Edelstenen bad combo’s

Het tegelijk dragen van verschillende edelstenen is soms niet handig. Stel je voor, een vurig rode steen werkt activerend. Die combineer je met een koele blauwe edelsteen die rustgevend werkt. Er gebeurt vaak niets. Het blauwe heft de werking van het rode op. De energie neutraliseert en ze putten elkaar uit.

Ook al behoren bepaalde kristallen tot dezelfde familie, het is natuurlijk niet raadzaam om edelstenen samen te dragen waarvan de eigenschappen geen tegengestelde werking hebben.

Als je bijvoorbeeld een lapis lazuli draagt om je bloeddruk te verlagen, is het niet verstandig deze te combineren met een sterk activerende steen zoals.

robijn of carneool die energie geeft met een steen die je rust en kalmte probeert te geven zoals sodaliet.

Bad combo’s

  • Malachiet x elke andere edelsteen
  • Tijgeroog x Amazoniet
  • Carneool x Aquamarijn
  • lapis lazuli x granaat
  • robijn of carneool x sodaliet
Giftige stoffen in edelstenen

Zo bevatten sommige mineralen giftige stoffen zoals zwavel, waaronder zwavel, cinnaber, cadmiumerts en orpiment. Deze dus ook het liefst niet met matchen met andere stenen. Met ruwe mineralen zorg er dan ook voor dat je deze niet aanraakt en in een doorzichtig doosje bewaart. Deze ruwe mineralen kun je dus niet op je lichaam dragen. Belangrijk ook om naar deze stoffen kun je dus altijd blijven kijken voordat je met edelstenen aan de slag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!