Wat is healing?

Healing is net wat anders dan genezen. Healing vaak wel gepaard gaat met een genezing, geeft genezing zelden healing. Genezen ligt op de weg van geneeskunde, waarbij de symptomen worden behandeld, terwijl healing een gezonde levensstijl schept door de oorzaak aan te pakken.

Wij houden hier bezig met healing. Een healing zorgt er voor dat emotionele, mentale, fysieke en spirituele klachten weg te nemen of verminderd worden. Healing is gericht op het herstellen van de balans en harmonie in lichaam, geest en ziel.

Daarnaast helpt een healing je ook om meer energie te krijgen en levensvragen te beantwoorden. Healing ruimt blokkades voor je op. Door een healing kom je weer in balans.

Op deze website zul je het woord ‘healing’ vaak tegenkomen en voor verschillende mensen zal deze term verschillende dingen betekenen. Sommige mensen zullen bijvoorbeeld ongetwijfeld denken aan genezing als iets dat je ontvangt in een healingssessie. Zo kun je geholpen worden bij veel verschillende soorten lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten.

Voor anderen kan de term genezing en meditatie door elkaar worden gebruikt, dus je geneest of zuivert jezelf bijvoorbeeld door een verscheidenheid aan goddelijk geleide energieën aan te roepen, zodat je balans, harmonie en vrede van binnenuit kunt vinden.

En om nog een stap verder te gaan: Healing kan onder verschillende omstandigheden worden gedaan. Neem bijvoorbeeld het idee dat als we zaken als liefde, vriendelijkheid en vrijgevigheid delen, we hier zelf ook van profiteren vanuit een algemeen welzijnsperspectief. Is dit ook niet iets wat ons helpt om ‘healing’ van binnenuit te cultiveren?

Er zijn veel verschillende soorten healing manieren waarop genezing kan plaatsvinden. Alleen al luisteren naar iemand met empathie kan op zich al een heel krachtig hulpmiddel zijn om te helen!

En zoals we hier zojuist hebben vermeld, kan het doen van vriendelijke dingen voor anderen met veel liefde ook een geweldige hoeveelheid bevrijding brengen in sommige van onze donkere emotionele toestanden. Dus nogmaals, dit is een geweldige vorm van genezing.

Naast deze meer algemene manieren om te genezen en in balans te blijven, zijn er ook veel verschillende fysieke aspecten van onze gezondheid en welzijn die hier in overweging moeten worden genomen. Bijna alle op energie gebaseerde beoefenaars zullen andere, meer fysieke aspecten van gezondheid en welzijn aanmoedigen, in het besef dat op energie gebaseerd werk altijd complementair is en zoals alle dingen in het leven, is het evenwicht dat zo belangrijk is.

Zaken als regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding, voedzaam en ethisch eten, regelmatig reinigen of misschien op zoek gaan naar andere alternatieve therapieën zoals massage, acupunctuur, cupping zijn allemaal geweldige manieren waarop we onze algehele gezondheid en welzijn kunnen helpen verbeteren. Dit is wat we graag preventieve geneeskunde noemen, zoals het oude gezegde luidt:

“Voorkomen is meer waard dan genezen”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!