Dromen over de dood

Dromen over een dode persoon is een symbool van je geluk. Het zou kunnen betekenen dat er moeilijke tijden in het verschiet liggen.

De afkeer van de dood, of van het zien van iemand die dood is in je droom, verwijst naar jouw manier om de toekomst te benaderen. Een dood lichaam dat in een droom wordt gezien, vertegenwoordigt meestal spijt, nostalgie, verdwijning, verbroken relaties en wantrouwen in de liefde. Zelf dood zijn is een verrassend goed voorteken. Wat nog belangrijker is – VERANDERING ! 

Een droom over een overleden persoon kan een teken zijn van angst of zorgen over jouw gezondheid, of over iemand om wie je geeft. Dit kan een wens zijn dat die persoon nog steeds deel uitmaakt van je leven. Het kan zijn dat u het advies of het gezelschap van uw vader mist, bijvoorbeeld als u droomt dat hij sterft. Dit kan eenvoudigweg betekenen dat u die persoon mist wiens herinnering nog vers in uw geheugen ligt.

Dromen dat je dood bent, duidt op gevoelens over jezelf in verband met hoe je je leven benadert. Er wordt vaak over de dood gesproken in termen van het geven van meer aandacht aan het fysieke leven dan aan het spirituele leven. Het betekent dat je spiritualiteit is gestorven en dat het tijd is om deze weer tot leven te wekken.

Maar wat vertegenwoordigt het dode lichaam? Ten eerste wordt de dood in een droom geassocieerd met transformatie. Iets heeft je aandacht nodig in het leven, ik geloof dat dit verband houdt met je eigen expressie in het leven, of dit nu een nieuwe baan is, de huiselijke waarheid komt naar boven, of het kan erop duiden dat je eerlijk tegen jezelf moet zijn om goed te kunnen presteren in het leven.

Het dode lichaam kan aspecten van je leven vertegenwoordigen die binnenkort zullen veranderen. Het is verbonden met de doodskaart in het tarotspel.

Ik heb alle belangrijke droombetekenissen hieronder vetgedrukt weergegeven, dus scroll gewoon naar beneden om uw droom te vinden.

In je droom heb je dat misschien wel

 • Dood geweest
 • Ik heb een dode onbekende persoon gezien.
 • Ik heb iemand dood gezien die je kent.
 • Een dood dier gezien.
 • Veel dode mensen tegengekomen.
 • Had een overleden familielid.
 • Had dode ouders of broers en zussen.
 • Ontmoette een dode baby.
 • Ik heb iemand dood in je huis gezien.
 • Ik heb alleen het hoofd van een dode persoon gezien.
 • Ik heb de doden begraven zien worden.
 • Gesproken met de doden.
 • Een dode persoon aankleden of opmaken.
 • Ik heb een oude, dode persoon gezien.
 • Ik heb een dode priester gezien.

Er zijn positieve veranderingen op komst als

 • Je rustte vredig in je droom.
 • Je gebruikte dode bloemen of planten ter decoratie.
 • Je voelde respect en gepaste wrok voor de doden.

Wat is de droominterpretatie van een dood lichaam?

Het eerste wat ik ga zeggen is: “Neem deze droom alsjeblieft niet letterlijk!” Zoals ik al eerder al had gezegd, vertegenwoordigt een dood lichaam transformatie, maar in plaats van je te concentreren op het daadwerkelijke verlies van mensenlevens, probeer je verandering te omarmen en dingen ten goede te verbeteren. Dromen over een dood lichaam of een lijk houdt vaak verband met je geluk en de manier waarop je verandering benadert. 

Als je droomt over dode lichamen, kan dit een representatie zijn van iets in jou dat volledig dood is, maar waar je nog steeds aan vasthoudt. Normaal gesproken is dit, naar mijn ervaring, een emotie. Misschien kun je het niet begraven en verder gaan met je leven. 

Als alternatief kan een dood lichaam aangeven dat je je van binnen dood voelt omdat je geen enkele emotie kunt uiten. Over het algemeen is een lijk een teken van depressie. 

Bedenk dat een dood lichaam een ​​lichaam zonder leven is en kan duiden op een gebrek aan motivatie of verlies van enthousiasme voor een bepaald aspect van je leven. Het kan een indicatie zijn dat je geen passie meer hebt voor je werk of dat je niet langer verliefd bent op je romantische partner en het is deze leegte die een depressie in je leven veroorzaakt. 

Als alternatief kan de droom een ​​indicatie zijn dat je niet in staat bent actie te ondernemen. Het kan zijn dat je de bron van je verdriet of probleem kent, maar je hebt het gevoel dat je ontoereikend bent. Of u bevindt zich ronduit in de ontkenningsmodus en wilt niets aan uw situatie doen, omdat u niet klaar bent voor de gevolgen.

Deze droom geeft ook aan dat je mogelijk een aantal belangrijke veranderingen in je leven tegenkomt. Een vrouw die dichter bij de menopauze zit, droomt meestal van haar dood. 

De dood houdt normaal gesproken verband met een moeilijke gebeurtenis. Het kan vaak een symbool van geboorte zijn. Het kan de behoefte aan confrontatie laten zien om het leven op een meer spirituele manier te benaderen en te accepteren dat er in de toekomst een nieuw begin zal zijn.

Als u meer dan één dode persoon, dier of plant in uw droom ziet, voorspelt u dat u op de een of andere manier door mensen zult worden bedrogen. Om dit te stoppen moet je oprechte vrienden vinden. 

Het zien van dode mensen betekent dat je in je wakende leven wordt beïnvloed door negatieve mensen en dat je niet in de buurt blijft van degenen die een positieve invloed op je hebben. U kunt materieel verlies lijden. Het kan ook een signaal zijn dat u uw zorgen over een bepaalde dode moet beëindigen. Deze droom duidt ook op een geest met ontelbare zorgen en vermoedens. De droom kan negatieve zakelijke vooruitzichten en treurige tijdingen omvatten. Tot op zekere hoogte kan dit in de toekomst ook tot een aantal geldproblemen leiden. Een dode baby geeft normaal gesproken aan dat er waarschijnlijk iets in je leven zal eindigen.

Als je een in het zwart gekleed lijk ziet, zal er enige wanhoop zijn bij het proberen een zakelijke overeenkomst te redden.

Als je droomt van een persoon die lang geleden is overleden, betekent dit dat een huidige situatie of relatie je herinnert aan de kwaliteiten van die persoon. 

Als je je ouders dood ziet en met ze spreekt in de droom, weerspiegelt zo’n droom je angst om ze te verliezen of de angst om hun verlies niet aan te kunnen. 

Een dode broer of familielid in het wakende leven maar levend in je droom suggereert dat je hem mist en dat je probeert de tijd die je met hem doorbracht weer tot leven te wekken.

Als je droomt dat je partner dood is, is dit een duidelijk teken dat je partner in het wakkere leven voorlopig niet in staat is om zijn beloften na te komen. Als je een vrouw bent, duidt deze droom op een verlies van zelfvertrouwen doordat andere mensen je in de steek laten. Als je alleen het hoofd van een dode ziet, is dat een waarschuwing dat je vijanden om je heen hebt. Het is waarschijnlijk dat u een onzekere periode zult ervaren met betrekking tot uw werkleven.

Als je dode mensen in je droom ziet, wordt je gewaarschuwd dat je in je wakkere leven in de verkeerde kring van mensen zit. Dode mensen kunnen echter ook suggereren dat u tijdens uw wakkere leven goed nieuws zult ontvangen van de levenden. 

Eén dode persoon vertegenwoordigt een lang leven. 

Een overledene die begraven wordt, vertegenwoordigt het afscheid van een familielid. Als u in uw droom met een dode persoon spreekt, of een dode persoon uit uw huis haalt, zult u materieel gewin hebben. 

Als je in je droom een ​​overleden persoon aankleedt, is dit een slecht teken en kan het verwijzen naar de dood, afgunst of problemen in het algemeen.

Als je in je droom getuige bent van een oorlog en dode lichamen ziet , vertegenwoordigt dit over het algemeen mogelijke conflicten tussen twee landen in de toekomst. Het zien van dode mensen in je droom waarschuwt dat iemand zich in het wakende leven misschien in de verkeerde kring van mensen bevindt. Dode mensen kunnen echter ook suggereren dat je in het wakende leven goed nieuws zult ontvangen van levende mensen.

Een stinkend lijk betekent dat je in je wakkere leven walging zult tegenkomen. 

Deze dromen zijn allemaal nogal oude interpretaties, maar gebruik ze en pas ze toe op je droom. 

Even in het kort

 • Het dode lichaam van een onbekende persoon gezien = pech.
 • Het dode lichaam gezien van een persoon die je kent = bekijk de relatie met deze persoon.
 • Het dode lichaam van een dier tegengekomen = een stralende morgen.
 • Een stinkend lijk geroken in een droom = vertrouw niet op anderen.
 • Meerdere dode lichamen gezien = Meerdere lichamen duiden op mogelijke ruzies of conflicten in de toekomst.
 • Een overleden familielid gezien = Dit suggereert dat iemand zich voor advies zal wenden.
 • Je overleden ouders of broers en zussen gezien = Probeer de relatie te verbeteren van mensen die je in de droom ziet.
 • Een dode baby gezien = er zullen problemen optreden in het leven.
 • Een in het zwart gekleed lijk tegengekomen = vertrouw alleen op je eigen instinct.
 • Dode lichamen gezien in een oorlog = Mensen zullen zich tot jou wenden in hun uur van nood.
 • Had een lijk in je huis = We zullen proberen jezelf te reinigen in een moeilijke situatie in het gezin.
 • Alleen het hoofd van een lijk gezien = Als je alleen het hoofd van een dubbelganger ziet, geeft je droom aan dat je moet proberen jezelf te onderwijzen.
 • Een lijk zien begraven = tevreden en gelukkige tijden zijn aan de horizon.
 • Gesproken met de doden = andere mensen zullen je in de toekomst advies geven.
 • Een dode persoon verkleden of opmaken = Probeer je niet te verschuilen achter valse beloften achter een scherm.
 • Een oude dode persoon gezien = wijsheid is van jou.
 • Een dode priester tegengekomen = religieuze vieringen.

Wat betekent het om te dromen van een vermoord lijk?

Nu heb ik het gevoel dat een dood vermoord lijk in een droom verschijnt wanneer je een transformatie moet ondergaan; er kunnen een aantal verontrustende situaties zijn die je tegenkomt of mogelijk zul je falen in een bepaald aspect van je leven. Uit al mijn onderzoek blijkt dat deze droom een ​​positief voorteken is. Na de dood kan immers alleen maar succes komen. Dat moet je onthouden, vooral als de droom onaangenaam was! Er kunnen gevoelens van verlies zijn als gevolg van onvoorziene gevolgen als het dode lichaam in een droom voor je ligt.

Wat betekent het verbergen van een lijk in een droom?

Dood in welke vorm dan ook in de droomstaat houdt in dat je aan het veranderen bent. Als je een lijk in een droom verbergt, kan dit erop duiden dat je je probeert te verbergen voor iets belangrijks in het leven. Probeer je je gevoelens te verbergen? Misschien zelfs jouw overtuigingen? Het verbergen van een lijk kan ook uw toekomstige wensen vertegenwoordigen. Misschien heb je onlangs een verlies ervaren en wilde je veranderen, of ben je bang voor verandering? Dit is het moment waarop angst een rol gaat spelen. Een lijk in de droom vertegenwoordigt absoluut dat er veel verschillende aspecten van je leven zijn geweest die je persoonlijke visie blokkeerden en hoe je door moeilijke periodes in het leven heen kunt komen.

Wat betekent het om een ​​lijk in een droom te begraven?

Dit is een griezelige droom, vooral als je jezelf in je droomstaat een graf ziet graven. Het positieve nieuws is dat het hanteren van een lijk in een droom alleen maar positieve veranderingen aangeeft. De andere betekenis, in oude droomwoordenboeken, geeft aan dat zijn droom zo gebeurt als je je buitengesloten voelt in een situatie. Dit kan te maken hebben met werk of met een familieconflict. Je probeert je emoties voor anderen te verbergen. Er zijn enkele positieve aspecten die we uit deze droom moeten halen: na de dood zelf komt er verandering. Deze droom duidt vanuit symbolisch oogpunt een nieuw begin aan.

Wat betekent het om te dromen van het zien van het lichaam in water?

Dit kan een nogal verontrustende droom zijn, het water zelf geeft onze emoties en ons leven aan. Als je in je droom een ​​lijk op het water ziet drijven, illustreert dit dat het tijd is om te ontspannen en dat je je enigszins opgebrand voelt in het leven. Er is maar zo veel dat we kunnen doen. Iets werkt tegen. Het is misschien beter om het op te geven en opnieuw te beginnen. Denk aan je eigen geestelijke gezondheid en probeer een betere balans tussen werk en privé te vinden!

Wat betekent het om een ​​lijk op straat of op een plaats delict te zien?

Als je in een droom een ​​lichaam op straat ziet, kan dit erop wijzen dat je problemen hebt met je zelfontwikkeling. Het zien van een misdaad- of moordscène in een droom, en bijgevolg een lijk, impliceert normaal gesproken dat iets het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt.

Dromen over meer dan één lijk voorspelt dat je op de een of andere manier door mensen zult worden bedrogen, en om dit te stoppen moet je oprechte vrienden vinden. Het zien van dode mensen betekent dat je in je wakende leven wordt beïnvloed door negatieve mensen en dat je niet in de buurt blijft van degenen die een positieve invloed op je hebben. U kunt materieel verlies lijden. Het kan ook een signaal zijn dat u uw zorgen over een overleden persoon moet beëindigen.

Wat betekent autopsie in een droom?

Als we ons wenden tot de geschiedenis van de ‘autopsie’, wordt deze droom geassocieerd met de medische wereld. De Egyptische historicus, bekend als Manetho, begon rond 4000 voor Christus met een autopsie. De autopsie kan zich voordoen in onze dromen. Dit kan een inspectie zijn van menselijke organen zoals lever, hersenen of lichaamsdelen. 

Dromen over menselijke dissecties kan erop duiden dat iemand iets van je probeert weg te nemen; het is over het algemeen een symbolische droom. We hebben vaak live autopsies op televisie gezien met betrekking tot onderwijs en casusrapporten. 

De rol van de klinisch pathologen is enigszins veranderd en dromen om patholoog te zijn duidt op een nieuwe start in het leven. De droom zelf kan laboratoriumtests met zich meebrengen, operaties of endoscopieën. Al deze inspanningen in dromen geven aan dat je, zoals ik al zei, het gevoel hebt dat er iets in je leven ontbreekt. Om de droom te definiëren moet postmortemonderzoek worden gezien als een manier om problemen met de zool te identificeren, dit vanuit spiritueel perspectief. 

Normaal gesproken wordt er autopsie uitgevoerd om de doodsoorzaak van iemand te achterhalen. Dus als je een autopsie uitvoert of iemand anders dit in jouw droom ziet uitvoeren, dan moet je jezelf afvragen wat er in jouw leven ten einde is gekomen en wat je daarover denkt. Als het een relatie of een probleem is, wat zijn de lessen die je erover hebt geleerd? 

Als iemand anders tijdens de droom een ​​autopsie op je uitvoert, dan moet je jezelf moeten afvragen wat er onlangs in je leven is geëindigd en of er iemand is die je op de een of andere manier belemmert. Als alternatief kan de droom impliceren dat je jezelf moet evalueren om lering te trekken uit situaties en problemen in je leven. 

Positief is dat een autopsie een zorgvuldige evaluatie betekent van de gevolgen van uw daden. Het kan zijn dat u probeert de oorzaak van een probleem te begrijpen, of dat je in het reine wilt komen met een mislukte mislukking, en dat is een goed idee. Van daaruit gaat je leven verder en verzamel je een aantal lessen, zodat je dit in de toekomst niet meer zult herhalen. 

Een autopsie-‘droom’ zou kunnen betekenen dat je naar iets in je kijkt dat is gestorven of naar iets dat verborgen is en dat u wilt dat het naar buiten komt. Je probeert een uitweg te vinden. Het kan een vrijlating van emoties betekenen die anderszins gecontroleerde gevoelens oproepen.

Wat betekent het om zelf een autopsie te laten uitvoeren in een droom?

De droom van een autopsie die wordt uitgevoerd in een droom terwijl je toekijkt, suggereert dat je onvermogen of onwil om iets achter je rug te leggen. Het is een droom die je probeert te herinneren aan iets dat in je verleden is gebeurd en dat je voor eens en voor altijd onder ogen moet zien en aanpakken.

Als alternatief kan het betekenen dat je eenzaam bent of dat je op het punt staat een periode door te maken waarvan je voelt eenzaam en geïsoleerd van anderen. 

Dromen dat je iemand vermoordt en vervolgens lichaamsdelen in stukken snijdt, kan betekenen dat je grote financiële problemen zult ervaren en daarom moet je deze droom als een waarschuwing beschouwen en jezelf voorbereiden op uitdagende tijden die voor je liggen.

Wat betekent het om andere mensen een autopsie te zien ondergaan?

Deze droom vertegenwoordigt iets negatiefs uit je verleden waarvan je dacht dat het dood en begraven was of op zijn minst vergeten was. Dit komt nu naar je terug en achtervolgt je. Je moet ermee omgaan en ervoor zorgen dat je er deze keer helemaal klaar mee bent.

Wat betekent het om te dromen dat je tijdens een autopsie wordt opengesneden?

Een droom waarin je wordt opengesneden tijdens een autopsie symboliseert nostalgie. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je erbij hoort of verlangt naar iemand of iets uit je verleden. Er is iets in jouw huidige leven dat het gevoel kan hebben opgeroepen of je hebt kunnen herinneren aan een eerdere periode in jouw leven of aan een eigenschap die u in het verleden bent kwijtgeraakt. Het kan zijn dat je je een beetje cynisch of afgemat voelt door wat je hebt meegemaakt en dat je alles kunt doen wat menselijkerwijs mogelijk is om ervoor te zorgen dat je jouw hoopvolle en optimistische kant weer aanwakkert.

Bronnen:

Carl Jung, de psychologie van het archetype, Alles over dromen (1851), Freud en droombetekenissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!