Herten Geboorte totem

Het element van de Hertentotem is Aarde en de windrichtrichting is Oost. Degenen die met deze totem zijn geboren, zijn terughoudend en grillig, wat hen bij velen geliefd maakt. Er zit echt geen gemeen bot in het lichaam van het hert en ze vinden het heerlijk om met gelijkgestemden om te gaan.

Als je een Hert bent, heb je de gave van praten. Je slimme geest en scherpe humor zorgen ervoor dat gesprekken energiek en boeiend blijven. Je hebt geen probleem met spreken in het openbaar en doet er goed aan werk te vinden waar je dit talent regelmatig kunt gebruiken.

In relaties zijn hertenmensen meelevend en zorgzaam. Niettemin schuilt er enige onrust in uw ziel. De beste manier om die stem af te schrikken is het vinden van een gerichte uitdaging. Weet gewoon dat het ‘aanzetten’ van die focus gemakkelijker is dan het uitschakelen ervan.

Hert is een vredestichter. Je houdt niet van conflicten, maar je zult eraan deelnemen als je denkt dat je iets goeds te bieden hebt voor een oplossing. Het samenbrengen van verschillende mensen op een positieve manier maakt een hert erg blij. Hert kent ook geen gevoel van instabiliteit en zal er alles aan doen om de orde te herstellen.

Trouwens, als je geboren bent onder het teken van het Hert, kun je met de beste van hen sluipen. Verstoppertje winnen is een fluitje van een cent. Houd er echter rekening mee dat je mensen de stuipen op het lijf kunt jagen als ze je niet direct zien. Bewaar die aanleg voor Halloween!

In de geest van het Hert is er geen verschil tussen mensen met verschillende overtuigingen, rassen, culturen of geloofsovertuigingen. We zijn allemaal maar mensen op deze planeet die samen via verschillende paden moeten reizen om hetzelfde doel te bereiken.

Herten Geboorte Totem Overzicht

Als je geboren bent tussen 21 mei en 20 juni op het noordelijk halfrond, of tussen 22 november en 21 december op het zuidelijk halfrond, heb je het Indiaanse sterrenbeeld Hert.

Dit komt in principe overeen met de Tweelingen (noordelijk halfrond) en de Boogschutter (zuidelijk halfrond) in de westerse astrologie. Die beide een neiging tot aanpassingsvermogen vertonen. Net als het hert dat naadloos door het bos beweegt, ben jij een stille gangmaker, vooral in tijden van verandering.

Het hert is diep verbonden met de natuur en het geestenrijk. Hoewel ze misschien zachtaardig zijn, mag je er nooit van uitgaan dat het hert zwak is of gemakkelijk te beïnvloeden. Onder hun gemakkelijke, vriendelijke uiterlijk heeft het Hert een aangeboren gevoel voor goed en kwaad. Hij wordt gedreven door een gevoel van doelgerichtheid en sterke waarden, ondanks de moeilijkste omstandigheden.

Bij de Hertentotem draait alles om aanpassingsvermogen bij het bereiken van zijn doelen. Wanneer het hert wordt geconfronteerd met een klif of rivier in het bos, kan het gemakkelijk om deze obstakels heen navigeren om een ​​rustig pad te banen tijdens het kreupelhout. Net als het dier Hert weet de Hertentotem zich aan te passen in tijden van verandering en is hij uiterst flexibel bij veranderingen in zijn omgeving.

Astrologisch gezien lijken hertenmensen soms tegenstrijdig. De hertentotem staat bekend om zijn scherpe, intelligente geest. Wanneer ze met een probleem worden geconfronteerd, zijn ze voorzichtig bij het plannen van de kwestie. Tegelijkertijd staat het milde Hert vastberaden terwijl hij zijn toekomst in kaart brengt. Hij is misschien voorzichtig, maar hij weet dat zijn zorgvuldig uitgestippelde koers zal werken.

In de Indiaanse dierenriem wordt het hert vaak als rusteloos en angstig beschouwd. Ze hebben een natuurlijk gevoel van voorzichtigheid dat hen wegjaagt uit enge situaties. Om spirituele stabiliteit en veiligheid te ontwikkelen, moet het Hert leren hoe hij dat verlangen om gevaar te ontvluchten kan overwinnen.

Hoewel het Hert emotionele aandacht heeft, laat hij zijn gevoelens niet altijd de vrije loop. Vaak zal het Hert zijn gevoelens negeren en er minder aandacht aan schenken dan ze eigenlijk verdienen. Vanwege deze neiging kan het voor het hert moeilijk zijn om zelfacceptatie te bereiken. Totdat het Hert naar zijn gevoelens kan luisteren en deze kan begrijpen, zal hij nooit zijn hele wezen kunnen accepteren.

De hertentotem is zich van nature bewust van zijn omgeving. Ze weten meteen wanneer er iets niet goed voelt. Zodra er iets niet in orde is, zal het Hert er alles aan doen om de situatie te verhelpen. Omdat ze behoefte hebben aan een ontspannen, stabiele omgeving, kunnen hertenmensen vaak goed overweg met technieken als Feng Shui, die hen de harmonie kunnen geven die ze nodig hebben.

Andere mensen houden over het algemeen van de hertentotem omdat ze uitstekend gezelschap zijn. Ze zijn getalenteerd in het omgaan met de ideeën van anderen en het luisteren naar nieuwe gedachten. Het hert is ook geliefd vanwege zijn gevoel voor humor en zijn vermogen om kleine problemen weg te lachen.

Persoonlijkheid van Herten

Veel inheemse Amerikaanse stammen gebruiken herten als een gids voor zielen, zodat ze veilig hun weg naar het hiernamaals kunnen vinden .

In zekere zin is het hert een wezen dat zich gracieus tussen werelden kan bewegen. Deze gevoelige ziel brengt een vreugde en helderheid met zich mee, waar ze ook gaan. Als rusteloze geest kun je er zeker van zijn dat de herten vrijwel overal heen zullen gaan waar ze maar kunnen. Vastgebonden blijven aan één plek of project is gewoon niet hun taak.

De hertentotem is graag in de buurt van mensen. Het Hert wordt geregeerd door het Luchtelement en is getalenteerd in luisteren en communiceren. Deze snelle totem is uiterst flexibel en heeft een honger naar nieuwigheid. Dit verlangen naar nieuwe dingen kan goed of slecht zijn, afhankelijk van hoe goed het onder controle wordt gehouden.

Hert maakt deel uit van de Butterfly-clan met alle kleur en charme van dit wezen op de vleugel. Net als de vlinder heeft hij de neiging veilig op zijn voeten te landen.  Voor hen is de hele wereld een avontuur dat wacht om zich te ontvouwen. Hij laat zich graag stimuleren door de avonturen en de interessante wereld om hem heen. Het Hert niet kan wachten om uit te pakken.

Tijdens dit levendige seizoen is het Hert net zo vindingrijk, levendig en levendig als de planeet. Duizendblad helpt het hert informatie te verzamelen en de verschillen tussen verschillende soorten mensen te begrijpen. In combinatie met de agaatsteen helpt duizendblad het hert te genieten van een positief zelfbeeld en te genezen. Op zichzelf helpt Agaat het hert om verbinding te maken met de natuur. Het geeft de hertentotem ook een beetje een boost voor het gevoel van eigenwaarde.

Herten en relaties

Hertenmensen houden zowel van je mind als van je spirit. Daten met een hertentotem is een ervaring voor geest en ziel. 

Het Hert houdt ervan om in de buurt te zijn van uiterst intellectuele mensen die het Hert uitdagen. Wat nog belangrijker is, het hert heeft een slimme partner nodig die zijn scherpe geest kan bijhouden. Het hert raakt opgewonden en krijgt energie van intellectuele debatten. En vind het niet erg om een ​​krachtige stem te hebben; meningen zijn belangrijk voor het hert en een goed debat houdt de boel spannend.

De emotionele aard van het hert betekent dat ze er veel over willen ‘praten’, ze willen een metgezel die geen muurbloempje is en die een vleugje kattenkwaad in de mix heeft. Hun communicatieve vaardigheden, scherpe geest en spirituele aard zorgen ervoor dat ze het goed doen met de Valk, Raaf, Uil, Zalm en Otter.

Het sensuele Hert gedijt het beste met een partner die graag nieuwe avonturen wil beleven en stimulerende discussies kan voeren.

Herten en Carrière

Als het op een carrière aankomt, is de Native American Zodiac Herten-totem niet ideaal voor typische, saaie bureauklussen. Een kantoorbaan van 9 tot 5 zal Deer niet lang tevreden stellen. Deze inventieve ziel wil een baan die hun geest uitdaagt en hun creativiteit de vrije loop laat. 

Vanwege hun communicatieve vaardigheden zullen hertenmensen het vaak goed doen in banen waarbij onderhandelen of communiceren met andere mensen vereist is. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor verkoop- en reclame. 

Het Hert doet het ook goed als leider omdat hun inspiratie en communicatie de teamleden helpen motiveren om samen te werken.

Herten Totem kernmerken

 • Geboortedata, noordelijk halfrond: 21 mei – 20 juni
 • Geboortedatum, zuidelijk halfrond: 22 november – 20 december
 • Overeenkomstige sterrenbeelden: Tweeling (Noord), Boogschutter (Zuid)
 • Geboortemaan: maïsplantmaan
 • Seizoen: bloeimaand
 • Steen/Mineraal: Agaat (Mosagaat)
 • Plant: Duizendblad
 • Wind: Zuid
 • Richting: Zuid – Zuidoost
 • Element: lucht
 • Clan: Vlinder
 • Kleur: oranje
 • Complimentary Spirit Animal: Uil
 • Compatible Spirit Animals: Valk, Otter, Uil, Raaf, Zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!