Alligator- en krokodilsymboliek en betekenis

Wil je je psychische zintuigen wakker maken? Voel je de behoefte om de eindeloze bron van eeuwenoude kennis aan te boren? Alligator en Krokodil, als geest-, totem- en krachtdieren, kunnen helpen! Alligator en Krokodil leren je hoe je kunt afstemmen op je aangeboren vaardigheden! Duik diep in de symboliek en betekenis van alligator- en krokodillen en ontdek hoe deze Animal Spirit Guide je kan ondersteunen, versterken en inspireren!

Alligator symbolische kernwoorden

  • Oude kracht en wijsheid
  • Helderziendheid
  • Teelt
  • Uithoudingsvermogen
  • Onbevreesd
  • Krachtig
  • Eenvoudig
  • Godin Energie
  • Individualiteit
  • Psychisch bewustzijn

Het is buitengewoon moeilijk om een ​​alligator van een krokodil te onderscheiden, en daarom overlappen hun symboliek en betekenis elkaar. Dit zijn eeuwenoude wezens – krachtig en sterk. Oude overtuigingen houden de alligator en de krokodil in stand en beschermen oude kennis en wijsheid die teruggaat tot ons oer-DNA en daarbuiten.

Lichtwerkers vertellen ons dat Alligator, Krokodil en Kaaiman een nauwe band hebben met Moeder Aarde, in die zin dat deze geest ook degenen beschermt die onder zijn leiding staan. Krokodil laat zich niet gemakkelijk voor de gek houden en brengt een les van geduld met zich mee, vooral tijdens een nieuw begin.

Alligator en Krokodil leven beide in twee domeinen: dat van Aarde en Water. Vaak gebruiken ze de tussenliggende gebieden (modder) als een manier om zich te verbergen tijdens de jacht. Merk echter op dat deze Animal Spirits niet alleen maar consumeren voor de lol – ze eten wanneer dat nodig is, bewegen langzaam en zeker en verspillen niets; dit geeft deze wezens de extra symbolische waarde van soberheid. Het leven biedt ons allerlei ‘zielvoedsel’, en we moeten de tijd nemen om het te integreren.

Een van de interessante kenmerken van Alligator en Krokodil is dat hun ogen bovenop hun hoofd zitten. Metafysisch impliceert dit de gave van het zien – misschien toekomstvoorspelling, helderziendheid, het vermogen om engelachtige geesten te zien, enz. Dit wonder van de natuur is de reden waarom het moeilijk is om deze dieren te herkennen voordat ze toeslaan. Ze gebruiken hun ogen om te zien zonder zichzelf aan gevaar bloot te stellen.

Alligator en Krokodil werken allebei met waterenergie, die onze emoties vertegenwoordigt, vooral de emoties die we voor de wereld verbergen. Alligator Medicijn werkt eraan om die gevoelens te omarmen en er eerlijk mee om te gaan. Alle mensen hebben een innerlijke bron van wijsheid, gecombineerd met het collectieve onbewuste dat ons door dit proces leidt, terwijl de Krokodillengeest paraat staat.

Babykrokodillen en alligators zijn erg kwetsbaar. Hun moeder moet op jacht en het nest openlaten voor roofdieren. Dus als je je heel klein voelt, kan Alligator naar je toe komen met een waarschuwing dat je een veilig onderkomen moet zoeken, fysiek, emotioneel of spiritueel.

In het wild vertonen Alligator en Krokodil geweldige ouderschapsvaardigheden. Maar tijdens de jacht blijft de moeder negen weken lang waakzaam over haar nest waken totdat de baby’s uitkomen. Op dit punt brengt ze ze het water in waar ze zich gemakkelijk kunnen voeden terwijl ze dichtbij blijven. Het is bekend dat jonge alligators tot twaalf maanden bij hun moeder blijven, wat deze Dierengids de extra betekenis van verzorging en cultivatie geeft.

Andere veel voorkomende associaties voor alligator en krokodil zijn onder meer individualiteit, scherpzinnigheid, moederschap (godinnenenergie), overleving, psychisch bewustzijn, uithoudingsvermogen en de kracht van de Ouden.

Alligator, Krokodil en Kaaiman Spirit Aninimal

kaaiman krachtdier, spirit animal, totem, symboliek en betekenis

Wanneer Alligator, Krokodil en Kaaiman in je leven verschijnen, zul je waarschijnlijk een nieuwe kans krijgen die je echt creatieve energie geeft. De boodschap van Alligator is er een van het zoeken naar de kennis die je nodig hebt om te groeien en te transformeren; dit gebeurt niet van de ene op de andere dag, dus wees geduldig met jezelf. Het is een tijd van initiatie.

Wanneer je uit de voogdij van Krokodil komt, zul je veel grotere inzichten en spirituele vaardigheden hebben, zo erg dat ze je misschien zullen verrassen. Je zult tijd nodig hebben om deze nieuwe gaven en vaardigheden te eren. Mediteren bij water helpt vaak om de inzichten van Alligator Spirit te benutten, vooral als het gaat om je eigen psyche en emotionele trauma’s die misschien een beetje ongemakkelijk zijn, maar wel opgelost moeten worden. Blijf onbevreesd en sterk.

Alligators en krokodillen zijn toeschouwers. Ze blijven verborgen in de diepte totdat de tijd rijp is om tevoorschijn te komen. Wanneer deze reptielen in je bewustzijn aanwezig zijn, is het tijd om onder te dompelen. Stap uit het gezichtsveld. Bedenk wat en wie je echt wilt in het leven. Observeer. Neem je omgeving in je op. Communiceer met je Gator- en Croc-geestdier. Vraag of je het perfecte moment kunt zien om naar adem te komen en naar alles te zwemmen wat je wenst.

Alligator & Krokodil Totemdier

brown reptile

Degenen die geboren zijn met een alligator/krokodillentotem zijn felle werkers. Je streeft naar succes en overvloed terwijl je trouw blijft aan je visie en stem. Deze Totem brengt intense emoties naar boven die anderen heel duidelijk kunnen zien. Mensen zullen je nooit meer hoeven te raden of zich afvragen wat je bedoelingen zijn.

De Alligator/Krokodil Totem brengt de innerlijke genezer, kunstenaar en eeuwige student naar voren. Je zoekt kennis met een onlesbare dorst, vooral op het gebied van geschiedenis en spiritualiteit. De hoeveelheid gegevens die u in al uw levens verzamelt, is hier en nu voor u toegankelijk, maar knabbel er langzaam aan, zodat het u of anderen niet overweldigt.

Alligator, krokodil en kaaiman krachtdier

close up of alligator head

Ga op zoek naar Alligator, Krokodil en Kaaiman als je worstelt met moederinstincten of de algehele levenscyclus. Deze Animal Spirit helpt in tijden van ziekte en herstel, vooral bij lastige emotionele zaken zoals depressie.

Degenen die op zoek zijn naar een ontwaken van paranormale vermogens zullen hulp vinden bij Alligator; deze gids laat je de eb en vloed van energie zien en hoe je deze kunt begrijpen terwijl je in balans blijft.

Roep het medicijn en de energie van Gator en Croc aan als je geduld nodig hebt. Doe een beroep op deze reptielen als je de moed en het uithoudingsvermogen nodig hebt om achter wat en wie je maar wilt aan te gaan.

Ook worden reptielen en amfibieën vaak verkeerd begrepen en gevreesd. Gelukkig verandert dat naarmate de wereld meer leert over hoe liefdevol en leuk deze wezens kunnen zijn. Als je je niet begrepen voelt, kunnen Alligator en Krokodil als Krachtdier spirituele kracht bieden om je te ondersteunen in tijden van eenzaamheid.

Native American alligator en krokodil symbolische betekenissen

In de Indiaanse folklore en mythologie worden alligators afgebeeld als een slechterik die gemakkelijk te slim af is door andere Animal Spirits. De enige regio waar Krokodil een positievere rol speelt, is in het zuidoosten, waar hij mensen behandelt om verantwoord te jagen. Sommige stammen herleiden hun voorouders tot alligators, terwijl andere, zoals de Seminole, een alligatordans tot hun heilige rituelen behoren.

Alligator- en krokodillendromen

Wanneer Alligator/Krokodil als symbool in je dromen verschijnt, spreekt het over verborgen vaardigheden en macht die je nog niet echt hebt omarmd. Als u voor een beslissing staat, is Alligator er om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke advies krijgt. Heel vaak waarschuwt Krokodil voor mensen in uw omgeving die uw emoties met onwaarheden manipuleren. Algehele Alligator betekent voorzichtigheid . Er zijn veranderingen gaande en je moet scherp zijn .”

Leer meer over Alligator Spirit in dromen door te lezen Wat betekent dromen over alligators? of krijg meer informatie over Krokodil Spirit door te lezen Dromen over een krokodil

Alligator in astrologie en sterrenbeelden

In de Maya-astrologie vertegenwoordigen de alligator, krokodil en kaaiman een nieuw begin. Het is het eerste Dagteken. Bekend als de Imix, zijn degenen die onder de Alligator zijn geboren manifeste machines. Ze nemen graag nieuwe projecten aan en gebruiken jouw visie om een ​​sfeer van samenwerking te creëren. Je beschermt met geweld wat je begint en geeft veel om degenen van wie je houdt.

Verhalen vertellen ons dat Krokodil Spirit onder de oceaan leeft en de wereld op zijn rug draagt. De Imix brengt wijsheid, paranormale inzichten en de kracht van creatie. De richting geassocieerd met Krokodil is het Oosten, en de heilige steen van het wezen is rode jaspis.

Symbolische betekenissen van Alligator en Krokodil uit het Verre Oosten

In het Verre Oosten woonde Krokodil langs de oever van de Yang Tze-rivier. Ze werd bekend als een regenbrenger toen ze tijdens het regenseizoen uit de modder tevoorschijn kwamen alsof ze door de donder werden opgeroepen. Sommigen geloven dat verhalen over Dragon eigenlijk gebaseerd zijn op krokodillen.

Leer meer over Alligator Spirit in dromen door te lezen Wat betekent dromen over alligators? of krijg meer informatie over Krokodil Spirit door te lezen Dromen over een krokodil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!