Kenaz

Kenaz Runesteen Betekenis

Kenaz is ook bekend als Ken en Kano. Het betekent vuur. De rune van een opening. Het tekenen van deze rune geeft aan dat je in het leven een gevoel van begrip zult tegenkomen. Er zijn de laatste tijd een aantal moeilijke tijden geweest, en deze rune suggereert dat de duisternis die met je leven in verband is gebracht en binnenkort zal worden opgeheven.

Dit is een “vrijheids”-rune, het betekent dat je vrij bent om geschenken uit te voeren en te ontvangen en de vreugde van het leven zelf te kennen. Kano is ook een alternatieve naam voor deze rune. Het houdt verband met activiteiten en serieus zijn in het leven. Er is ook bescherming rondom deze runensteen.

Het tekenen van deze rune betekent dat hoe meer licht je hebt, hoe beter je kunt anticiperen op veranderingen en problemen in de toekomst. Voor relaties wordt deze rune geassocieerd met een wederzijds begrip met iemand die dicht bij je staat. Dit is een rune die als heilig wordt beschouwd voor Heimdall, de grote wachter van de onderwereld.

Kenaz wordt beschouwd als een bron van nieuwe informatie en nieuwe kennis na een slechte fase van verwarring en misverstanden. Kenaz wordt ook gezien als een fakkel die alles verlicht dat in ons verborgen is; het benadrukt onze drang om te creëren in het leven – vooral met een artistieke neiging. Het symboliseert ook een ‘nieuw sprankje hoop’ wanneer we een slechte fase in ons leven doormaken.

Thor wordt beschouwd als de belangrijkste kracht waarmee de instrumenten voor macht en succes worden gecreëerd, en tegelijkertijd helpt Kenaz ons ze te gebruiken voor creatieve doeleinden in ons leven. Het belicht ook de geheimen van verschillende soorten veranderingen en onze kracht en macht om deze op dezelfde manier te creëren als de natuur dat doet. De nieuwste procedures zijn met artistieke verklaringen voor de waarheid, maar als het omgekeerd is, is dat geen goed teken. Het betekent duidelijk dat we niet in staat zijn onze creativiteit vrijelijk te uiten.

Kenaz staat voor warmte, hitte, licht en ontwaken. Het symboliseert een verlichte geest en een groot potentieel. Het duidt echter ook op creativiteit, verkenning, frisse ideeën, innovaties, herziening van acties uit het verleden, oude gedachten en zelfevaluatie. De omkering daarentegen vertegenwoordigt een verlies aan richting, onwetendheid en een gebrek aan wijsheid en kennis.

Als je deze steen in je huidige positie hebt gekozen, betekent dit dat je binnenkort een situatie kunt krijgen die je leven kan veranderen en je eigen realiteit kan creëren. Als u zich de laatste tijd ongerust voelt, kan dit komen doordat er een grote verandering kan plaatsvinden. Deze rune staat ook voor transformatie of regeneratie, maar voorspelt ook seksuele liefde, naaktheid, valse hoop en ontmaskering.

Naar mijn mening is dit de beste rune van alle 24 stenen omdat deze positieve situaties voorspelt. Als je aan deze rune blijft trekken, betekent dit dat het geluk je zal volgen. Je staat open voor nieuwe ideeën. Bovendien zul je eindelijk de moed verzamelen om te verkennen. Deze rune betekent ook dat je meer gaat reizen en dingen ontdekt waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zodra je het ontwaken ervaart, zul je je herboren voelen. Als je echter nog steeds twijfelt aan je vaardigheden en capaciteiten, moet je diep naar binnen kijken.

Het is tijd voor wat zelfevaluatie en het verwijderen van problemen uit uw heden. Het grootste probleem op dit moment is je eigen innerlijke obsessie met je verleden en oude gedachten, hier maken we ons allemaal schuldig aan. 

Als je deze rune in de huidige positie hebt, kan dit betekenen dat alles ten goede zal komen. Je voelt waarschijnlijk de veranderingen op je afkomen. 

Omgekeerde Kenaz Rune

De omkering van deze rune staat voor een gebrek aan kennis, wijsheid, richting en verlies van pad. Als je deze rune in de huidige positie trekt, betekent dit dat je een gesloten persoon bent met je eigen doelen voor ogen. Ze zijn niet extravagant of opwindend. Dit kan betekenen dat u eenvoudige doelen heeft. Het zijn echter niet je echte doelen. En je weet dat het realiseren van deze doelen je als persoon niet gelukkig, vervuld en volbracht zal maken. Je bent echter te bang om groots te dromen. Mensen hebben je geleerd dat grote dromen tot grote teleurstellingen leiden. Dit kan niet verder van de waarheid zijn.

Er zal een verduistering van een probleem optreden, of een vriendschap of relatie loopt op de klippen. Er is iets aan jezelf waaraan een einde is gekomen. Er wordt ook gewaarschuwd voor een ernstige ziekte; het kan van alles zijn, van koorts, zweren of een ander soort lichamelijk probleem. Deze rune wordt geassocieerd met een tijdcyclus. Er kan sprake zijn van hergroei of hernieuwde energie in het leven, en in een omgekeerde positie geeft dit aan dat er een tijd zal komen waarin je jezelf op het juiste moment moet ontwikkelen.

Advies van deze Rune

Je kunt niet verwachten dat je je dromen van de ene op de andere dag kunt verwezenlijken. Het realiseren van grote doelen kost tijd en goed geplande kleine stappen. Het vereist ook doorzettingsvermogen, geduld en passie. Als je geen passie hebt voor wat je doet, doe het dan helemaal niet. En vergeet niet dat alles wat de moeite waard is, tijd kost. Het ontwikkelen van uw plan om een ​​specifiek doel te bereiken zal uiteindelijk leiden tot de ontwikkeling van u als persoon. Het zal je helpen uit te groeien tot een toegewijd persoon die klaar is om uitdagingen te overwinnen. Beschouw elke uitdaging als een kans op verbetering.

Zoals ik aan het begin van dit artikel heb gezegd, is dit de rune van warmte, verlichting, hitte en licht. Het is echter ook de rune van naaktheid, valse hoop en teleurstelling. Dus als je deze runensteen hebt, betekent dit dat je een transformatie doormaakt. Je zult snel een doorbraak bereiken. Bovendien word je eindelijk de beste versie van jezelf. De omkering houdt echter in dat je op de weg naar ontwaken met teleurstellingen te maken zult krijgen, zoals een relatiebreuk of verraad. Iemand tegen wie je volkomen eerlijk bent geweest, zal je vertrouwen beschamen.

Als het om zaken gaat, wees dan voorzichtig, want iemand die u hebt geholpen zal proberen iets terug te doen, maar zal in plaats daarvan uw carrière schaden. Herken het moment en voorkom de schade, indien mogelijk. Houd op het werk altijd je ogen open totdat je weggaat en iets geschikter vindt, iets dat je echt gelukkig en voldaan zal maken.

Als je deze rune meer dan eens krijgt, vraag je je waarschijnlijk af of je je eigen bedrijf moet openen en je talenten aan de wereld moet presenteren. Of blijf voor anderen werken en voel je ellendig. Je weet al wat deze rune je te vertellen heeft. Ga ervoor. Je zult het nooit weten als je het nooit probeert.

Nog een belangrijke opmerking die deze rune voor u heeft, houdt verband met uw familie. Als je je dierbaren trots wilt maken, doe dan dingen waar je blij van wordt en volg jouw pad, in plaats van in hun voetsporen te treden. In eerste instantie zijn ze het daar misschien niet mee eens, maar elke ouder, broer of zus is zich bewust van het belang van het volgen van je hart en het leven volgens jouw regels.

Sleutelconcepten 

Intuïties, hogere studies, creativiteit, symbool van intelligentie en leren, gevarieerde vaardigheden, eerlijk, betrouwbaar, artistieke neiging.

Psi 

Heldere gedachten, Belediging, Inspectie, Meningen, Goede redenering, Rationeel.

Energie 

Verlichting, verduidelijking, make-over, vermogen om te onderwijzen en te leren.

Werelds 

Sterren, verbeterde vaardigheden, procedure, instituut.

Waarzeggerij 

Vermogen om dingen artistiek te ontwerpen met technische vaardigheden, kunst, veranderingen, kinderen, kleine ziekten, achteruitgang, lage creativiteit, overmoed, trots en exclusiviteit.

Reglement

  • Verlichting is het verkennen van je innerlijke ziel.
  • Leergierig, artistieke motivaties.
  • Via verschillende vaste patronen op zoek gaan naar de waarheid.
  • Studeren voor de verborgen concepten om kennis te vergroten en informatie te verkrijgen.
  • Het realiseren van capaciteiten en deze uiteindelijk vergroten.
  • Hekserij.
  • Belang hechten aan de innerlijke ziel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!