Mier symboliek en betekenis

Een beetje hulp nodig bij de organisatie? Probeer je een gemeenschapsgevoel op te bouwen? De Mier, als geest-, totem- en krachtdier, kan helpen! De Mier leert je hoe je je moet voorbereiden en de komende arbeid moet doorstaan! Duik diep in de mierensymboliek en betekenis en ontdek hoe deze Animal Spirit Guide je kan aanmoedigen, onderwijzen en verlichten!

Mier symbolische kernwoorden

  • Aanpasbaar
  • Gemeenschap
  • Samenwerking
  • Diversiteit
  • Plicht
  • Uithoudingsvermogen
  • Paraatheid
  • Organisatie
  • Eenheid
  • Wilskracht

Mieren leven in bijna elke uithoek van de aarde. In veel regio’s vertegenwoordigen ze wilskracht, toewijding, geduld, vasthoudendheid, uithoudingsvermogen, trouw, samenwerking, waarachtigheid en macht. Mieren in de natuur hebben een verbazingwekkende kracht, gezien hun zeer kleine formaat. Sterker nog, ze kunnen twintig keer hun eigen gewicht dragen. Dat betekent dat een persoon van 200 pond met de kracht van een mier een ton kan tillen!

Mieren horen doordat ze gevoelig zijn voor trillingen. Ze leren ons om onze instincten scherp te houden. Ze laten ook overal waar ze komen een aromatisch spoor achter, dat hen helpt de weg naar huis te vinden. Hierin is de Mier Spirit een pionier en gids.

Op de Filippijnen brengen mieren die het huis binnenkomen, welvaart met hun komst. De Bijbel beschrijft de Mier als een harmonieus wezen dat samenwerkt met anderen. Islamitische tradities zeggen dat de mier Salomo de wegen van wijsheid leerde, en in India zorgt het vriendelijk behandelen van een mier voor welvaart. Een beetje suiker achterlaten in de buurt van een mierenhoop is een daad van liefdadigheid die geluk aantrekt.

Er zijn talloze bijgeloof over de mieren in de Verenigde Staten. Als een mier je bijt, betekent dit dat er ruzie op het punt staat uit te barsten. Mieren die in de buurt van het huis nestelen, brengen geluk. Mieren die voor je weg lijken te rennen, betekenen dat iemand over je roddelt. Mieren die van oost naar west trokken, betekenden dat de oogst klaar was. Degenen die van west naar oost trekken, voorspellen regen.

Rode mieren die je pad kruisen, zijn een teken van gevaar. Mieren die op een rij onder een deur bewegen, duiden op leugens. Als er op een mier wordt getrapt, brengt dat heel veel ongeluk en kan tot allerlei soorten verdriet leiden.

De belangrijkste kenmerken die met de Mier worden geassocieerd zijn onder meer eenheid, uithoudingsvermogen, verdraagzaamheid, plicht, eer, voorbereiding, organisatie, toewijding, focus en hard werken.

Mier Spirit Animal

black ants

Wanneer de Mier Spirit je leven binnen marcheert, brengt het een boodschap van geduld. Wat er nu ook aan de hand is, je kunt niet zo onstuimig zijn. Door jezelf te stimuleren, zal het eindresultaat veel meer de moeite waard zijn. Vertraag, haast je niet, werk voorzichtig.

Mier Spirit stimuleert ook het zelfvertrouwen. Er zijn speciale momenten waarop je je kracht om je middel moet wikkelen en gewoon moet vertrouwen. Werk samen met andere mensen die uw focus en doelstellingen delen. Ken je vaardigheden en pas ze harmonieus toe binnen die groep: teamwerk is belangrijk.

Als je een Mier Spirit tegenkomt, kan dit betekenen dat je je echt op teamwerk moet concentreren om iets te bereiken. Of het nu collega’s, collega’s of familie zijn, één geest bewegen is hier de sleutel. Elke persoon in deze unit is een integraal onderdeel van de puzzel die je probeert te voltooien.

In sommige gevallen spreekt het Mier Spirit Animal over een levensveranderende kans. In eerste instantie lijkt het misschien overweldigend, maar uiteindelijk zal het je geluk brengen. Over het algemeen heeft deze opening iets te maken met gemeenschapsinspanningen. Houd deze kans in een slimme balans met je gezinsleven en kijk welke wonderen er komen.

Wanneer de Mier Spirit je bijt, vertegenwoordigt dit een oproep tot actie. Uw familie, stam of gemeenschap heeft uw hulp nodig. Let op.

Mier Totemdier

macro photo of five orange ants

Degenen die geboren zijn met een mierentotem zijn de ultieme planners. Hoe chaotisch een situatie ook lijkt, ze slagen er op de een of andere manier in om gecontroleerd en gefocust te blijven. Als je met een Mier Spirit wandelt, worden sociale kansen bijzonder belangrijk. Je hebt vrienden en gelijkgestemde groepen nodig om echt gezond en gelukkig te zijn. Gemeenschapsopbouw zit in je bloed, net als veel wijsheid en vriendelijkheid. Het is niet verrassend dat mensen vaak mensen met een mierentotem opzoeken voor begeleiding.

De Mier Totem heeft ook een vechtlust. Je bent niet iemand die aan de zijlijn van het leven staat. Toch ga je niet zomaar een confrontatie aan zonder gedegen informatie. Mierenmensen wegen altijd beide kanten van een situatie af voordat ze deze proberen op te lossen. En ze zullen het oplossen – nooit opgeven is een van de grootste kwaliteiten van de Mier.

Mier Spirit is een planner. Deze Totem weet stap voor stap hoe hij zich moet voorbereiden op de toekomst. Je voelt geen noodzaak om te haasten. Dromen bouwen kost tijd en doorzettingsvermogen. De Mier deelt ook kenmerken van andere dierentotems. Ze is volhardend als een eland, is agressief als een das en onderzoekt als Muis.

Tante Medicine staat nooit los van de samenleving. In feite geeft het deel uitmaken van een groter collectief Mier veel vreugde en energie. De Mier weet dat het universum op termijn daarin zal voorzien. Maar de voorzienigheid is niet alleen voor onszelf, maar voor al onze relaties.

Als je de Koningin Mier als je totem hebt (ze heeft vleugels), geef je voor altijd aan anderen. Je ziet de ware betekenis achter het ‘grotere goed’ en offert vaak je eigen belangen op om die nobele zaak te dienen. Je hebt een zwak voor kinderen en wilt ze beschermen tegen eventuele schade.

Positieve carrièrepaden voor een Mier omvatten alles waar je orde op zaken kunt stellen. Bovendien word je ontzettend blij van sociale en gemeenschapsgerichte banen. Als principieel persoon zul je hard werken en beloningen voor je werk zien.

Mierenkrachtdier

Mier krachtdier, spirit animal, totem, symboliek en betekenis

Er zijn veel goede redenen om de Mier Spirit als een Power Animal-hulpmiddel te zoeken. Wanneer je de kans krijgt om iets nieuws te doen, helpt de Mier je JA te zeggen. Je weet het nooit totdat je het probeert. De Mier Spirit kan je ook langs een soepel pad leiden om je doel te bereiken, maar het zal niet de ‘snelle’ manier zijn – eerder de juiste manier. Doe een beroep op de Mier als je gemeenschapssteun nodig hebt als je voelt dat je verschrompelt.

De Mier brengt je als krachtdier figuurlijk terug naar ‘thuis’ als je op een of andere manier emotioneel of spiritueel de weg kwijt bent. De kracht van de Mier beschermt je ook tijdens dit proces. Als je met de Mier werkt, kun je beginnen met het bouwen van je dromen en ze zien manifesteren.

Zoek de Mier Spirit als je motivatie nodig hebt, vooral op het werk. Mieren weten hoe ze obstakels moeten overwinnen. Ze begrijpen ook de ‘orde’ der dingen. Soms praat je met de verkeerde persoon of neem je de verkeerde route. De Mier zet je weer op het goede spoor met de juiste connecties.

Native American Mier symbolische betekenissen

Native American-verhalen vertegenwoordigen de Mier als een coöperatieve, hardwerkende geest. Mier verspreidde grond over de aarde voor mensen. Onder Californische stammen zijn mieren aardbevingsvoorspellers. Sjamanen vertellen ons dat de Mier leert dat alle goede dingen komen naar degenen met geduld en vertrouwen in hun hart. De Pima hebben twee clans die naar de Mier zijn vernoemd: Red Ant Clan en White Ant Clan. Cherokees hebben een ceremoniële mierendans.

De Indiaanse kijk op Mier Medicine draait helemaal om vertragen. Hoe meer we ons haasten, hoe meer we missen. Samen met de stam samenwerken, met rust in onze portemonnee, maakt deel uit van wat ons zal helpen weer in balans te komen met de natuur. De Mier roept ons op tot eenheid en onvermoeibare inspanning.

Hopi Mierenmensen

Hopi-mythen spreken over het mierenvolk. In het Wereldtijdperk (of de Eerste Wereld) eindigde het leven in brand en werd de Tweede Wereld verwoest door ijs. In beide gevallen werden de Hopi naar de Mierenmensen geleid, die hen voor de veiligheid naar ondergrondse grotten brachten. De Mierenmensen gaven de Hopi voedsel en leerden hen hoe ze voedsel moesten bewaren. Sommigen geloven dat dit heeft geleid tot de oprichting van de gebedsruimtes van de Kiva-gemeenschap. Het woord zelf valt uiteen in twee woorden: Ki betekent Mier en Va betekent wonen .

Mier in folklore

Volksverhalen zijn de verhalen van gewone mensen. Elk weerspiegelt iets over het hoofdpersonage in het verhaal, en illustreert vaak een les. We zien dit in de Fabel van Aesopus over de mier en de sprinkhaan .

Het verhaal begint met mieren die proviand voorbereiden voor de winter. Er komt een hongerige Sprinkhaan langs die om hulp vraagt. De Mieren legden uit dat de Sprinkhaan tijdens de zomer had moeten werken, zodat hij nu niet meer in gebreke zou zijn. Grasshopper verontschuldigde zijn daden door te zeggen dat hij het hele seizoen zong. De Mieren wilden hier niets van weten en zeiden tegen Hem dat hij gewoon moest blijven zingen. Er zijn hier twee lessen; Ten eerste is er de les van plichtsgetrouw zijn tegenover de dingen die nodig zijn om te overleven. De tweede is dat het doen van een vriendelijkheid een verandering voor Grasshopper had kunnen creëren, en dat de kans gewoon niet werd gerealiseerd.

Een ander verhaal uit de Filippijnen vertelt ons over het mystieke rijk van de Mier onder de aarde. Toen de Spanjaarden op de Filippijnen arriveerden, vertrouwden de inboorlingen op heidense goden en dachten dat ze fysieke woonruimtes hadden. Van tijd tot tijd kwam er een God naar boven als een heuvel op de grond (mierenhoop). Mensen waren zelfs bang om naar deze heuvels te kijken. Er wordt gezegd dat naarmate de heuvel hoger wordt, de macht van God toeneemt.

In de Perzische overlevering wordt melding gemaakt van uitzonderlijk grote en harige mieren. Ze leven alleen in de ondergrondse woestijn. Omdat ze met goudzand op hun rug uit hun huis kwamen, werden ze Goudmijnmieren genoemd. Het stof op hun rug werd als magisch beschouwd en mensen verzamelden het met zorg. Een leuk historisch aspect naast dit verhaal is dat de mieren eigenlijk Groundhogs waren. De verwarring komt voort uit een taalfout waarbij het woord voor Ground Hog Bergmier betekent , iets wat onze verslaggever Herodotus niet wist toen hij over dit wezen schreef.

Mieren dromen

In de Taal van Dromen vertegenwoordigt de Mier dingen waar je last van hebt . Dit zijn meestal kleine ergernissen die uw dag onderbreken en u gefrustreerd achterlaten. Besteed bijzondere aandacht aan waar mieren in je dromen verschijnen, aangezien die locatie de oorzaak is van je problemen.

Als u één enkele mier in uw droom ziet, kan dit betekenen dat u zich machteloos en alleen voelt. Gebeten worden door een mier in je droom voorspelt een soort ongeluk, dus wees extra voorzichtig. Vliegende mieren vertegenwoordigen je verlangen naar vrijheid, en mieren die eieren leggen vertegenwoordigen vruchtbaarheid.

Het type mier dat je in je droom ziet, heeft ook betekenis. Een Queen Mier (met vleugels) is een voorteken van verbetering in het bedrijfsleven, vooral voor groei. Soldaat Mieren dragen de boodschap uit dat je assertiever moet zijn om succes te zien. Rode mieren zijn meestal geen goed teken, omdat hun beet aanvoelt als vuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!