Kip symboliek en betekenis

Heb je wat hulp nodig bij het nakomen van uw beloften? Vraag je je af of iemand oprecht is? Kip, als geest-, totem- en krachtdier, kan helpen! Kip leert je hoe je je aan je woord kunt houden en de verborgen betekenis achter wat anderen zeggen begrijpt. Duik diep in de symboliek en betekenis van de kip en ontdek hoe deze Animal Spirit Guide u kan verlichten, ondersteunen en begeleiden.

Kip symbolische kernwoorden

  • Gemeenschap
  • Moed
  • Waarzeggerij
  • Vruchtbaarheid
  • Groei
  • Mysteries
  • Voeding
  • Herkenning
  • Seksualiteit
  • Hardnekkigheid

Zowel kippen als hanen komen vrij vaak voor in religies, symbolen en bijgeloof over de hele wereld. Maar soms overschaduwt de Haan, met al die ophef en tamtam, de betekenis van het Kip Spirit Animal. Dit artikel geeft mevrouw Kip haar dag op het podium.

Hoewel we niet zullen proberen de vraag te beantwoorden of de kip of het ei op de eerste plaats kwam, gaf dat denkproces betekenis aan kippen als een embleem van vruchtbaarheid en een nieuw begin om te beginnen. Hé, Eieren zijn de “ster” van de show met Pasen en Ostara – maar hoe zit het met onze Kip?

Kippen zijn typisch een sociaal wezen dat eigenlijk een gevoel van nieuwsgierigheid heeft. Hoewel ze niet dagelijks liggen, is er tijd om rond te dwalen en na te denken. Door het gebruik van kip als voedsel vertegenwoordigt dit wezen ook de onvoorspelbare aard van zowel het leven als de dood.

Een van de meest indrukwekkende momenten in de geschiedenis van de kippen vond plaats in Rome. Er was een groep heel bijzondere kippen grootgebracht voor het maken van auguren. Geen enkel leger, geen enkel besluit van de Senaat ging door zonder de ‘goedkeuring’ van de Kip. De priester keek naar de kippen terwijl ze in het zand of graan krabden. Als de kippen graan aten terwijl het om hen heen verspreidde, was dat een positief voorteken. Als de kippen voedsel weigerden, was dat een slecht voorteken, en een dergelijke poging werd gestaakt.

In sommige gevallen was het uitspreken van een ongewenste profetie geen goed nieuws voor de Kip. In één geval werden kippen op een marineboot overboord gegooid omdat ze weigerden te eten. Cicero’s geschriften vertellen ons dat de beweging van de kip als een heilige dans ( ex tripudiis ) werd beschouwd. Elke vogel kon werkelijk het goede doen, maar na verloop van tijd werd het de plicht van de kip. Trouwens, kippen die tegen de wind in sloegen of probeerden weg te vliegen waren ook negatieve voortekenen.

Er kunnen op elk moment zes keer zoveel kippen in de wereld zijn als mensen! Het is waar dat een behoorlijk aantal van deze wezens wordt gekweekt voor voedsel, maar toch is dat een behoorlijk grote gemeenschap. U kunt hier toespelingen maken op de menselijke bevolking, en op de manier waarop deze de aarde beïnvloedt. In de Groene beweging behoren kippen tot de voedingsmiddelen die worden gebruikt bij het onderwijzen over de waarde van een vegetarische en veganistische levensstijl voor de dierenpopulatie en -behandeling in de wereld.

Door de eeuwen heen is Kip een offerdier geweest. Als zodanig betekent het dienstbaarheid aan een groter goed. De Kip twijfelt niet aan het doel ervan. Het IS gewoon. Mensen besteden hun hele leven aan het proberen dit ene belangrijke deel van hun spirituele lessen op dit bestaansniveau te begrijpen.

Trefwoorden en kenmerken die verband houden met Kip zijn onder meer ijver, vasthoudendheid, sociale activiteit, seksualiteit, zelfvertrouwen, vernieuwing, herkenning, voorzienigheid, potentieel, perceptie, geduld, offergave, voeding, mysteries, levenscycli, groei, funiciteit, standvastigheid, vruchtbaarheid, waarzeggerij. , dieet, creativiteit, moed en gemeenschap.

Kippen zijn behoorlijk populaire vogels als mascottes bij bedrijven, clubs en zelfs als nationale symbolen. Frankrijk gebruikt een kip als onofficiële mascotte, de bekendheid van Sir Robin van Monty Python had een kippenstandaard en Delaware heeft een blauwe kip als staatsvogel.

Kip Spirit Animal

brown and black hen with peep of chick outdoor

Kip Spirit loopt niet alleen; het stuift. Wanneer er iemand in je leven komt, is het tijd om je persoonlijkheid te laten stralen met al zijn uniekheid; als je jezelf hebt tegengehouden (‘Kip zijn’), doe dat dan niet meer!

Kippen kakelen en maken ook andere geluiden. Voor ons klinkt het misschien willekeurig, maar die geluiden hebben een doel. Kippen roepen naar hun kuikens op de slaapplaats en begeleiden hen naar lekker eten. Ze spinnen vaak tijdens het uitbroeden van eieren en kuikens zullen het geluid van de stem van hun moeder vóór de geboorte herkennen. Communicatie is dus een onderdeel van de boodschap van Kip Spirit Animal aan jou. Misschien moeten uw woorden betekenisvoller of impactvoller zijn, zodat ze uw boodschap duidelijk ‘indrukken’.

Naast het kakelen heeft Kip Spirit een spraakzaam gezang dat klinkt als lachen – dit is eigenlijk een teken van nervositeit. Als u moeite heeft met spreken in het openbaar, kan het zijn dat uw stem op dezelfde manier klinkt. De instructie van Kip hier is dat oefening echt kunst baart. Blijf eraan werken.

Soms kan Kip in je leven opduiken als je te lang ergens op hebt zitten wachten. Broeden brengt geen enkele verandering teweeg. Bespreek uw zorgen of problemen open en eerlijk. Ga uit dat nest en maak wat vooruitgang.

Als alternatief kan Kip je vertellen dat je net begint met het ontdekken van iets veel diepers; dit kan een plan zijn, een situatie, een nieuwe baan – hoe het ook zij, ga er niet hals over kop op in. Schrob nog wat vuil op en zorg ervoor dat je ziet wat je echt nodig hebt voor actie.

Kippen zijn behoorlijk aards van aard. Hoe is het met jouw gronding en centrering tegenwoordig? Voel je je in balans of draai je als een tol? Maak opnieuw verbinding met je Basischakra en vernieuw de symmetrie.

Zelfs gedomesticeerde kippen worden geconfronteerd met gevaren voor zichzelf en hun gemeenschap. Luister naar Kip als hij je waarschuwt. Problemen kunnen om de hoek liggen en u moet zich voorbereiden. Waakzaamheid, uw naam is Kip.

Kip Totemdier

white chicken on a concrete pavement

Degenen die geboren zijn met een kippentotem hebben een nogal gedurfde en onverschrokken benadering van het dagelijks leven. Deze mensen hebben focus met een hoofdletter F. Als Kip een doel heeft en ze zijn op de vlucht, ga dan uit de weg. Let wel, zelfs degenen die Kip per ongeluk overreden, vergeven het hen. Hun enthousiasme is gewoonweg boeiend en aanstekelijk.

Als Kip je geboortetotem is, heb je een gevoel van evenwicht in je leven (eigenlijk meer een behoefte daaraan). Je hebt er geen probleem mee om te wachten op de perfecte uitkomsttijd van dat spreekwoordelijke ei, terwijl anderen om je heen ongerust worden. Wanneer uw vrienden betrokken zijn bij een van uw plannen, voelt het alsof u op de kraamafdeling van een ziekenhuis ligt. De verwachtingen maken iedereen een beetje gek, maar de beloning komt zeker op het einde.

Op plaatsen die je als ‘de jouwe’ beschouwt, heb je een territoriaal karakter. Hoewel u van sociale gelegenheden houdt, stelt u het niet op prijs dat mensen lukraak en zonder uitnodiging uw ruimte binnenstormen. Het goede nieuws is dat ongewenste gasten zelden langer dan welkom blijven, omdat je ze altijd precies ziet zoals ze zijn – en dat maakt mensen erg ongemakkelijk. Ze zullen regelrecht het kippenhok uit rennen.

Taal is essentieel voor degenen die met Kip lopen. Je bent er dol op in elke vorm en vorm. Het is niet ongebruikelijk dat mensen met een kippentotem talloze uitdrukkingsvormen bestuderen, zowel modern als oud. Etymologie laat je dagenlang door boeken (of websites) bladeren. Kip weet dat woorden kracht hebben. Hoe meer je leert, hoe groter de wijsheid die je hebt om de juiste gedachten op het juiste moment, in de juiste media, te presenteren.

Kippen zijn ook tijdige mensen. Je leeft en sterft door de zon. Te laat komen is niet acceptabel. Er is ook een TIJD voor alle dingen – of het nu gaat om aandacht voor een vriend, werken aan een zwakte, vechten voor de kleine man of wat dan ook, je hebt het in een soort mentaal schema. Probeer het niet aan anderen uit te leggen. Na vijf woorden raken ze in de war.

Onthoud ten slotte dat Kip een bepaalde pikorde heeft. Jij volgt er één. Je verwacht van andere mensen dat ze hetzelfde doen. Zorg er wel voor dat u deze commandolijnen communiceert, zodat u iemand niet onnodig pijn doet.

Kip Krachtdier

white chicken on green grass field

Roep Kip aan als Krachtdier als je niet zeker weet of mensen eerlijk zijn, of als iets niet is wat het lijkt. Een deel van Chicken’s Energy and Medicine komt voort uit de manier waarop het zijn voedsel consumeert. Hij krabt op de grond en pikt naar wat hij vindt. Dit wezen is dus behoorlijk behulpzaam als het erom gaat de waarheid van een zaak te achterhalen of de waarheid uit verkeerde informatie te halen. Op dezelfde manier vertrouwden oude culturen op de eetmethoden van kippen om de toekomst te voorspellen. Dus als je een nieuwe methode van waarzeggerij onder de knie wilt krijgen, is kip een geschikte Animal Ally.

Roep Kip aan als krachtdier wanneer je wilt waken over degenen van wie je houdt. Kippen verzorgen hun jongen en leiden ze zelfs een aantal weken na hun geboorte naar voedselbronnen; hier is het wezen een embleem van uitzonderlijk ouderschap en verzorging. Tegelijkertijd maken Kippen opvoedingsgewoonten hem tot een geschikte Animal Companion om mee samen te werken als je aan een langetermijndoel of -project werkt. U kunt een beroep doen op kip voor ondersteunende energie bij het starten van een nieuwe onderneming of het afmaken van waar u aan bent begonnen.

U kunt kip verzoeken om energetische ondersteuning als u uw ruimte wilt claimen of terugeisen. Kippen zullen binnen hun kudde een pikorde vaststellen. Als zodanig kan het wezen je helpen bij het vaststellen van je grenzen en het handhaven van je standpunt. Omdat kippen verschillende geluiden hebben die ze gebruiken om met elkaar te communiceren, kun je een beroep doen op het wezen als je hulp nodig hebt bij het uiten van je mening of als je je woord wilt geven en meent wat je zegt.

Native American Kip symbolische betekenissen

Niemand weet precies waar de kippendans vandaan komt, maar het heeft zeker een lange geschiedenis onder de Kiitoki. Er wordt gezegd dat een krijger deze dans ontving van de geest van een prairiekip. Het verhaal gaat ongeveer zo: Toen een krijger op een keer op jacht was naar voedsel, hoorde hij een bonzend geluid dat door de aarde galmde. Hij volgde het geluid, steeds dichterbij. Toen hij het geluid bereikte, zag hij een groep prairiekippen dansen.

Als jager doodde hij een van de kippen en nam hem mee naar huis voor het avondeten. Lang daarna, toen iedereen sliep, verschijnt Prairie Chicken in de droom van de Krijger en vraagt ​​waarom de Krijger hem heeft vermoord. De Kip legde uit dat hij een heilige dans deed voor zijn natie. De Krijger waardeerde de vraag van de Prairiekip en antwoordde eerlijk dat zijn familie honger had en voedsel nodig had.

De Prairiekip waardeerde de nederigheid van de Krijger en leerde hem de dans van de Kippennatie, die hij vervolgens aan de mensen leerde. Nu beseffen we vandaag de dag dat de prairiekip eigenlijk een geveerd korhoen was, dat danst tijdens het paren. Niettemin blijft de kippendans bestaan.

Kip dromen

Over het algemeen houdt een kippendroom in dat je uit angst op een situatie reageert in plaats van dat je echt je hoofd gebruikt. Een luidruchtige kip in je droom kan een roddel in je leven vertegenwoordigen (misschien zelfs jij). Let op wat je accepteert op basis van geruchten. Wanneer kip vredig op een nest in de droom zit, symboliseert dit mogelijkheden en potentieel, vooral met betrekking tot een nieuwe onderneming. Sommigen zeggen dat ongeacht de aard van een kip in je droom, hij veel geluk voorspelt.

Helaas heeft het eten van kip voor onze kippenvriend ook betekenis. Het is een embleem van de Voorzienigheid, financiële stabiliteit en eenvoudige beloningen voor hard werken. Als iemand de Kip niet lekker vindt, is dat een waarschuwing voor verlies en slecht advies. Mocht u veranderen in een kip, dan verkeert u in goede gezondheid en wordt u gerespecteerd onder uw leeftijdsgenoten. Een weglopende kip impliceert een gebrek aan wilskracht en lafheid. Een kuikentje in je droom vasthouden is een boodschap die je nodig hebt om iemand in je omgeving te helpen, iemand die dringend bescherming en begeleiding nodig heeft. Zwart-witte kippen voorspellen samen een lang, vredig leven met je partner.

Haan in astrologie en sterrenbeelden

In de Koreaanse astrologie maakt de kip (ook bekend als de haan) deel uit van de 12 sterrenbeelden binnen het astrologische systeem. Het Jaar van de Haan is van toepassing op degenen die geboren zijn in 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1996, 2005 en 2017 en 2029. Degenen die geboren zijn in dit jaar, ook het Jaar van de Hen, zijn dromers met exorbitante of weelderige smaken. Bij het nemen van beslissingen kiezen degenen die geboren zijn onder het teken van de Kip met ongelooflijke zorg. Ze zijn ambitieus, kwetsbaar, intelligent en vocaal.

Symbolische betekenissen van kip uit het Verre Oosten

Bij Chinese huwelijksrituelen worden soms kippenpoten als maaltijd geserveerd, en ze worden geassocieerd met de voeten van de feniks. Tijdens het Chinese Nieuwjaar is de Kip een symbool dat overeenkomt met gelukkige gezinnen en veel geluk voor het komende jaar. Vaak wordt een hele kip als maaltijd geserveerd, waarbij de heelheid van het gekookte lichaam van de kip de gezinseenheid vertegenwoordigt.

In Japan speelt de Haan een belangrijke rol in de mythe van Amaterasu, want hij roept haar toe en trekt haar uit de grot waarin ze zich verstopt; Door deze actie kan het licht van Amaterasu opnieuw naar de wereld terugkeren.

Tijdens sjamanistische rituelen in Noord-Mongolië drinkt de sjamaan rijstwijn die is gemengd met de veren van een kip die voor het doel van het ritueel is geofferd. De drank wordt genuttigd voordat de sjamaan in trance raakt, die hij vervolgens met de geestenwereld zal communiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!