I AM – Woorden met helende kracht’

Basisprayers uit het boek ‘I AM, woorden met helende kracht’.

Alvorens de oefeningen, meditaties, als begin van je ochtend en/of avond ritueel.

Dit is een super fijne basis van waaruit jij kunt starten, is het jezelf bekrachtigen door het uitspreken van de volgende prayers (prayer nummers 1, 3 en 10) uit het boek ‘I AM, woorden met helende kracht’.

Besluit gewoon om die prayers te doen, ik wil ervaren wat dit kan doen voor mijn, wat kan dit betekenen voor mij. Het maakt niet uit als je er wel of niet in geloofd. Ga ervaren dat het voor je werkt.

De termen Goddelijk Zelf, Goddelijke Leiding en I AM/IK BEN komen in alle prayers terug. Ze verwijzen naar ons Hogere Zelf. Je kunt ze veranderen waarin jezelf prettig bij voelt.

Het uitspreken van woorden heeft kracht, niet specifiek door de herhaling, maar door jouw geloof erin én acceptatie dat het WAAR is wat je uitspreekt. Het is de Levensenergie IN JOU die je oproept te stromen in de richting van de woorden die je uitspreekt. WEET dat dat zo is.

Prayer 1 – Affirmatie voor zelfbeschikking

De affirmatie voor zelfbeschikking is de meest belangrijke, meest krachtige affirmatie uit dit boek. Deze woorden hebben het vermogen om je leven direct te transformeren. Door deze affirmatie dagelijks te gebruiken, kun je jouw kracht en zelfvertrouwen enorm versterken. De affirmatie sluit je energieveld voor lagere energieën in de mind en opent je voor de spirituele wereld, zodat je niet langer onderhevig bent aan ‘environ-mental static’ – negatieve mentale vibraties en gedachtevormen om jou heen. Deze affirmatie helpt ook bij het helen van het zogenaamde ‘Psychic Sponge Syndrome’ – overgevoeligheid voor de mentale atmosfeer. Psychische sponzen absorberen de vibraties om hen heen, zoals een spons water absorbeert. Ze hebben de neiging kwalen over te nemen van negatieve mensen in hun nabijheid. Lagere en zware vibraties in hun omgeving verzwakken hen. Hun levensenergie wordt de hele dag volledig opgezogen door ‘psychische energieslurpers’. Na een werkdag in een verdichte, destructieve atmosfeer voelen psychische sponzen zich leeggezogen en uitgeput.

Deze affirmatie helpt om je energie te verfrissen en te herstellen. Gebruik hem zodra je voelt dat je moe wordt, angst voelt, je machteloos voelt, uit balans raakt of je geïntimideerd voelt. We raden je aan hem te doen voordat je je huis verlaat, voor een meditatie of voordat je gaat slapen. Prayer reeks van de Helende woordenSpreek de woorden uit als je voelt dat je bescherming, kracht of zelfvertrouwen nodig hebt. Dit kan zich in verschillende situaties voordoen, zoals in een drukke omgeving, voor een gesprek met een belangrijk persoon, voor én na een vergadering met klanten of collega’s, voor tentamens, sollicitatiegesprekken, audities of besprekingen. Zodra jij voelt dat een bepaalde situatie of persoon te veel energie van je vraagt, of je voelt een binnendringende of donkere energie, gebruik je deze affirmatie. Of je nou in meditatie bent of niet.

Het Goddelijk Zelf heeft de leiding.
IK BEN één met het Goddelijk Zelf.
Mijn Goddelijk Zelf is de enige Autoriteit in mijn leven.
IK BEN Goddelijk beschermd door het Licht van mijn Wezen. 
Ik sluit mijn aura en Lichtlichaam af
voor de lagere astrale niveaus van de mind.
En ik open mezelf nu voor de diepste Wijsheid die IK BEN. 
Dank U, I AM, en ZO IS HET. 

Prayer 3 – Prayer voor bescherming

Deze prayer voor bescherming helpt jou om je spirituele zelfverdediging, Goddelijke bescherming en intimiteit met God in stand te houden. Hij maakt ruimte om de Aanwezigheid van het Goddelijke in jou te voelen en geeft je steun, troost en inspiratie. Deze prayer wordt elke zondag uitgesproken bij de New Thought Churches, zoals de Unity Church en Centers for Spiritual Living. Hij is samengesteld door James Dillet Freeman in 1941, tijdens de Tweede Wereld-oorlog, om troost te brengen aan de soldaten aan het front. Gebruik deze prayer voordat je gaat mediteren, voor het ontvangen van inspiratie of als je werkt als heler.

Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt mij.
De Liefde van het Goddelijk Zelf omhult mij.
De Kracht van het Goddelijk Zelf beschermt mij.
De Aanwezigheid van het Goddelijk Zelf waakt over mij. 
Waar IK ook BEN, daar is mijn Goddelijk Zelf. 
En alles is goed. 

Prayer 10 – Gegrond in I AM

Er zijn vele krachtige manieren om gegrond, gecentreerd, in balans en in eigen beheer te blijven. Op je blote voeten lopen of je een koord voorstellen dat diep in de aarde rijkt, zijn manieren die worden aangeleerd om te gronden. Dit zijn echter geen manieren om gegrond te blijven in jouw Goddelijk Zelf. Gegrond zijn betekent één ZIJN met jouw Goddelijk Zelf, die jouw ware natuur is. Gebruik deze affirmatie om te centreren in deze Energie, als je uit balans, niet verbonden met je lichaam of uit contact met de realiteit bent.

De Liefde van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met troost.
Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met vrede.
De Energie van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met zegeningen.
IK BEN nu opgetild in de liefdevolle Aanwezigheid van mijn Goddelijk Zelf, 
die mij omringt en straalt als een sieraad.
IK BEN een stralend Wezen van Licht,
dat verankerd is in het Hart van het Goddelijk Zelf.
IK BEN gezegend en geliefd door het Goddelijk Zelf in mij.
IK BEN gegrond in mijn Goddelijk Zelf.
IK BEN gecentreerd, standvastig en krachtig in mijn Goddelijk Zelf.
En IK BEN in diepe vrede.
Dank U, I AM, en ZO IS HET. 

© 2013 Susan Shumsky
© 2020 Uitgeverij AnkhHermes, onderdeel van VBK|media, Utrecht

I AM – Woorden met helende kracht’


‘I AM – Woorden met helende kracht’ is de door Marjolijn Loderichs van I AM Academy vertaalde en bewerkte Nederlandse uitgave van het boek ‘Instant healing’ van Susan Shumsky. Het biedt op een laagdrempelige, toegankelijke manier directe en onmiddellijke heling, voor iedereen die dat wil.
De prayers en affirmaties in het boek activeren jouw I AM, jouw eigen Hogere Zelf. Ze zijn niet ingewikkeld of moeilijk. Zeg ze hardop, laat het los en de woorden doen hun werking. Door hun kracht zal je leven verbeteren!

‘I AM – Woorden met helende kracht’ bevat 243 helende ‘prayers’. Je hebt er geen speciale kennis of een religieuze achtergrond voor nodig. Zeg de teksten gewoon hardop, met overtuiging en een heldere stem. Iedere dag en op elk moment dat je het nodig hebt. Laat het gebeuren en laat het gaan.

Belangrijke NOOT:
Wanneer er problemen zijn, raadpleeg dan altijd de behandelend arts. Deze cursus, oefeningen, prayers zijn niet bedoeld als medisch advies noch vervangen zij medische hulp. Neem jouw eigen verantwoordelijkheid in deze. De eigenaar (s), ontwikkelaar (s), en onderhouder (s) zijn niet betrokken bij het beroeps- of medisch advies.

error: No No !!