Wat is energie ?

Wat wordt er bedoeld met ‘energie’?


Energie is iets waar al eeuwen over gesproken wordt. Energie is een ruim begrip, want alles bestaat uit zichtbare en ‘onzichtbare’ energie. Het is iets dat onze oude voorouders wisten en het is iets waarvan de wetenschap nu bewijst dat het een feit is – alle fysieke materie (inclusief wijzelf) bestaat uit energie. Dit is de studie van kwantumfysica waarbij fysieke materie wordt ontleed tot op een minuscuul niveau om de innerlijke werking van ons universum te begrijpen.

Wat de kwantumfysica ons laat zien, is dat het atoom, de ‘dingen’ waaruit ons hele fysieke universum bestaat, eenvoudigweg golven van energie zijn. Dat onder het atoom een ​​wervelende symfonie van onbeschrijfelijke vibraties ligt; een intelligente levenskracht waarnaar gewoonlijk wordt verwezen als bewustzijn of levenskrachtenergie.

Het meest bekende experiment dat ons hierover vertelt is het ‘dubbele spleet experiment’ dat letterlijk aantoont dat fysieke dingen zich gedragen als golven van energie. Niet alleen dit, het laat zien dat er een vorm van intelligentie achter deze energetische kracht zit en er zijn vele werkelijk verbazingwekkende implicaties van dit nu zeer beroemde experiment. Er zeer interessante en leerzame video’s te vinden op youtube waarin dit dubbelspletenexperiment wordt uitgelegd. (In het Engels DOUBLE SLIT EXPERIMENT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!