekenis van je droom. Daarom zetten we hieronder een aantal dromen over paarde en hun algemene betekenis op een rijtje. Gebruik dit als startpunt om over jouw eigen dromen na te denken.

Fysieke betekenis van dromen over paarden

De lichamelijke conditie van het paard in jouw droom is een goede graadmeter hoe het met jou gaat. Deze geeft de toestand van jouw energie in je wakkere leven weer. Ben je trots op wie je bent en de pracht van je eigen lichaam? Het paard staat symbool voor vrijheid, macht, wildheid, trots, energie, grootsheid moed en seksualiteit.

Misschien zie je hoe het paard in jouw droom duidelijk volwassen is geworden, in tegenstelling tot de jonge veulen die het ooit was. Je wordt aangespoord om wat serieuzer te worden, nadat je lekker hebt lopen ronddartelen. Tijd om volwassen te worden en werk van je leven te gaan maken.

Actief dromen over paarden verzorging kan erop duiden dat je de kanten van jouzelf die het paard symboliseert – het speelse, het natuurlijke en het wilde – niet voldoende onderhoudt. Je wordt aangemoedigd om ook deze kant van jezelf niet te verwaarlozen.

Een paard verzorgen in je droom kan erop duiden dat je de kanten van jezelf die het paard symboliseert beter moet verzorgen.

Als het paard de lucht lijkt op te snuiven met rechtopstaande oren, wordt het misschien tijd dat je afstemt op je omgeving om subtiele energieën op te vangen. Gebruik op zijn minst je “paardenverstand” of gezond verstand om je een weg te banen door gebeurtenissen of complexe situaties.

Een paard dat ziek is

Een paard dat in een droom een ​​ziekte heeft, zoals kreupelheid, koliek of modderkoorts, betekent dat anderen zich voor advies bij jou zullen wenden. 

Spirituele symbolen: Het kan in verband worden gebracht met spirituele vermogens en het vermogen van een persoon om te genezen en te behandelen.

Iemand kan worden geconfronteerd met een test van loyaliteit jegens een vriend of partner, en een ziek paard weerspiegelt zijn behoefte aan toewijding en zorg.

Het zien van een ziek paard in een droom kan ook duiden op trouw en loyaliteit.

 Aan de andere kant kan een ziek paard in een droom een ​​herinnering zijn aan het belang van gezondheid en persoonlijke zorg.

Een ziek paard in een droom kan duiden op hulpeloosheid en zwakte in het dagelijkse leven van de persoon die het ziet.

Ze kunnen zich extreem overweldigd voelen of niet in staat zijn om met problemen en uitdagingen om te gaan.

Een stervend paard kan een enigszins traumatische droom zijn, vooral als het paard een ziekte of kwaal heeft. Een infectieziekte zoals gebarsten hielen bij een paard staat voor vertraging en verstopping.

Wat betekenen paarden die je aanvallen in een droom?

Als je ziet dat paarden je aanvallen of als het paard op een of andere manier gedisciplineerd is, kan dit erop wijzen dat je de zaken alleen maar erger voor jezelf maakt door de waarheid te verbergen. Het paard zelf vertegenwoordigt succes en voorspoed. De enige manier om daar te komen is door je ogen te openen voor je eigen kenmerken en te stoppen met weglopen voor de waarheid. Nog een conclusie uit deze droom, vooral als het paard rent en op je af stormt, kan erop wijzen dat je jezelf niet voor de gek moet houden over je capaciteiten om in het leven te slagen.

Wat betekent het zien van een paard in een dressuur- of wedstrijdwedstrijd in dromen?

Deel uitmaken van een dressuur-, paardrij- of wedstrijdwedstrijd in een droom wordt geassocieerd met je eigen discipline. Als je in de droom een ​​paardensport beoefent, is dit immers een teken dat je competitiever moet zijn en jezelf moet uiten. Het kan er ook op duiden dat er iets ontbreekt in je leven. Je moet eropuit gaan en ontdekken wat het is. Als je in een droom een ​​paard en een ruiter in een dressuurwedstrijd ziet, kan dit erop wijzen dat je de discipline hebt om vooruit te komen in het leven. Om een ​​paardrijwedstrijd in je droom te organiseren, zodat er enige verwarring kan ontstaan ​​over wie er in je leven wint.

Door een dressuurwedstrijd bij te wonen, te bekijken of eraan deel te nemen, laat u zien dat u een betrouwbaar persoon bent. Je bent hartelijk, andere mensen zijn warm voor je. Het winnen van een paardenwedstrijd in een droom is een teken van grote rijkdom. Een dressuurblessure in een droom geeft aan dat je het gevoel hebt dat je gered moet worden van je eigen gevoelens in het leven.

Als je in de droom een ​​paard ziet rennen of je achtervolgt, kan dit erop duiden dat je moed in het leven voelt. Paarden zijn een echte kracht voor verandering, dit symbool in dromen suggereert dat je emoties hebt die gecommuniceerd willen worden. Het paard is ook verbonden met de innerlijke krachtige kracht om te slagen in het leven. Dat is dus veel om in te verwerken! Ja dat weet ik. De belangrijkste lessen uit deze droom zijn dat je begrijpt dat het paard macht is, de kracht van het leven. De droom van paarden kan geassocieerd worden met een daadwerkelijke communicatie van het onbewuste geluid dat we in het dagelijks leven tegenkomen. Dus als je op een paard rijdt, wordt achtervolgd door een paard of gewoon een eenzaam paard in een veld ziet, suggereert dit dat je in de toekomst een positieve leiderschapspositie zult bereiken.

Wat betekent wedden of gokken op paarden in je droom?

Als je deelneemt aan de paardenrennen of als alternatief gokt of gokt op een paard, dan houdt deze droom verband met je ‘risico’ in het leven. U moet bereid zijn te anticiperen op eventuele obstakels die u tegenkomt. Als je wint op de paarden in je droom, is het tijd om aan je plannen te werken om succes te ontketenen. Oude droomwoordenboeken. Geef aan dat gokken op paarden illustreert dat welvaart binnenkort de jouwe zal zijn.

Als je droomt dat je op de renbaan bent en je wedt op paarden, verlang je misschien naar avontuur tijdens je wakkere uren, of hoop je misschien wat extra onverwacht geld te verdienen. De droom suggereert ook de bereidheid om risico’s te nemen, dus houd hier rekening mee wanneer u nieuwe ondernemingen aangaat. 

Wat zegt Carl Jung over paardendromen?

Carl Jung beschreef dat een paard in een droom verbonden was met onze ‘natuurlijke kracht’ van het leven. Tijdens het analyseren van de menselijke psyche geloofde Carl Jung dat de dromer zich niet op de symbolen in de droom moet concentreren, en dat een paard representatief is voor onze eigen innerlijke kracht. Carl Jung geloofde dat paarden een positief teken waren, en suggereerde dat dit onze eigen innerlijke moed van binnenuit weerspiegelt. Freud geloofde echter dat het zien van een paard in een droom verband houdt met seks. Het is waar dat het meeste werk over dromen van Freud gericht was op seks! Freud geloofde dat de paardensymboliek in een droom verband houdt met het verlangen naar seks met anderen.

Binnenkort gaan we dieper in op de kleuren. Oké, wat betekent dit voor jou? Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het normaal gesproken de droom van paarden is voor vrouwen en als je een man bent en droomt van een paard, duidt dit op een krachtige seksuele drang. Nu we het perspectief van de beroemde droompsychologen hebben geanalyseerd, moeten we ons concentreren op de toestand van de geest en de droom vanuit spiritueel en bijbels perspectief. Dus laten we teruggaan naar de basis… zonder verder oponthoud! Het is tijd om de diepe betekenissen en mythen van een droom over paarden te onderzoeken. Dit is echt een ruig juweeltje en een geweldige droom om te hebben. Ik weet zeker dat je weet dat droominterpretaties al eeuwen bestaan, dus lees verder voor deze interpretatie.

Het is belangrijk om ook te zeggen dat de enige manier om de beste toekomst voor jezelf te creëren, is door de beste aspecten van je dromen te gebruiken en deze elke dag toe te passen. Een paardendroom in oude droomwoordenboeken is verbonden met geluk, tevredenheid, zoon, hard werken en innerlijke kracht. Wanneer het paard zelf je droom binnenkomt, brengt dit wezen niet alleen kracht in je leven, maar ook het feit dat je hard moet werken om ervoor te zorgen dat je kunt slagen. We houden allemaal van paarden, ze zijn al eeuwen bij ons en loyaal. Het paard is een wake-up call die we nodig hebben om voortdurend actie te ondernemen.

Paarden zijn in dromen verbonden met levenscycli. Het geeft aan dat je ‘jij’ moet leren kennen en verandering moet omarmen. Heeft u het moeilijk in de wakkere wereld? Is er sprake van wrok bij anderen? Heeft u een probleem ondervonden met een geliefde of partner? We moeten naar het paard kijken als het feit dat we op de goede weg zijn, het juiste pad in het leven. De droom zelf en de gevoelens die je hebt tijdens de droom zijn belangrijk. Ze hebben betrekking op je eigen ervaringen in het leven. Paarden in dromen vertegenwoordigen verandering, geluk, spirituele gidsen, leiders, controle hebben, liefde voor het leven en vrijheid.

De hieronder beschreven droombetekenissen zullen dieper ingaan op de specifieke gebieden van je droom. Paarden hebben niet alleen kracht, maar ook uithoudingsvermogen. Ze komen aan bod wanneer iemand erop gericht is een leider in het leven te worden. Het paard staat niet alleen voor vrijheid, maar ook dat je je veilig voelt en leiding geeft in het leven. Om de droom verder op te splitsen, is het belangrijk om de paardendroom in bepaalde scenario’s te segmenteren. We kunnen ons ook wenden tot de term paardenkracht, dit houdt in dat we beide tijdswerk samenbrengen om succes te behalen.

Wat betekent het om een ​​paard in een stal in de droom te zien?

Het zien van een paard in de stal vertegenwoordigt onze innerlijke angst om beperkt te worden tot anderen. Het paard in de stal geeft ook aan dat je verborgen drijfveren en agenda’s hebt. Het hoofdbestanddeel zelf vertegenwoordigt hoe we erin slagen met anderen te communiceren. De stal heeft veel bijbelse betekenissen. De paardenstal geeft echter aan dat je macht hebt over andere mensen om je doelen te bereiken. In stoffige oude droomwoordenboeken weerspiegelt een paardenstal soms niet alleen ons ‘innerlijke zelf’, maar ook onze ambities en macht over anderen. De paardenstal is volgens Carl Jung direct verbonden met hoe wij ons voelen als het gaat om onze vrijheid. Omdat stabiel een klein gebied is, kan het betekenen dat we ons in het leven nogal onderdrukt voelen. Paarden op stal zien illustreert dat je jezelf moet beschermen tegen hebzucht en ook anderen moet laten zien dat je alles kunt bereiken wat je wilt. Een slang die in de droom in een stal is opgesloten, wordt geassocieerd met een gevoel van blokkade in het leven. Het paard vertegenwoordigt jouw kracht in het leven.

Wat vertegenwoordigt een droom over paarden die naar je toe rennen?

Het zien van veel paarden die naar je toe rennen, kan illustreren dat de positieve omstandigheid de jouwe zal zijn. Als je in de droom meer dan één paard naar je toe ziet rennen, geeft dit aan dat andere mensen je gaan belonen. Als je renpaarden in de droom ziet rennen, kan dit illustreren dat je aan je eigen materiële rijkdom moet werken. Het kan erop duiden dat u de weg kwijt bent. Een paard in de verte zien rennen, illustreert dat je in de toekomst eerlijkheid nodig zult hebben. Als je een paard ziet wegrennen, galopperen, op hol slaan of uit de hand loopt in de droom, betekent dit dat je iemand gaat ontmoeten die koppig zal zijn. Het zal moeilijk voor je zijn om van gedachten te veranderen.

Wat betekent het om te dromen dat jij het paard bent?

Paarden hebben een ziel, net als wij, ze zijn een goddelijk wezen maar hebben een unieke dierenervaring in het leven. Het is duidelijk dat we een menselijke ervaring hebben. We zijn in wezen dezelfde wezens, maar hebben een andere buitenkant. Fundamenteel denk ik dat de droom dat JIJ het paard bent, aangeeft dat je aan je innerlijke instincten moet denken. Paarden staan ​​bekend als prooidieren met een sterke krachtige loop, als ze bang zijn rennen ze weg en staan ​​niet op en vechten. Dit is belangrijk omdat het kan betekenen dat u zich van iets in het leven afkeert. Probeer een gedragsobservatie te maken van het temperament van het paard in de droom, waardoor je enkele aanwijzingen krijgt over wat deze droom betekent. Paarden worden sinds 4000 voor Christus gedomesticeerd en gebruikt voor oorlogsvoering. Wat betreft de Chinese astrologische kenmerken van dit dier kan ik concluderen dat ze wijs, opmerkzaam, tevreden, populair zijn en vrijheid hebben. In Amerikaanse tradities vertegenwoordigen paarden vrijheid, een teken van spirituele verbondenheid en reizen. Denk eens aan de spirituele gave om een ​​paard te zijn en aan het feit dat de berijder van een paard samensmelt om de kracht te creëren. Mijn blijvende opmerking is dat deze droom zou kunnen betekenen dat je het gevoel hebt dat je de leiding hebt, maar dat je iemand in je hart moet toelaten. Ik heb ook een aantal oude teksten doorgenomen over hoe het is om spiritueel een paard te worden, en moedig waren de belangrijkste gevoelens. Ik kan nog wel even doorgaan over verschillende paardenkwaliteiten, maar ik weet zeker dat je begrijpt wat ik bedoel. De Chinezen waren duidelijk over het feit dat het paard vrijheid belichaamt en ik ben er zeker van dat jouw droom om het paard te zijn echt magisch was.

Wat betekent een bruin paard in een droom?

Ik ben eigenlijk gefascineerd door deze bruine paardendroom – na een aantal steeds terugkerende dromen – waren sommige nogal vreemd. Mijn laatste droom was het zien van bruine paarden op een veld, daarvoor droomde ik van een regenboogpaard dat door velden rende! Dus wat betekent het? Het zien van een bruin paard duidt op een cyclus van verandering die zal plaatsvinden. Misschien heb je het gevoel gehad dat de verandering in je leven is begonnen en dat je het moeilijk hebt gehad. We hebben allemaal veel vragen als we wakker worden nadat we het bruine paard hebben gezien, vooral als onze droom enigszins levendig was. Het ding om te onthouden is dat paarden krachtige voortekenen zijn in een droom. Ze worden niet alleen geassocieerd met succes, maar ook met de verborgen kracht die je in je hebt.

Het is ook te belangrijk om te begrijpen wat Bruin spiritueel bedoelt. Bij kleurentherapie is bruin verbonden met de aarde. Bruin wordt vooral geassocieerd met het aarden van onze eigen emotionele band met anderen. De kleur zelf vertegenwoordigt gezond verstand. Het paard is een representatie van onze vrijheid en de kleur bruin geeft aan dat we, om hun vrijheid te verwerven, onszelf moeten aarden. De kleur van het bruine paard kan aanzienlijk variëren, daarnaast kan het werkelijke ras van het paard verschillen. Het paard kan kastanje zijn, het kan een van deze rassen zijn: Bretons paard, Boulonnais paard, Comtois of Bretons, er zijn verschillende paardenrassen en kleuren. In de paardenwereld staat een bruin paard bekend als een kastanjepaard. Interessant genoeg heeft het paard, ook al is het bruin, vaak haren die eigenlijk rood van kleur zijn. De schaduw van een bruin paard kan variëren.

Het is heel onderscheidend als je in de droom daadwerkelijk een kastanjepaard of specifieke markeringen op het paard ziet. Elk paard heeft over het algemeen een mix van kleuren, ook al kunnen de tinten variëren. Spiritueel gezien is het bruine paard een symbool van controle en kracht over anderen. Door de kleur bruin kijken we naar aardse en gedurfde eigenschappen van mensen om ons heen. Als je op het bruine paard rijdt, kan dit erop duiden dat je in de toekomst belangrijke connecties zult hebben. Als het paard een hengst is, heeft dit volgens Freud doorgaans te maken met seksuele verlangens. Als je in je droom een ​​bruin paard op een veld ziet, kan dit erop duiden dat je voor je huis moet zorgen. Als een bruin renpaard in de droom wordt gezien, kan dit een mogelijk voorstel in de toekomst suggereren.

Wat betekent een wit paard in een droom?

Wit is de kleur van zuiverheid. Het zien van een wit paard en de droom geeft aan dat een vredig leven voor jou het jouwe lijkt te zijn. Als je op een wit paard rijdt en dit suggereert dat je bang bent om met problemen in het leven om te gaan. U moet deze problemen aanpakken, omdat er een succesvol resultaat zal zijn. Bedenk dat we allemaal in een moeilijke wereld leven en dat er veel verschillende negatieve problemen ontstaan. Het witte paard wordt als een goed voorteken beschouwd. Als je dit in dromen ziet, suggereert dit dat je weer in de stroom van het leven terechtkomt; misschien zullen vertragingen in de toekomst verdwijnen. De kleur van het paard in een droom, zoals we al hebben besproken, is nogal belangrijk. De paardenkleuren zelf vertegenwoordigen ons onderbewustzijn en hoe jij naar het leven kijkt. Het witte paard is verbonden met een stuk en ook met een groot fortuin. Het witte paard wordt volgens Freud ook geassocieerd met hoe we ons verbinden met anderen. Het geeft onze seksuele verlangens aan.

Wat betekent een zwart paard in een droom?

Dus je kon een zwart paard in de droom zien? Een zwart paard geeft aan dat er een groot mysterie in het leven zal zijn. Het zwarte paard vertegenwoordigt ook de diepere schaduwen van ons onderbewustzijn. Je zult óf iets in zwart-wit zien óf iets bewonderen dat je gaat bereiken, maar soms wordt de waarheid soms overdreven. Misschien vertel je een leugentje om bestwil dat een belangrijk aspect van je leven blijkt te zijn. Het zwarte paard is verbonden met de geheimen en mysteries van het universum. Het kan ook betekenen dat je ofwel helemaal verliefd bent op iemand, ofwel gebonden bent aan een baan of situatie die je moeilijk vindt om te overwinnen. De kern van de zaak ligt eigenlijk in je eigen innerlijke zelf.

Wat betekent een rood paard in een droom?

Deze droom van een rood paard illustreert dat je zenuwachtig bent, het kan er ook op duiden dat je warmbloedig bent en seksuele aandacht verlangt. Het rode paard vertegenwoordigt volgens Freud opnieuw onze seksuele verbondenheid of romantische verovering in de omgang met een ander. Dit is ook een waarschuwing dat je niet te impulsief of ongevoelig moet zijn tegenover andere mensen.

Wat betekent een vreemd gekleurd paard in een droom?

Als je een vreemd gekleurd paard ziet, zoals een regenboogkleur, of geel, groen, blauw, oranje of een andere vreemde kleur, geeft dit aan dat je geluk en verlichting voelt. De kleuren duiden op de reflectie die u in de toekomst op uw eigen handelen zult hebben. Een regenboogkleurig paard in een droom illustreert dat je je niet moet inhouden in het leven.

Als je een veelkleurig paard ziet, suggereert dit overgangssituaties waarin je aanneemt dat het ene zal gebeuren, maar je uiteindelijk een andere uitkomst krijgt. 

Wat betekent een droom van een paard in een huis?

Een paard in huis zien is vaak een nogal vreemde combinatie die je in een droom ziet. Er moet rekening worden gehouden met de kleurkenmerken van het paard. Het huis is verbonden met wat we in het leven manifesteren. Het houdt niet alleen verband met het bereiken van onze doelen, maar ook met het toestaan ​​dat anderen ons troosten. Het paard is een representatie van macht, rechtvaardigheid en vooral eerlijkheid. Daarom illustreert het zien van een paard in een huis dat je vertrouwen moet hebben in je eigen capaciteiten in het leven.

Wat betekent een paard neerschieten in een droom?

Een paard doden door te schieten in een droom houdt verband met een relatie-uitdaging. Misschien voelt u zich beperkt of het slachtoffer van de wens om de richting te ontdekken die u nodig heeft om een ​​moeilijke relatie te boven te komen.

Wat betekent het zien van een paard in een kamer?

Het zien van een paard in een kamer, zoals een woonkamer of gewoon een witte kamer, houdt verband met je eigen innerlijke motivaties. Moet je echt de vraag stellen wat mij motiveert? Er is een element van het nemen van risico’s en het gevoel gevangen te zitten. De kamer zelf geeft aan dat je je gevangen voelt om geld of materiële rijkdom te verdienen. Misschien sta je op dit moment op een keerpunt in je leven.

Wat betekent paarden vangen in dromen?

Als je in een droom een ​​paard vangt of probeert een weggelopen paard te vangen, illustreert dit dat je in de war bent over de volgende fase van je levensreis. Het paard zelf is in dit geval verbonden met een kans die je niet kunt grijpen of grijpen. Paarden zijn een positief voorteken dat succes, voorspoed en prestaties illustreert. Daarom geeft deze droom aan dat je de uitdaging aan moet gaan. Als de paarden voor je wegrennen of een wild renpaard zijn en je probeert het paard in de droom te vangen, is dit een voorteken van transformatie naar de toekomst.

Als een paard in een droom tegen je praat

Beschouw het bericht dan als een geschenk rechtstreeks uit de mond van het paard. 

Dit kan een nogal raadselachtige droom zijn! Misschien praat je tegen een paard of praten paarden tegen jou. Deze droom houdt rechtstreeks verband met uw zelfontwikkelingsmissie in het leven. Als je het paard in je droom aait, aait en genegenheid geeft, dan illustreert dit dat je iets terug moet geven in het leven. Je moet bereid zijn de prijs voor je daden te betalen.

Wat betekenen vechtende paarden in een droom?

Dit is verbonden met je eigen innerlijke kennis en kracht. Je moet de weg vooruit in het leven begrijpen. Om paarden in een droom te zien vechten, is de vechtactie van paarden verbonden met het grote avontuur van het leven. Als je veel paarden tegen de droom ziet vechten, betekent dit dat je grootste geschenk een visioen is. Misschien heb je erover nagedacht om van baan te veranderen of wil je je concentreren op een nieuwe start in het leven.

Een paard dat schrikt of in paniek raakt

Paarden zien we vaak als dieren die niet snel uit hun evenwicht zijn te brengen en moedig in het leven staan. Dromen over een paar dat ergens van schrikt, is een signaal dat er een verstoring is tussen het bewuste en onbewuste.

Misschien zijn er problemen of gebeurtenissen die je probeert weg te stoppen. Dat kan zijn omdat je er nog niet aan toe bent om iets te verwerken of omdat je nog geen zin hebt in de confrontatie met jezelf en liever doorgaat met een losbandig leven. Tot er een moment komt dat je er niet meer omheen kunt.

Een paard dat gespannen is, geeft aan dat we teveel druk in ons leven ervaren.

Een paard symboliseert iemands vermogen om door situaties heen te komen. Daarom is de beweging van het paard veelzeggend; als het paard stilstaat, suggereert het een periode van rust, contemplatie of planning. Als het paard steigert, suggereert dit een langzame voortgang met projecten of relaties. Wanneer het paard galoppeert of rent, betekent dit snelle vooruitgang en met gemak over hindernissen springen.

Als het paard wild is, staat het als een symbool van vrijheid, maar als het wordt getemd of getemd, betekent het trechtervormige en gefocuste energieën. Het wilde paard kan je roepen om jezelf wat speeltijd te gunnen. Het teugelpaard belooft een uitdaging voor de boeg, die je directe focus vereist. Als het paard een kar achter zich aan sleept, draag je te veel emotionele lasten of neem je de problemen van anderen op je.

Denk ook aan de kleur van het paard dat je in je dromen ziet. Als je droomt van een wit paard, kan de symboliek van deze visie bestaan ​​uit zuiverheid, overwinning, kracht en avonturen. Als je droomt van een bruin paard, kan de symboliek meer te maken hebben met praktische zaken, fysieke genezing of de behoefte om te leunen op je eigen aardse aard. Overweeg het belang van kleurbetekenissen bij het onderscheiden van paardenbetekenissen.

Als je droomt dat je op een paard rijdt

vooral als je zonder zadel en vrouw bent, heeft deze droom seksuele connotaties. De droom kan uitkomen omdat je wat groeipijnen doormaakt, of omdat je verlangt naar een meer jeugdige en levendige tijd in je leven. Of misschien heb je seksueel onderdrukte gevoelens die je volledige aandacht vragen tijdens de uren dat je wakker bent.

Aangezien een paard soms seksuele ontmoetingen impliceert, is dit een droomboodschap als je van een paard wordt gegooid of gestoten, die je angst voor afwijzing onthult of dat je bang bent je huidige partner te verliezen. Anders komt de droom misschien naar je toe om je te herinneren aan romantische pijnen en ongelukken uit het verleden.

Dromen over paarden met ruiter

Bij dromen over een paard met ruiter ben jijzelf meestal degene die het paard berijdt. Zie je duidelijk iemand anders op het paard in je dromen, dan kan het ook een teken zijn dat jij (of liever gezegd je onderbewuste) het onderstaande van toepassing vindt op diegene in je leven.

Een goede ruiter heeft zijn paard onder controle. Symbolisch betekent dit dat jij je driftmatigheden (de wilde kant van het paard staat symbool voor je eigen wildere kanten, je oerinstinct) goed onder controle hebt. Jij hebt in jouw leven alles in de hand en weet hoe je dingen moet oplossen als je voor uitdagingen komt te staan.

Slaat het paard op hol, dan heb je het dus niet in de hand in jouw dagelijks leven. Het is je oerinstinct dat de macht over jou heeft en bepaalt wat er gebeurt. Dat kan komen doordat je niet lekker in je vel zit, of doordat je gekweld wordt door trauma’s of vormende gebeurtenissen uit het verleden. Je hebt de neiging om (te) veel te reageren vanuit emotie: in de psychologie wordt wel gesproken van reageren uit kindmodus in plaats van als gezonde volwassene.

Dromen over paarden met ruiter gaan om de band tussen mens en natuur, tussen je oerinstinct en je verstand

In je droom een paard voor een kar spannen

Als een paard voor een kar wordt gespannen, dan concentreren we ons teveel op doelen die alleen een bepaald nut hebben. Het kan een teken zijn dat er te veel sleur in je leven is geslopen en dat je misschien liever op de rug van dat paard zou klimmen om in veel hoger tempo weg te galopperen en nieuwe paden in te slaan. In plaats daarvan hobbel je nu op die wagen voort.

Soms is dat ook nodig: die wagen bevat waarschijnlijk wat in je droom nodig is om te overleven, het is je levensonderhoud. Veel mensen zien hun baan als een noodzakelijkheid om te overleven, terwijl zij veel liever als onbevangen paard door datzelfde leven zouden galopperen. Daar is niet altijd aan te ontkomen, maar deze droom kan je wel aansporen om eens wat bewuster stil te staan bij die ontevredenheid.

Een paard als lastdier staat symbool voor de Grote Moeder of het moederarchetype. Misschien staat het paard op het punt om te bezwijken onder de zware last. Neem jij in dat geval te veel hooi op je vork met de zorg voor iemand anders?

Als je droomt dat een paard wordt mishandeld of geslagen.

Kan je onderbewustzijn je aandacht vestigen op ondernemingen waarbij een of andere vorm van activisme betrokken is, of kan je worden geroepen om te helpen in een situatie waarin vrijwilligerswerk vereist is.

Als je droomt van een wild paard dat vrij rondloopt

dan is dit een oproep aan je wilde natuur. De droom suggereert dat je wat tijd moet nemen om vrij en wild te zijn. Geniet van wat rust, speeltijd, tijd in de natuur … “ME TIME!” Wees niet bang om iets wilds en nieuws te doen! 

Als je droomt van een gedomesticeerd paard met zadel en hoofdstel, is het tijd om je vast te binden en aan de slag te gaan met een project dat voor je ligt. Houd er rekening mee dat u de kracht van een paard achter u zult hebben terwijl u aan uw verplichtingen werkt. Het getuigde paard kan ook een teken zijn dat je er goed aan doet om sommige van je verantwoordelijkheden aan anderen te delegeren en je werklast te verlichten.

Dode paarden in dromen

Het zien van dode paarden kan enigszins verontrustend zijn. Een stervend paard vertegenwoordigt problemen in het leven. De dood van een paard in de droom is zeer symbolisch voor de karakterkaart van de dood. Het vertegenwoordigt dat je ondanks alles met succes uit een andere situatie zult komen. Zie meer dan één dood paard in een droom en illustreer de overgang van de ene levensfase naar de andere. De dood van een paard kan ook betekenen dat er veel verschillende veranderingen in je leven plaatsvinden.

Misschien wil je in het geheim een ​​nieuwe carrière beginnen of verder gaan in het leven om het potentieel dat je hebt te verwezenlijken. Dode paarden zijn ook een waarschuwing dat je verandering verhindert. Het dode paard kan er ook op wijzen dat je de richting in het leven kwijt bent en dat iets je persoonlijke visie blokkeert. Probeer altijd na te denken over waarom het dode paard in je droom verscheen. Als je in een droom een ​​dood paard op een veld ziet liggen, geeft dit aan dat je je door ontberingen op je eigen motivatie moet concentreren. Omdat het hele symbool zelf succes en voorspoed aangeeft, kan het erop duiden dat het dode paard geassocieerd wordt met het openen van nieuwe deuren naar nieuwe mogelijkheden.

De Griekse Mythe

De Griekse Mythe over het gevleugelde Pegasus symboliseert het verband tussen geestelijke en psychische waarde. Witte en vliegende paarden staan voor zuiverheid, geluk en zijn een motiverende factor voor spirituele groei. Zo’n paard heeft in je dromen dan ook een schitterende betekenis.

Ten slotte staat het teken Boogschutter in de westerse dierenriem en heeft het een icoon van een centaur: een wezen dat half mens en half paard is; dus, je paardendroom die velen subtiel verbinden met iemand geboren onder het Boogschutter Zonneteken. In de Chinese astrologie is er ook het Jaar van het Paard, dus jouw droom kan verwijzen naar iemand geboren onder een jaar dat onder het teken past.

Lees hier meer over de symboliek en betekenissen van paarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!