Ontdek de kracht van edelstenen mix & match

Er bestaan verschillende manieren om edelstenen te matchen (op enkele uitzonderingen na) en goed met elkaar kunnen samenwerken. Ze kunnen elkaar versterken, met name als de kleuren en trilling op elkaar zijn afgestemd. Edelstenen hebben allemaal hun unieke kracht en betekenis. Edelstenen kunnen symbool staan voor liefde, geluk, harmonie, focus, kracht, intuïtie en ga zo maar even door. 

Voor (jonge) kinderen is het verstandig niet meer dan één steen tegelijkertijd te dragen.

Edelstenen mix & match

Er is verder geen regel voor het aantal stenen om te combineren. Meestal volstaat 1 steen genoeg om je te helpen. Wil je toch graag stenen matchen die elkaar versterken? Vaak wordt er 3 stenen aanbevolen. Voor (jonge) kinderen is het verstandig niet meer dan één steen tegelijkertijd te dragen. Je kunt de stenen ook afwisselen.

Welke stenen kunnen met elkaar gecombineerd worden? Er zijn veel combinaties mogelijk, maar goede combinaties zijn ook persoonsgebonden. Wat voor de één een goede match is, hoeft voor een ander dat niet zijn. Het is belangrijk dat je de effecten kent van de stenen die je match, zodat de stenen elkaar niet negatief beïnvloeden of opheffen.

Het matchen van edelstenen kan soms best moeilijk zijn. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtjes gezet voor het matchen van edelstenen. Luister vooral naar je intuïtie, dan zit je vaak bijna altijd goed. Ze moeten vooral bij je passen. Soms word je gewoon aangetrokken door een Edelsteen. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht.

Kies je edestenen op basis van:

Intuïtie 
Edelstenen en kristallen stralen een vibratie (frequentie), een energie uit. Zonder enige inspanning kan je de edelstenen voelen. Want je voelt en ziet wat voor steen je nodig hebt. Neem hiervoor gewoon de tijd en als het niet goed voelt kies je een ander. Kinderen doen het zo gemakkelijk  en schijnen er geen probleem mee te hebben en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.

Eerst zien
Het kan maar zo dat je oog wordt getrokken naar een bepaalde edelsteen of kristal. Deze kan je dan gewoon nemen. Het kan zijn dat je wat voelt. Een trilling of een sensatie van warmte of kou.

Met je handen
Het kan zijn dat je in een winkel staat en aangetrokken voelt door een bepaalde steen. Je zou met je handen erboven heen en weer kunnen gaan en aanvoelen wat de edelsteen met je doet. Je neemt de steen waarvan je denkt dat hij wat met je doet en neemt deze in je hand en neemt een besluit.

Edelstenen matchen met versterkende werking:

Deze kun je altijd met elke andere edelsteen combineren. Ook hierin geldt: Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

  • Labradoriet: Dat geeft een extra beschermende werking
  • Hematiet: Werkt als een ontstoorder zodat je toch alle edelstenen zonder problemen kan combineren. 
  • Toermalijnkwarts: Met een ontladende werking
  • Bergkristal: Werkt als versterking voor de energie van de andere steen die je draagt. Deze kun je altijd met andere edelstenen samen dragen.
  • Gouden driehoek: amethist, rozenkwarts en bergkristal.
  • Witte Topaas en Rutielkwarts zouden volgens liefhebbers met bijna iedere andere steen te combineren zijn!
  • Parels
  • Glas

Tip! Probeer ook eens de stenen apart te dragen, zodat je goed kunt ervaren welke werking iedere steen individueel op je heeft.

Kristal, ruw mineraal of een trommelsteen.

Elke edelsteen, in welke vorm dan ook, heeft zijn werking en uitstraling. Ruw of getrommeld doen niets voor elkaar onder. Ook geslepen stenen behouden hun werking. Bepaalde edelsteencombinaties versterken elkaar. Wat betreft de kristallen zijn veel kenners het er over eens dat deze het beste werken voor heling en dergelijken. Maar zolang u heeft gekozen en het voelt goed, dan werkt het. Dat is de algemene ervaring van mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!