Edelstenen voor kinderen

Het is aan te raden om bij het gebruik van edelstenen bij kinderen altijd rekening te houden met hun leeftijd en hun fase van ontwikkeling.

Kinderen kunnen in tegenstelling tot veel volwassenen vaak nog heel goed intuïtief een steen uitzoeken. Laat de kinderen eerst altijd een poosje rustig rondkijken naar alle stenen die er te zien zijn. Meestal hebben ze een duidelijke voorkeur voor een bepaalde steen, en dat zegt veel over hun behoefte.


Er zijn ook kinderen die last hebben van een of ander ongemak. Dan kan er net zoals bij volwassenen gekozen worden voor de edelsteen die daarbij past, maar er moet wel rekening gehouden worden met de grootte van de edelsteen. Een klein kind krijgt geen grote steen, omdat de kracht dan te sterk is.

Ook is er een aantal edelstenen ongeschikt voor kinderen. Dat zijn vooral de donkere stenen, en ook robijn en granaat zijn over het algemeen veel te sterk, dus ongeschikt.


Hieronder zal ik enkele voorbeelden van toepassingen geven die speciaal voor kinderen gelden.


Onrustige kinderen hebben veel aan een aventurijn. Ze worden dan inderdaad veel rustiger en makkelijker in de omgang. Ook als de onrust tot gevolg heeft dat er slecht geslapen wordt, kan deze edelsteen uitstekend gebruikt worden. Bovendien wordt de groei door een aventurijn bevorderd.

Paranormale kinderen zijn altijd heel gevoelige en ook vaak kwetsbare kinderen. Belangrijk is dat deze kinderen goed beschermd worden voor eventuele negatieve invloeden. Hun aura moet goed in balans blijven. Daarvoor is een kleine labradoriet heel geschikt. Hij houdt die kinderen ‘heel’, en ze kunnen dan gewoon als normaal kind meedoen met de anderen, zonder helemaal ‘leeggetrokken’ te worden. Hun conditie blijft zowel geestelijk als lichamelijk optimaal.


Angstige kinderen hebben steun aan de zachtblauwe chalcedoon. Deze steen wordt ook wel ‘moedersteen’ genoemd, en dat zegt eigenlijk al genoeg over zijn werking.


Verlegen kinderen zijn vaak ook kinderen die moeilijk contact kunnen maken met andere kinderen, waardoor ze nogal eens in een isolement terecht kunnen komen. Voor deze kinderen zijn er twee edelstenen heel geschikt. Dat zijn turkoois en de lapis lazuli, beide echte contactstenen. De keuze tussen deze twee soorten kan gerust door het kind zelf gemaakt worden.

Kinderen die gauw afgeleid zijn op school, de dromers, kunnen prima geholpen worden door een citrien te gaan dragen.


Een bijzonder leuk idee is het om bij de geboorte van een baby een prachtige rozenkwarts te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!