Symboliek en betekenis van dolfijnen

De symboliek en betekenis van dolfijnen herinneren je eraan om speels en alert te zijn en vreugdevol door de fysieke en spirituele rijken te zwemmen.

Moet je leren van jezelf te houden? Ben je vergeten hoe je moet spelen? Ben je aan het verdrinken in zware emoties en moet je naar boven komen voor lucht? Dolfijn als geest, totem en krachtdier kunnen helpen! Dolfijn leert je over mededogen en hoe je door relaties kunt navigeren terwijl je zelfrespect behoudt. Duik diep in de symboliek en betekenis van dolfijnen om erachter te komen hoe deze gids voor dierengeesten je kan ondersteunen, opvoeden en verlichten.

Wat symboliseren dolfijnen? 

Bekend om hun intelligentie en gratie, wordt de betekenis van Dolfijn geassocieerd met het vermogen om diep in emotionele wateren te graven en ook om het hemelse vlak met het alledaagse te verbinden en emotionele genezing te brengen. Hun speelse en vreugdevolle aard geven Dolfijn ook een betekenis die wordt geassocieerd met jeugdigheid en harmonie, liefde en de verbinding met ons Innerlijke Kind.

Symboliek en betekenis van dolfijnen draait om:

  • Geluk
  • Speelsheid
  • Wilskracht
  • Deugd
  • Humor
  • Heelheid
  • Teamwerk
  • Geestelijke scherpte
  • Beleefdheid

Bij het kijken naar een dolfijn in de natuur wordt zijn vredige persoonlijkheid duidelijk. Er lijkt geen conflict te zijn met andere zeedieren, noch met mensen. In dit opzicht kan een dolfijn worden beschouwd als een diplomaat die coöperatieve bruggen bouwt tussen mens en natuur, en in het bijzonder het element Water. We kunnen de band van dit wezen met het luchtelement ook niet over het hoofd zien. Dolfijn illustreert de emotie van water en het intellect van lucht in harmonie.

Vanwege de geschiedenis van de dolfijn om mensen te redden van verdrinking of haaienaanvallen, vertegenwoordigt een dolfijn bescherming. Zeelieden beschouwden het zien van dolfijnen als een positief voorteken. Rapporten van waar dolfijnen ook wonen vertellen verhalen over dit wezen dat ook gestrande vissen helpt.

Dolfijn als Spirit Animal

Als een spirit animal en gids komt een dolfijn naar degenen die hun stem moeten terugwinnen, door op effectieve, eerlijke manieren te communiceren. Dit wezen begeleidt ook mensen die geen voeling hebben met de ritmes en boodschappen van de natuur.

Sommige lichtwerkers hebben het gevoel dat een dolfijn in feite een hogere intelligentie en instincten heeft dan de mensheid. Er bestaan ​​theorieën dat ze ooit buitenaardse wezens waren. In beide gevallen leert de dolfijn je de les van eigenliefde.

Dolfijn als spirit animal komt vaak bij mensen die behoefte hebben om weer contact te maken met hun innerlijke kind. Spelen is gezond en lachen geneest. Dolfijnen houden deze twee dingen hoog in het vaandel, wat op zijn beurt heelheid in lichaam, geest en ziel aanmoedigt.

Terwijl een dolfijn je leven binnenzwemt, zul je merken dat je hoofd en hart naar balans zoeken. Dolfijnen zijn erg slimme wezens, maar ze hebben ook indrukwekkende intuïtieve vaardigheden. Dit creëert een “wetenschap” en innerlijke vrede zonder af te zien van persoonlijke kracht.

Dolfijnenergie kan je helpen ademen, loslaten en “ZIJN” om spiritueel te groeien. Je kunt niet in de wateren van het leven zwemmen en ware vreugde omarmen als je armen gevuld zijn met slechte herinneringen en gevoelens uit het verleden. De Dolfijn is gekomen om je te helpen bij het navigeren door die golven.

Dolfijn totemdier

Wat symboliseert een dolfijn als totemdier?

Degenen die zijn geboren met een dolfijntotem hebben een talent voor plezier maken. Je geluk is besmettelijk en je liefde kent geen grenzen. Dolfijnmensen beschermen hun families, vooral de jongeren, zieken of gewonden. Dolfijngeneeskunde heeft in dit opzicht een onbaatzuchtig element dat begrijpt dat ‘gemeenschap’ ertoe doet en ons sterker maakt dan we alleen zouden zijn.

Dolfijntotem vertegenwoordigt een persoon die zich echt op zijn gemak voelt in zijn omgeving en in zijn vel. Je reikt van nature uit naar anderen met hulp of genezing, met empathie voor mensen in nood.

Jouw visie op de wereld is erg globaal. Dolfijn helpt je de bindende banden in de religies en filosofieën van de wereld te zien en houdt je gefocust op wat ons allemaal tot de grotere familie van de mensheid maakt.

Dolfijn Krachtdier

Wat symboliseren dolfijnen als krachtdier?

lonely dolphin in blue water

Als je merkt dat je verdrinkt in verdriet en melancholie, neem dan contact op met de dolfijn als een krachtdier. Dit behendige zoogdier laat je zien hoe je uit de golven kunt springen die je geest bedreigen en die lange, diepe, verfrissende adem kunt halen!

Een andere goede reden om met dolfijngeneeskunde te werken, is voor een betere communicatie. Dolfijn weet hoe hij woorden in evenwicht moet brengen met actieve luistervaardigheid en hoe hij emoties effectief kan uiten. Door afgestemd te blijven op de mensen om je heen, vind je de juiste beste woorden voor een situatie. Vertrouw op de instincten van dolfijn.

Dolfijn Indiaanse symboliek

Wat symboliseren dolfijnen in de Indiaanse cultuur?

Het antwoord hierop kan tot op zekere hoogte afhangen van de specifieke cultuur of stam. Dolfijnverhalen verschijnen onder inheemse Amerikaanse stammen die in de buurt van de oceaan aanwezig waren.

Aan de westkust vertellen de inboorlingen ons dat dolfijnen ooit mensen waren die werden veranderd en nu optreden als bewakers van de stam, tot en met de bereidheid om hun leven te geven. Anderen geloofden dat dolfijnen mensen zouden redden die overboord waren gevallen of die dreigden te verdrinken.

Dolfijnen worden vaak geassocieerd met reïncarnatie en wedergeboorte.

Wat vertegenwoordigen dolfijnen in inheemse legendes? Het is vermeldenswaard dat blanke kolonisten die inheemse verhalen interpreteerden vaak verwijzingen naar bruinvis en dolfijn door elkaar gebruikten. We zijn de betekenis van Dolfijn Spirit Animal gaan associëren met de verhalen over Dall’s bruinvissen voor de kust van Alaska. Deze zeezoogdieren waren prominent aanwezig in de Tinglit-stam, wiens clan- en totemnamen specifiek naar bruinvis verwezen, niet naar wat de meerderheidscultuur ‘dolfijn’ noemt.

Hoewel bruinvis en dolfijn nauw aan elkaar verwant zijn en in sommige culturen aan de westkust, vooral in de regio Californië, delen de twee dezelfde naam.

Veel stammen verbood de consumptie van dolfijnvlees omdat dolfijn werd beschouwd als een heilige bewaker van degenen die over zee reisden. De Chumash-mensen geloofden dat Dolfijn zichzelf zou martelen als een offer om mensen te voeden. Door dit geloof kunnen sommige stammen een uitzondering maken en zichzelf onderhouden door dolfijn te eten. Als eerbetoon houden mensen in deze culturen ceremoniële dolfijndansen om eer te bewijzen aan de offers van het wezen.

De Chumash vertellen ook een verhaal over Hutash. Hutash is de Aardmoeder en door haar creatie van een Regenboogbrug die land over de oceaan verbindt. Toen de mensen deze brug over de oceaan overstaken, raakten sommigen betoverd door de zee beneden en vielen dood neer. Maar Hutash wil ze niet zien omkomen, dus verandert ze ze in dolfijnen. Dolfijn wordt dus gezien als een verlengstuk van de menselijke samenleving.

Dit is gemakkelijk te begrijpen, aangezien dolfijnen erg menselijk zijn in hun intelligentie en gevoeligheid.

Inheemse mensen in sommige stammen in Zuid-Amerika houden de Boto of roze dolfijn in eerbied. Dit wezen wordt zowel bewonderd als gevreesd. Mensen in sommige inheemse stammen in Zuid-Amerika zagen Dolfijn als bedriegers die tovenaars zijn met het vermogen om van vorm te veranderen.

Verschillende stammen hebben ook specifieke oorsprongs- en scheppingsmythen met verhalen over de oorsprong van de dolfijn, waardoor dit wezen wordt verbonden met de oorspronkelijke oorsprong van de wereld.
In Brazilië is een prominente godin Ina de godin van de Amazone-rivier die de vorm aanneemt van een dolfijn.

Naast het optreden als beschermers, vertegenwoordigt dolfijn onze “stammen”, onze spirituele aard en het vermogen om intuïtief te handelen terwijl we ons geluk terugwinnen.

Dolfijn dromen

Dromen over dolfijnen vertegenwoordigt het emotionele zelf, soms in oorlog met je intellect. Je moet die gevoelens beheersen en in balans houden met logica en helder denken.

Dolfijn wordt beschouwd als een beschermend symbool en kan waarschuwen voor wat ons te wachten staat of dingen waarop we ons moeten voorbereiden.

Let ook op de setting in je droom. Komt u Dolfijnen tegen op het wateroppervlak of in de diepte? Dromen over een dode dolfijn kan een gemiste kans of angst om iemand te verliezen vertegenwoordigen. Dolfijnsymbolen in dromen kunnen begeleiding tijdens je reis en bescherming vertegenwoordigen terwijl je je verdiept in onbekende wateren.

Het kan nodig zijn om rekening te houden met communicatiepatronen als je van Dolfijn droomt. Wanneer een dolfijn in je dromen verschijnt, kan het ook liefde of uitdagingen voorspellen die je ertoe zullen brengen jezelf op een krachtige manier te transformeren.

Wat je te wachten staat, kan van je verlangen dat je je gevoelens van liefde en mededogen buiten de grenzen uitbreidt en onvoorwaardelijke liefde en barmhartigheid beoefent. De associatie van de Dolfijn met het zijn van een beschermer en redder kan duiden op de noodzaak om in te grijpen namens anderen of de noodzaak voor anderen om in te grijpen om een ​​handje te helpen of te helpen in de nabije toekomst.

Laat jij je liedje horen? Dolfijn kan in een droom duiken om u te helpen uzelf uit te drukken of uw liefde, genade en mededogen over te brengen op een manier die anderen duidelijk zullen begrijpen.

Lees hier meer over dolfijn dromen

Dolfijn spirituele betekenis

De spirituele betekenis van een dolfijn impliceert de noodzaak om te balanceren tussen het emotionele en rationele, het intuïtieve en praktische. Dolfijn symboliseert het aspect van onze natuur dat pure, onvoorwaardelijke liefde is.

Dolfijn herinnert ons eraan speels en vriendelijk te zijn en niet op onze hoede te blijven, maar onze vaardigheden te gebruiken om degenen die het nodig hebben te beschermen.

Hoewel een dolfijn kan worden geassocieerd met gelukssymbolen, impliceert hun spirituele betekenis zoveel meer dan dit alleen.

Dolfijn staat voor communicatie en het vermogen om naar bovennatuurlijke niveaus te gaan. Dolfijn wordt vaak gezien als een mystiek wezen dat deel uitmaakte van een oude en ongelooflijk geavanceerde groep wezens of zelfs een boodschapper van de goden en spirituele rijken. Sommigen beschouwden Dolfijn als de boodschappers van Poseidon en versterken daarom het idee van Dolfijn als Goddelijke Boodschappers.

In dit opzicht heeft Dolfijn een vergelijkbare rol als die van de Engelen en andere vormen van Goddelijke Boodschappers. Dolfijn kan ons herinneren aan onze behoefte om onszelf te recreëren en het leven niet al te serieus te nemen.

Als vormveranderaars en bedriegers kan Dolfijn ons helpen herinneren dat we vindingrijk en flexibel moeten zijn, om aan onze behoeften te voldoen, wat er ook op ons pad verschijnt.

Is dolfijn echt een teken van geluk? Of herinnert Dolfijn ons eraan om ons eigen geluk te creëren door het beste te maken van de omstandigheden waarin we ons bevinden?

Als boodschappers kan een dolfijn overeenkomen met de reeks zwaarden in de Tarot of met de Tarot-ridders die allemaal tot op zekere hoogte boodschappers zijnAls wezens van het waterelement correleert dolfijn met de reeks bekers en rijken van emoties.

Dolfijn komt ook overeen met de keelchakra, voor communicatie en visie, en ook met de derde oogchakra voor intuïtie en spirituele verbinding.

Hun gratie, schoonheid en symboliek geassocieerd met harmonie zorgt er ook voor dat Dolfijn overeenkomt met liefde, romantiek en zelfs onvoorwaardelijke, spirituele liefde in brede zin. Zo kan Dolfijn zich ook verhouden tot de Tarotkaart De Geliefden. Bovendien, aangezien een dolfijn harmonie brengt tussen twee werelden, wordt ook de verbinding met de Geliefden en de noodzaak om tegengestelde krachten te vermengen om harmonie te creëren, vertegenwoordigd.

Moet je onthouden dat je voorouders en spirituele gidsen altijd met je samenwerken? Kan je communicatie, zowel met andere mensen als met de Hogere Rijken, wat verfijning gebruiken?

Dolfijnen kunnen in je leven spatten om je terug te leiden naar de zee en naar de diepe, emotionele en helende aspecten van jezelf, zodat je transformatie en wedergeboorte kunt vinden.

De kracht van liefde wordt vertegenwoordigd door dolfijn, die vaak wordt afgeschilderd als medelevend en vriendelijk jegens mensen, zonder rekening te houden met de vraag of mensen hun vriendelijkheid zullen beantwoorden. Door gebruik te maken van dolfijnsymboliek kunnen we onze eigen verdedigingsmechanismen ontspannen en ernaar streven anderen te zien als verbonden met ons en niet met onze tegenstanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!