Centaur-symboliek en betekenis

Ervaar je genoeg vreugde? Leef jij bewust? Centaur, als een geest, totem en krachtdier, kan helpen! Centaur leert je hoe je een balans kunt vinden tussen werk en ontspanning. Duik diep in de symboliek en betekenis van Centaur om erachter te komen hoe deze Animal Spirit Guide je kan verlevendigen, animeren en energie geven!

De symboliek en betekenis van Centaur zijn enigszins vergelijkbaar met die van het paard. Als half mens, half paard zou je kunnen zeggen dat de kermerken van Centaur afhangen van welke ‘kant’ hij op dat moment rijdt. Lichtwerkers geloven dat de Centaur de sjamaan vertegenwoordigt die met gemak tussen de werelden loopt. Centaur heeft altijd connecties met Spirit.

Centaur symbolische kernwoorden

  • Balans tussen uitersten
  • Beschaving
  • Moed
  • Dualiteit
  • Onafhankelijkheid
  • Innerlijk kind
  • Scherpzinnigheid
  • Orde en Chaos
  • Primaire aandrijving
  • Geest verbinding

Centaur Etymologie: Centaur komt van het Latijnse centaurus of het Griekse kentauos . In Griekse geschriften waren Kentauos bekwame ruiters uit Thessalië. Na verloop van tijd veranderden hun verhalen hen in monsters – half paard en half mens.

In verhalen en Griekse mythologie leidt Centaur een vol en sensueel leven; dit wezen houdt van lekker eten, aantrekkelijke vrouwen en alle mooie dingen. Er wordt gezegd dat ze liefdevol maar ook erg onafhankelijk zijn. Centaur vertegenwoordigt het vrije en soms wilde kind van binnen. Je zult dit paard nooit aankoppelen!

Er bestaat geen twijfel dat Centaur sterke aardse energieën belichaamt. Hij is weelderig, intens en sexy, zo erg zelfs dat je zou denken dat Centaur klaar is om ondeugend of onbezonnen te zijn. Ze hebben ook een aura van moed, ze zijn bereid om te vechten wanneer dat nodig is.

Onder deze fantasiewezens was Cheiron de beroemdste centaur. Sommigen geloven dat Cheiron eigenlijk een mens was die van gedaante kon veranderen. Tales portretteren hem als een man van muziek en magie, evenals een gids en genezer. Chiron belichaamt beschaving, kennis en scherpzinnigheid. Oude geschriften zeggen dat hij enigszins handelde in de rol van een goeroe voor Achilles, Asclepius en Jason.

Cheiron was onsterfelijk. Hercules schoot Cheiron per ongeluk neer met een pijl die vergiftigd was door het bloed van de Hydra; dit betekende dat Cheiron voor eeuwig pijn zou lijden. Toen Hercules naar Zeus ging om de vrijheid van Prometheus te vragen, zei Zeus dat er iemand in zijn plaats moest worden aangeboden. Cheiron bood zich vrijwillig aan, waarmee hij een einde maakte aan zijn pijn en Prometheus bevrijdde om meer magnifieke wonderen te bereiken.

Helaas werd niet elke Centaur in de geschiedenis een wijze. In feite concentreerden de eerste Centauren zich op hun oorspronkelijke aard, waarbij ze de beschaving vaak helemaal vermeden. Hier zien we dat Centaur letterlijk een dubbel karakter belichaamt, vertrouwend op basale drijfveren. Een ander aspect van deze dualiteit speelt een rol bij de twee “huizen” van Centaurs. Een daarvan was van Philyra en Cronos, de wijze, intelligente centauren. De anderen werden geboren uit een stortwolk en Ixion, waardoor het een nogal hectisch en ongericht wezen werd dat heel tevreden was met het creëren van chaos, waar ze ook rondzwierven.

Een ander aspect van Centaur Medicijn heeft hij banden met pijl en boog. De pijl vertegenwoordigt het mannelijke element van het universum en de boog het vrouwelijke. De twee die samenwerken kunnen problemen veroorzaken (zoals wanneer de boog breekt), of ze kunnen wonderen creëren (de roos raken). Eerlijk gezegd worstelt de hele mensheid met dichotomieën. Zijn wij een dier of een mens? Kiezen we voor het kwade of voor het goede? Centaur richt onze aandacht weer op die eeuwenoude vragen en vindt ons evenwichtspunt. We kunnen gebrekkig zijn, maar erkennen toch dat we één zijn met God.

Omdat de Centaur Animal Spirit gegrondvest is in het Aarde-element, manifesteert wat er in dit wezen gebeurt zich vaak in zijn externe omgeving. Zo’n idee komt overeen met het concept van “Zo boven, zo beneden”, . Het is een prachtige boodschap in een wereld die een beetje vreemd lijkt.

Zoals je kunt zien, heeft Centaur veel complexiteit die de moeite waard is om verder te onderzoeken. Wat gebeurt er als je een Centaur Spirit Animal, Totem of Power Animal krijgt?

Centaur spirit animal

Als Centaur in je leven komt, is er iets erg uit balans. Misschien is het werk versus plezier of thuis; misschien is het je hoofd versus je hart. Wat de bron ook is, Centaur-energie komt en helpt je innerlijke symmetrie terug te winnen.

Er zijn nog andere redenen waarom Centaur Spirit Animal langskomt. Als je merkt dat je worstelt met je sensuele aard, kan Centaur-medicijn veel opgekropte energie en angst losmaken. Centaur vertelt ons dat we van binnen en van buiten mooi zijn en dat we dat moeten vieren met ons lichaam, onze geest en onze ziel.

Als je van plan bent om in militaire dienst, een muzikale carrière of een beroep als geneesheer te gaan, dan is Centaur gekomen om je te vertellen dat de keuze perfect is. Dit zijn roepingen die Centaur goed kent. Zijn energie helpt ons om steeds vaardiger te worden in ons gekozen vak. Genezers zullen kruidengeneeskunde leren van deze spirituele gids.

De Centaur is ook een tribaal wezen. Er is een wijs persoon die leidt, en anderen die ondersteunen. Iedereen in de kring heeft specifieke verantwoordelijkheden. Hier vraagt ​​de Centaur je – trek je aan je gewicht of laat iemand in je kring anderen in de steek met luie vooruitzichten? Ook hier zit er een element van respect. Eer jouw stam hun oudsten en leraren naar behoren?

Centaur Spirit Animal is misschien naar je toe gekomen als leraar; dit wezen kent de kunst van waarzeggerij en natuurlijke magie, vooral het type dat zich richt op de eigenschappen van heilige planten. Misschien wil hij je ook leren over empathie.

Centaur totemdier

Als je geboren bent met de ziel van een centaur, hou je het liever voor jezelf. Hoewel je van humor houdt, komt elke grap die je probeert te vertellen er droog uit. Centaur voelt dat ze een bepaald lot hebben en hun ogen zijn op de sterren gericht. Het zou niet verrassend zijn om je te vinden in een carrière zoals een astrologiehandvest.

Centauren zijn eerlijk tot in hun tenen. Ze zullen nooit om hulp vragen zonder iets terug te doen. Ze zullen nooit lenen en u met verlies achterlaten. Ze zijn ook erg filosofisch en raken soms verstrikt in diepe gedachten over religie en mysteries. Een levensdoel voor de Centaur is echt verstandig. Aangezien Centaur 200 jaar leeft, is er genoeg tijd om zo’n lonende eigenschap te verwerven.

De jonge Centaur gedraagt ​​zich al als een kleine volwassene met hoge eisen. Dit kind zal nooit liegen omdat hij of zij hunkert naar jouw vertrouwen. Centaur-kinderen zijn luchtig en altijd op zoek naar iets leuks.

Dit Totem Fantasiedier houdt van een goed gesprek met intelligente mensen. Deze oefening is niet bedoeld voor eenmanszaak. In plaats daarvan houdt Centaur van leren en staat hij open voor nieuwe ideeën en strategieën: zodra dat effectief blijkt, past de altijd pragmatische Centaur zich graag aan.

Er zijn bepaalde eigenschappen die Centaur-mensen zorgvuldig moeten meten. Ten eerste ben je verschrikkelijk met budgetten. Zoek een metgezel die weet hoe hij met financiën moet omgaan. Denk ook na voordat je iets zegt, want sommige Centauren flappen er een mening uit zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen. Let ten slotte goed op uw persoonlijke energie. Het is gemakkelijk voor de Centaur om zichzelf op te branden.

Centaur Krachtdier

Centaur Medicijn is een uitstekende hulp bij het ontwikkelen van spirituele vaardigheden. Als je je geblokkeerd voelt, roep Centaur dan op voor vrijheid en manieren om door barrières heen te komen. Je kunt ook Centaur Spirit aanroepen als je je kracht wilt opeisen. Zelfvertrouwen is heel bevrijdend. Hoewel we een tijdje leraren nodig hebben, wil Centaur dat je op eigen benen staat.

Op momenten dat je je ruimte nodig hebt, roep je Centaur aan voor beweging en vrijheid. Overweeg om haar/zijn hulp te vragen wanneer je aan een of andere vorm van natuurmagie werkt, met name kruidengeneeskunde of empathie bij dieren.

Omdat de Centaur half-paard is, kun je paardenenergie aanroepen wanneer je de krachten van onafhankelijkheid, vrijheid, reizen, passie en viriliteit, rauwe oerkracht en een krijgersgeest wilt gebruiken.

Ten slotte is Centaur een hybride – een mix van mens en “dier”. Centaur als Krachtdier kan je goed van dienst zijn als je van gedaante wilt veranderen of eraan werkt om tussen werelden te kunnen lopen. Als je uit een gemengd gezin of een gemengde etnische achtergrond komt en enige negativiteit ervaart omdat je ‘gemengd’ bent, roep Centaur dan op om je de wijsheid en moed te geven om stand te houden en je hoofd hoog te houden.

Native American Centaur symbolische betekenissen

Hoewel er echt geen centaur voorkomt in het Indiaanse symbolisme, is er een verhaal uit de jaren tachtig van een persoon in een Apache-reservaat die een tweeënhalve meter hoge centaur in een kerk ziet kijken. Hij werd beschreven als donkerrood met hoorns en vier hoeven. Andere mensen in het Four Corners Navajo-reservaat meldden soortgelijke waarnemingen. Oudsten en sjamanen geloven dat de Centaur opduikt met de gemeenschap en een probleem heeft dat niet wordt erkend.

Centaur dromen

Er zijn verschillende interpretaties van een droom waarin Centaur verschijnt. De dualiteit van dit wezen spreekt tot je over hoe je je leven in balans brengt – het hart en het hoofd, bewust en onbewust; dit omvat het integreren van zowel je mannelijke als vrouwelijke eigenschappen tot een functioneel geheel.

Geestelijk spreekt Centaur van krachtige magie, vaak gericht op aspecten van de natuur. Centaur kan je een spreuk zingen of wijsheid aanbieden op je spirituele pad. Hij kan ook proberen je het hof te maken met zijn oeraard. De boodschap van Centaur gaat over je persoonlijke gevoelens, in het bijzonder de weigering je te laten temmen tot iets dat je ongelukkig maakt.

Dromen van een pijl en boog centaur

Als de centaur in je droom een pijl en boog droeg, zijn deze twee symbolen van prestatie. Daarom komt dit voorteken om de dromer te laten zien dat hij binnenkort zijn doelen en doelstellingen zal bereiken.

De boodschap van deze droom is voor jou om je verlangens te blijven nastreven, zonder angst je doelen na te rennen, want er zijn vele successen voor zowel je heden als je toekomst. Blijf je pad volgen, want het heeft effect gehad en zal zeer positieve vruchten voor je opleveren.

Centaur in astrologie en sterrenbeelden

Mensen geboren tussen 23 november en 21 december dragen het teken Boogschutter, de Centaur. Boogschutter is een vuurteken geregeerd door Jupiter; dit betekent dat Boogschutters tonnen energie, hoge verwachtingen en enthousiasme hebben. Deze mensen zijn de mystici en filosofen van de dierenriem: altijd rusteloos en altijd veranderlijk, vergelijkbaar met een Tweeling. Pas op dat u niet te snel galoppeert, anders verspilt u uw energie aan iets dat misschien niet helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!