Berkano

Betekenis van Berkano of Beorc

De betekenis Berkano is gerelateerd aan de berk, die veel voorkomt in de noordelijke gebieden, zoals Scandinavië.

Dit is geen toeval, want de berk wordt meestal geassocieerd met een andere betekenis van deze rune: de godinnen.

Bomen worden gezien als de voorbode van de lente, want als die komt, geven hun prachtige groene bladeren een gevoel van geboorte, vernieuwing en een nieuw begin, waar deze rune om draait.

Over godinnen gesproken: de Berkano-rune is gerelateerd aan de moeder aller dingen, de Aardegodin. Het symbool wordt weergegeven door de borst, en de letter lijkt, zoals gemakkelijk kan worden waargenomen, op de boezem van een moeder die opzij is gekeerd.

Moederschap is iets alledaags van de runensteen en beeldt de moeder af die haar baarmoeder beschermt, waar een nieuwe ziel geboren zal worden. De geheimhouding ervan, omdat niemand anders het gevoel van een moeder kent behalve diezelfde moeder, wordt vertegenwoordigd door de onverklaarde verschijnselen op spiritueel niveau, veroorzaakt door de bevalling.

Berkano is ook een symbool van kinderbescherming door de moeder of de godinnen van deze wereld.

De moeder, als de eerste persoon die een kind ter wereld ontmoet, wordt gezien als een schuilplaats, een plek waar zelfs het inmiddels volwassen kind kan terugkeren voor bescherming en bevrijding als al het andere hem tegenwerkt. Om hem te helpen kan een moeder de Berkano-rune gebruiken als een directe actie op weg naar een nieuw begin of een vernieuwing van een nieuwe manier van leven.

Ook de vrouwenemancipatie ten aanzien van de seksuele behoeften kan door deze rune geholpen worden.

Tegenwoordig is het onderwerp taboe en veel religies proberen elk idee van de behoeften van de vrouw uit de samenleving te verwijderen. Maar deze rune gaat helemaal over vrouwelijkheid en de kracht van een vrouw, vooral een moeder die weet dat liefde alles kan overstijgen.

Zoals hierboven gezegd, is een andere kwaliteit van de Berkano-rune de gevoelens van genezing en bescherming. Het kan een gekwelde ziel helpen het zelfvertrouwen terug te winnen en een gezonde manier van leven te behouden, met een heldere geest en de gevoelens van kristalkoude.

Zoals het oude spreekwoord zegt: een gezonde geest kan leiden tot een gezond lichaam, dus hier komt het genezende vermogen te hulp.

Er is ook een negatief kenmerk van de rune wanneer deze in omgekeerde richting wordt getekend. Het vertegenwoordigt een symbool van een obstakel voor geboorte of genezing. Het kan ook verwijzen naar bitterheid, stagnatie en onvruchtbaarheid.

Hagalaz is ook bekend als Hagal of Hagel. Het betekent in het algemeen ‘hagel’.

Sleutelconcept 

Groeien, opwekking, regeneratie.

Psi 

Privacy, rust, veiligheid, kennis, noodzaak.

Energie 

Vaartuig/bevrijder, vruchtbaarheid, natuur.

Werelds 

Moederschap, genezing, kinderkamer, de baarmoeder.

Waarzeggerij 

Natal, veranderingen, haven, vrijheid, heiligdom; of verraad, onvruchtbaarheid, inactiviteit, samenzwering, gebrek aan vertrouwen.

Reglement

  • Verwijst naar een nieuwe geest die in de wereld komt.
  • Geeft kracht aan mensen met een zwak hart.
  • Werkt als een beschermende totem.
  • Onderhoudt een goede communicatiewijze.
  • Helpt mensen de ware zin van het leven te beseffen.

Berkano de berk vertegenwoordigt vruchtbaarheid, groei, onderhoud, vernieuwing, regeneratie, een nieuw begin en geluk in relaties en ondernemingen.

Joseph Ki-Zerbo, een Burkinese historicus en schrijver, zei ooit: ‘Als je diepgeworteld bent, ben je poreus voor alle ademhaling van de wereld en ben je voorbereid op elke opening.’ Hij wist het misschien niet, maar zijn woorden brachten de betekenis achter de Berkano-rune tot uitdrukking.

De berk staat rustig op een stukje aarde. Elke dag glijdt zijn schaduw langs een cirkelvormig pad terwijl de zon zijn rondjes langs de hemel voltooit. De schors van de berk kraakt lichtjes als de wind de takken van de boom schudt en de wortels verschuiven om te voorkomen dat de massieve stam overhelt. Het geluid is er een van diepe voldoening en tevredenheid, alsof de berk een diep geheim van de wind heeft geleerd. Alsof hij zich talloze gesprekken herinnert die tegen de grond eronder werden gefluisterd terwijl hij zich koesterde in de gloed van het gouden licht van de zon. De bast van de berk kraakt terwijl de boom zich uitstrekt en zich uitstrekt naar de zon, die ernaar verlangt om geheimen uit te wisselen met de beschermgodin van de hemel voordat haar tijd ten einde loopt en de berk moet slapen voor de winter, om in de lente gewekt te worden. . Dit is de aard van Berkano.

Deze rune laat zien dat je leven op het punt staat een fase van groei en geluk in te gaan. Het moedigt je aan om diep in de grond te wortelen en jezelf open te stellen voor de ademhaling van de wereld. Plant de zaden van jouw succes en houd een oogje in het zeil voor alle kansen die op jouw pad komen, aangezien de tijd voor groei is aangebroken en welvaart zeker zal volgen in de nasleep van jouw daden.

Leer van deze rune en leer daardoor. Maak het jouw doel om nieuwe vaardigheden te verwerven en jezelf toe te leggen op het nastreven van kennis. Breng deze kennis in evenwicht met het nastreven van spirituele verlichting om ervoor te zorgen dat jouw groei goed afgerond is. Deze kennis en verlichting zullen de wortels van jouw berk vormen en ervoor zorgen dat jouw stam niet gaat leunen als er een harde wind komt.

Negeer de wind echter niet, want hij draagt ​​geheimen met zich mee die je moet leren. Glimlach als je tegenslagen ervaart en leer van de groeipijnen die je ervaart. Laat ze je doorzettingsvermogen en geduld leren. Trek dat extra uurtje na het werk in. Neem even de tijd om een ​​boek te lezen voordat je gaat slapen. Doe het papierwerk voor het bedrijf dat je wilt starten. Glimlach door het brandende gevoel in je spieren terwijl je op een loopband rent. Begrijp dat de zwakste bomen door de wind worden omver geblazen voordat ze groeien, terwijl de sterkste ertegenover staan.

Ondersteun jouw groei door de relaties die je hebt met de mensen om wie je geeft te voeden. Laat ze jouw takken zijn en luister via hen naar de geheimen van het universum. Leer van de ervaringen van de mensen om je heen en verwerk ze in je eigen bestaan. Bedenk dat de dwaas leert van zijn eigen ervaringen, terwijl de wijze leert van de ervaringen van anderen. Wees in ruil voor dit geschenk echter het bolwerk dat de mensen om wie je geeft beschermt tegen negativiteit en negatieve krachten. Help ze in hun groei en laat ze jou helpen. Bedenk dat een bosje beter tegen de wind kan dan een enkele boom. Word het eerste zaadje in een berkenbos.

Streef naar de vernieuwing van verloren banden en het herstel van relaties die zuur zijn geworden. Dit geeft je niet alleen meer steun, maar vermindert ook de hoeveelheid negatieve energie in je leven en verjongt je ziel. Gecombineerd met je streven naar kennis en spirituele verlichting, verandert dit je geest in een vruchtbare voedingsbodem voor de bloei van positieve emoties en energie, en ben je klaar voor alle kansen die op je pad komen. Mocht de zon op een dag binnen jouw bereik komen, dan ben je bereid ernaar te streven en naar zijn geheimen te luisteren.

Berkano’s merkstave betekent een tijd van stagnatie, onvruchtbaarheid en problemen. Deze periode kan je financieel, emotioneel, spiritueel of zelfs in termen van jouw relaties beïnvloeden.

Groei vindt elke dag om ons heen plaats. Berkano’s merkstave waarschuwt je voor het negeren van de noodzaak van groei, verandering en wedergeboorte. Het probeert je eraan te herinneren dat de berk elke winter slaapt en elke lente opnieuw wordt geboren onder het licht van de zon. Proberen te ontsnappen aan deze cyclus van groei en wedergeboorte zou problemen uitlokken, aangezien de wereld om je heen zou veranderen en zonder jou verder zou gaan.

De merkstave van deze rune waarschuwt je ervoor om je niet op je gemak te voelen met de positie waarin je je momenteel bevindt, aangezien de natuurlijke wet van het leven verval is en alles zijn waarde verliest naarmate de tijd verstrijkt, tenzij de groei ervan gelijke tred houdt met het verval dat het beïnvloedt. Denk financieel na: geld wordt alleen maar minder waard door te bestaan. Relaties worden somber en vervelend als ze niet worden gevoed en nieuw leven ingeblazen door de stroom van groei. De geest wordt saai als er niets nieuws wordt geleerd en het lichaam wordt zwak als de spieren niet af en toe tot het uiterste worden gedreven. Zelfs de geest sterft als hij niet van tijd tot tijd met nieuwe ervaringen wordt gevoed.

Stagnatie is je vijand. Het spoelt de grond rond je wortels weg en kapt het berkenbos om je heen zodat je, als de wind komt, geen bescherming hebt. Berkano’s merkstave waarschuwt u dat deze dreiging bestaat en dat alleen uw acties u ertegen kunnen beschermen. Je moet blijven groeien.

Zorg er echter voor dat je zich niet te veel inspant, want niet-duurzame groei is hetzelfde als de dood. Als je het tempo van jouw groei niet reguleert, kunt je jouw capaciteit en de capaciteit van de omgeving waarin je leeft ontgroeien. Niets groeit van de ene op de andere dag. Zorg ervoor dat je ernstige schade niet verwart met groeipijn. Zorg ervoor dat je jezelf voldoende begrijpt om te groeien in een tempo dat bij je past, maar niet comfortabel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: No No !!