Dode dieren Symboliek, betekenis en voortekenen

Spirituele mensen en mensen die een sjamanistisch pad volgen, letten op tekenen uit de natuur. Het kan een les zijn, een voorbode of een boodschap die ons bewustzijn stimuleert. Deze voortekenen geven aan dat er iets belangrijks staat te gebeuren. Het zien van dode dieren kan ook licht werpen op situaties uit het verleden.

We praten veel over spirit animals, gidsen en totems, maar wat betekent het als er een dood dier op ons pad ligt. Dierenliefhebbers vinden zulke ontmoetingen emotioneel en mentaal pijnlijk. Maar de vraag blijft; zit er op deze momenten een boodschap?

Lichtwerkers en Sensitieven lijken het erover eens te zijn dat het antwoord op die vraag ja is. In dit artikel worden enkele mogelijke manieren uitgelegd om jouw ervaring te interpreteren.

Houd er echter rekening mee dat de meningen over dit onderwerp variëren. Het kan zijn dat uw persoonlijke inzichten verschillen. Vertrouw op die momenten op je innerlijke stem en je hogere zelf. Bovendien heeft de kern van de zaak, net als bij het interpreteren van dierensymboliek en betekenissen, vaak een culturele en indirecte betekenis. Ook dit kan tot verschillende ‘uitkomsten’ of interpretaties leiden voor het zien van dode dieren.

De dood vertegenwoordigt over het algemeen overgangen. Het kan het einde van een cyclus zijn, de kans om een ​​oude deur te sluiten en iets nieuws te openen, of in dit geval is het een letterlijk einde waarin de energie van het dier verder gaat. De symbolische waarde blijft bestaan. De meest voorkomende connotaties die verband houden met dode dieren zijn verandering, voortgang, beslissingen, verwerking (of herverwerking) en fasen.

Journaling

Een van de eerste manieren om deze situatie te benaderen is door te noteren waar het wezen zich bevindt, alles in de buurt dat de betekenis, het tijdstip/de datum en zelfs het weer kan beïnvloeden. 

Spirit, Totem en Power Animal journaling is altijd iets dat ik aanbeveel. Dit is als een blauwdruk waarmee je begint met het ontrafelen van de boodschappen van je dierlijke gidsen.

Bedenk vervolgens of er de laatste tijd veranderingen in uw leven zijn geweest. Heeft u een zware vraag in uw hart gehad? Wat daagt jou op dit moment uit? Simpele vragen als deze verhelderen vaak de betekenis die verder gaat dan de korte interpretaties die we in dit formaat kunnen bieden.

Lees hier meer over Symbolen analyseren en hier over het bijhouden van een grimoire en boek der schaduwen (dagboek)

Wat betekent het om een ​​dode geest, totem of krachtdier te zien?

Het verdriet bij het vinden van een dood dier is al moeilijk genoeg, maar als het je geest-, totem- of krachtdier is, is de intimiteit van dit moment moeilijk te beschrijven. Dat Dier maakt deel uit van de matrix van je ziel en hier heeft zijn aardse vorm zijn ‘leven’ verloren. Hoe integreren we dit spiritueel?

Ten eerste: als je leven onlangs een dramatische verandering heeft ondergaan, kan het zijn dat je gids voor de dierengeest de behoefte voelde om verder te gaan, zodat een andere Geest met de ‘nieuwe jij’ kon werken. Wees echter niet ongerust. Dit betekent niet dat je dierengeest-gids hem/haar ‘zelf’ heeft ‘opgeofferd’. Het betekent dat je dierengeest-gids er al voor had gekozen om deze aarde te verlaten. Toen die keuze eenmaal was gemaakt, koos je gids voor de dierengeest er ook voor om ergens tijdens zijn overgangscyclus op je pad te zijn. Dit is een prachtige boodschap van metamorfose – je energie is veranderd, je hebt de volgende stappen in je ontwikkeling gezet en je hebt nu de bevestiging dat je met vertrouwen verder kunt gaan. Wees niet verbaasd als zich in de komende weken of maanden een ander dier aan je bekend maakt.

Een andere reden waarom je de stoffelijke resten van een geest, totem of krachtdier tegenkomt, is omdat je een essentiële waarheid negeert die deze boodschapper heeft geprobeerd te onthullen. Dit is een waarschuwing dat je jezelf verliest aan onrealistische of negatieve opvattingen die je letterlijk levend kunnen verslinden.

Tenslotte kan deze ervaring een voorteken zijn van dreigend, ernstig gevaar. Het kan emotioneel, fysiek of spiritueel zijn, maar houd je ogen wijd open voor wat echt is en wat illusie is.

Wat betekent het om een ​​dood dier in dromen te zien?

Het feit dat het een droom is, betekent niet dat het beeld van een dood dier minder verontrustend wordt. Zodra je echter de betekenis van je droom begrijpt, wordt het gemakkelijker om het beeld te omarmen als een boodschap van je onderbewustzijn, een Dierengids of zelfs een Hogere Macht (Engelen, Deva’s, het Goddelijke).

Er zijn enkele algemene droomsymbolen en -verbindingen die deskundigen op het gebied van interpretatie speciaal hebben gemaakt om je te helpen. 

Een dood dier dat in het echte leven zeer gevaarlijk is, betekent bijvoorbeeld vaak dat een verraderlijke omstandigheid of persoon je leven heeft verlaten (goed nieuws inderdaad!). 

Een dood gevleugeld wezen in dromen vertegenwoordigt je persoonlijke ambities en doelen die om de een of andere reden vervagen. Als deze nog steeds belangrijk voor je zijn, pak die hoop dan terug en geef ze mond-op-mondreclame! Anders ben je misschien overgestapt op nieuwe dingen die persoonlijke veranderingen en visies beter vertegenwoordigen.

De dood van lieve, zachtaardige wezens in dromen kan een beetje verwarrend zijn. Ben je het contact met je innerlijke kind kwijtgeraakt? Blijf jij op de hoogte van persoonlijke waarheid en deugden? Positiever is dat adolescenten soms dit soort dromen hebben omdat ze volwassen worden en bepaalde onvolwassen dingen achter zich laten.

Zoals bij alle droominterpretaties kan de plaatsing van het dier, de omgeving en andere details de symbolische waarde enorm veranderen. Houd een droomdagboek bij je bed en schrijf zoveel op als je je kunt herinneren zodra je wakker wordt. Op deze manier kun je later teruggaan en diepere implicaties ontrafelen.

Gemeenschappelijke symboliek, betekenissen en voortekenen van dode dieren

Als ons geest-, totem- en krachtdier vóór het internet een exotisch of echt wild dier was (leeuw, giraffe, olifant, adelaar, haai, dolfijn, enz.), zouden we zeer waarschijnlijk nooit een dood dier tegenkomen. Tegenwoordig kunnen er op elk moment miljoenen dierenfoto’s van over de hele wereld aan ons verschijnen. Dus of je nu een dood dier in het echt of via internet ziet, vertrouw erop dat jouw dierengeestgidsen het met een doel op jouw pad hebben geplaatst.

Om al deze informatie in context te plaatsen, laat ik je mogelijke interpretaties van enkele van de wezens die mensen het meest noemen als ze zich afvragen over de dood en de betekenis ervan.

Symboliek, betekenis en voorteken van dode vogels

Het specifieke type vogel heeft veel invloed op de symbolische waarde. Een witte vogel, zoals een duif, kan, wanneer hij zijn uiteindelijke lot ontmoet, onrust en dreigend conflict voorspellen, aangezien wit de kleur is van zuiverheid en vrede.

Vogels die geassocieerd worden met specifieke mensen of plaatsen brengen de energie daarvan ook naar de betekenis van het moment. 

De roodstaartbuizerd is bijvoorbeeld heilig voor talloze indianenstammen en vertegenwoordigt het mondiale denken en de visie. De dood van iemand zou waarschijnlijk worden beschouwd als bekrompenheid en een gebrek aan authenticiteit.

Een andere goede beeld is het vinden van een dode ooievaar. Veel culturen zien de ooievaar als een levensdrager die verband houdt met het moederschap. Hier kan de boodschap afschuwelijk zijn voor een zwangere vrouw, maar vaker vertegenwoordigt het een ‘hersenkind’ – iets dat je hoopte te bereiken, maar waar je niet doorheen kwam. 

Je kunt meer over specifieke vogels te weten komen door hun kenmerken, symbolen en betekenissen op te zoeken.

Dode kraai symboliek, betekenis en voorteken

Kraai is een heel slim wezen. Ze zijn nieuwsgierig en speels. Vanwege de typisch zwarte kleur beschouwden veel oude samenlevingen de Kraai als een doodsbrenger, of op zijn minst een slecht voorteken. Op basis van dit verband zou je een dode Kraai als goed nieuws kunnen beschouwen. De “dood” is overwonnen of een ander onaangenaam incident.

Kraaien vertonen een enorm taalvermogen en zijn een van de grote komieken van het dierenrijk. Als je een dode Kraai ziet, kan dit betekenen dat je je gevoel voor humor of het vermogen om de waarheid te spreken kwijt bent.

Kraaien kunnen boodschappers zijn van de voorouders of goden zelf. Luister je?

Symboliek, betekenis en voorteken van de dode mus

Mus is een gewone vogel die je gevoel van eigenwaarde en plaats in deze wereld vertegenwoordigt. Mus overleeft vaak waar andere vogels niet zoveel geluk hebben. Bij energiewerk trilt deze vogel met je hart- en keelchakra. Als je een dode mus vindt, onderzoek dan je gevoelens over je stem: spreek je de waarheid? Heeft u vertrouwen in uw visie en pad?

Een dode zou als een waarschuwing worden beschouwd. Het is tijd om de juiste bescherming te bieden tegen dwalende zielen die niets goeds doen.

Symboliek, betekenis en voorteken van dode eekhoorn

Eekhoorns zijn ongelooflijk slim en vindingrijk. Zij zijn de meesterplanners van het dierenrijk. Ze hebben ook een aangeboren gevoel voor gevaar, waardoor ze zo snel mogelijk van het pad af raken. Zelfs met zijn defensieve karakter houdt Eekhoorn van een goede uitdaging en past hij zich goed aan noodzakelijke veranderingen aan.

Het zien van een dode eekhoorn kan een signaal zijn om te zien hoe u uw hulpbronnen besteedt, inclusief uw persoonlijke energie. Plan vooruit en blijf waakzaam voor problemen waarvoor u mogelijk een oogje dichtknijpt. Wees voorbereid op verandering, vaak dramatisch.

Symboliek, betekenis en voorteken van dode bijen

De uitdrukking zo druk als een bij is niet toevallig ontstaan. Bijen zijn harde werkers en behoren tot de belangrijkste bestuivers op onze planeet. Bijen vertegenwoordigen netwerken, samenwerking, vruchtbaarheid, de zoetheid van het leven en ijverige inspanningen.

Het vinden van een dode bij zet je aan het denken: werk ik te hard? Heb ik mezelf op de een of andere manier te veel uitgestrekt en daarbij veel van de kleine geneugten van het leven opgegeven? Zo ja, ruik dan wat mooie bloemen en geniet van de wereld van de Bij.

In sjamanistische kringen wordt aangenomen dat er nog nooit een diepgaandere waarschuwing uit het dierenrijk is geweest en dat de boodschappen voor de mensheid niet kunnen – mogen – worden genegeerd.

Symboliek, betekenis en voorteken van dode duiven

Terwijl sommige culturen de Duif als een vieze vogel zien, gebruikten veel opmerkelijke mensen het thuisvermogen van de Duiven om boodschappen over te brengen. Cesar was een opmerkelijk voorbeeld. In de Tweede Wereldoorlog, toen geheimhouding hoog werd gewaardeerd, ontvingen sommige Duiven onderscheidingen! Pigeon is een vechter als het gaat om in leven blijven. Ze blijven dicht bij voedsel en bij hun nest.

Als u een dode Duif tegenkomt, kan dit betekenen dat u op de een of andere manier niet voor uzelf of uw gezin zorgt (het kan emotioneel, spiritueel of fysiek zijn). Het kan ook iets zeggen over uw vermogen om “uw thuis te vinden” en iemands geheimen veilig en in vertrouwen te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!